مواد لازم براي 6 نفر:
باقلاي بدون پوست يك كيلوگرم
گوشت لخم نيم كيلوگرم
پياز يك عدد
شويد تازه نيم كيلوگرم؛ يا شويد تازه خردشده 300 گرم
سير 4 حبه
نمك و فلفل به ميزان لازم
زردچوبه یك قاشق چايخوري
پودر زعفران يک چهارم قاشق چايخوري
طرز تهیه :
1 - ابتدا شويد را پاك كرده، خوب بشوييد. سپس داخل سبدي بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود. بعد آن را ريز خرد كنيد.
2 - در يك تابه، مقداري روغن بريزيد و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا داغ شود. سپس شويد خردشده را به آن اضافه كنيد و كمي تفت دهيد. در اين فاصله، سيرها را نيز پوست كنده و ريز خرد كنيد. سپس به همراه شويد سرخ كنيد. در پايان، شعله اجاقگاز را خاموش كنيد و مواد تفت داده شده را كنار بگذاريد.
3 - پياز را به صورت خلالي خرد کنيد. در يك قابلمه مناسب، مقداري روغن بريزيد و بگذاريد داغ شود. سپس پياز را اضافه كنيد و به طور كامل تفت دهيد. البته هنگام سرخ شدن پياز، نمک و فلفل و زردچوبه را هم به آن اضافه كنيد.
4 - از طرف ديگر، گوشت را پاك كرده و بعد از شستن به صورت قيمهاي خرد كنيد. سپس به قابلمه حاوي پياز داغ بيفزاييد. حالا به مخلوط گوشت و پياز حدود 2 تا 3 ليوان آبجوش اضافه كنيد و در ظرف را بگذاريد تا گوشت بهطور كامل بپزد.
5 - باقلا را به همراه شويد، سير خرد شده و كمي نمك به مخلوط گوشت و پياز اضافه كنيد. سپس حرارت را كم كنيد تا خورش جا بيفتد كه معمولا حدود 45 دقيقه زمان ميبرد.
6- بعد از جا افتادن خورش مي توانيد کمي محلول زعفران(يک چهارم قاشق چايخوري پودر زعفران را در يک استکان آب جوش حل کنيد) به آن اضافه کنيد.