مدیر حوزه علمیه خواهران استان اردبیل از خواهران طلبه به عنوان ادامهدهنده و تداومبخش فرهنگ عاشورا در بین عموم مردم یاد کرد و خواستار تلاش آنان برای حل معضلات اخلاقی و دینی جامعه شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام عبدالله بیدار، با اشاره به نقش خواهران طلبه در حفظ پیام عاشورا تصریح کرد: حضرت زینب(س) یکی از شخصیتهای موثر در زنده نگه داشتن حادثه کربلا است.
مدیر حوزه علمیه خواهران اردبیل اظهار داشت: یکی از نقشهایی که زنان در نهضت عاشورا داشتند، حفظ ارزشهای دینی و رعایت عفاف و حجاب در برابر سپاه دشمن بود.
وی افزود: حادثة عاشورا مبتنی بر سلسه ارزشهایی است که از متن اسلام برخاسته است، از جلوههای بارز نقش زنان در گسترش فرهنگ عاشورا، تعهد و پایبندی آنان به ارزشها و مراعات مسائل حجاب و عفاف است.
حجتالاسلام بیدار تصریح کرد: زنان و دختران امروز جامعه ما باید به این مسأله توجه کنند که اهلبیت امام حسین(ع) چه قدر به مسأله حجاب و پوشش اسلامی اهمیت میدادند و حتی در حال اسارت خود را مقید به آن میدانستند.
وی با اشاره به نقش خواهران طلبه در انتشار و ابلاغ پیام عاشورا بین عموم مردم خاطرنشان ساخت: خواهران طلبه باید همچون طبیبی که در بین مردم میگردد و درد را تشخیص و به درمان آن همت میگمارد، با رفت و شد در بین مردم برای حل معضلات اخلاقی و دینی مردم بکوشند.
مدیر حوزه علمیه خواهران اردبیل اظهار داشت: امروز این رسالت برعهده خواهران طلبه و زنان عاشورایی نهاده شده و آنان باید ادامه دهندة راه اسرای کربلا و تداومبخش فرهنگ عاشورا در بین عموم مردم و خانوادهها باشند.
حجتالاسلام بیدار گفت: مهمترین نقش خواهران طلبه رساندن پیام عاشورا برای نسلهای آینده است و از این رو اعزام بانوان مبلغ برای تبلیغ از جمله مهمترین فعالیتهای مدارس علمیه خواهران در این زمینه به شمار میرود.
وی افزود: تبلیغ در طول تاریخ بشر، در گسترش ادیان توحیدی و انتقال فرهنگ ملتها نقش اساسی داشته است و تبلیغ خواهران طلبه در ترویج فرهنگ عاشورا و رساندن پیام آن، بسیار مؤثر بوده است.
مدیر حوزه علمیه خواهران اردبیل با اشاره به نقش زنان در واقعه عاشورا تصریح کرد: در خلق حادثة عاشورا زنان و مردان نقش داشتند و هردو در کنار هم عاشورا را آفریدند، اما در پاسداری نهضت عاشورا و گسترش فرهنگ عاشورا زنان بیشترین سهم را داشتهاند.
وی به نقش خواهران طلبه در گسترش پیام عاشورا در میان خانوادهها اشاره کرد و اظهار نمود: نقش زنان در برپایی مجالس عزاداری برای امام حسین(ع) بسیار آشکار است، اولین مجالس عزاداری توسط اهلبیت امام حسین(ع) از کربلا شروع شد و بعد در قرون بعدی نیز این زنان بودند که با برگزاری مجالس عزاداری در خانههایشان و شرکت در روضهخوانی، ایفای نقش کردند و فرهنگ عاشورا را توسعه دادند.
وی با بیان اینکه زنان چون مردان موظف به انجام مسؤلیتهای بزرگ اجتماعی هستند، خاطرنشان ساخت: از این رو زنان به هدایتگری، امر به معروف و نهی از منکر در همة زمینههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ... میپردازند.
حجت الاسلام بیدار نمونههای واقعی حضور زنان در جامعه اسلامی را مشارکت زنان در حادثة عاشورا دانست و تصریح کرد: در این حادثه زنان زیادی ایفای نقش کردند که در رأس همه آنها حضرت زینب(س) قرار داشت.
وی افزود: نقش زنان در حادثة عاشورا، چه در آغاز و چه در استمرار و گسترش فرهنگ عاشورا بسیار روشن بوده است، آنچه که موجب پویایی و زنده نگه داشتن حادثه کربلا شد، حضور مؤثر زنان در بخشهای مختلف این نهضت بود.
حجتالاسلام بیدار با اشاره به نقش حضرت زینب(س) در قیام عاشورا، گفت: حضرت زینب(س) اسوة صبر و مقاومت، تکمیلکننده قیام عاشورا و یگانه بانوی نمونه در ارسال پیام عاشورا بود.
مدیر حوزه علمیه خواهران اردبیل ابراز نمود: اسلام برای زنان هیچ گونه محدویتی که آنان را از رسیدن به کمالات روحى، معنوى، انسانى و الهی باز دارد، قرار نداده است.
تاریخ درج خبر : 1389/9/21