علاوه بر تألیفات امام خمینى در مباحث علم فقه و اصول، تقریرات متعددى از دروس آن حضرت نیز بوسیله شاگردان ایشان نوشته شده است که تعدادى از آنها تاکنون چاپ گردیده است؛ و عناوین متعدد دیگرى نیز از این تقریرات در اختیار مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینى (دفتر نمایندگى قم) قرار دارد که منتشر خواهند شد.
جواهرالاصول (۴ جلد)، تنقیح الاصول (۴ جلد)، البیع (قدیرى)، تهذیب الاصول (۳ جلد)، معتمدالاصول (۲ جلد)، الطهاره (لنکرانى).
کتاب الخلل فى الصلاة:
اثرى است حاوى آراى اجتهادى و استدلالى امام خمینى به زبان عربى در مبحث مربوط به احکام فقهى خلل نماز، که در آخرین سالهاى اقامت امام در نجف اشرف نوشته شده است. این کتاب با ویرایش و تصحیحات و تعلیقات کامل، توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینى به مناسبت صدمین سالگرد تولد امام خمینى منتشر شده است.
حکومت اسلامى یا ولایت فقیه:
این کتاب که قبل و بعد از پیروزى انقلاب اسلامى بارها به زبان عربى و فارسى تجدید چاپ شده است، حاوى آراى اجتهادى امام خمینى درباره حکومت اسلامى، جدایى ناپذیر بودن دین و سیاست، و ولایت فقیه در زمان غیبت مى باشد که به صورت سلسله درسهایى از امام خمینى در نجف اشرف در سال ۱۳۴۸ هجرى شمسى تدریس، و سپس چاپ و منتشر گردیده است. اولین چاپ این کتاب همراه با مقدمه، توضیحات و فهرستهاى راهنما در سال ۱۳۷۲ توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینى منتشر شده است.
جهاد اکبر یا مبارزه با نفس:
متن پیاده شدۀ درسهاى امام خمینى دربارۀ اهمیت و لزوم تهذیب نفس مى باشد که در نجف اشرف ایراد شده است. این رساله که در عین اختصار نکات اخلاقى و تربیتى و سیاسى فراوانى را مشتمل است، قبلاً به صورت ضمیمۀ کتاب ولایت فقیه بارها به چاپ رسیده است. اولین چاپ این کتاب در سال ۱۳۷۲، همراه با مقدمه و توضیحات از سوى انتشارات مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینى منتشر گردیده است.
استفتائات:
مجموعه اى از فتاواى امام خمینى در پاسخ به سؤالات شرعى مردم در ابواب مختلف فقه و بخصوص در مسائل مستحدثه است که تاکنون دو مجلد آن از سوى انتشارات جامعۀ مدرسین حوزۀ علمیه قم (۱۳۶۶ و ۱۳۷۲ ه . ش .) به چاپ رسیده است.
دیوان شعر:
امام خمینى از دوران جوانى، اشعارى عرفانى و بعضاً سیاسى و اجتماعى سروده است که متأسفانه بخش اعظم اشعار قدیم آن حضرت، در جریان جابه جاییها و یورش مأمورین ساواک به منزل و کتابخانه ایشان و دیگر علل مفقود گردیده است. ایشان پس از پیروزى انقلاب اسلامى سروده هایى در قالب غزل، رباعى، دوبیتى و… داشته اند.
مجموعۀ سروده هاى اخیر آن حضرت به همراه تعدادى از اشعار قدیمى که بر جاى مانده بود، در کتابى تحت عنوان «دیوان امام» منتشر شده است. پیش از آن، تعدادى از سروده هاى امام در آثارى به نام «سبوى عشق»، «محرم راز»، «بادۀ عشق» و «نقطۀ عطف» انتشار یافته بود.
در مقدمۀ دیوان، اطلاعات جامعى دربارۀ چگونگى سرایش و سبک اشعار امام و تاریخچۀ آن ارائه شده است. همچنین مشخصات فنى و ادبى اشعار نیز در بخش ضمیمۀ دیوان معرفى شده اند. این اثر در ۴۴۵ صفحه و در مجموعه اى نفیس براى نخستین بار در سال ۱۳۷۲، از سوى مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینى منتشر گردیده و بارها تجدید چاپ شده است.
ضمناً کتابى تحقیقى پیرامون شرح اصطلاحات عرفانى اشعار امام تحت نام فرهنگ دیوان امام نیز از سوى همین مؤسسه منتشر گردیده است.
نامه هاى عرفانى:
امام خمینى نامه هایى حاوى تذکرات اخلاقى و نکات عرفانى و تربیتى خطاب به منسوبین خویش نوشته اند که نمونه هایى از آنها در کتابهایى همچون: «محرم راز»، «ره عشق»، «باده عشق» و «نقطه عطف» از انتشارات مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینى و «جلوه هاى رحمانى» از انتشارات بنیاد شهید انقلاب اسلامى به چاپ رسیده اند.
صحیفه امام:
مجموعه ۲۲ جلدى گرانقدر «صحیفه امام» مشتمل بر بیانات، پیام ها، مصاحبه ها، احکام، اجازات شرعى و نامه ها، کاملترین و جامعترین اثرى است که در رابطه با حضرت امام به چاپ رسیده است. ویژگیهاى آن در مقدمه جلد یکم به تفصیل تشریح گردیده و این مجموعه گرانسنگ از سال ۱۳۷۸ تاکنون سه نوبت از سوى مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام تجدید چاپ شده است. همچنین نرم افزار (CD) صحیفه امام شامل مجموعه ۲۲ جلدى به همراه عکس، فیلم و اشعار آن حضرت با قابلیتهاى متعدد تهیه و در دسترس محققان و عاشقان آن بزرگوار قرار گرفته است.
وصیتنامۀ سیاسى ـ الهى:
جاودانه ترین پیام امام خمینى خطاب به نسل حاضر و نسلهاى آینده است که در آن، امام خمینى ضمن بیان عقاید حقّه خویش، اهم آرا، تذکرات خود را دربارۀ مسائل سیاسى و اجتماعى جوامع اسلامى و جامعه انسانى در قالب تحلیلهاى مستند و تذکرات خیرخواهانه نوشته اند. این اثر تاکنون در میلیونها نسخه از سوى ناشرین، ارگانها و نهادهاى انقلابى و پیروان آن حضرت، چاپ و منتشر شده و به زبانهاى مختلف نیز ترجمه گردیده است.
این اثر که بارها از سوى مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینى منتشر شده است که علاوه بر متن کامل وصیتنامه و تصویر کامل نسخه خطى آن، توضیحاتى درباره تاریخچه تدوین وصیتنامه و سیرى در مطالب آن همراه با دسته بندى موضوعى مطالب و فهرستهاى راهنما تحت عنوان «نگرش موضوعى بر وصیتنامه سیاسى ـ الهى» به چاپ رسیده است. همچنین متن وصیتنامه در صحیفه امام جلد ۲۱، صفحه ۳۹۳ به بعد درج شده است.