0

وصیت درباره خانواده

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

وصیت درباره خانواده

وصیت درباره خانواده
ابراهیم بن عبدالله جعفری از گوهری از اهل بیتش روایت نموده که موسی بن جعفر علیهماالسلام برادرش اسحاق را با ابراهیم بن محمد جعفری و جعفر بن صالح و معاویه جعفری و یحیی بن حسین بن زید و سعید بن عمران و محمد بن حارث و یزید بن سلیط و بن جعفر اسلمی بر وصیت خود گواه گرفت که آن حضرت شهادت می‏دهد بر اینکه خدائی جز خدای یگانه نیست و محمد صلی الله علیه و آله و سلم بنده و رسول است و قیامت که در وجود آن هیچگونه شکی نیست آمدنی است و یقیناً خداوند مردگان را مبعوث خواهد نمود و البته مبعوث شدن مردم پس از مرگ حق است و رسیدگی به حساب و اعمال بندگان و قصاص و وقوف در پیشگاه خداوند عزوجل، و آنچه به محمد صلی الله علیه و آله و سلم از جانب پروردگارش نازل شده و آنچه جبرئیل به او آورده همگی حق است و من بر این عقیده زندگی کرده و بر این عقیده می‏میرم و انشاءالله با چنین عقیده‏ای هم مبعوث خواهم شد. این اشخاص را گواه می‏گیرم که این وصیت من است به خط خودم، و وصیت جدم امیرالمؤمنین و محمد بن علی علیهماالسلام را حرف به حرف استنساخ کرده‏ام و وصیت پدرم جعفر بن محمد علیهماالسلام هم مانند این است و خود نیز به پسر علی (حضرت رضا علیه‏السلام) وصیت می‏کنم و پسرانم را همراه او می‏کنم به شرط اینکه او بخواهد و آنها را شایسته تشخیص دهد و دوست داشته باشد که تثبیتشان کند و اگر نسبت به آنها اکراه داشت و خواست که آنها را خارج سازد در اختیار اوست و با وجود وی آنها را اختیاری نیست. 
و نیز وصیت نمودم به او و پسرانم ابراهیم و عباس و اسماعیل و احمد و ام‏احمد سرپرستی موقوفات و اموال و بردگان و کودکانم را که بازماندگان من هستند ولی سرپرستی زنانم با علی است، نه با آنها، و تولیت ثلث پدرم و ثلث خودم نیز فقط با اوست که در هر راهی خواهد مصرف کند و این مورد حق او مانند حق صاحب مال است نسبت به مالش که اگر خواست بفروشد و ببخشد و یا واگذار کند و یا به کسانی که از آنها نام بردم و یا به دیگران که نامی از آنها برده نشده صدقه دهد که اختیار با اوست و او نسبت به مال و اهل و فرزندانم مانند خود من است و چنانچه بخواهد برادرانش را که من در این وصیت نام بردم ثابت نگه دارد و اگر نخواهد اختیار خواهد داشت که خارجشان کند و او را در این کار ملامتی نیست و کسی حق رد کردن او را ندارد و چنانچه مشاهده نمود که وضع و حال آنها نسبت به موقعی که من از آنان جدا می‏شوم تغییر کرده حق دارد که آنها را تحت سرپرستی خود در آورد و اگر یکی از آنها بخواهد خواهر خود را به کسی تزویج کند چنین اقدامی را نکند مگر با اجازه‏ی او زیرا وی به امر ازدواج خانواده‏اش آشناتر است و هر شخص صاحب نفوذ و یا کس دیگری از مردم چنانچه بخواهد از این امر جلوگیری کند یا او را در اجرای مفاد این وصیت‏نامه و یا نسبت به اشخاصی که نام بردم ممانعت نماید از خدا و رسولش بیزاری جسته و خدا و رسولش نیز از او بیزار باشند و لعنت و خشم خدا و لعنت لعن‏کنندگان و فرشتگان مقرب و پیغمبران و رسولان و گروه مؤمنین بر اوست. و هیچ یک از حکام و صاحبان قدرت حق ندارد مانع کار او شود من از او دادخواهی و ادعائی ندارم و برای هیچیک از فرزندانم نزد او مالی نیست و او هر چه گوید درست است اگر کم کند او بهتر داند و اگر بیشتر کند او همچنین راستگو است. و مقصود من از وارد کردن بعضی از فرزندانم در این وصیت فقط احترام و تکریم آنها است و اما کنیزانی که از من اولاد دارند هر کدام از آنها که در منزل خود بمانند و رعایت خود حجاب کنند اگر او (حضرت رضا علیه‏السلام) صلاح داند آنچه در حال حیات من داشتند برای آنها محفوظ است و هر کدام از آنها که شوهری اختیار کنند دیگر حق بازگشت به حرمسرای مرا ندارند مگر در صورتی که علی رأی دیگری دهد و همچنین است وضع و حال دختران من که هیچیک از برادران و هیچ صاحب قدرتی و هیچ عموئی حق ندارد دخترانم را بدون مشورت علی شوهر دهد، اگر چنین کاری را کنند با خدا و رسولش مخالفت کرده و با حکومت خدائی جنگیده‏اند و علی به ازدواج خانواده‏ی خویش آشناتر است که اگر خواست آنها را به شوهر دهد می‏دهد، و اگر نخواست نمی‏دهد و من به آن زن‏ها همچنانکه در مکتوبم نوشته‏ام وصیت کرده‏ام و خدا را به آنها گواه گرفته‏ام و علی و ام‏احمد نیز گواهند و هیچکس نباید وصیت مرا بر خلاف آنچه ذکر کرده و نام برده‏ام فاش کرده و انتشار دهد پس هر کس بدی کند به خود کرده و هر که نیکی کند به خود کرده است. و ما ربک بظلام للعبید و صلی الله علی محمد و علی اله. [1] . 

پی نوشت ها: 
[1] عیون اخبار الرضا جلد 1 باب پنجم، بحارالانوار، اصول کافی کتاب، الحجة باب الاشارة و البص علی ابی‏الحسن الرضا حدیث 15. 

*  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
شنبه 3 خرداد 1393  10:18 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها