مواد لازم برای تهیه خمیر :
۷۵۰ گرم آرد
۳۰۰ میلی لیتر آب
۳ عدد تخم مرغ کامل
۱۰۰ گرم روغن مایع
۲۰ گرم خمیر مایه فوری
۱۸۰ گرم شکر
یک چهارم قاشق چایخوری نمک
مواد داخل خمیر :
۳ قاشق سوپخوری گردوی ریز خرد شده
۲ قاشق سوپخوری شکر
۱ قاشق چایخوری پودر دارچین
۱۵ گرم کره
شکلات میله ای ضد حرارت در صورت تمایل
مواد برای رومال:
۱ زرده تخم مرغ
یک قاشق چایخوری شیر
کنجد به میزان لازم
طرز تهیه :
اول آرد ، شکر، نمک و خمیر مایه فوری رو با هم مخلوط کنید و تو یه ظرف دیگه روغن مایع و تخم مرغ و آب رو مخلوط کنید . نان کماج همدان وسط آرد و گود کنید و مایعات و بهش اضافه کنید .
با قاشق مخلوط کنید و بعد شروع کنید به ورز دادن خمیر . حواستون باشه که اگه خمیر چسبنده بود با ورز دادن از این حالت خارجش کنید و زیاد آرد اضافه نکنید .
بعد خمیر رو داخل یک ظرف چرب شده بذارید و بعد از پوشوندن روی ظرف تو یه جای گرم یکساعت و نیم استراحت بدید تا حجمش دو برابر بشه .
حالا گردوی ریز خرد شده و شکر و کره و دارچین و با هم مخلوط کنید و کنار بذارید تا به موقع برای داخل خمیر ازشون استفاده کنیم.
وقتی زمان استراحت خمیر تموم شد به آرامی مشتتون و داخل خمیر فرو ببرید تا هوای داخل خمیر خارج بشه .
یکمی اونو ورز بدید و بعد به شکلهای مختلف دربیارید میتونید داخل چند تا از تکه های خمیر از مواد گردویی استفاده کنید و داخل چند تا شکلات میله ای بذارید .
بعد از آماده کردن خمیر، اونارو داخل سینی چرب شده بچینید و باز نیم ساعت استراحت بدید تا حجمش باز بیشتر بشه.
بعد با مخلوط زرده و شیر روی خمیر رو برس بکشید و کنجد بپاشید .
خمیر رو بمدت ۲۵ دقیقه داخل فر با دمای ۱۶۰ درجه بفرستید . وبعد از پختن وخنک شدن به دلخواه برش بدید . میتونید برای خوشمزه تر شدن کماج به جای آب از شیر میتونید استفاده کنید .