مدير حوزه علميه خواهران استان اردبيل گفت: آنچه كه موجب پويايي و زنده نگه داشتن حادثه كربلا شد، حضور مؤثر زنان در بخشهاي مختلف اين نهضت بود.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم به نقل از روابط عمومي مركز مديريت حوزههاي علميه خواهران، حجتالاسلام عبدالله بيدار مدير حوزه علميه خواهران استان اردبيل، با اشاره به نقش خواهران طلبه در حفظ پيام عاشوا تصريح كرد: حضرت زينب(س) يكي از شخصيتهاي موثر در زنده نگه داشتن حادثه كربلا است.
مدير حوزه علميه خواهران اردبيل اظهار داشت: يكي از نقشهايي كه زنان در نهضت عاشورا داشتند، حفظ ارزشهاي ديني و رعايت عفاف و حجاب در برابر سپاه دشمن بود.
وي افزود: حادثة عاشورا مبتني بر سلسه ارزشهايي است كه از متن اسلام برخاسته است، از جلوههاي بارز نقش زنان در گسترش فرهنگ عاشورا، تعهد و پايبندي آنان به ارزشها و مراعات مسائل حجاب و عفاف است.
حجتالاسلام بيدار تصريح كرد: زنان و دختران امروز جامعه ما بايد به اين مسئله توجه كنند كه اهلبيت امام حسين (ع) چه قدر به مسئله حجاب و پوشش اسلامي اهميت ميدادند و حتي در حال اسارت خود را مقيد به آن ميدانستند.
وي با اشاره به نقش خواهران طلبه در انتشار و ابلاغ پيام عاشورا بين عموم مردم خاطرنشان كرد: خواهران طلبه بايد همچون طبيبي كه در بين مردم ميگردد و درد را تشخيص و به درمان آن همت ميگمارد، با رفت و شد در بين مردم براي حل معضلات اخلاقي و ديني مردم بكوشند.
مدير حوزه علميه خواهران اردبيل اظهار داشت: امروز اين رسالت برعهده خواهران طلبه و زنان عاشورايي نهاده شده و آنان بايد ادامه دهنده راه اسراي كربلا و تداومبخش فرهنگ عاشورا در بين عموم مردم و خانوادهها باشند.
حجتالاسلام بيدار گفت: مهمترين نقش خواهران طلبه رساندن پيام عاشورا براي نسلهاي آينده است و از اين رو اعزام بانوان مبلغ براي تبليغ از جمله مهمترين فعاليتهاي مدارس علميه خواهران در اين زمينه به شمار ميرود.
وي افزود: تبليغ در طول تاريخ بشر، در گسترش اديان توحيدي و انتقال فرهنگ ملتها نقش اساسي داشته است و تبليغ خواهران طلبه در ترويج فرهنگ عاشورا و رساندن پيام آن، بسيار مؤثر بوده است.
مدير حوزه علميه خواهران اردبيل با اشاره به نقش زنان در واقعه عاشورا تصريح كرد: در خلق حادثه عاشورا زنان و مردان نقش داشتند و هردو در كنار هم عاشورا را آفريدند، اما در پاسداري نهضت عاشورا و گسترش فرهنگ عاشورا زنان بيشترين سهم را داشتهاند.
وي به نقش خواهران طلبه در گسترش پيام عاشورا در ميان خانوادهها اشاره كرد و اظهار داشت: نقش زنان در برپايي مجالس عزاداري براي امام حسين (ع) بسيار آشكار است، نخستين مجالس عزاداري توسط اهلبيت امام حسين (ع) از كربلا شروع شد و بعد در قرون بعدي نيز اين زنان بودند كه با برگزاري مجالس عزاداري در خانههايشان و شركت در روضهخواني، ايفاي نقش كردند و فرهنگ عاشورا را توسعه دادند.
وي با بيان اينكه زنان چون مردان موظف به انجام مسئوليتهاي بزرگ اجتماعي هستند، خاطرنشان كرد: از اين رو زنان به هدايتگري، امر به معروف و نهي از منكر در همه زمينههاي سياسي، اقتصادي، فرهنگي و ... ميپردازند.
حجتالاسلام بيدار نمونههاي واقعي حضور زنان در جامعه اسلامي را مشاركت زنان در حادثه عاشورا دانست و تصريح كرد: در اين حادثه زنان زيادي ايفاي نقش كردند كه در رأس همه آنها حضرت زينب(س) قرار داشت.
وي افزود: نقش زنان در حادثه عاشورا، چه در آغاز و چه در استمرار و گسترش فرهنگ عاشورا بسيار روشن بوده است، آنچه كه موجب پويايي و زنده نگه داشتن حادثه كربلا شد، حضور مؤثر زنان در بخشهاي مختلف اين نهضت بود.
حجتالاسلام بيدار با اشاره به نقش حضرت زينب(س) در قيام عاشورا گفت: حضرت زينب (س) اسوه صبر و مقاومت، تكميلكننده قيام عاشورا و يگانه بانوي نمونه در ارسال پيام عاشورا بود.
مدير حوزه علميه خواهران اردبيل ابراز داشت: اسلام براي زنان هيچ گونه محدويتي كه آنان را از رسيدن به كمالات روحى، معنوى، انسانى و الهي باز دارد، قرار نداده است.
تاریخ درج خبر : 1389/9/22