فردا پنج شنبه 25 اردیبهشت 1393 شمسی برابر با 15 رجب المرجب 1435 هجری قمری مصادف با چند رخداد مهم است.
1ـ رحلت جانگداز حضرت زینب سلام الله علیها
یکی از اتفاقات مهم امروز رحلت جانگداز اسوه صبر و استقامت، پیام آور کربلا حضرت زينب کبری عليهاالسلام است.
1363 سال پیش در شب یکشنبه سال 62 هجری قمری حضرت فاطمه صغری عقیله بنی هاشم به وقوع پیوست.
در مدت يك سال و چند ماه بعد از واقعه كربلا، زندگانى آن حضرت همراه با اشك و آه و خاطرات اسارت و كربلا سپرى گشت. در عظمت آن مخدره همين بس كه از جانب امام حسين عليه السلام نيابت خاصه داشته است، و تا هنگامى كه بيمارى امام زين العابدين عليه السلام تمام نشده بود، اين نيابت ادامه داشت.
نام گذارى حضرت
هنگام ولادت جبرئيل از جانب خداوند متعال بر پيامبر صلی الله علیه و آله و سلم نازل شد و عرض كرد: «يا رسول اللّه، اسم اين دختر را زينب بگذار». آنگاه جبرئيل گريست. پيامبر صلی الله علیه و آله و سلم پرسيد: سبب اين گريه چيست؟ عرض كرد: همانا اين دختر از آغاز زندگانى تا پايان روزگار در اين سراى ناپايدار با رنج و درد و بلا خواهد زيست.
گاهى به درد مصيبت شما يا رسول اللّه مبتلا مى شود، و گاهى در ماتم مادرش و گاهى در مصيبت پدر و گاهى به درد فراق برادرش حسن مجتبى عليه السلام دچار خواهد شد. از همه بالاتر به مصائب كربلا و نوائب دشت نينوا گرفتار مىشود چنانكه مويش سفيد و قامتش خميده خواهد گرديد.
اين خبر را اهل بيت عليهم السلام شنيدند و اندوهناك و گريان شدند. پيامبر صلی الله علیه و آله و سلم صورت بر صورت حضرت زينب عليهاالسلام نهاد و گريست.
حضرت صديقه طاهره عليهاالسلام فرمود: يا ابَتا، اين گريه براى چيست؟ خداوند ديده هاى تو را نگرياند. فرمود: اى فاطمه، بعد از من و تو اين دختر دچار بلاها و مصائبى مى شود. حضرت صديقه عليهاالسلام فرمود: چه ثواب دارد آن كسى كه بر دخترم زينب عليهاالسلام گريه كند؟ آن حضرت فرمود: «اى پاره تنم و اى نور چشمم، ثواب كسى كه بر او و مصائب او گريه كند مانند ثواب كسى است كه بر برادرانش امام حسن و امام حسين عليهماالسلام گريه كند». سپس نام آن حضرت را «زينب» نهاد.
آن حضرت يك سال و چند ماه بعد از واقعه كربلا با قلبى پر از اندوه از مصائب كربلا در خانه خود رحلت فرمودند و در همان خانه دفن شدند. در وفات آن مخدره مظلومه دهم ماه رمضان را هم گفتهاند.
2ـ تغيير قبله
در روز 15 رجب سال 2 ه قبله از بيت المقدس به سوى كعبه تغيير پيدا كرد. اين برنامه در نماز ظهر در مسجد بنى سالم مدينه اتفاق افتاد و اين مسجد بعد از آن، مسجد ذو القبلتين ناميده شد.
3ـ خروج از شعب ابى طالب عليه السلام
در اين روز حضرت ختمى مرتبت صلی الله علیه و آله و سلم از شعب ابى طالب عليه السلام خارج شدند.
4ـ شهادت امام صادق عليهالسلام
شهادت امام صادق عليهالسلام به روايتى در سال 148 ه در چنين روزى بوده است.
جام