0

مبحث چهل و هشتم طرح صالحین: "غم درمانی"

09303495228
09303495228
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 8721

مبحث چهل و هشتم طرح صالحین: "غم درمانی"

بسم ا... الرحمن الرحیم

مبحث چهل و هشتم  طرح صالحین: "غم درمانی"

این مبحث ادامه کتاب   " لطفا گوسفند نباشید"  است که قبلا در مورد آن بحث می نمودیم.

فایل پاورپوینت زیر را با حجم 1.29 مگا بایت دانلود و پس از مطالعه مباحث آن:

-نکات برداشت شده از مطلب را بنویسید.
-پیرامون مباحث مطرح شده بحث نمایید.
-سوالاتی را که در این مطالب نهفته است بیان  کنید.

برای دانلود بهمراجعه کنید 

قوانین جدید طرح صالحین
1- پست های دست نویس، تالیفی، کیفی، تعاملی، پاسخگویی به پست های قبلی، استمرار مباحث و طرح مسائل و سوالات جدید از امتیاز ویژه(چند برابر بند 2) برخوردار خواهد بود.
2- کپی پیست مطلق محتوا و عدم مشارکت و استمرار کیفی مباحث، از حداقل امتیاز برخوردار خواهد بود.
3- در صورت عدم تفاهم روی یک مسئله از به چالش کشیدن بحث خودداری نمائید.
4- کاربران برتر هر ماه از مشارکت کننده های مباحث هفتگی انتخاب می شوند.
شنبه 27 اردیبهشت 1393  5:38 PM
تشکرات از این پست
farshon omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon bigharar rashon yarabyarabyarab farnaz_s siryahya haj114 hoseinh1990 borkhar amin5530 nazaninfatemeh zahra7720 majnon313 sikhofsky rozgol
ahmadfarm
ahmadfarm
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7792

پاسخ به: مبحث چهل و هشتم طرح صالحین: "غم درمانی"

ان مع العسر يسرا.

هميشه پس از غمها شادي هايي هم وجود دارد و پس از شاديها غمهايي نيز ميايد!

ايمان هميشه سختيها رو آسون ميكنه.

اما من هميشه وقتي غم دارم ذكر زياد ميگم تا دلم آروم شده. تا ببينيم خدا چي سلاح ميدونه.

خدايا با ظهور آقا غم از دل همه مسلمونا پاك كن.

تنها امید خلق جهان یابن فاطمه   ای منتهای آرزوی اولیاء بیا

بالا گرفته ایم برایت دو دست را  ای مرد مستجاب قنوت و دعا بیا

برای ظهورش صلوات........ اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم

یک شنبه 28 اردیبهشت 1393  1:18 PM
تشکرات از این پست
siryahya omiddeymi1368 haj114 nazaninfatemeh goolnastaran 09303495228 yarabyarabyarab aliada
haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

نکات برداشت شده :

(1)

لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ فی‏ کَبَدٍ.(بلد، 4)

همانا ما انسان را در رنج و زحمت آفریدیم.

تفسیری در تأیید همین معنا از ابن عباس و دیگران نقل شده است. ابن عبّاس و سعید بن جبیر و حسن می‌گویند: «یعنى در تعب و سختى و رنج؛ مصیبت‌هاى دنیا و سختی‌هاى آخرت را متحمّل می‌شود، و فرزند آدم همواره متحمّل سختى و ناراحتى می‌شود تا از دنیا بیرون رود»

(2)

امیرالمؤمنین فرمود : « دنیا خانه ای است که با بلا مخلوط شده است .»

(3)

پادشاهی گفت که بروی انگشترم چیزی بنویسید که وقتی به آن نگاه میکنم مرا تکانی دهد!

نوشتند: "میگذرد".

در جنگی پیروز شد و مناطق بسیاری رو فتح کرد بعد به انگشترش نگاه کرد و شادی بسیار نکرد

بار دیگر در جنگی شکست بدی خورد به انگشتر نگاه کرد و غصه بسیار نخورد.

میگذرد .....

(4)

در طول زندگی دنیوی همواره رنج و اندوه و غم وجود دارد.

(5)

صبر ،حل کننده است.

(6)

کسب علم ، سخت است.

بحث:

(1)

بنظرم بدلیل خصلت حرص  ، انسانها همواره به دنبال راهی برای رسیدن به بالاتر هستند.و بهمین دلیل همواره خودشون رو اذیت میکنن.

(2)

احادیث و روایت بسیاری توی این زمینه وجود داره ای کاش از اینها استفاده میکردید.

(3)

چرا خداوند سختی رو برای مخلوقش میخواهد ؟

سوال:

(1)

چرا بااینکه انسان میدونه که غم و گذری است اما از این بابت ناراحت میشه و شاید دست به کاری عجیب هم بزنه مثل قتل و دزدی و... ؟

(2)

آیا سختی راه ،مانع راه رفتن است؟!

*  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
یک شنبه 28 اردیبهشت 1393  2:58 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 amin5530 nazaninfatemeh goolnastaran yarabyarabyarab aliada
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6610

برخی عبارات تأمّل برانگیز و جالب موجود در این فایل:

- اگر چه دنیا پر از رنج است، اما پر از غلبه بر آن رنج‌ها هم هست.

- «دیل کارنگی» غم را تشبیه به لیمو ترش کرده و می‌گوید: "هر گاه لیمو ترشی دارید، سعی کنید از آن لیمونادی بسازید!"

- دکتر شریعتی: رنج‌ها و دردها انسان‌های متعالی را متعالی‌تر و آدم‌ها را متلاشی می‌کند! ]یعنی خاصیت رنج‌ها، ساختن روح انسان است.[

- رنج‌ها همچون کوره‌ی طلاسازی، طلای جان آدمی را صیقل می‌دهند.

- هر کس که در دنیا ندارد رنگ اندوه،/ بیهوده‌جو، بیهوده‌گو، بیهوده گرد است.

- نه شادی و نه غم و اندوه، دائماً پابرجا باقی نمی‌مانند.

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

یک شنبه 28 اردیبهشت 1393  10:45 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh goolnastaran yarabyarabyarab aliada
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1

اندوه، نخست مغز را از بین می برد و سپس جسم را.

اندوه، مرگ روح است و شادی، زندگی آن.

اندوه و شوق را به هم پیوند بده... به هیچ روی تكه پاره زندگی نكن، فقط بپیوند.

كوله بار غم را از دوش برداشته، شادی‌های زودگذر را فراموش و دقت خود را به رشد و پیشرفت روحمان معطوف كنیم.

مولا علی(علیه السلام): آتش اندوه و غم، بدن آدمی را می گدازد و مانند فلز مذابی آب می کند.

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

یک شنبه 28 اردیبهشت 1393  10:58 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh goolnastaran yarabyarabyarab
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1

نسخه درمان غم و اندوه از زبان امام رضا (علیه السلام)

وقتی در کاری عاجز شدیم، وقتی غم و اندوه گریبانمان را گرفت، وقتی ناامیدی از هر سو به ما هجوم آورد، وقتی از همه چیز و همه کس خسته شدیم و وقتی کارد به استخوانمان رسید، چه کنیم؟ چگونه به درگاه خدا دعا کنیم تا زنگار از دلمان بزداید؟ امام علی‌بن موسی‌الرضا(ع) برای این درد نسخه‌ای نافع دارد.

شاید بسیاری از افراد ندانند که چطور و چگونه باید دعا کرده و خواسته خود را از خداوند متعال طلب کنند. امام علی‌بن موسی الرضا(ع) این موضوع را با دعاهای نورانی خود به ما می‌آموزد.

آن حضرت در یکی از دعاهای خود چگونگی درخواست برای برطرف شدن غم و اندوه را آموزش می‌دهند. ایشان می‌فرمایند:
هر که غم و اندوهی دارد، دو رکعت نماز به جا آورد و در هر رکعت یک بار سوره حمد و 13 بار سوره قدر را بخواند و هنگامی که از نماز فارغ شد، به سجده برود و بگوید: 
«اللّهم یا فارج الهمّ و کاشف الغمّ، و مجیب دعوة المضطرّین، و رحمان الدّنیا، و رحیم الاخرة، صلّ علی محمد و آل محمد، و ارحمنی رحمة تُطفِیءُ بها عنّی غضبک و سخطک، و تُغنینی بها عمّن سِواک»

خداوندا! ای گشاینده و زداینده (ابرهای) حزن و اندوه و ای برطرف کننده غم و ای اجابت‌کننده دعای انسان‌های مضطر و بیچاره و ای بخشاینده در دنیا، و بسیار مهربان در آخرت، بر محمد و آل محمد درود و رحمت فرست، و بر من رحم کن، رحمتی که به وسیله آن خشم و نارضایتی‌ات نسبت به من را خاموش سازی و مرا از غیر خودت بی‌نیاز کنی.

سپس گونه راست خود را به زمین چسبانده و بگوید:
«یا مُذلّ کل جبار عنید، و یا معزّ کلّ ذلیل، قد وحقّک بلغ المجهود منّی فی امر "کذا"، ففرّج عنّی.» ای ذلیل‌کننده هر متکبر سرکش و ای عزیزکننده هر خوار و ذلیلی، قسم به حق خودت که حقیقتاً درباره "فلان کار" سختی و مشقّتم به نهایت شدت رسیده (کارد به استخوانم رسیده)، پس گشایشت را نصیبم فرما!

سپس گونه چپ خویش را به زمین چسبانده و مانند همان عبارت را بگوید، آنگاه پیشانی را به زمین بچسباند و مانند آن عبارت را بگوید، که در این صورت خداوند سبحان غم و اندوه او را بزداید و حاجتش را برآورد. 

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

یک شنبه 28 اردیبهشت 1393  11:00 PM
تشکرات از این پست
amin5530 nazaninfatemeh goolnastaran yarabyarabyarab aliada
amin5530
amin5530
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 1258

برای غم درمانی و اصولا تمام مشکلات اول خود مشکل رو بشناسیم بعد برای رفع اون اقدام کنیم درست مانند حل مساله..

ما تو جامعه ای هستیم که همه ترویج به خوشحالی و لبخند مشغولند به خاطر همین نحوه مقابله و فراموش کردن و یا همون غم درمانی رو نیاموختیم.معمولا غم ها یا بر اساس فقدان چیزی و یا شکست در مسائل کوچک و یا بزرگ هستش . بیشتر غم ها و ناراحتی ها زودگذر هستند و انسان های معمولی به راحتی به درمان ان پرداخته و یا به طور واضح تر فراموش می کنند.

پس یه نتیجه ی اولیه ای که میشه گرفت اینهست که به نظر بنده اولین کاری که باید انجام بدیم دور نگه داشتن غم هستش.

حالا میریم سراغ خود غم : معمولا غم به راحتی قابل تشخیصه . بیشتر کسایی که به غم دچار میشن اغلب نیازی به کمک تخصصی ندارند.

تعریفی اصولی که از غم میشه رو با این معنی تو مقالات آوردن:غم و اندوه، واکنشی طبیعی و سالم نسبت به از دست دادن یک چیز مهم در زندگی، مثل مرگ یکی از عزیزان، است.

نکته جالبی که متوجه شدم غم یکی از نشانه های طبیعی وسالم بودن واکنش هستش .در صورتی که بعضی از افراد جامعه این نکته را به فراموشی سپرده اند.

انواع غم و اندوه موجود هست که میشه اونها رو در چند دسته تقسیم بندی کرد:

غم و اندوه زودگذر که در بالا گفته شد.

غم و اندوهی که انتظارش رو میکشیم .مثل غمی که بعد از بعضی از طلاق ها و یا غم و اندوه کسی که به یک بیماری لاعلاج گرفتار هست.

غم و اندوه بزرگ و سخت

و همچنین غم و اندوهی که دوره ای هستش مثل سالگردها.

حالا که به تعریفی از غم دست پیدا کردیم نیاز هستش که مراحل درمانی اون رو هم پیدا کنیم:

اولین و مهمترین مرحله انکار نکردن اتفاق غم انگیز هستش.چون وقتی با حقیقت روبرو شدیم خود به خود به فکر درمان ان میرویم.درمقاله هایی که بنده مطالعه کردم روشی رو بیان کردند که یکیش نوشتن هستش و یا دردودل کرن که میتونه از غم و اندوه انسان کم کنه.

بعد از قبول حقیقت به مرحله بعدی میرسیم و اون وفق دادن خود به زندگی جدید هست.در وهله ی اول ممکن هستش که به نظر سخت بیاد ولی با گذشت زمان از این مرحله نیز عبور کرده و با زندگی جدید کنار خواهیم امد.

مرحله بعدی بازگشت به حالت معنوی هست . طبق مقالاتی که بنده خوندم انسان های مذهبی که فعالیت های معنوی انجام میدن زودتر به آرامش میرسنو غم رو درمان میکنند.

بعضی از غم ها بسیار زیاد بر آدم تاثیر میذارن .مانند مرگ ناگهانی یکی از عزیزان .اگر غم و اندوه بیش از حد تحمل شود باید فرد به متخصص رجوع و غم درمانی و افسردگی رو برطرف کنه.معمولا این غم ها طولانی مدت نیز هستند.

در ار باید گفت که بیشتر غم ها طبق نکته ای که در لطفا گوسفند نباشید اومده اینه که غم یکی از روشهای انسان سازی هستش و آدمی رو همچون طلا صیقل میده .

همچنین در جواب دوست عزیزمون که به نطر من فردی که از این بابت ناراحت میشه و شاید دست به کاری عجیب هم بزنه مثل قتل و دزدی و... باید بگم که بیشتر این افراد در مرحله اول درمان جا موندند و نمیتونن با حقیقت رویرو بشن و همین طور که گفتین سختی راه اونها رو به ترس وا میداره و به همین خاطر کلا حقیقت رو انکار میکنن. این افراد باید به متخصص رجوع بکنن که به دلیل قبول نکردن حقیقت باز هم کار مشکلی هست

و همچنین در جواب این سوال: چرا خداوند سختی رو برای مخلوقش میخواهد ؟   

همینطور که در این چند صفح از کتاب دانلود شده میبینیم این غمها باعث انسان سازی و تعالی بخشیدن به انسان میشن که در کتاب به صیقل دادن طلا معرفی شده.

YEMEN

تالار قرآن کریم

۩۩ ¤ هر روز آشنایی با یکی از سوره های قرآن کریم ¤ ۩۩

amin.bidar@gmail.com

من در پی تو هستم و مردم پی بهشت .... ایمان شهر ، کفر مرا در می آورد

یک شنبه 28 اردیبهشت 1393  11:05 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh omiddeymi1368 goolnastaran yarabyarabyarab aliada
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

سلام.به نظر من درسته که همه ما بر اساس ایه قران (ان مع العسر یسرا)میدونیم که بعد از هر سختی اسانی هستش ولی صبر و تحمل نداریم تا این غم و اندوه و سختی طی بشه.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

یک شنبه 28 اردیبهشت 1393  11:20 PM
تشکرات از این پست
farshon omiddeymi1368 goolnastaran yarabyarabyarab
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 43957

شایدبشه گفت شیرینی زندگی غم هست نه نخندین جدی میگم آخه غم روهم خدادرمواردی آفریده تاحالادیدین بعدازغم شادی پیش میاپدپس نتیجه میگیریم که  غم هم درزندگی لازمه.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

یک شنبه 28 اردیبهشت 1393  11:27 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh omiddeymi1368 goolnastaran yarabyarabyarab
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

جمله های قشنگی تو فایل بود از جمله :باید بعضی وقت ها گریست تا بتونیم بعضی وقت ها بخندیم ولی در جایی از کتاب نوشته بود که غم و اندوه و یا حتی شادی و خوشحالی گذرا هستن و زیاد این حالت طول نمیکشه چون زندگی در حال تغییر هست.به نظر من درسته زندگی در حال تغییر هست ولی خیلی وقت ها غم و اندوه ممکنه چندین سال طول بکشه و زود تموم نشه. اینجاست که انسان باید صبر و تحمل این غم و اندوه را داشته باشه

حافظ یه بیت زیبا داره که میگه :

هان مشو نومید چون واقف نه‌ای از سر غیب ...

باشد اندر پرده بازی‌های پنهان غم مخور

یک شنبه 28 اردیبهشت 1393  11:29 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 goolnastaran farshon yarabyarabyarab
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

نقل قول farshon

شایدبشه گفت شیرینی زندگی غم هست نه نخندین جدی میگم آخه غم روهم خدادرمواردی آفریده تاحالادیدین بعدازغم شادی پیش میاپدپس نتیجه میگیریم که  غم هم درزندگی لازمه.

سلام.درسته با حرفتون موافقم مثل این که تا وقتی بیماری نباشه انسان قدر سلامتیش رو نمیدونه

یک شنبه 28 اردیبهشت 1393  11:32 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 goolnastaran farshon yarabyarabyarab
majnon313
majnon313
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 287

لِكَیلَا تَأْسَوْا عَلَى مَا فَاتَكُمْ وَلَا تَفْرَحُوا بِمَا آتَاكُمْ وَاللَّهُ لَا یحِبُّ كُلَّ مُخْتَالٍ فَخُورٍ

برای آنچه از دست داده‌اید تأسف نخورید، و به آنچه به شما داده است دلبسته و شادمان نباشید؛ و خداوند هیچ متکبر فخرفروشی را دوست ندارد!

«الحدید/23»

اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم وترحم علی عجزنا واغثنا بحقهم

دوشنبه 29 اردیبهشت 1393  2:59 AM
تشکرات از این پست
goolnastaran omiddeymi1368 nazaninfatemeh yarabyarabyarab
goolnastaran
goolnastaran
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 51

واقعا عالی بود با تشکر و سپاس فراوان از دست اندرکاران محترم

دوشنبه 29 اردیبهشت 1393  10:33 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 nazaninfatemeh haj114 yarabyarabyarab
s_mahdavi
s_mahdavi
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 10

بحث جالبیه کسی تو دنیا نیست که این تجربه رو نداشته باشه همه اون رو تجربه کردن اما دوستی می گفت : هروقت غم به سراغت اومد سری غم همه وجودت رو پر کرد بدون که تنها آتشی که تو رو گرم می کنه نگاه پر مهر اهل بیت و دست گرم خداست

دوشنبه 29 اردیبهشت 1393  11:48 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 nazaninfatemeh yarabyarabyarab
gholamy1391
gholamy1391
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 294

سلام

برطرف کننده غم ذکرگفتن،یاد خداوزیارت ائمه اطهاراست.اگه کسی غم داشته باشه یاد خداکنه غمش برطرف میشه.

کلا میگن اول آخر خداست پس موقع غم زیاد یاد خداکنید.

الا بذکرالله تطمئن القلوب

دوشنبه 29 اردیبهشت 1393  5:47 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh omiddeymi1368 mohammad98 yarabyarabyarab aliada
دسترسی سریع به انجمن ها