0

ساختن مسجد

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

ساختن مسجد

ساختن مسجد
به پاداشتن پایگاهی دینی چون «مسجد» از مهم ترین وظائف دینی به شمار می‏رود و بر همین اساس قرآن کریم برای احداث و عمارت مساجد شرایط مهمی را مطرح می‏سازد، که تنها با فراهم شدن این شرایط افراد موفق به این فضیلت مهم می‏شوند. این شرایط عبارتند از: ایمان به خدا و روز جزا و پای بند بودن به فروعات دینی در رفتار که تبلور آن در پرستش خدا مانند به پا داشتن نماز و پرداختن زکات می‏باشد، انما یعمر مساجد الله من آمن بالله و الیوم الاخر و اقام الصلوة و آتی الزکاة. [1] شخص تا به این مرحله از ایمان نرسد توفیق ساختن و آبادانی مسجد برای وی فراهم نمی‏شود. انسانی که در باورهای خویش آلوده به شرک باشد و از ایمان و توحید فاصله داشته باشد، هرگز به تعمیر و آبادانی مسجد اقدام نمی‏کند، ما کان للمشرکین ان یعمروا مساجد الله شاهدین علی انفسهم بالکفر. [2] . رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم: من بنا مسجدا فی الدنیا اعطاه الله بکل شبر منه، او بکل زراع منه مسیر اربعین الف عام. [3] «هر کس مسجدی به مقدار یک وجب یا نیم متر بسازد، خدای سبحان به وی به مقدار طول چهل هزار سال راه در قیامت پاداش می دهد». امام صادق علیه‏السلام: من بنا مسجدا بنا الله بیتا فی الجنة. [4] «هر کس مسجدی بنا کند خدا برای وی خانه‏ای در بهشت بنا می‏کند». امام باقر علیه‏السلام: من بنا مسجد کمفحص قطاة [5] بنا الله له بیتا فی الجنة. [6] «هر کس مسجدی به مساحت آشیانه پرنده‏ای بسازد، خدا خانه‏ای برای وی می سازد (منظور مشارکت در ساختن مسجد می‏تواند باشد)». 

پی نوشت ها:
[1] توبه، 18. 
[2] المحجة البیضاء، ج 1، 17. 
[3] وسائل، ج 3، ص 486. 
[4] همان، ص 485، ابواب احکام المساجد، باب هشتم. 
[5] مفحص: آشیانه؛ قطاة: پرنده‏ای به اندازه کبوتر؛ المنجد، ص 642؛ حیات الحیوان، ج 2، ص 310. 
[6] وسائل، ج 3، ص 486. 

*  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
شنبه 3 خرداد 1393  10:21 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها