پلو بلغور
مواد لازم
• 1.5 پیمانه بلغور گندم تركیه
• 2 عدد گوجه فرنگی
• 1 عدد پیاز
• 1 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
• دو و نیم پیمانه آب یا آب گوشت
• 50 گرم كره
• نمك و فلفل سیاه
طرز تهیه
كره را درون قابلمه متوسطی با حرارت ملایم آب کنید. پیازهای خرد شده را اضافه کنید و 3 تا 4 دقیقه تفت دهید. رب را به پیاز اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید. سپس گوجه فرنگی ریز شده، نمك، فلفل و زردچوبه را اضافه كنید. پس از اینکه آب گوجه فرنگی كشیده شد بلغور گندم را همراه با آب گوشت درون قابلمه بریزید و با حرارت متوسط بگذارید پخته شوند تا آب بلغور کشیده شود. سپس به مدت 15 دقیقه آن را دم کنید.
بورک گوشت به شکل گُل
مواد لازم
• ۲ عدد خمیر یوفكا
• ۲۰۰ گرم گوشت چرخ كرده
• ۱ عدد پیاز
• ۱ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
• پنیر پیتزا
• نصف پیمانه شیر یا ماست
• 1/3 پیمانه روغن مایع
• ۱ عدد تخممرغ
• نمك و فلفل
طرز تهیه
1. روغن را در تابه گرم کنید. پیاز را اضافه کنید و سه تا چهار دقیقه تفت دهید تا طلایی شوند. سپس گوشت چرخکرده را به همراه رب، نمک، فلفل سیاه و کمی زردچوبه اضافه کنید. آنها را 6 تا 8 دقیقه تفت دهید تا کاملا پخته شوند.
2. خمیرهای یوفکا را به 4 قسمت تقسیم کنید و کنار بگذارید.
3. در یک کاسه، سفیده تخم مرغ، ماست یا شیر را همراه با روغن مایع با هم مخلوط كنید. با قلممو، از مخلوط تخم مرغ روی سطح یوفکاها بمالید. در قسمت پهن خمیر یک یا دو قاشق غذاخوری مایه گوشت قرار دهید. کمی پنیر موزارلا روی آنها بپاشید و سپس خمیر را لوله ای جمع کنید. سپس آن را به شكل حلزونی به دور خودشان بپیچانید. همه بورک ها را به همین شکل تهیه کنید.
4. سینی فر را با روغن چرب کنید. بورك هایی كه به شكل گل در آمده را در سینی فر بچینید. با قلممو از مخلوط شیر روی آنها بمالید و درون فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید.