0

نکاتی که والدین هنگام دارو دادن به کودک باید رعایت کنند

 
namebaran
namebaran
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1392 
تعداد پست ها : 4155
محل سکونت : تهران

نکاتی که والدین هنگام دارو دادن به کودک باید رعایت کنند

توجه داشته باشید که داروها ممکن است در کودکان واکنش‌های جانبی متفاوتی نسبت به بزرگسالان داشته باشند. بنابراین برای فرآورده‌ای که به طور خاص برای کودکان مورد آزمایش قرار نگرفته است، این احتمال وجود دارد که اثر جانبی بروز کند در بروشور دارو فهرست نشده باشد.

کودکان نسبت به بزرگسالان نسبت به بسیاری از داروها حساس‌ترند. برای مثال آنتی‌هیستامین‌ها و الکل- که در بسیاری از داروهای ضدسرماخوردگی وجود دارند- حتی در دوزهای پایین ممکن است در کودکان عوارض جانبی ایجاد کنند و باعث تحریک‌پذیری یا خواب‌آلودگی شوند.
برخی از داروها مانند آسپیرین ممکن است باعث بیماری وخیم و حتی مرگ در کودکان مبتلا به آبله مرغان یا علائم آنفلوآنزا شوند.

همچنین توجه داشته باشید که برخی از بیماری‌ها ممکن است در کودکان به شکل متفاوتی نسبت به بزرگسالان بروز کنند، و برخی از داروها با وجود اینکه تاثیربخشی آنها در بزرگسالان ثابت شده است، ممکن است در کودکان بی‌اثر هستند.

با توجه به این همه موارد با پزشکان متخصص چه درباره دادن داروهای بدون نسخه و چه داروی نسخه‌شده مشورت کنید.

نکته دیگری که والدین به آن باید توجه داشته باشند این است که یک فرآورده دارویی از اجزای بسیاری تشکیل شده است. برخی از این اجزا "غیرفعال" هستند و فقط مزه دارو را بهتر می‌کنند یا باعث حل شدن بهتر آن می‌شوند. به جز داروهای ترکیبی، معمولا در یک دارو یک ماده "موثر" وجود دارد که تاثیر داروشناختی را ایجاد می‌کند.

بسیاری از فرآورده‌ دارویی، از جمله داروهایی که برای درمان بیماری‌های متفاوت به کار می‌روند، ممکن است دارای یک ماده فعال یا ماده فعالی از رده مشابه باشند. برای مثال داروهایی برای درمان آلرژی به کار می‌روند ممکن است دارای همان ماده موثری باشند که در داروهای ضدسرفه یا سرماخوردگی وجود دارند. بنابراین اگر مراقب نباشید ممکن است با دادن هر دو دارو به کودک باعث شوید یک ماده فعال معین بیش از حد مجاز وارد بدن کودک شود.

بنابراین اگر داروهای بدون نسخه به کودکتان می‌دهید، حتما ماده موثر موجود در آن از روی بروشور یا برچسب آن پیدا کنید یا اگر تردید دارید با دکتر داروساز مشورت کنید.

یک مسئله دیگر در دادن دارو به کودک استفاده از وسائل اندازه‌گیری است که به همراه دارو است، و استفاده از آنها مطابق دستورات داده شده است. هیچگاه از وسائل خانگی مانند قاشق که برای اندازه‌گیری دارو طراحی نشده‌اند، برای دادن دارو استفاده نکنید یا به طور مستقیم دارو از بطری دارو به کودک ندهید.

هنگام استفاده از وسائل اندازه‌گیری باید به جزئیات و درجه‌بندی‌ها توجه داشته باشید تا برای مثال به جای دادن 0.5 میلی‌ لیتر دارو 5 میلی‌لیتر دارو به او ندهید.

چشم برندار ازم می پاشه زندگیم

دوشنبه 8 اردیبهشت 1393  2:43 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها