0

واشهد انکم الائمة الراشدون

 
haj114
haj114
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 3991

واشهد انکم الائمة الراشدون

واشهد انکم الائمة الراشدون
«راشدون» جمع «راشد»، صفت مشبهه از ماده رُشد و آن صفتی است که انسان را صلاحْ و راهنمایی کرده، از تباهی و سیاهی به دور می‏دارد و مقابل صفت «غی» که به معنی بی‏هدفی در کار است، به کار می‏رود. قرآن کریم می‏فرماید: 
«قَد تَّبَینَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَی».[1] . (زیرا) راه درست از راه انحرافی، روشن شده است. 
بعضی «رشد» را به معنی هدایت دانسته‏اند، در صورتی که هدایت در مقابل ضلالت است. قرآن کریم می‏فرماید: «قُل رَّبِّی أَعْلَمُ مَن جَآءَ بِالْهُدَی وَ مَنْ هُوَ فِی ضَلَالٍ مُّبِینٍ».[2] . 
بگو: پروردگار من از همه بهتر می‏داند چه کسی (برنامه) هدایت آورده و چه کسی در گمراهی آشکار است. «راشد» کسی است که راه صلاح و فلاح انسان‏ها را مشخص کرده، آنها را راهنمایی می‏کند و با این تشخیص آنان را از تباهی و سیاهی دور می‏کند. 
بنابراین ائمّه معصومین علیهم السلام ذات‏های پاکی هستند که راه صلاح و فلاح انسان‏ها را مشخص کرده، آنان را به آن راه راهنمایی و از تباهی و سیاهی به دور می‏دارند. 
برخی «راشد» را به معنی کسی دانسته‏اند که رشد به او قیام دارد. یعنی رشد به واسطه و به وسیله او صورت می‏گیرد. بنابراین معنا، ائمّه معصومین علیهم السلام کسانی هستند که به وسیله آنان راه رشد و پیمودن مسیرِ ترقی، مشخص می‏شود. بعضی «راشد» را به معنی راه یافته در مسیر حق و پایدار در آن مسیر ترجمه کرده‏اند. بنابراین ائمّه معصومین علیهم السلام راه‏یافتگان و پابرجایان مسیر حق می‏باشند. در هر حال این واژه اشاره به آیه هفتم سوره حجرات دارد که می‏فرماید: «أُولئِکَ هُمُ الرَّاشِدُونَ» آنان همان رشدیافتگان هستند. در روایات فراوانی ائمّه علیهم السلام با صفت راشدون، خوانده شده‏اند. حضرت علی علیه السلام می‏فرمایند پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به من فرمود: «یا عَلی الاَئِمَّةُ الراشِدُونَ المَهدیونَ المغصُوبُونَ حُقوقُهُم مِنْ وُلُدِک اَحَدَ عَشَرَ اِمامًا وَ اَنْتَ».[3] . ای علی، امامانْ راه‏یافتگان و هدایت‏شدگانی که حقوقشان غصب گردیده، از فرزندان تو هستند که آنان یازده نفراند و تو. 
پیامبر صلی الله علیه وآله نیز ائمّه علیهم السلام را با لقب راشد یاد کرده‏اند. زید بن ارقم می‏گوید: روزی پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله بر ما خطبه خواند و پس از حمد الهی و سفارشات، فرمودند: «مَعاشِرَ النَّاسِ اوصیکُم فی عِتْرتی وَ اَهل بَیتی خَیرًا فَاِنَّهُم مَع الحَقِ و الحَقُ مَعهم و هُم الاَئِمَّةُ الراشِدُونَ بَعدی وَ الاُمَناءُ المَعْصُومُونَ».[4] . 
ای مردم شما را درباره خاندانم و اهل‏بیتم سفارش به خیر می‏کنم. آنان با حق هستند و حق همیشه با آنان است. آنان امامانی هستند که راه‏یافتگان بعد از من هستند و امین‏های معصومی که پس از من می‏باشند. 

پی نوشت ها:
[1] سوره مبارکه بقره، آیه 256. 
[2] سوره مبارکه قصص، آیه 85. 
[3] بحارالانوار، ج 36، ص 259. 
[4] بحارالانوار، ج 36، ص 321. 
 

 

  *  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
********
سه شنبه 6 خرداد 1393  9:02 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها