0

ازدواج با مادر زن

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

ازدواج با مادر زن

ازدواج با مادر زن

منصور بن حازم می‏گوید: در محضر امام صادق علیه‏السلام بودم که مردی نزد آن حضرت علیه‏السلام آمده پرسید: مردی با زنی ازدواج نموده و قبل از آنکه با او همبستر شود زن مرده است، آیا می‏تواند با مادرش ازدواج نماید؟

امام علیه‏السلام فرمود: شخصی از ما چنین کرده و مانعی در آن نیافته است؟ من عرضه داشتم فدایت شوم تنها افتخار شیعه به حکمی از علی علیه‏السلام است در این مسأله که ابن‏مسعود آن را اجازه داده، پس به نزد علی علیه‏السلام آمده و حکم مسأله را از آن حضرت جویا شده. علی علیه‏السلام به او فرموده این حکم را از کجا گرفته‏ای؟ گفته از آیه قرآن: (و ربائبکم اللاتی فی حجورکم من نسائکم اللاتی دخلتم بهن)؛ [1] و حرام شد برای شما دختران زن که در دامن شما تربیت شده‏اند اگر با زن مباشرت کرده باشید.
پس علی علیه‏السلام به او فرموده: حرمت ازدواج با ربائب در آیه مقید به دخول است ولیکن آیه حرمت ازدواج با مادر زن: وامهات نسائکم؛ و حرام شد بر شما مادر زن، مطلق است و مقید به دخول با دختران آنان نمی‏باشد.
در این موقع امام صادق علیه‏السلام به سائل رو کرده و فرمود: آیا شنیدی آنچه را که این شخص از علی علیه‏السلام نقل کرد. [2] .

پی نوشت ها: 
[1] سوره نساء، آیه 22. 
[2] مقصود امام علیه‏السلام در پاسخ اول از یکی از بنی هاشم، از طالبین یا عباسین بوده نه یکی از آباء گرامش که گفتار و کردار آنان گفتار و کردار امیرالمومنین علیه‏السلام است، و آن هم به علت تقیه بیان شده، و در آخر خبر هم امام علیه‏السلام بطور صریح حق را آشکار نموده است. (محمدتقی شوشتری). فروع کافی کتاب النکاح (باب الرجل یتزوج...) ح 4. 

*  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
سه شنبه 9 اردیبهشت 1393  10:54 AM
تشکرات از این پست
Tachberdee
دسترسی سریع به انجمن ها