این فراز پس از پایان هر سلام آمده است، لذا زائر در این زیارت پنج بار به امامان معصوم علیهم السلام سلام داده و پنج بار نیز رحمت و برکتهای خداوند را به آنان نثار مینماید.
روش مؤمنین در آن است که پس از هر سلام بر ائمّه علیهم السلام، رحمت و برکت را نیز برای آنان طلب نمایند. همچنان که امام سجّاد علیه السلام بر پیامبر، اینگونه درود نثار میکند:
«وَ السَّلا َمُ عَلَیهِ وَ عَلَی آلِهِ الطَّیبِینَ الطَّاهِرِینَ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ».[1] .
و درود و رحمت و برکات فزاینده خداوند بر پیامبر صلی الله علیه وآله و بر خاندان او که پاکیزگان و پاکانند باد. مؤمنان از خداوند میخواهند نه تنها برکتها و رحمتهایش را بر ائمّه علیهم السلام ارزانی دارد، بلکه بهترینها را نثار ایشان نماید.
«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ عَبْدِکَ وَ رَسُولِکَ، وَ أَهْلِ بَیتِهِ الطَّاهِرِینَ، وَ اخْصُصْهُمْ بِأَفْضَلِ صَلَوَاتِکَ وَ رَحْمَتِکَ وَ بَرَکَاتِکَ وَ سَلا َمِکَ».[2] .
خداوندا بر محمّد بنده خود و فرستادهات و بر خاندان پاکش درود فرست و ایشان را به برترین رحمتها و برکات و سلام خویش، اختصاص ده.
مؤمن که دلش از عشق ائمّه علیهم السلام و پیامبر صلی الله علیه وآله لبریز است، باز آرامش نیافته، برترین درودها و کاملترین برکتها و سودمندترین رحمتها را به پیامبر صلی الله علیه وآله و خاندان او نثار میکند.
«رَبِّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، الْمُنْتَجَبِ الْمُصْطَفَی الْمُکَرَّمِ الْمُقَرَّبِ، أَفْضَلَ صَلَوَاتِکَ، وَ بَارِکْ عَلَیهِ أَتَمَّ بَرَکَاتِکَ، وَ تَرَحَّمْ عَلَیهِ أَمْتَعَ رَحَمَاتِکَ».[3] .
پروردگار من، بر محمّد و خاندان محمّد که برگزیده، اختیار شده، گرامی و مقرّب داشته شدهاند، برترین درودهایت را بفرست و کاملترین برکتهایت را بر او روان ساز و با سودمندترین رحمتهایت، بر او رحمت فرست.
پی نوشت ها:
[1] صحیفه سجادیه، دعای 42، فراز 22.
[2] صحیفه سجادیه، دعای 24، فراز 1.
[3] صحیفه سجادیه، دعای 47، فراز 50.