0

کشف بقایای جانور ماقبل تاریخ در کرمان+عکس

 
DRAGON333
DRAGON333
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1391 
تعداد پست ها : 8083
محل سکونت : سیستان و بلوچستان خاش

کشف بقایای جانور ماقبل تاریخ در کرمان+عکس

استان کرمان یکی از محدود مناطق کشور محسوب می شود که تا کنون فسیلهای متعدد دایناسور و چندین جای پای جانوران ماقبل تاریخ در آن کشف شده و در آخرین مورد بقایای جانوری ماقبل تاریخ از دوران کامبرین و پالئوزوئیک در شمال استان یافت شده اما بی توجهی به این پتانسیل علمی - توریستی فسیلها را نیز در معرض انقراض قرار داده است.

استان کرمان سرزمینی تاریخی است نه تنها به لحاظ داشته های باستانی و ابنیه و تاریخ شفاهی کهن بلکه این استان از منظر دوران زمین شناسی کلکسیونی کامل از دوره های مختلف تاریخی محسوب می شود.

 
 

وجود معادن گوناگون در استان کرمان به خصوص معادن ذغالسنگ نشان دهنده وجود جنگلهای گسترده در دوران قبل از تاریخ است از سوی دیگر کشف بقایای جانوران آب زی در دشتهای کرمان به خصوص در غرب استان کرمان نشان می دهد در گذشته کرمان پوشیده از آب بوده است و رفته رفته آب به عقب رانده شده و به همین دلیل فسیلهای جانوران دو زیست در کرمان به وفور یافت می شود و در نهایت به فسیلهای جانوران عظیم الجثه می رسیم که نشان از وجود دایناسورهای عظیم الجثه در مناطق شمالی استان کرمان دارد.

 

منصور متقی فرماندار کوهبنان در مورد آخرین کشفیات مرتبط با جانوران ماقبل تاریخ به خبرنگار مهر گفت: اخیرا در جستجوهای محققان در این شهرستان فسیلهایی از دایناسورها و جانوران ماقبل تاریخ با عنوان تری لوبید که نوعی نرم تن است یافت شده است.

 

وی افزود: این جانور بی مهره متعلق به دوره زمین شناسی کامبرین و پالئوزوئیک است و تحقیقات روی این فسیلها ادامه دارد.

 

سونامی زعفران افغانی در راه است

 

خراسان رضوی با 60 هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران و در اختیار داشتن 78 درصد از کل عرصه‌های زعفران‌کاری ناخدای کشتی طلای سرخ ایران است که امروز در بازار طوفان زده ای تجارت این محصول به سرعت به پیش می راند تا از سونامی که توسط افغان ها به راه افتاده به سلامت گذر کرده و همچنان یکه تاز میدان باشد.

 

تولید ۳٫۵ کیلوگرمی زعفران خشک در هکتار که زمانی ما را بر قله های افتخار جهانی نگه می داشت امروز در رقابت تنگاتنگ تولید 10 تا 12 کیلوگرمی رقبایی نظیر افغانی ها در هر هکتار موجب شده تا با حسرت شاهد این باشیم که جایگاه کشورمان در این زمینه متزلزل و کشورهای همجوار تولید کننده را به کام دل برساند.

 

به نظر می رسد توسعه نیافتن فرآوری این محصول و روش کاشت، داشت و برداشت سنتی در مناطق زعفران خیز باعث شده سناریوی رقبا برای تصاحب سهم صادرات زعفران ایران با موفقیت دنیال و سایه آنها را بر بازار هدف هر روز سنگین تر شود و به این ترتیب کشاورزان این مرز و بوم نا آگاهانه با دست های پینه بسته خود ریشه اصیل ترین محصول این سرزمین را بخشکانند.

 

رودخانه زاب در معرض تخریب قرار دارد

 

برداشت بی رویه از بستر رودخانه زاب سردشت در مرز ایران و عراق در سایه کم‌‌ توجهی و عدم آگاهی مسئولان عملا حیات اکوسیستم آبی و تنوع زیستی این رودخانه را تهدید جدی و نیز موجب تغییر توان اکولوژیکی منطقه شده است.

 

برداشت بی رویه شن و ماسه در برخی از فصول سال به ویژه تابستان از رودخانه زاب سردشت به دلایل و بهانه های مختلف منجر به مرگ و میر آبزیان این رودخانه شده است. بر اساس اعلام کارشناسان محیط زیست این اقدام متاسفانه منجر به تغییر ظرفیت و توان اکولوژیکی این رودخانه مرزی و به صدا در آمدن زنگ هشدار زیست محیطی شده است.

 

برداشت بی رویه شن و ماسه از رودخانه زاب سردشت در محدوده روستای واوان تا روستای بریسو و تخریب بستر این رود با ارزش طی سالهای اخیر یکی از مشکلات اصلی زیست محیطی منطقه محسوب شده و هشدارهای اداره کل محیط زیست نیز در تجدید نظر موافقت های اصولی برداشت شن و ماسه در این محدوده مثمر ثمر واقع نشده است.

 

ماجرای ختم به خیری چشمه آبی که "نفت" می داد/ پرونده ای که در تصفیه خانه بسته شد

 

ماجرای چشمه آب روستاهای سراب رجب و تنگ فنی پلدختر روایت چشمه ای است که سه دهه به جای آب به مردم منطقه نفت می داد تا زندگی مردم این روستاها سالها درگیر طلای سیاه و خسارات ناشی از آن به کشاورزی، دامپروری و سلامت مردم باشد تا پرونده "آب نفتی" این بار در تصفیه خانه بسته شود.

 

دوسال پیش بود که در حوالی خرداد ماه راهی روستای شهدای تنگ فنی و سراب رجب شدیم، روستاهایی که سه دهه است زندگی شان بوی نفت می دهد، آب آشامیدنی و کشاورزی، محصولات کشاورزی و حتی دامداری شان هم با نفت عجین شده تا مرغابی های سفید روستا فراموش کنند روزی سفید بوده اند!

 

چشمه آب روستا بیش از آنکه آب به روستا ببخشد، با خود نفت می آورد؛ نفتی که مربوط به خطوط انتقالی است که نفت جنوب کشور را به پالایشگاههای مرکز و شمال کشور منتقل می کند و رهاوردش برای روستائیان تنها رنج بوده است.

 

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان لرستان به آلودگی آب و خاک منطقه اشاره کرده و می گوید: این وضعیت در طول سالهای طولانی این منطقه را درگیر کرده تا متولیان به فکر چاره اندیشی در این زمینه بیفتند.

 

بازگیر از برگزاری چندین جلسه با مسئولان شرکت نفت و پیگیرهای جدی در این زمینه خبر داده و یادآور می شود: در این راستا احداث یک تصفیه خانه آب مجهز در دستور کار قرار گرفت .

 

سایه سنگین آلودگی مازوت بر سر کلانشهر اراک/ باران هم چاره‌ساز نمی‌شود

 

کلانشهر اراک به دلیل موقعیت جغرافیایی و همچنین قرار گرفتن دو کارخانه آلومینیوم سازی و نیروگاه حرارتی در اطراف آن همواره از معضل آلودگی هوا رنج می برد که این رنج در فصل سرما با پدیده وارونگی هوا مضاعف می شود. حتی با بارندگی های اخیر هم پاک شدن هوا دیری نپایید و و دودکش های نیروگاه حرارتی با سوخت مازوت دوباره فعال شده و هوای دلچسب را به هوایی دلگیر و خاکستری برای شهروندان تبدیل کرد.

 

کلانشهر اراک به دلیل موقعیت جغرافیایی و وجود ارتفاعات درسمت جنوب و شرق و کویر در سمت شمال، همواره به ویژه در فصل سرما با پدیده وارونگی هوا روبروست که وجود دودکش های فراوان و آلاینده صنایع در اطراف این شهر، تنفس را در شهروندان مشکل تر کرده است.

 

به اذعان صدها خبری که سالهاست مطرح می شود مهمترین آلاینده اراک کارخانه های بزرگ آلومینیم سازی و نیروگاه حرارتی هستند که یکی در این سو و دیگری در آن سوی اراک قرار دارد و جالب است باد آلاینده های هر دو کارخانه را به سمت فضای مسکونی و شهری اراک هدایت می کند.

 

در بارندگی های اخیر پاک شدن هوا دیری نپایید و دودکش ها فعال شده و هوای دلچسب را به هوایی دلگیر تبدیل کردند که وارونگی به کمک آنها آمد و آلودگی حلق اراکی ها را چسبید.

 

وقتی کمباین جان انسان را درو می کند/ لزوم بازبینی در نحوه تردد خودروهای کشاورزی در جاده های بین شهری

 

با توجه به خسارت های مالی و جانی که هنگام فصل برداشت محصول، ماشن آلات کشاورزی مانند تراکتور و کمباین بر اثر تردد در جاده های بین شهری به شهروندان خودروهای حاضر در این مسیر ها وارد می کنند این نیاز احساس می شود که در نحوه تردد این ماشین آلات بازبینی شود.

 

هر ساله هنگام برداشت محصولات کشاورزی فعالیت ادوات کشاورزی مانند کمباین و تراکتور نیز رونق می یابد. به همین دلیل در استان گلستان بعنوان قطب کشاورزی کشور در فصل برداشت محصولات شاهد این هستیم که تردد ماشین آلات کشاورزی در جاده های بین شهری خسارات مالی و جانی به افراد وارد می کند.

 

سرعت پایین این ادوات، نداشتن تجهیزات و علائم هشدار دهنده، عدم تسلط رانندگان و یا حتی نداشتن گواهی نامه مخصوص در بسیاری از حوادث عامل اصلی خسارت شناخته شده. ولی آیا مشکل اصلی از خودروهای مخصوص کشاورزی است؟

 

با بررسی دقیق تر این مساله مشخص می شود که قصور رانندگان وسایل نقلیه و ادوات کشاورزی تنها گوشه ای از مشکل است زیرا سوال اصلی اینجاست چرا باید تجهیزاتی مانند کمباین که از نظر مشخصات فنی استاندارد لازم را برای حضور در جاده های اصلی بین شهری ندارند در این جاده ها تردد کنند؟

 

از نظر استاندارد ایده آل ترین شرایط، وجود جاده مخصوص تردد وسایل و ماشین آلات کشاورزی است. زیرا اکثر خودروهای کشاورزی مانند تراکتور و کمباین از نظر ابعاد بسیار بزرگتر از استاندارد جاده های کشور هستند و از طرف دیگر سرعت تردد آن ها نیز با این استاندارد ها سازگار نیست.

 

ولی در حال حاضر تنها اقدام انجام شده برای این بخش احداث جاده های بین مزارع است و در بخش بین شهری هیچ برنامه ای برای این قسمت دیده نشده است.

 

تولید سیمان به قیمت نارضایتی مردم دیلمان

 

سیمان یکی از عوامل اصلی برای توسعه و آبادانی یک منطقه به شمار می رود که به همراه راه اندازی کارخانه سیمان باید ملزومات آن نیز مد نظر قرار گیرد تا همچون کارخانه سیمان احداث شده در دیلمان به قیمت خرابی جاده و نارضایتی مردم نباشد.

 

امسال بزرگترین کارخانه سیمان در بخش دیلمان شهرستان سیاهکل به بهره برداری رسید، این کارخانه علاوه بر ظرفیت تولید روزانه سه هزار و 400 تن سیمان را دارد ظرفیت بسیار مناسبی را برای ایجاد اشتغال در منطقه فراهم کرده است.

 

اما مشکل اینجاست که با راه اندازی این کارخانه و تردد خودروهای سنگین برای حمل سیمان رفته رفته جاده منتهی به این کارخانه از شهر سیاهکل در حال تخریب و این قضیه موجب نارضایتی مردم شده است.

 

آب آشامیدنی روستاهای نوق رنگارنگ است

 

این روزها مردم منطقه نوق که بدون شک قطب اصلی تولید پسته جهان محسوب می شود وقتی شیر آب را باز می کنند آبی مملو از اسید را در شیرهای آب خانه هایشان می بینند که از رنگ سیاه آغاز می شود و با تغییر رنگ به طیفهای مختلف در نهایت آبی از شیرها خارج می شود که موجب سوزش پوست مصرف کنندگان می شود و حتی گیاهان را خشک می کند.

 

همه رفسنجان را به اسم مرکز تولید پسته جهان می شناسند و مکانی که پسته از هزاران سال قبل در آن کشت می شده و مرکز گسترش این محصول در جهان است اما شاید مصرف کنندگان طلای سبز ندانند که نوق و بهرمان در رفسنجان مرکز تولید پسته محسوب می شوند و سالانه میلیاردها تومان از طریق باغهای گسترده پسته به جیب باغداران سرازیر می کند اما در همین منطقه یکی از عجیب ترین اتفاقات روی داده است و آن اینکه آب برخی روستاهای نوق آنچنان بی کیفیت شده است که هم اکنون چیزی از لوله های آب آشامیدنی این روستاها خارج نمی شود جز آبی آغشته به اسید بطوریکه اگر به دستهای ساکنان روستاهای چهارصد دستگاه، جهان آباد، محمودیه نگاهی بیندازیم مملو از خوردگی و سیاهی است میزان خورندگی آب به حدی بالا است که اگر آب به صورت و پوست مردم ریخته شود زخم ایجاد می شود.

یک شنبه 14 اردیبهشت 1393  1:41 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها