کَدکَن شهری است در استان خراسان رضوی ایران. این شهر مرکز بخش کدکن شهرستان تربت حیدریه است. شهر کدکن در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر تربت حیدریه واقع است.
رضاقلی خان هدایت در “ریاض العارفین” و “مجمع الفصحاها” تولد شاعر نامدار، عطار نیشابوری را به سال ۵۱۲ در کدکن میداند.
محمدرضا شفیعی کدکنی از چهرههای معروف نویسندگی و شعر ایران از این شهر است. از نقاط دیدنی آن میشود کوه ملکوه را نام برد.
از خوردنیهای سنتی این محل میتوان به حلیم کدکن اشاره کرد.
بخش کدکن با مساحت ۸۷۸ کیلومتر مربع و با جمعیت ۱۳۱۴۷ نفر و۳۲۳۳ خانوار در شمال غربی شهرستان تربت حیدریه , درعرض جغرافیائی۳۵ درجه و ۱۹ دقیقه تا ۳۵ درجه و ۳۸ دقیقه و در طول جعرافیائی ۵۷ درجه و ۵۸ دقیقه تا ۵۹ درجه واقع گردیده و ارتفاع بخش از سطح دریا ۱۹۰۰ متر میباشد که از سمت شرق به بخش جلگه رخ , از جنوب به بخش بایگ واز سمت شمال وغرب به بخش میان جلگه شهرستان نیشابور منتهی میگردد .
بخشداری درسال ۱۳۱۸ تاسیس گردیده ودر حال حاضر بخش دارای هفده روستا و دو دهستان بنامهای کدکن و رقیچه می باشد . دهستان کدکن شامل : روستاهای دافی , اسفیز , برس و تلخ بخش . دهستان رقیچه شامل : روستاهای رقیچه , حاج بیگی , عبد آباد , دهمنار , نصرت آباد, ترقی , پنگی , حصار یزدان , چولانک , کته تلخ , چینگ کلاغ , نوزه و داوریه می با شند .
به لحاظ گستر دگی بخش کدکن در سال ۱۳۶۷ تعداد ۳۵ روستا از شمال بخش جدا و به شهرستان نیشابور ملحق گردیدو نیز در همان سال تعداد ۶ روستا از شرق بخش جدا و به شهرستان فریمان ملحق ودر سال ۱۳۷۶ تعداد ۴۳ روستا مجددا از بخش منتزع و بخش جلگه را رخ تشکیل داد.
مرکز بخش شهر کدکن می باشد که با جمعیت ۳۷۷۱ نفر و با ۸۹۷ خانوار در فاصله ۷۵ کیلومتری تربت حیدریه و ۱۴۰ کیلومتری مشهد مقدس واقع گردیده است .آثار باستانی کشف شده در محل حکایت از سابقه قبل از اسلام کدکن دارد . بعد از اسلام نیز کدکن مهد تمدن و فرهنگ بوده وافراد صاحب نامی همچون کریم الشرق کدکنی , تاج الدین علی کدکنی , نورالدین منشی کدکنی ومیرزا شفیع کدکنی داشته که در دوران سلجوقیان , خوارزمشاهیان و صفویان دارای مشاغل سپهسالاری , وزارت و صاحب دیوانی بوده اند و نیز عارفانی همچون شیخ ابراهیم عطار کدکنی و پسرش شیخ فریدالدین عطار کدکنی , شیخ حیدر و سلسله أی به نام خلوی از این منطقه برخاسته اند و از جمله اندیشمندان و فرهیختگان معاصر کدکن میتوان از فخر الشعرای کدکنی , میرزای خاوری , شیخ میرزا محمد شفیع کدکنی , شیخ هادی کدکنی و دکتر محمد رضا شفیعی کدکنی و… نام برد و همچنین مسجد , ایوان , قبره , سرداب و نیز تعدادی سنگ قبر مربوط به قرون دهم تا سیزدهم برروی تپه أی در مرکز شهر کدکن از رونق بازار علم و ارشاد در آن دوران حکایت می کند و و جود عارفانی بنام خلوی الکبروی سبب این رونق بوده است .
جمعیت : ۳۷۷۱
کد تلفن : ۵۳۲