0

عالمي توانا در مهندسی فرهنگ شیعی

 
yarabyarabyarab
yarabyarabyarab
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 3539
محل سکونت : قزوین

عالمي توانا در مهندسی فرهنگ شیعی

 قصد داريم در سلسله گزارش هايي برخي از مراجع تقليد ناشناخته مذهب تشيع را معرفي کنيم. سومين شماره اين سلسله گزارش را به حضرت آیت الله شيخ «محمدرضا نکونام» از مراجع تقليد مقيم قم اختصاص داده ايم.

حضرت آیت الله نکونام در سال 1327 هجري شمسي متولد شده است. وي از اساتید دروس خارج فقه و اصول حوزه‌ علمیه قم و نیز مدرس فلسفه و عرفان در سطح عالی و از پژوهشگران و مؤلفان پرتلاش در حوزه های مختلف دین پژوهی هستند که شمار آثار ایشان به بیش از هفتصد جلد کتاب می‌ رسد.

ايشان عالم جامع معقول و منقول و آگاه بر علوم مختلف حوزوی و آشنا به مقتضیات زمان و مکان هستند که از چهل سال پیش تاکنون به تدریس و تحقیق و تربیت شاگرد در حوزه‌ی علمی قم بر اساس اصول قرب و معرفت محبوبی مشغول است.

حضرت آيت الله نکونام از شخصیت های تأثیرگذار در دوران نهضت امام خمینی قدس سره هستند که از نوجوانی و از بدو قیام حضرت امام رحمه الله در پانزده خرداد به این نهضت پیوستند و در دوران انقلاب، چهره ه‌ای فعال اما به دور از جنجال گردید.

وي بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بر تدریس علوم اسلامی تمرکز نموده و تحقیق در مبادی فکری دین مبین اسلام و منابع استنباط و پیرایه زدایی از آموزه های موجود در این حوزه را برای تثبت اصول فکری انقلاب، هدف اولی خویش قرار داده اند که نتیجه ی آن تربیت شاگردان و تألیف کتاب‌های بسیاری است که با نگاهی نو به بازخوانی داده های شریعت و نقد افکار عالمان پیشین می‌پردازد و از نظر قدرت نقد، حایز اهمیت است.

دانش نوشته های ایشان نه تنها این توان را دارد تا خلأ نظریه پردازی در حوزه‌ی دین پژوهی را پر نماید، بلکه نظرگاه های خاص ایشان که بر عقلانیت و معنویت مبتنی است می‌تواند مهندسی فرهنگ شیعی را برای امروز و آینده های دور آن بر عهده گیرد و مکتبی را که با فطرت آدمی هماهنگ و از متن دین بیرون آمده، پایه ریزی نماید و پیرایه زدایی و حل مشکلات علمی به شیوه‌ای بدیع و نو را با خود دارد. پیرایه زدایی از دین، تحقیق و ترمیم مشکلات علمی عالمان گذشته که موجبات رکود و خمودی جامعه اسلامی را همراه داشته و راه‌گشایی نسبت به آینده‌ای برتر برای انسان و جهان اسلام از ویژگی‌های مکتب یاد شده است.

آثار یاد شده حوزه ‌های مختلف دین پژوهی؛ اعم از: فقه، اصول، عرفان، فلسفه، معرفت دینی، قرآن پژوهی، جامعه شناسی، سیاست، تاریخ و سیره، شعر، موسیقی و ادبیات را در بر می ‌گیرد و هشتاد و نه عنوان در یکصد و هشت جلد آن تا سال 1386 منتشر شده و یکصد اثر دیگر نیز تا شروع سال 1392 به بازار نشر و در دسترس قرار خواهد گرفت.

گفتني است علاقمندان مي توانند با مراجعه به آدرس اينترنتي http://nekoonam.ir که پایگاه اطلاع رساني دفتر حضرت آيت الله نکونام است، پاسخ پرسش های خود در تمامی حوزه‌ های علوم و معارف اسلامی و نیز در زمینه استفتاءات بر اساس فتاوای حضرت آیت الله نکونام، مشاوره، تعبیر خواب و استخاره را دريافت کنند.

 

منتظران مهدی آگاه باشید!  

 

 حسین را منتظرانش کشتند...

پنج شنبه 18 اردیبهشت 1393  11:29 AM
تشکرات از این پست
sayyed13737373
دسترسی سریع به انجمن ها