نخستين خودرو برقي دو سرنشين ساخت دانشجويان دانشگاه خواجه نصير با نام «قاصدک نصير» اگرچه ابتدا قرار بود تنها براي شرکت در يک مسابقه خودروهاي برقي باشد، اما اعضاي تيم سازنده در ادامه تصميم گرفتند آن را مناسب خيابانهاي شهري طراحي کرده و بسازند.
يکي از دانشجويان عضو گروه 14 نفره ساخت اولين خودرو برقي دو سرنشين ايراني در گفتوگو با مهر با اعلام اين مطلب گفت: ابتدا قرار بود اين خودرو تنها براي شرکت در مسابقه خودروهاي برقي دانشگاه شريف طراحي و آماده شود، اما در ادامه به اين نتيجه رسيديم که طراحي و ساخت آن به شيوهاي باشد که مناسب استفاده در سطح شهر و توليد انبوه باشد.
اصغر محمدي با اشاره به فعاليت 14 ماهه گروه سازنده اين خودرو افزود: وزن نهايي «قاصدک نصير» 700 کيلوگرم است که در حقيقت ميتوانست تنها 500 کيلو باشد اما با ايمن سازيهايي که براي تردد عادي در سطح شهر بر روي آن انجام گرفت وزن خودرو افزايش داده شد.
اين دانشجوي دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي تهران تاکيد کرد: همه تستهاي لازم براي يک وسيله نقليه شهري مانند تست شتاب، دور زدن و ترمز بر روي اين خودرو انجام شده که همگي نيز با موفقيت همراه بوده است.
محمدي با تشريح ديگر ويژگيهاي خودرو ساخته شده اظهار داشت: ما براي افزايش ايمني خودرو در حد استانداردهاي معمول در دربهاي آن لوله گذاشته و سپر آن را نيز به گونهاي طراحي کرديم که به جرات ميتوان گفت از خودرو پرايد ايمنتر و محکمتر است.
آن گونه که اين دانشجوي عضو گروه سازنده اين خودرو برقي ميگويد، شتاب قاصدک نصير 10 ثانيه است که به عنوان مثال از خودرو سمند بيشتر است و حداکثر سرعت آن نيز به 80 کيلومتر بر ساعت ميرسد که اين پارامترها براي خودرو شهري مناسب و استاندارد است.
در همين حال و بنا به گفته مسئولان شهري، امروزه اولين و اصليترين مشکل تهران آلودگي هواست که 80 درصد آن ناشي از تردد خودروها و آلايندههاي متحرک است. در شهر تهران بيش از سه ميليون و 400 هزار خودرو و 200 هزار موتور سيکلت وجود دارد و علاوه بر اين شهروندان تهراني روزانه 15 ميليون سفر انجام ميدهند که چيزي در حدود دو ميليون و 300 هزار مورد آن نيز با اتوبوس صورت ميپذيرد.
ميتوان انتظار داشت در صورت حمايت مسئولان دولتي از پروژه موفق اين دانشجويان و آمادهسازي شرايط براي توليد انبوه خودرو ساخته شده و استفاده از آن در سطح شهر نه تنها در مصرف سوخت که اين روزها به يکي از معضلات اصلي کشور بدل شده صرفهجويي خواهد شد، بلکه به ميزان قابل توجهي از آلودگي هواي تهران نيز کاسته ميشود.
اصغر محمدي در ادامه گفتوگو با مهر گفت: با يکبار شارژ کامل ميتوان 50 کيلومتر در يک سيکل شهري با قاصدک نصير رانندگي کرد و اگر سرعت متوسط آن را 25 کيلومتر بر ساعت لحاظ کنيم، اين مقدار به 80 کيلومتر نيز خواهد رسيد.
اين دانشجو در رابطه با وضعيت حمايت و سرمايهگذاري براي توليد انبوه خودروي ساخته شده نيز گفت: مسئولان وزارت صنايع يکبار در مرحله ساخت خودرو از پروژه بازديد کردند ولي به دليل مشکلات اداري تاکنون کار خاصي براي اين مهم انجام نگرفته است.
به گزارش مهر، نام قاصدک نصير براي تداعي عنوان پيامآور دانشگاه خواجه نصير انتخاب شده و طراحي آن در دانشکده مديريت و ساخت آن نيز در دانشکده هوا و فضا و در کارگاه اتومکانيک اين دانشگاه صورت گرفته است. موتور، درايو و شارژر اين خودرو نيز ساخت کشور ايتالياست و باطري آن نيز اگرچه از بازار داخل تهيه شده، اما آن هم ساخت يک کشور خارجي است.
مهندس رزاق بلوري افشار، مهندس احمدرضا مرسي، پويا روشني تبريزي، اصغر محمدي، نيما شيرافکن، مجتبي جعفري، حامد فرهادي، حامد مهدوي، مرتضي حسيني، احسان پرويزي، امير کريمي، مرتضي رضازاده، نسيم محمدي و بنفشه بلوري اعضاي تيم سازنده قاصدک نصير هستند.