0

بازماندگان شهدا

 
haj114
haj114
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 3991

بازماندگان شهدا

بازماندگان شهدا
بر اساس تصریح قرآن زندگی شهید از سایرین متفاوت است. بزرگ‏ترین امتیازی که در برار شهادت نصیب شهید می‏شود، زندگی برتر است، و لا تقولوا لمن یقتل فی سبیل الله امواتا بل احیاء. [1] . از ویژگی این زندگی این است که شهید پس از شهادتش از روی‏دادهای دنیا و نیز چگونگی زندگی بازماندگان باخبر می‏باشد. به همین سبب ساماندهی زندگی بازماندگان که موجب کاهش آسیب‏ها و آرامش و بالندگی آنان می‏باشد، شهید را مسرور و خوشحال خواهد نمود. همان گونه که نابسامانی زندگی بازماندگان و آسیب‏ها و تنگناهایی که بر آنان تحمیل می‏شود، شهید را آزرده خاطر می‏نماید. 
دو دیگر این که ساماندهی زندگی بازماندگان شهدا در زمینه‏های فرهنگی و اقتصادی خود یک ارزش الهی و انسانی است. این نوع تلاش‏ها روی‏کرد ارزشی به آرمان شهادت خواهد بود. این روی‏کرد نگاه ارزشی به فرهنگ شهادت‏پروری و زندگی آرمانی خواهد بود. ترویج شهادت‏خواهی برای استقرار ارزش‏های الهی و انسانی می‏باشد. ترویج فرهنگ شهادت، ترویج آرمان عزت‏آفرینی، دفاع جانانه تا پای خون از ارزش‏ها می‏باشد. این اندیشه ارزشی در معارف قرآن متجلی است. و سیره عترت آل رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم نیز همین ارزش را بارور نموده است. که به بازماندگان شهدا باید توجه ویژه نمود. باید زندگی آنان ساماندهی گردد، تا شهید آزرده خاطر نگردد. 
سید الساجدین علیه‏السلام به بازماندگان شهدا توجه ویژه دارد و آنان را با سایرین متفاوت می‏بیند و علت آن را هم شهادت عزیزان آنها عنوان می‏کند. عقیل بن ابی‏طالب که خود فرد فرزانه و زیرکی بود، فرزندان برومند و عزت‏آفرینی تربیت نمود که پنج تن آنان در قیام امام حسین علیه‏السلام تا پای جان از آرمان‏های حسین علیه‏السلام دفاع نمودند. مسلم بن عقیل فرد فرزانه و هوشمند و شجاع که عراق به ویژه کوفه، پایگاه تشیع علوی را به حمایت از حسین علیه‏السلام ساماندهی نمود. تا آن هنگام که حرکت بزرگ مسلم در کوفه مهار و سرکوب شد و مسلم مظلومانه به شهادت رسید. [2] . 
چهار تن از برادران وی همراه کاروان حسین علیه‏السلام بودند که آنان نیز تا پای جان از دین و آرمان خود دفاع نمودند و همگی در رکاب حسین علیه‏السلام به شهادت رسیدند [3] که این خاندان سخت‏ترین آسیب‏ها را در جهت احیای ارزش‏های الهی برتابیدند و تا پای شهادت ایستادند. سید الساجدین علیه‏السلام به پاس قدردانی از این ارزش‏آفرینان به بازماندگان آنان توجه شایان می‏نماید. آنان را مورد حمایت خویش قرار می‏دهد. هنگامی که از وی می‏پرسند چگونه بین فرزندان عقیل و فرزندان جعفر تفاوت می‏نهی، پاسخ می‏دهد، به خاطر سختی‏هایی که پسران عقیل در همراهی با حسین بن علی (علیهماالسلام) متحمل شده‏اند، به آنان توجه بیشتر دارم. و این روش مستمر سید الساجدین علیه‏السلام بود، و کان علی بن الحسین علیه‏السلام یمیل الی ولد عقیل، فقیل له ما بالک تمیل الی بنی عمک هولاء دون آل جعفر، فقال انی اذکر یومهم مع ابی‏عبدالله الحسین بن علی (علیهماالسلام) فارق علیهم. [4] این رفتار ارزش آفرینی امام سجاد علیه‏السلام در راستای بازماندگان شهداست، خاستگاه این رفتار اندیشه‏های عرشی حضرت است که این گونه در رفتارش آشکار می‏گردد. 

پی نوشت ها: 
[1] بقره، 154. 
[2] شرح ماجرا و علل سقوط کوفه به صورت شفاف در کتاب امام حسین (ع) الگوی زندگی تحلیل شده است، ص 166. 
[3] طبری، ج 4، ص 599، الامامه و السیاسه، ج 2، ص 182، اخبار الطوال، ص 247. 
[4] کامل الزیارات، ص 214. 

 

  *  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
********
سه شنبه 30 اردیبهشت 1393  8:44 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها