چرخه بيماري
نماتد ها بيشتر روي سلولهاي پارانشيمي پوست تغذيه مي كنند و سلولهاي اطراف نماتد قسمتي يا تمام محتويات خود را از دست داده و سلولهاي اطراف اينها شروع به تقسيم و بزرگ شدن مي كنند و روي گياه توليد نقاط برجسته بر روي گياه كرده و گياه حالت پيچيده و انحنا حاصل مي كند .
نماتد ها بعد از ورود به برگ ، بعد از رخنه ، سلولها بزرگ شده ، كلروپلاستها ناپديد و فضاهاي بين سلولي داخل بافت پارانشيم افزايش مي يابد . اين اثرات قبل از تماس نماتد با بافت است . نماتد ها در فضاهاي بين سلولي باقيمانده و تكثير پيدا كرده و از سلولهاي پارانشيمي مجاور تغذيه مي نمايند . در اين هنگام هيچ گونه تغيير رنگي ديده نشده و نماتد ها از ساقه هاي الوده به طرف فلسهاي خارجي آمده و آنها را آلوده كرده . و به علت تجزيه تيغه هاي بين سلولي توسط آنزيمهاي نماتد و تغذيه آن از سلولها ، حفره هاي بزرگ ، نرم و پف كرده اي تشكيل شده است . باعث شده تا ساقه ها بر روي زمين بغلطند . نماتد ها به طريق بين سلولي سلولهاي پارانشيمها را از همديگر و از آوندها جدا كرده و همين آوندها ظاهر توري و مشبك به فلس داده ، سلولهاي پارانشيمي به هم ريخته ابتدا منظره سفيدي دارند اما مهاجرين ثانوي معمولا وارد عمل شده ، آنها را قهوه اي مي كنند .
مبارزه
1. جمعيتهاي Ditylenchus dipsaci مي توان با تناوبهاي طويل المدت (3-2 سال ) با گياهان مقاوم از قبيل اسفناج ، چغندر ، كاهو ، غلات و گياهان مقاوم ديگر تقليل داد.
2. قرار دادن پياز و بذر الوده در ابي با دماي 46 درجه سانتيگراد براي مدت يك ساعت ضد عفوني شوند . و نيز قطعات كوچك خاك و خاك گلخانه را مي توان با بخار آب ضد عفوني كرد .
مبارزه شيميايي
به غيراز فوميگاسيون خاك در پاييز مي توان بعد از كاشت از سموم دي كلرو پروپان + دي كلروپروپن استفاده كرد . براي جلوگيري از آلوده شدن مجدد مزارع بايد ماشين آلات مزرعه را ضد عفوني كرد .
از ديگر بيماريهاي پياز مي توان به لهيدگي باكتريهاي پياز ، سفيدك داخلي، زنگ پياز و تره ، سياهك ، پوسيدگي خاكستري پياز ، پوسيدگي فوزاريومي ريشه و طبق ، پوسيدگي سفيد پياز و سير ، پوسيدگي ساق سياه با دزدگي و لكه سياه پياز ، بيماري ويروسي نوار زرد پياز اشاره كرد .