گرداب سنگی
یکی از آثار تاریخی بر جای مانده از دوره ساسانیان در شهر خرم آباد استان لرستان می باشد. گرداب سنگی که در قسمت مرکزی شهر فعلی خرم اباد و در میان بافت قدیمی شهر واقع شده است از مکانهای دیدنی خرم اباد به شمار می آید.
گرداب سنگی که در گویش لری گردآو بردینه خوانده می شود بنایی مدور متشکل از یک دیواره عظیم سنگی است که دور تا دور چشمه ای احداث گردیده است. بنای گرداب سنگی با استفاده از سنگ و ساروج ساخته شده و قطر این بنا 18 متر، با محیط 256 مترمربع ، پهنای 3 متر و بلندای 10 متر از کف چشمه است. این بنا دارای دریچه ای به ابعاد 90×160 می باشد تا آب خارج شده از چشمه را ساماندهی کرده و سپس از طریق کانال آب چشمه را به نقاط مختلف شهر باستانی شاپورخواست منتقل کند.
چشمه گرداب سنگی تقریبا در تمام ایام سال آب دارد. طغیان آب این چشمه معمولا در نیمه دوم بهمن آغاز می شود و این امر موجب بالا آمدن سطح آب درون گرداب سنگی می شود.
افزایش و سرریز شدن آب چشمه گرداب سنگی از طریق کانال های ساخته شده و جداول طراحی شده در شهر خرم آباد آب آن را به درون رودخانه شهر سرازیر می کند.
گرداب سنگی خرم آباد که از دیدنیهای استان لرستان است در تاریخ 18مرداد1355 به شماره ۱۲۷۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.