0

نان شیرمال

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

نان شیرمال

 

طرز تهیه , آموزش,روش تهیه,نان شیرمال در منزل,طرز تهیه نان خانگی,نان شیرمال,نان شیرین,نان

 

طرز تهیه نان شیرمال
 
آماده سازی: 4 ساعت
مدت انتظار: 1 ساعت
مجموعاً: 5 ساعت

 

مواد اولیه :
 
برای 6 نفر
 
نمك            1هشتم قاشق مرباخوری
كره                                     100گرم
آرد                         3لیوان سرخالی
شكر                              نصف لیوان
شیر                                    1لیوان
كشمش                          نصف لیوان
تخم مرغ                                 1عدد
مخمر           1قاشق غذاخوری (پودر)


طرز تهیه :

ابتدا مخمر را با 2 قاشق آب ولرم مخلوط كرده و بعد شكر را اضافه میكنیم و مخلوط كرده و 10 دقیقه آن را در جای گرم قرار میدهیم تا مخمر عمل بیاید.
درون ظرفی گود تخم مرغ ، کره آب شده ، شیر ، شکر ، مخمر آماده را مخلوط میكنیم. آرد را با نمك مخلوط كرده و حد اقل 3 مرتبه الك میكنم تا سبك شده و كمی هوا بخورد سپس آن را كم كم به مواد اضافه میكنیم تا خمیر لطیفی بدست بیاید و در آخر نیز کشمش را اضافه میكنیم.

خمیر را كه حالا لطیف و كمی چسبنده است مقداری ورز میدهیم البته بدون اضافه كردن آرد اضافی و بعد حد اقل 3ساعت داخل ظرف چرب شده ای قرار داده و روی آن را یك پارچه مرطوب نخی می اندازیم. ) ، پس از این مدت زمان خمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم کنید.
برای رومال مقداری کره آب شده و 1 زرده تخم مرغ را مخلوط کنید و با قلمو روی خمیرها بزنید ، در صورت تمایل میتوانید مقداری کنجد نیز روی آن بپاشید ، خمیرهای آماده را درون سینی فر قرار دهید و 20 دقیقه به خمیرها استراحت دهید ( برای پوک شدن نان شیرمال این استراحت لازم است ).

پس از استراحت سینی را درون فری که از قبل با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 15 دقیقه قرار دهید ، در پایان پخت میتوانید گریل بالا را 2 دقیقه روشن کنید تا روی نان ها طلایی شود ، نان ها را پس از خنک شدن سرو کنید.

نكات:

1)میتوانید سه قسمت از خمیر را بصورت نوارهای بلندی حالت دهید سپس بصورت گیس بافت ببافید ، میتوانید انواع مدل ها مانند گل ، اشکال هندسی ، حیوانات و … را با خمیر درست کنید.

2)خمیر را تا حدی باید ورز دهید که مواد باهم ترکیب شوند ، ورز دادن بیش از حد موجب خشکی خمیر و ترک خوردن نان ها خواهد شد.

3)در صورت تمایل میتوانید مقدار شکر را 2 برابر کنید ، استفاده از کشمش اختیاری میباشد و بجای آن از گردو هم میتوانید استفاده کنید.

4)بهتر است داخل فر یك ظرف آب هم قرار دهید تا نان شما خوشمزه تر و پوك تر شود.

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

دوشنبه 12 خرداد 1393  9:58 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها