0

آيا سند حديث كسا ساختگي است؟

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

آيا سند حديث كسا ساختگي است؟

حديث كساء

آيا سند حديث كسا ساختگي است؟ اينكه در مفاتيح نيامده(بلكه بعداً اضافه شده) صحيح است؟

اصل جریان جمع شدن خمسه طیبه در منزل ام سلمه ویا در جای دیگر بنا به اختلاف روایاتدر زیر کساء{چادرویا خیمه } امری مسلم است وروایات فراوانی از شیعه واهل سنت برآن دلالت میکند در اکثر این روایات آمده است پیامبر حضرت زهرا امیر مومنان امام حسن وامام حسین علیهم السلام را در زیر کساءجمع میکند ومی فرمايدخداوندا اینان اهل بیت منند پس هر گونه رجس وپلیدی را از انان دور فرما ام سلمه میگوید من نیز خواستم داخل شود پیامبر ص فرمود هرچند امر تو بخیراست ولی جزو انان نیستی واما حديث كساءکه مفصل است وبه صورت دعا خوانده میشود را براي اولين بار در منابعي كه موجود است.
مرحوم شيخ «عبدالله بحراني» در عوالم نقل كرده است و مي گويد من اين حديث را به خط مرحوم «سيد هاشم» صاحب تفسير «برهان» يافتم كه ايشان از استادش سيد «ماجد بحران» نقل مي كند و سلسله سندي را براي اين حديث تا «جابر بن عبدالله انصاري» نقل كرده كه جابر مي گويد حضرت فاطمه(س) اين حديث را براي من نقل فرمود. از آن جا كه اين روايت در كتب قدماي اصحاب موجود نيست اين حديث از نظر سندي قوي محسوب نمي شود لكن بر مبناي قاعده معروف بين فقها (تسامح در ادله سنن) در احاديث مربوط به مستحبات و آداب و سنن دقت سندي زياد لازم نيست.
بنابراين هر چند سند این روایت قوی نیست ولی نمیتوان حکم به ساختگی ودروغ بودن آن نمود و خواندن اين گونه ادعيه در صورتي كه در متن دعا و يا حديث چيزي مخالف با مسلمات نباشد حتي اگر سندش ضعيف باشد و داراي سند متصل به معصوم نباشد به اميد درك ثواب آن بلا اشكال است و از سوي برخي بزرگان نیز سفارش به خواندن آن شده است اصل دعا هم همان گونه که نوشته اید در مفاتیح نیامده ودر برخی مفاتیح ها در قسمت اخر به صورت ملحقات اضافه شده علت نیامدن آن هم ظاهرا ضعف سندی آن بوده

*  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
چهارشنبه 31 اردیبهشت 1393  6:28 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها