آش هویج و جو یکی از غذاهای اهالی استان همدان است که در وعده افطار سر سفره قرار میدهند.
مواد لازم برای ۴ نفر:
نخود: نصف پیمانه
بلغور: ۲ پیمانه
پیاز داغ :۳ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ رده: ۲۰۰ گرم
فلفل، نمک و زردچوبه به مقدار لازم
کشک به میزان لازم
هویج خرد شده ۲ عدد
طرز تهیه:
* نخودها را از دو روز قبل خیس کرده و سپس آن را جداگانه میپزید.
* سپس بلغور و هویج خردشده را نیز جدا پخته و به نخود پخته شده اضافه میکنید و مواد تهیه شده را با دمای ملایم جوشانده و بطور مرتب هم میزنید تا لعاب بیندازد.
* مقداری پیاز داغ را با گوشت تفت داده و پس از اضافه کردن نمک، فلفل و زردچوبه، آن را به آش اضافه کنید.
در این آش بهتر است کشک قبل از بردن غذا سر سفره به آن اضافه شود.