این گل به صورت خشک عرضه میشود .در هنگام صبح شکوفه های یاسمن را از میان چای ها جمع کرده و این کار را به دفعات تکرار می کنند تا جایی که کیفیت مناسب و مقدار عطر دلخواه حاصل شود. در انتها نیز برگ های چای را مجددا خشک کرده و برای فروش بسته بندی می کنند.
کیفیت چای گل یاسمن در درجه اول به برگ چایی که با آن تهیه می شود دارد، بدیهی است که برگ چای مرغوبتر کیفیت بهتری خواهد داشت. همچنین تعداد دفعاتی که عمل مخلوط شدن با شکوفه های یاسمن انجام می شود نیز بر کیفیت چای تاثیر فراوانی می گذارد. معمولا چایی که برگ های آن شل و لطیف باشد از کیفیت بالاتری برخوردار است.
چای گل یاسمن در میان علاقمندان به کاهش وزن طرفداران فراوانی دارد، و از آنجا که عصاره گل یاس موجب می شود که طعم بسیار ملایم شیرینی به چای افزوده شود، بسیاری آن را بدون قند مصرف می کنند. همچنین برخی تحقیقات نشان می دهد که این چای سه دلیل آنتی اکسیدان فراوان، خاصیت مقابله با سرطان داشته و عطر گل یاس موجود در آن نیز کمک می کند که شب ها خواب راحت تری داشته باشید.
این چای در میان ساکنین چین طرفدار فراوانی داشته و در بسیاری موارد برای پذیرایی از مهمان ها از آن استفاده می شود. عمده ترین مرکز تولید چای گل یاسمن، جنوب آسیا است.
کافیست که گل خشک آنرا آبکشی کرده و سپس در داخل ظرف ابجوش انداخته تا کاملا باز شود .رنگ چاي روشن بوده و از مزه و طعم گل ياسمن برخوردار مي باشد .
تحقیقات نشان میدهد، بوی شیرین گل یاسمن به اندازه والیوم آرامش بخش است و بدون هیچ عارضه جانبی اعصاب را تسکین میدهد.
آزمایشات نشان داد که وجود این رایحه در قفس شلوغ موشهای آزمایشگاهی باعث میشود که موشها فعالیت خود را کاهش داده و در کنج قفس آرام بنشینند. وقتی هوایی که مولکولهای این رایحه را در خود دارد استشمام شود از ریهها وارد جریان خون شده و از آنجا به مغز منتقل میشود. اسکنهای مغزی نشان داد که این مولکولها روی ماده شیمیایی موجود در سلولهای عصبی موسوم به «گابا» تاثیر میگذارد و با آرام کردن این سلولها، اضطراب را کاهش داده و آرامش را تقویت میکند.
به گزارش روزنامه تلگراف، پروفسور هانس هات از دانشگاه روهر در بوخوم آلمان در این باره گفت: نتایج این تحقیق میتواند به عنوان مدرکی با اساس علمی برای اثبات رایحهدرمانی مورد توجه قرار بگیرد. بررسیها نشان میدهد که استشمام مولکولهای روغن یاسمن، پیامهایی را به منطقهای از مغز میفرستد که در کنترل احساسات نقش دارند. محققان معتقدند که روغن این گیاه تاثیرات شفابخش گوناگونی دارد. این رایحه در 83 درصد از عطرهای زنانه و 33 درصد از عطرهای مردانه استفاده میشود.