خلاصه مشخصات:
پردازنده: MTK MT6589M Quad-core 1.2 GHz
حافظه: حافظه داخلی ۴۰۹۶ مگابایت – حافظه رم ۱ گیگابایت
شبکه های ارتباطی: ۳G – GPRS – WLAN – GPS – Bluetooth
صفحه نمایش: صفحه نمایش لمسی – خازنی از نوع IPS LCD – اندازه ۵ اینچ – با رزولوشن ۹۶۰ × ۵۴۰
دوربین: ۵٫۰ مگاپیکسل – دوربین مکالمه ویدئویی – فوکوس اتوماتیک – فلاش
سیستم عامل: Android نسخه v4.2
امکانات: پشتیبانی از دو سیم کارت بصورت همزمان فعال-۳G – GPRS – WLAN – GPS – Bluetooth-USB-رادیو – باتری ۲۱۵۰ میلی آمپر ساعت
وزن: ۱۷۰گرم
————————————————————————————–
بررسی تخصصی گوشی G610:
طراحی ظاهری گوشی
زمانی که گوشی G610 را در دست بگیرید به هیچ عنوان گوشی ارزانقیمتی به نظر نمیرسد و حتی نشان نقرهای هواوی در بالای صفحهنمایش نیز نقش چندانی در تضعیف موقعیت این مدل در نگاه نخست ایفا نمیکند. بخش رویی دستگاه شباهت نزدیکی به مدلی همچون گلکسی اس ۴ سامسونگ دارد و انحنای بخش پشتی و کاهش عرض در کنارهها یادآور طراحی های باریک در این زمینه هستند. از معدود ایرادهای طراحی G610 میتوان به نمایش دائمی سهدکمه زیر صفحهنمایش اشاره کرد که حتی زمان خاموش بودن بکلایت نیز نمایش داده میشوند. کاور مات بخش پشتی بهخوبی در برابر اثرات انگشت معمول مقاومت میکند و در صورت جذب آلودگی هم پاک کردن آن از این قسمت دشوار نخواهد بود. در مجموع G610 با تفاوتی آشکار نسبت به تولیدات پیشین هواوی در کلاس میانی محصولی خوشساخت با طرحی راضیکننده است که با وجود ابعاد بزرگ گوشی برای افراد با دستهای کوچک در مجموع ترکیب مطلوبی را به نمایش میگذارد.
Huawei Ascend G610 - هواوی اسند جی 610
اندازهها و وزن گوشی
هواوی ابعاد دقیق G610 را ۹٫۹×۷۳٫۶×۱۴۲ میلیمتر اعلام کرده که نسبت به جدیدترین رقیب آن در بازار یعنی XPERIA C از سونی با وجود ۱ میلیمتر ارتفاع بیشتر و ضخامت نسبتا یکسان از لحاظ عرض با کاهش مطلوب ۱٫۴ میلیمتری روبرو شده است. نکته جالب در این میان ترفند مشترک هر دو سازنده در استفاده از ساختاری هلالی و کاهش ضخامت با حرکت از مرکز بخش پشتی به کنارهها است که در مورد G610 منجر به کاهش تقریباً ۳ میلیمتری ضخامت رسمی اعلام شده برای گوشی نسبت به ضخامت واقعی آن شده است.
وزن گوشی ۱۷۰ گرم اعلام شده که تقریبا تفاوتی با XPERIA C ندارد ولی در مقایسه با مدلهای پیشرفتهتری همچون XPERIA Z و Galaxy S4 از ۲۰ تا ۳۵ گرم سنگینتر است.
صفحه نمایش گوشی
هیجانانگیزترین نکته در مشخصات سختافزاری G610 بی شک صفحهنمایش ۵ اینچی آن است که در این حوالی قیمتی با وضوح تصویر QHD با رزولوشن ۹۶۰×۵۴۰ پیکسلی حداقل روی کاغذ کاملا بیرقیب بهنظر میرسد. به بیان دیگر برای یافتن نمونه ۵ اینچی دیگری با سیستمعامل اندروید، صفحهنمایش با فشردگی پیکسلی بیش از ۲۲۰ppi به هزینهای بیش از این نیاز است در حالیکه G610 با نزدیک به ۲۰ تا ۲۵ درصد قیمت گوشی کمتر در دسترس قرار دارد. مشخصات سختافزاری یک صفحه نمایش البته نمیتواند بهعنوان تنها معیار سنجش کیفیت مورد استناد قرار گیرد و عملکرد آن در دنیای واقعی مطمئنا از اهمیت بیشتری برخوردار است.
Huawei Ascend G610 - هواوی اسند جی 610
صفحهنمایش حاضر در G610 با روشنایی تقریباً مطلوب، کنتراست بالا و زاویه دید مناسب بهخوبی از سطح میانی بازار فاصله گرفته و امکان مقایسه آن با برترینهای این رده فراهم است. البته تفاوت میزان فشردگی و Sharpness تصاویر در این پنل نسبت به نمونههای HD با فشردگی نزدیک به ۲۹۰ پیکسل در هر اینچ در یک مقایسه رخ به رخ کاملا مشخص خواهد بود.
فناوری ساخت این پنل از نوع TFT IPS LCD است و از نمایش ۱۶ میلیون رنگ و تماس ۱۰ نقطه همزمان پشتیبانی میکند. حاشیههای جانبی صفحهنمایش در G610 نزدیک به ۴ میلیمتر در هر دو سمت است و صفحهنمایش خوشبختانه حاشیه دیگری به این قسمت نمیافزاید. یکی از تنها نکات منفی قابل ذکر در مورد این پنل میزان روشنایی آن است که نسبت به P6 و Mate بهعنوان دو گوشی مهم هواوی نور کمتری را ارائه میدهد. این مسئله در محیطهای با روشنایی بالا و در زیر نور مستقیم خورشید میتواند در کیفیت کار با صفحهنمایش تاثیر منفی برجای بگذارد.
Huawei Ascend G610 - هواوی اسند جی 610
طراحی جلوی گوشی
زیر صفحهنمایش سه کلید back، home و منو در چینشی مشابه گوشی G700 در این زمینه یعنی جایگذاری کلید back در کناره سمت چپ قرار گرفتهاند و همانطور که گفته شد بدون روشن شدن backlight نیز بهخوبی دیده میشوند. عرض ۷۳ میلیمتری گوشی، منجر به فاصلهگذاری بسیار زیاد مابین کلیدهای سهگانه این بخش شده که با توجه به آیکونهای نسبتا کوچک در برخی مواقع میتواند منجر به گم شدن این کلیدها در زیر دست شود.
Huawei Ascend G610 - هواوی اسند جی 610
اسپیکر تماس با ظاهر ذوزنقهای شکل چسبیده به مرکز بخش بالایی دستگاه طراحی شده و اندازه کوچک آن هماهنگی اسپیکر با گوش در حین تماس را تا حدودی مشکل کرده است. یک نکته منفی دیگر در این بخش قدرت نسبتا کم صدای خروجی از این اسپیکر است که بهویژه در محیطهای شلوغ، گفتوگو با G610 را تا حدودی مشکل میکند. حسگر تنظیم نور و Proximity در سمت راست و دوربین دوم در کناره سمت چپ اسپیکر در این قسمت قرار دارند. وضوح دوربین دوم G610 برابر ۰٫۳ مگاپیکسل است و فیلمبرداری آن نیز با وضوح HD انجام میشود. این دوربین نیز تقریبا مثل تمامی دیگر دوربینهای دوم موبایلی در preview تصویری آینهای از فضای روبرو را ارائه میدهد (به عنوان مثال با قرار دادن یک نوشته در مقابل دوربین ثانویه می توانید این ویژگی را به خوبی مشاهده نمایید) و البته تصویر نهایی همچنان به صورت اصلی (غیر آینهای) خواهد بود.
کنارههای گوشی
طراحی سخت افزاری و طرز قرارگرفتن دکمه های G610 همانند گوشی گلکسی اس ۴ به صورتی است که دکمه های پاور و ولوم صدا هر دو در سمت راست گوشی قرار گرفته اند. برجستگی و فیدبک کلید پاور و راکر تغییر صدا به یک اندازه است و در زیر دست بهخوبی بدون نیاز به نگاه کردن احساس میشوند. یک نکته مثبت دیگر در این میان فرورفتگی میانی کلید دوگانه تغییر صدا است که بهخوبی این دو کلید را از یکدیگر تفکیک میکند. ایراد اصلی این دو کلید ارتفاع نسبتا زیاد آنها از لبه پایینی گوشی موبایل است که برای کاربران با دستهای کوچک تا حدودی از دسترس خارج خواهند بود.
Huawei Ascend G610 - هواوی اسند جی 610
پورت Micro USB و میکروفون تماس در پایین و جک اتصال هدست در بالا لیست سختافزارهای جانبی G610 را تکمیل میکنند.
کاوری مات بخش پشتی کل پشت دستگاه و کنارههای آن در بالا و پایین را در بر گرفته است و همانطور که گفته شد اثرات انگشت معمول را به خود جذب نمیکند. طراحی آشنای این قسمت شامل میکروفون دوم حذف نویز و صدای استریو در بالا، لنز دوربین و فلش همراه با نشان هواوی در مرکز میشود. اسپیکر اصلی دستگاه در لبه سمت چپ پایینی قرار دارد و با قرار دادن گوشی روی سطوح صاف، صدای بهگوش رسیده از آن به میزان زیادی مبهم میشود.
دوربین
وضوح دوربین حاضر در G610 برابر ۵ مگاپیکسل در نظر گرفته شده که از این همانند گوشی G525 می باشد. اما در مقابل تعداد فلشهای LED در کناره لنز دوربین از ۰ به ۱ افزایش یافته و عبارت BSI به این قسمت افزوده شده است. Back Side Illuminated بودن سنسور دستگاه روی کاغذ انتظار مشاهده یک دوربین مناسب و با کیفیت را که در شرایط نور کم نیز کارآیی قابل قبولی دارد در کاربران ایجاد میکند که البته در عمل باز هم به دلیل کوچک بودن لنز نتیجه ایدهآل حاصل نمیشود.
Huawei Ascend G610 - هواوی اسند جی 610
اینترفیس دوربین در G610 تفاوت خاصی نسبت به مدل های قبلی نداشته است. در این ساختار همچنان یک شاتر بزرگ همراه با سوئیچ تعویض بین عکاسی و فیلمبرداری و نمای آخرین عکس گرفته شده در سمت راست و تنظیمات در قالب چهار آیکون مختلف در پشت یک فلش در سمت پایین قرار دارند.
عکسهای گرفته شده توسط این دوربین در صفحهنمایش خود گوشی با رنگهای جذاب و گرم به نمایش در میآیند – نکتهای که با وجود اندکی اغراقآمیز بودن برای بسیاری از کاربران جذاب به نظر میرسد. در زمینه سرعت و دقت فوکوس نیز با نتیجه رضایتبخشی روبرو هستیم و کنتراست نیز در سطح مناسبی قرار دارد. تنها نکته نسبتا منفی در این قسمت میزان جزئیات تصویر است که با حداکثر کردن میزان زوم به روشنی به سایز کوچک سنسور اشاره دارد.
ویدئوهای گرفته شده توسط این دوربین با وضوح اچدی با بیتریتی نزدیکی به ۱۳ مگابیت در ثانیه با فرمت ۳GP و با صدای استریو ثبت میشود که با وجود رنگهای زنده و شاد به دلیل استفاده از فرمت ۳GP و فشردهسازی نسبتا زیاد یکی از نکات منفی G610 در فیلمبرداری به حساب میآید.
باتری
ظرفیت ۲۱۵۰ میلیآمپر ساعتی باتری حاضر در G610 در نگاه اول با توجه به صفحهنمایش ۵ اینچی و چیپست پردازشی چهار هستهای چندان فوقالعاده به نظر نمیرسد اما این باتری در دنیای واقعی عملکرد مناسبی داشته و با یک استفاده سنگین نیز به زحمت میتوان در کمتر از ۱٫۵ روز آن را کامل تخلیه کرد. با یک استفاده متوسط به سادگی میتوان از این باتری تا ۳ روز یا بیشتر برای تأمین انرژی دستگاه استفاده کرد. شارژ مجدد این باتری به نزدیک ۳ ساعت زمان نیاز دارد.
Huawei Ascend G610 - هواوی اسند جی 610
بالای باتری دو محفظه جایگذاری سیمکارت از نوع Mini و اسلات کارت حافظه Micro SD قرار دارد که تا ۳۲ گیگابایت امکان ارتقا حافظه داخلی دستگاه را در اختیار کاربران قرار میدهد. هر سه المان این قسمت یعنی دو سیمکارت و کارت حافظه بدون در آوردن باتری در دسترس نیستند.
سیستمعامل، ساختار منوهای گوشی
یکی از ایرادهای وارد به سری G محصولات هواوی آپدیت نبودن نسخه سیستمعامل اندروید این اسمارتفونها است که بهویژه در مورد یکی از خوشقیمتترین محصولات این رده یعنی G600 با اندروید ICS کاملا احساس میشود. این مشکل در G610 با نسخه ۴٫۲٫۱ اندروید جلیبین برطرف شده و با اینکه هنوز از نسخههای ۴٫۳ و ۴٫۴ فاصله دارد اما همچنان میتوان از آن بهعنوان یک نسخه بروز شده از اندروید یاد کرد. ساختار منویی دستگاه تغییر خاصی نسبت به گذشته نداشته و همچنان از المانهای نسبتا یکسانی در مقایسه با مدلهایی همچون G700 یا G510 در آن استفاده شده است.
صفحه قفل از سه میانبر برای دسترسی مستقیم به لاگ تماس ها، منوی پیامها و دوربین بهره میبرد و اطلاعات زمان و تاریخ نیز در بالای آن دیده میشود. اما برخلاف انتظار از اندروید ۴٫۲ امکان قرار دادن ویجتهای صفحه قفل در این قسمت وجود ندارد.
در صفحه Home بار دیگر همان ترفند همیشگی هواوی یعنی حذف App drawer و قرار دادن آیکون تمامی برنامهها روی هوماسکرین دیده میشود. این ترفند با اینکه استفاده از دستگاه برای کاربران کمتر آشنا به اندروید را آسانتر میکند اما در سوی دیگر با شلوغ کردن صفحه هوم، والپیپر را بیش از پیش از دید پنهان ساخته و صفحات شلوغی را پس از مدتی استفاده پیش روی کاربران قرار میدهد.
Huawei Ascend G610 - هواوی اسند جی 610
Notification Area از دو قسمت جداگانه تشکیل شده که در صفحه اول تنها زمان و تاریخ همراه با نوتیفیکیشن برنامهها به نمایش در میآید و با لمس آیکن چرخدنده در بالای صفحهنمایش به دومین پنل این بخش وارد میشویم که toggleهای متعددی از قبیل وایفایفای، بلوتوث، پروفایلهای صوتی، چرخش صفحهنمایش و روشنایی در آن حضور دارند.
پردازنده و حافظه گوشی
Huawei Ascend G610 برخلاف انتظار از چیپست همیشگی HiSilicon این برند استفاده نمیکند و چیپست نسبتا جدیدی به نام MediaTek MT6589 با چهار پردازنده ۱٫۲ گیگاهرتزی ARM A7 و گرافیک PowerVR SGX544 در آن حضور دارد. این چیپست جدید البته نسبت به K3V2 با پردازندههای ۱٫۵ گیگاهرتزی A9 روی کاغذ در بخش پردازشی ضعیفتر به نظر میرسد اما در عمل با تکیه بر ۱ گیگابایت RAM نتایج مطلوبی را ثبت میکند. حافظه داخلی گوشی ۴ گیگابایت است که از این مقدار چیزی نزدیک به ۲٫۷ گیگابایت در دسترس قرار دارد.
گزینههای ارتباطی
Ascend G610 همانطور که پیش از این نیز اشاره شد یک اسمارتفون با پشتیبانی از دو سیمکارت است که هر دو سیمکارت آن بصورت همزمان فعال و در دسترس هستند (Active Stand-by). اما در این میان در حین صحبت با یکی، دیگری از دسترس خارج شده و علاوه بر این تنها سیمکارت اول قادر به پشتیبانی از شبکه ۳G است. حداکثر سرعت HSDPA در این مدل ۴۲٫۲Mbps است و وایفای آن نیز از DLNA و تشکیل هاتاسپات پشتیبانی میکند. پورت USB دستگاه تنها برای اتصال شارژر و کابل اتصال کامپیوتر و تبلت استفاده میشود و از آن برای انتقال تصویر یا اتصال حافظههای خارجی نمیتوان استفاده کرد. در نهایت اتصال GPS لیست ارتباطات G610 را کامل میکند.
نتیجه گیری کلی
Huawei Ascend G610 محصولی جذاب در رده قیمتی متوسط بازار است که با توجه به رده قیمتی آن امکانات مناسبی را نظیر صفحهنمایش ۵ اینچی باکیفیت، ۱ گیگابایت حافظه RAM، دوربین ۵ مگاپیکسلی با کیفیت رضایتبخش در هر دو بخش عکاسی و فیلمبرداری و بالاخره امکان استفاده از دو سیمکارت همزمان ارائه میکند. از جمله معدود نکات منفی این گوشی میتوان به پشتیبانی تنها یکی از اسلاتهای سیمکارت از قابلیت ۳G و hot swap نبودن کارت حافظه اشاره کرد.