0

چرا بچه ها بی اشتها می‌شوند؟

 
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

چرا بچه ها بی اشتها می‌شوند؟

ایسنا:یکی از مهمترین علت مراجعه والدین به پزشکان، مشکلات تغذیه‌ای و نگرانی والدین از رشد روحی و حرکتی آنها است و بررسی نمودار رشد بهترین راهکار آگاهی والدین از رشد جسمی کودک است.

 

دکتر اکبر کوشافر متخصص کودکان و دبیر انجمن کودکان ایران د با اشاره به این که بی‌اشتهایی در کودکان دلایل بسیاری دارد، گفت: روش‌های نادرست ما در تغذیه کودک که موجب لجبازی و خودداری او از خوردن می‌شود با کاهش رشد کودک نسبت به گذشته همراه خواهد بود.

 

دکتر کوشانفر با اشاره به اینکه بی‌اشتهایی کودکان علل جسمی و روحی دارد، یادآورد شد: چنانچه شرایط روحی و روانی کودک و نحوه تغذیه از بدو تولد مناسب باشد معمولا نباید شاهد بی‌اشتهایی کودک باشیم.

 

وی ادامه داد: باید توجه داشت که رابطه کودک با محیط اطرافش با نحوه غذا خوردن او مشخص می‌شود یعنی کودک هر اعتراض یا مشکلی را با طرز غذا خوردن خود نشان می‌دهد.

 

دبیرانجمن کودکان ایران تاکید كرد: اجبار پدر و مادر در غذا خوردن و رفتار اضطراب گونه مادر، مشاجره والدین، جدایی و تولد خواهر و برادر کوچک‌تر همه از جمله شرایطی است که کودک به آن اعتراض می‌کند. پدر و مادر نباید با تهدید، تنبیه و حتی تشویق به کودکان غذا بدهند؛ چرا که این امر اثرات بدی در تغذیه کودک دارد شرایط را باید به گونه‌ای فراهم کنیم تا کودک هنگامی که گرسنه می‌شود خودش به طرف غذا بیاید.

 

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه افزود: به کار بردن روشهای نادرست مانند التماس کردن، توجه کودک به تصاویر تلویزیون، دویدن به دنبال کودک، دهان کودک را با فشار باز کردن و تجویز شربت اشتها آور هیچ یک موثر نخواهد بود. رعایت نکردن نظم در غذا خوردن، پرکردن بیش از حد ظرف غذای کودک، رعایت نکردن تنوع در غذا، نرم کردن بیش از حد غذا در بی اشتهایی کودک موثر است.

 

دکتر کوشانفر در ادامه تاکید کرد : تغذیه کودک همزمان با افراد خانواده و استفاده از ظروف غذای مخصوص کودک در تشویق کوک به غذا خوردن موثر است.

 

وی به والدین توصیه كرد: برای غذا خوردن طول مدت معینی تعیین کنید، باقی مانده غذای کودک را بدون اینکه در مورد آن با دیگران بحث کنید از سر سفره بردارید، کودک را با هم سن و سال خودش مقایسه نکنید زیرا رشد و میزان اشتها در کودکان مختلف متفاوت است. همچنین در موقع غذا خوردن کنار کودک نشسته در مورد غذا با او صحبت کنید و از او بپرسید از چه غذاهایی برای شام یا روز بعد دوست دارد، کودک را در انتخاب غذا آزاد بگذارید و چنانچه مقداری از غذا را در اطراف پخش کند او را سرزنش نکنید.

 

این متخصص کودکان در پایان خاطرنشان کرد: با شادی و نشاط، میل به غذا خوردن را در کودک ایجاد کنید، در اکثر موارد غذا نخوردن کودکان دوره‌ای گذرا یا اعتصاب غذا است كه باید آرامش خود را در این گونه موارد حفظ کنید.

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

سه شنبه 16 اردیبهشت 1393  8:03 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها