0

احادیثی ارزشمند از امام هادی علیه السّلام

farnaz_s
farnaz_s
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7586

احادیثی ارزشمند از امام هادی علیه السّلام

بسم الله الرّحمن الرّحیم

مواظب گفتار خود باشیم
حسن بن مسعود گوید: خدمت امام‏ هادی‏ علیه السّلام رسیدم- در حالی که انگشتم خراش خورده؛ و شانه‏ام در اثر برخورد با راکبی صدمه دیده بود، و نیز در اثر ورود به ازدحام مردم برخی از لباسهایم پاره شده بود- و گفتم: ای روز، خدا مرا از شرّ تو نجات دهد، چقدر تو شوم بودی! پس آن حضرت علیه السّلام بمن فرمود: ای‏حسن، تو هم با اینکه با ما آمد و شد داری گناهت را بگردن بی‏گناهان می‏اندازی؟! حسن گفت: [با شنیدن این سخن‏] حواسم جمع شد و عقلم به من باز آمد و به خطایم پی بردم، عرض کردم: مولای من! از خدا آمرزش می‏طلبم، امام فرمود: ای حسن، مگر روزها چه گناهی دارند که چون جزای کردار خود را می‏بینید آنها را شوم پنداشته و بد می‏گوئید؟! حسن گفت: تا آخر عمر استغفار خواهم کرد، آیا آن توبه‏ام بحساب می‏آید ای زاده رسول خدا؟ فرمود: بخدا سوگند آن [بدگوئیها] شما را سودی نبخشد، بلکه خداوند شما را به مذمّت کردن بی‏گناهان مجازات می‏کند، ای حسن، مگر نمیدانی آن کس که در برابر اعمال و کردار در این سرا و آن سرا ثواب دهد و کیفر نماید و تلافی کند تنها خدا است؟ گفتم: این گونه است مولای من، فرمود: دیگر تکرار مکن، و برای روزها هیچ تأثیری در فرمان و حکم خدا قائل مشو! حسن گفت: بروی چشم، آقای من. تحف العقول / ترجمه جعفری ؛ ؛ ص455 و 456

ثواب زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
محمد بن یحیی عطّار از مردی از اهالی شهر ری- که به خدمت حضرت امام‏ هادی‏ علیه السّلام شرفیاب شده بود- نقل کرده است که: به خدمت امام‏ هادی‏ علیه السّلام رسیدم.
حضرت فرمود: کجا بودی؟ عرض کردم: از زیارت قبر امام حسین علیه السّلام بر می‏گردم.
فرمود: اگر قبر عبد العظیم را- که در نزد شما قرار دارد- زیارت می‏کردی، براستی مانند کسی بودی که قبر حسین بن علی علیه السّلام را زیارت کرده باشد. پاداش نیکیها و کیفر گناهان / ترجمه ثواب الأعمال ؛ ؛ ص260

توصیه ای مهم
امام‏ هادی‏ علیه السّلام فرمود: صفا و صمیمیّت را از کسی که با او کدورت داری و خیر خواهی را از کسی که به او بدگمان هستی، مجوی که دل غیر تو برای تو، مانند دل تو برای اوست. الدرة الباهرة من الأصداف الطاهرة با ترجمه (ط - القدیمة) ؛ ترجمه‏فارسی ؛ ص44

ارزش اخلاص
امام‏ هادی‏- علیه السّلام- مروی است که فرمود: «اگر همه مردم به یک طرف بروند، من به طرف فردی می‏روم که از روی اخلاص، تنها بنده خداست». آیین بندگی و نیایش (ترجمه عدة الداعی) ؛ ؛ ص384

توبه نصوح
محمد بن احمد بن هلال گوید: از امام‏ هادی‏ علیه السّلام پرسیدم که: توبه نصوح (خالص) چیست؟ حضرت در پاسخ من نوشت: اینکه باطن و درون [در مقام توبه‏] همانند ظاهر باشد و بلکه باطن از ظاهر برتر باشد. جهاد النفس وسائل الشیعة / ترجمه افراسیابی ؛ ؛ ص327

ارزش مشورت
امام‏ هادی‏ از پدرانش نقل کرده است که حضرت علی (ع) فرمود: کسی که به رأی و فکر خود اکتفا کند خود را به خطر افکنده است. آداب معاشرت از دیدگاه معصومان علیهم السلام (ترجمه وسائل ) ؛ ؛ ص43
دوری از افرادی که خود را خوار می شمارد
از امام‏ هادی‏ در تحف العقول که هر که خود را خوار دارد از شرش آسوده مباش. آداب معاشرت ( ترجمه جلد 71 و 72 بحار الأنوار) ؛ ج‏2 ؛ ص187

ارزش شکرگذاری
امام‏ هادی‏ علیه السّلام از پدرانش روایت می‏کند که امیر المؤمنین علیه السّلام فرمود: هر بنده‏ای که به نعمتی رسید و با دلش از آن سپاس گفت خداوند به او زیاد عطا می‏کند قبل از اینکه به وسیله زبان تشکر نماید. ایمان و کفر ( ترجمه کتاب الإیمان و الکفر بحار الأنوار جلد 64 / ترجمه عطاردی) ؛ ج‏2 ؛ ص115

ترس و اطاعت از خداوند
امام‏ هادی‏ علیه السّلام فرمود: هر کس از خداوند بترسد مردم از او خواهند ترسید و هر کس از خداوند اطاعت کند اطاعت خواهد شد، هر کس از خداوند اطاعت نماید از خشم مردم نخواهد ترسید، و هر کس خداوند را به خشم آورد، سزاوار است که مورد خشم مردم قرار گیرد. ایمان و کفر ( ترجمه کتاب الإیمان و الکفر بحار الأنوار جلد 64 / ترجمه عطاردی) ؛ ج‏2 ؛ ص180

در مورد اعمال
امام‏ هادی‏ علیه السّلام از علی بن الحسین علیهما السّلام روایت میکند که فرمودند:
اعمال این امت در هر بامدادی به خداوند عرضه می‏شودایمان و کفر ( ترجمه کتاب الإیمان و الکفر بحار الأنوار جلد 64 / ترجمه عطاردی)

محبوبترین برادران
امام هادی(ع): محبوبترین برادران من در نزد من کسانی هستند که عیوب مرا به من هدیه دهند! قصص الأنبیاء ( قصص قرآن - ترجمه قصص الأنبیاء جزائری) ؛ ؛ ص842

بهترین پناه
امام هادی(ع): کسی که در پناه خدا زندگی کند، ناراحتیها بر او آسان می‏شود. قصص الأنبیاء ( قصص قرآن - ترجمه قصص الأنبیاء جزائری) ؛ ؛ ص842

در مورد شخص از خود راضی
امام‏ هادی‏ «ع»: کسی که از خود راضی باشد، شماره ناراضیان از او فراوان است. الحیاة / ترجمه احمد آرام ؛ ج‏1 ؛ ص303

در مورد زیبایی و آراستگی
امام‏ هادی‏ «ع»- به نقل از پدرانش، از حضرت امام جعفر صادق «ع»:
خداوند بیقین زیبایی و آراستگی را دوست می‏دارد. و بدحالی و بدبخت نمایی را (و خود را بدبخت و نادار و بیچاره و ضعیف نشان دادن) زشت می‏دارد. زیرا هنگامی که خداوند به بنده‏ای نعمتی داد، دوست دارد اثر آن نعمت را در زندگی او ببیند. پرسیدند: این ظهور نعمت خدا در زندگی چگونه باید باشد؟ فرمود:
[1]- لباسهای تمیز بپوشد.
[2]- از عطر و بویهای خوش استفاده کند (و خود را معطر و خوشبو سازد).
[3]- خانه‏اش را گچکاری (سفید کاری، رنگ آمیزی، دکوربندی) کند.
[4]- حیاط خانه و در خانه (و همه فضاهای مربوط به خانه را) جاروب کند و تمیز نگاه دارد.
[5] حتی روشن کردن چراغ پیش از غروب آفتاب، فقر را از بین می‏برد و روزی را فراوان می‏کند. الحیاة / ترجمه احمد آرام ؛ ج‏6 ؛ ص215
امام هادی(ع): دنیا بازاری است که عده‏ای در آن سود برند و عده‏ای هم زیان نمایند.تحف العقول
هر که دوستی و نظر خود را [به طور کامل و صادقانه‏] در اختیارات گذارد، تو نیز با تمام وجود از او اطاعت کن. تحف العقول

جمعه 9 خرداد 1393  12:27 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها