0

نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در علوم و فنون پیشرو است

 
DRAGON333
DRAGON333
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1391 
تعداد پست ها : 8083
محل سکونت : سیستان و بلوچستان خاش

نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در علوم و فنون پیشرو است

فرمانده نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه ایران بر خلیج فارس به عنوان انبار انرژی جهان تسلط دارد، گفت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حوزه علوم و فنون نیز پیشرو است که از جمله آن می توان به علوم و فنون زیردریایی ها و شناخت اقیانوس ها اشاره کرد.

به گزارش روابط عمومی نیروی دریایی ارتش، امیر دریادار حبیب الله سیاری در همایش بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس و دهمین همایش علوم و فنون دریایی ایران با تأکید بر اینکه ایران منافع متعددی از دریا دارد ولی نسبت به آن غفلت شده است، افزود: استفاده از دریا به لحاظ تجارت از طریق حمل و نقل دریایی، توسعه روابط با ملتها و کشورهای دنیا، استفاده از دریا برای اعمال قدرت، استفاده از دریا در حوزه انرژی دریایی و ایجاد مزارع دریایی برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی همچنین با بیان اینکه امنیت با داشتن قدرت دریایی امکانپذیر است اظهار داشت: برای انجام تمام فعالیت ها، نیازمند ایجاد امنیت در دریا هستیم و با توجه به اهمیت آب های آزاد دنیا، باید از ساحل جدا شویم و به دریاهای آزاد برویم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به موقعیت ژئوپلتیک ایران در دریا اذعان داشت: 8معبر اساسی در دریا وجود دارد که از این تعداد 4معبر آن در اقیانوس هند قرار دارد و ایران نیز در شمال اقیانوس هند واقع شده است.

وی با بیان اینکه ایران در منطقه ژئوپلتیک دنیا و قلب زمین قرار دارد ادامه داد: ایران در مجاورت سه معبر دریایی مهم خلیج فارس، دریای عمان و منطقه مکران قرار دارد که 15 درصد همسایه های آن مرز زمینی و 37درصد همسایه های آن مرز آبی دارند ضمن آنکه یک سوم از حمل و نقل دریایی کشور از طریق اقیانوس هند صورت می گیرد.

سیاری با تأکید بر اینکه بر اساس این شواهد ایران یک کشور دریایی است، یادآور شد: علاوه براین ایران بر منبع انرژی دریایی در خلیج فارس تسلط دارد به گونه ای که 17میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز، 10میلیون بشکه نفت از تنگه مالاکا و سه میلیون بشکه نفت از تنگه باب المندب عبور می کند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه 63درصد مرزهای ایران زمینی و 37درصد مرزهای کشور دریایی است، اضافه کرد: این درحالی است که 93درصد از صادرات و 13درصد از واردات ازطریق 37درصد مرز آبی انجام می گیرد.

وی در عین حال با بیان اینکه تهدیدات در حوزه ژئوپلتیک در خلیج عدن، تنگه مالاکا و اقیانوس اطلس متمرکز است یاداور شد: با تمهیداتی که در این زمینه اندیشیده شد امروزه امنیت مرزهای آبی برای کشور فراهم شده است.

وی زیرساختهای قدرت دریایی را شامل ناوگان نظامی، ناوگان تجاری و علوم و فنون دریایی دانست و ادامه داد: نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در حوزه علوم و فنون نیز پیشرو است که از جمله آن می توان به علوم و فنون زیردریایی ها و شناخت اقیانوس ها اشاره کرد. و همچنین این نیرو در حوزه های سیاست و مسایل بین المللی، امنیت ملی، آبادسازی ملی، اقتصاد ملی و اجتماعی و فرهنگی نقش خود را به خوبی ایفا کرده است.

سیاری به دلایل دریایی خواندن ایران اشاره کرد و توضیح داد: ایران به دلیل وابستگی 90درصدی تجارت خارجی به دریا و دارا بودن مرزهای آبی با کشورهای همسایه به عنوان کشور دریایی توصیف می شود.

دومین همایش بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس و دهمین همایش علوم و فنون دریایی ایران روزهای 29 تا 30 بهمن ماه در سالن همایش های وزارت نیرو بر پا است

شنبه 6 اردیبهشت 1393  4:24 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها