0

۶ راهکار برای صرفه‌جویی برق

 
mohammad98
mohammad98
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 6815
محل سکونت : خراسان

۶ راهکار برای صرفه‌جویی برق

با این وجود، پیک مصرف برق برای نخستین بار از مرز 38 هزار مگاوات گذشت و به بیش از 38 هزار و 400 مگاوات رسید. این در حالی است که هنوز بیشتر از یک ماه به دوره معمول اوج مصرف برق در کشور زمان باقی مانده است و با توجه به وضعیت کنونی مصرف، نیاز به صرفه‌جویی و استفاده بهینه از برق به‌شدت احساس می‌شود.


مصرف برق در روزهای اخیر در حالی افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته است که در بسیاری از مناطق کشور دمای هوا پیرامون دمای آسایش قرار دارد و پیش‌بینی شده امسال با ۱۵۰۰ مگاوات کسری تولید نسبت به پیش‌بینی مصرف برق مواجه باشیم.

 

دمای آسایش دمایی است که یک شخص در محیط بسته و بدون استفاده از وسایل سرمایشی در تابستان و وسایل گرمایشی در زمستان احساس راحتی کند و این دما بین 24 تا 26 درجه سانتی‌گراد تعریف شده است.

 

در زمان حاضر، دمای هوا در بسیاری از مناطق کشور پیرامون دمای آسایش است و نیازی به استفاده از وسایل سرمایشی نیست.

 

با این وجود، پیک مصرف برق در روز دوشنبه  برای نخستین بار از مرز 38 هزار مگاوات گذشت و به بیش از 38 هزار و 400 مگاوات رسید. این در حالی است که هنوز بیشتر از یک ماه به دوره معمول اوج مصرف برق در کشور زمان باقی مانده است و با توجه به وضعیت کنونی مصرف، نیاز به صرفه‌جویی و استفاده بهینه از برق به‌شدت احساس می‌شود.

 

برای آگاهی مشترکان، در ادامه برخی از راهکارهای رایگان و یا کم‌هزینه صرفه‌جویی مصرف انرژی و به‌دنبال آن کاهش هزینه برق آمده است که افزون‌بر کمک به صنعت برق جهت تامین برق پایدار برای هموطنان، به اقتصاد خانوارها نیز کمک می‌کند.

 

1) ایجاد سایه و نصب پرده: یکی از راه‌هایی که گرما به درون اتاق‌ها وارد می‌شود پنجره‌ها است که با استفاده از پرده و ایجاد سایه می‌توان از ورود گرما به درون اتاق و در نتیجه ایجاد دمای آسایش بدون استفاده از وسایل سرمایشی، در مصرف انرژی صرفه‌جویی کرد.

 

2) استفاده از هوای خنک بیرون: در ساعت‌های شب که معمولا هوا خنک است، با بازکردن پنجره از هوای خنک بیرون به جای استفاده از وسایل سرمایشی استفاده کنید که در کاهش هزینه برق بسیار موثر است.

 

3) استفاده از پنکه: استفاده از انواع پنکه و به‌ویژه پنکه سقفی به‌دلیل ایجاد جریان هوا در اتاق، محیط را چهار درجه و یا بیشتر خنک می‌کند و تنها به اندازه یک لام‍پ 100 واتی انرژی مصرف می‌کند.

 

4) حذف مصارف اضافی برق: لامپ ها را در اتاق هایی که از آنها استفاده نمی‌شود، خاموش کنید و وسایل اضافی برقی را که کاربرد ضروری ندارند، از برق خارج کنید. به این ترتیب، هم هزینه برق مصرفی کاهش می‌یابد و هم دمای محیط به‌دلیل استفاده بی‌مورد از لوازم برقی غیرضروری به‌ویژه لامپ، افزایش نمی‌یابد.

 

5) استفاده بهینه از وسایل برقی: از تمام ظرفیت ماشین‌های لباسشویی و ظرفشویی استفاده کنید و از وسایل برقی در ساعت‌های غیر پیک استفاده کنید. در کشور ما پیک روز بین ساعت‌های 11 تا 15 و پیک شب از اذان مغرب و عشا تا ساعت 23 است.

 

6) حذف مصارف پنهان: بسیاری از تلویزیون‌های جدید، شارژر ها و وسایل الکترونیکی در زمانی که خاموش بوده اما به برق متصل هستند، انرژی مصرف می‌کنند که در یک خانه معمولی می‌توان بیش از 50 وات از این گونه مصارف کاست.

 

فارس: براساس اعلام دست‌اندرکاران صنعت برق، امسال با 1500 مگاوات کسری تولید نسبت به پیش‌بینی مصرف برق مواجه هستیم و این در حالی است که افزون‌بر 21 هزار مگاوات پتانسیل صرفه‌جویی و یا به‌عبارتی ایجاد نیروگاه‌های مجازی در کشور وجود دارد، بنابراین تنها با صرفه‌جویی 10 درصدی در مصرف برق با روش‌های رایگان بهینه‌سازی مصرف٬ می‌توان تابستان را بدون هیچ‌گونه نگرانی و با آسایش پشت سر گذاشت./110

 


جام

هر که دارد هوس کربُــبَـــلا بسم الله

پنج شنبه 25 اردیبهشت 1393  10:08 AM
تشکرات از این پست
azein1990
azein1990
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3359
محل سکونت : ایلام

پاسخ به:۶ راهکار برای صرفه‌جویی برق

چه راهکار های کاربردی و مفیدی ارائه کردید استفاده کردیم.

پنج شنبه 4 شهریور 1395  1:03 AM
تشکرات از این پست
mohammad98
دسترسی سریع به انجمن ها