0

راهکارهای استفاده بهینه از رایانه

 
chakavakali
chakavakali
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 11
محل سکونت : خراسان رضوی

راهکارهای استفاده بهینه از رایانه

 

راهکارهای استفاده بهینه از رایانه

"گروه راهکار" با جستجو در پایگاههای اینترنتی  و بهره گیری از تحقیقات انجام شده در این زمینه قصد دارد در این بخش راهکارهای استفاده بهینه از رایانه را مورد بررسی قرار دهد.امید است سهمی در اصلاح الگوی مصرف کاربران رایانه داشته باشد.

رایانه های مورد استفاده در منازل بین پنج تا 14 ساعت روشن هستند. به بیان دیگر می توان عدد 10 ساعت را به عنوان مقدار میانگین در نظر گرفت. مصرف متوسط این موجود در روز بالغ بر سه تا چهار کیلووات ساعت خواهد بود. بدین ترتیب رایانه ها در یک ماه حدود 100 کیلووات ساعت انرژی الکتریکی مصرف می کنند. حال چاپگر، اسکنر، اسپیکر و موارد دیگر را نیز بیفزایید تا به رقم 120 کیلووات ساعت برسیم.

پیش از این بیشترین مصرف برق در منازل به لامپ های روشنایی، تلویزیون و یخچال اختصاص داشت. رایانه شاید دو برابر یک یخچال معمولی برق مصرف می کند اما به چشم نمی آید. به بیان قابل ملموس، مصرف برق رایانه معادل یخچال و تلویزیون است یعنی بیش از یک سوم مصرف برق ماهانه.

از آنجایی که رایانه ها نسبت به قبل، ساعات بیشتری در روز مورد استفاده قرار میگیرند؛ بنابراین بهینه کردن مصرف انرژی در آنها بسیار مهم خواهد بود. این کار نه نتها باعث کاهش هزینه‌ای خواهد شد که می‌پردازید، بلکه باعث کمک به محیط زیست هم خواهد شد.

Energy Star یک استاندارد بین المللی برای استفاده مناسب انرژی فراورده های رایانه ای است.در هنگام خرید قطعات رایانه ای به بودن این نشان بر روی قطعات اهمیت بدهید.

از مانیتورهای LCD به جای CRT استفاده کنید تا هم میز کار خود را جذاب تر نمایید و هم اینکه به نقل بعضی منابع میزان مصرف انرژی خود را 250 درصد کاهش دهید علاوه بر آن از آسیبهایی چشمی مانیتورهای CRT در امان بمانید.

سیستم خود را به گونه ای تنظیم کنید که پس از 45 دقیقه بلا استفاده ماندن در حالت هایبرنت( hibernate ) خاموش شود وپس از 15 دقیقه در حالت استند بای( stand by ( قرار گیرد.

(تنظيمات لازم براي بيدار كردن رایانه از خواب زمستاني:

ــ به control panel برويد و روي power option دابل كليك كنيد.

ــ بعد از اينكه پنجرۀ power option properties باز شد وارد قسمت hibernation شويد و براي Enable hibernation يك علامت تيك بگذاريد (اگر ندارد) سپس روي OK كليك كنيد.

ــ زمانيكه مي خواهيد رایانه را ترك كنيد روي start كليك كنيد. سپس روي Turn off computer كليك كنيد. در اين لحظه پنجرۀ Turn off computer در برابر شما ظاهر مي شود.

ــ اكنون كليد shift را فشرده و نگه داريد. و يك گزينۀ جديد hibernation ظاهر مي شود. روي hibernation كليك كنيد.

-رایانۀ شما وضعيت موجود را در حافظه ذخيره مي كند و خاموش مي شود. زمانيكه رایانۀ خود را روشن مي كنيد، برنامه ها و فايلهايي كه باز كرده بوديد به همان صورت قبل از خاموش كردن ظاهر مي شود) .

روشن بودن لوازم جانبی مانند پرینتر و اسپیکر را محدود به زمان مورد نیاز بکنیم.

بنا به بررسی های انجام شده مشخص گردیده  این عقیده که خاموش و روشن کردن رایانه  برق بیشتری مصرف می کند تا روشن نگهداشتن آن؛این نظر صحیح نیست.

همچنین خاموش نکردن رایانه به دلیل خراب شدن آن نیز نمی تواند دلیل خوبی برای روشن گذاشتن سیستم در طول روز باشد چون یک رایانه های امروزی به گونه ای طراحی شده اند که می توانند بدون بروز مشکلی تا 40 هزار بار خاموش و روشن شوند که رسیدن به این رقم در عمر معمول رایانه 5 تا 7 سال یک رایانه غیر ممکن است.

استفاده از محافظ صفحه نمایش هم نمی تواند راه خوبی برای صرفه جویی و خاموش نکردن سیستم باشد چون سیستم در این حالت تا 42 وات برق مصرف می کنند که این برای این مقدار برای محافظانی که تصاویر گرافیکی 3 بعدی دارند حدود5 /114 وات است.

مانیتورها هنگامی که خاموش باشند برق مصرف نمی کنند.

میزان مصرف برق مانیتورهای مسطح هنگام روشن بودن 22 وات و در حالت SLEEP 3/3 وات و میزان مانیتورهای معمولی به هنگام روشن بودن 75 وات و در حالت SLEEP  5 وات است.

میزان مصرف تمام قطعات کیس حدود 200 وات می باشد و میزان مصرف برق مانیتور هم در پشت آن درج شده است. که نمایشگرهای معمولی ( CRT ) بین 100 تا 140 وات برق مصرف می کنند. مصرف انرژی مسطح الشکل ها ( LCD ) بین 40 تا 80 وات در نظر گرفته می شود.

منتظر راهکارهای پیشنهادی جدیدتر ما باشید.

 با مطالعه این راهکارها اگر اطلاعات جدیدی عایدمان شد بهترین استفاده از این مطالب را در اصلاح الگوی مصرف خود از رایانه به کار بندیم و با پیوستن به جمع تجدید نظر کنندگان در نحوه استفاده بهینه از رایانه سهمی بزرگ در اصلاح الگوی مصرف ملی داشته باشیم و یادمان باشد که:

 هیچ وقت ،هیچ مقدار صرفه جویی را دست کم نگیریم.

"مطئنا شما هم راهکارهایی در رابطه با استفاده بهینه از رایانه سراغ دارید منتظر راهکارهای پیشنهادی شما هستیم".
 

گردآوری:"گروه راهکار"

منبع:پرتال جامع اصلاح الگوی مصرف

 

 

 

 

هر کس از خود برای رضای خدا شروع کنیم...

چهارشنبه 11 شهریور 1388  6:40 PM
تشکرات از این پست
omidmahdavi
omidmahdavi
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : مرداد 1388 
تعداد پست ها : 2
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:راهکارهای استفاده بهینه از رایانه

یعنی واقعا رایانه این هم برق مصرف می کرده ما نمی دونستیم.
ممنون به خاطر راهکارهای کاربردی!
پنج شنبه 12 شهریور 1388  5:17 AM
تشکرات از این پست
nasrinzebihi
nasrinzebihi
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 716
محل سکونت : بوشهر
یک شنبه 22 شهریور 1388  1:23 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها