سیبزمینی یونانی
تعداد: 8 تا 12 نفر
مواد لازم
• 2 کیلو و 200 گرم سیبزمینی
• روغن زیتون
• یک عدد لیموترش
• یک یا دو عدد پیازکوچک
• نمک دریایی
طرز تهیه
1. فر را با دمای 375 درجه فارنهایت گرم کنید. سیبزمینی ها را بشویید و آنها را دونیم یا چهارقاچ کنید.
2. مقدار زیادی روغن در تابه بریزید و سپس سیبزمینی ها را اضافه کنید و هم بزنید تا روغن همه سطح آنها را بپوشاند. اگر تابه فضای کافی برای همه سیبزمینیها نداشت آنها را در دوسری سرخ کنید.
3. یا می توانید آنها را در دو تابه بریزید و به مدت دلخواه (تا زمانی که طلایی و برشته شوند ) در فر قرار دهید. هنگامی که سرخ شدند، پیاز را روی آنها رنده کنید.
4. هنگامی که سیبزمینیها را از فر خارج کردید با پیاز، آب لیمو و مقدار زیادی نمک دریایی روی آنها را بپوشانید. سپس آنها را هم بزیند تا مواد به همه سیبزمینیها برسد. این غذا را باید تازه و گرم سرو کنید.
سالاد سیبزمینی تنوری اسپانیایی
تعداد: 3 تا 4 نفر
مواد لازم
• 450 گرم سیبزمینی ریز
• 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
• 1 ¼ قاشق چایخوری نمک
• نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
• 4 حبه سیر رنده شده
• 4 قاشق غذاخوری سس مایونز
• یک قاشق غذاخوری آب لیموترش
• یک قاشق چایخوری خردل
طرز تهیه
1. فر را با دمای 400 درجه فارنهایت گرم کنید. سیبزمینیها را از وسط دونیم کنید و داخل کاسه بیندازید. دو قاشق غذاخوری روغن زیتون، ¾ قاشق چایخوری نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. آنها را داخل سینی فر بریزید و به مدت 40 دقیقه در فر قرار دهید تا پخته و طلایی شوند.
2. سپس از فر خارج و خنک کنید. در یک کاسه کوچک، نصف قاشق چایخوری نمک، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون، سیر رنده شده، سس مایونز، آب لیموترش و سس خردل را با هم مخلوط کنید و آنها را روی سیب زمینی های پخته شده بریزید.
پوره سیبزمینی با کانفی تره فرنگی
تعداد: 4 نفر
مواد لازم
• 3 ورق ژامبون خرد شده
• 5 عدد سیبزمینی کوچک خرد شده
• آب مرغ
• ¼ پیمانه خامه کم چرب
• ¼ پیمانه آب مرغ
• دو قاشق غذاخوری کره
• یک قاشق غذاخوری روغن گیاهی
• ¼ قاشق چایخوری فلفل سفید
• کانفی تره فرنگی*
طرز تهیه
1. سیبزمینیها را پوست بگیرید و داخل آب مرغ بپزید تا کاملا نرم شوند.
2. سیبزمینیها را پوره کنید. در یک قابلمه، خامه، آب مرغ، کره، روغن و فلفل سفید را روی حرارت با هم مخلوط و گرم کنید. سپس آنها را به پوره سیبزمینی اضافه کنید.
3. اگر به نظرتان خشک بود، می توانید خامه بیشتری اضافه کنید.
4. سه قاشق غذاخوری کانفی تره فرنگی را به آنها اضافه کنید و در صورت نیاز، نمک بزنید. سپس مخلوط به دست آمده را داخل ظرف پیرکس بریزید. روی همه آنها بقیه کانفی را بریزید و به مدت 40 دقیقه در فر بگذارید تا پخته و طلایی شوند.
5. پس از خروج از فر، روی آنها ژامبون خرد شده بریزید.
*کانفی تره فرنگی
مواد لازم
• 4 ساقه تره فرنگی
• دو قاشق غذاخوری کره
• ¼ پیمانه آب
• نصف قاشق چایخوری نمک
طرز تهیه
1. تره فرنگی ها را تمیز کنید و بشویید. آنها را از طول برش دهید و سپس به قطعات ریز خرد کنید.
2. در یک قابلمه کوچک، کره، تره فرنگی، نمک و آب را با هم مخلوط کنید و به مدت 20 تا 25 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید و مدام هم بزنید. البته بهتر است در قابلمه را بگذارید تا تره فرنگی به خوبی نرم شود. سپس آن را کنار بگذارید.
دومینو سیبزمینی
تعداد: 2 تا 4 نفر
مواد لازم
• 4 عدد سیب زمینی درشت
• 4 قاشق غذاخوری کره تصفیه شده
• نمک
طرز تهیه
1. برای تهیه کره تصفیه شده، کره را در یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. آن را هم نزنید. پس از اینکه آب شد، آن را از روی حرارت بردارید و کفی که روی آن ایجاد شده است را جدا کنید. کره صاف و تصفیه شده را در ظرف دیگری بریزد. این کره را می توانید پس از خنک شدن برای چندین هفته در فریزیر نگهداری کنید.
2. برای تهیه دومینو سیب زمینی، فر را با دمای 400 درجه فارنهایت روشن کنید. کف سینی فر کاغذ روغنی بگذارید یا آن را با روغن چرب کنید و کنار بگذارید.
3. سیب زمینی ها را پوست بگیرید. سپس چهار طرف آنها را برش دهید تا مکعب مستطیل شوند. سپس آنها را به لایه های باریک برش دهید. سعی کنید همه ورقه ها یک اندازه باشند. می توانید نخستین برش را به الگویی برای برش های دیگر تبدیل کنید.
4. مستطیل های به دست آمده را کف سینی فر بچینید و روی آنها کره تصفیه شده بریزید. برای مزه دار شدن، به آنها نمک بزنید. این کار را با طرف دیگر سیب زمینی ها تکرار کنید. سپس آنها رابه مدت 40 دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا برشته و طلایی شوند.
5. این غذا را باید گرم سرو کنید.