88629_matter.jpg" alt="8 ترفند XP قسمت دوم - Bitrin.com" />
تغییر اندازه تصویر به وسیله Paint ویندوز به شکلی سریع
قطعأ برای شما نیز گاهی پیش آمده است که قصد کوچک یا بزرگ کردن اندازه یک تصویر را داشته اید. در این هنگام باز نمودن نرم افزار سنگینی نظیر فتوشاپ و استفاده از آن برای کوچک کردن تصویر از نظر منطقی مقداری وقت گیر است. اما فراموش نکنید که این کار را میتوانید به شکل سریع و بدون دردسر در محیط ویندوز انجام دهید ، آن هم از طریق Paint ویندوز! در این ترفند به معرفی نحوه تغییر اندازه یک تصویر با استفاده از Paint ویندوز خواهیم پرداخت.
بدین منظور:
از منوی Start به مسیر All Programs > Accessories رفته و Paint را انتخاب نمایید.
سپس با استفاده از منوی File و انتخاب Open ، تصویر مورد نظر خود را وارد برنامه کنید.
اکنون از منوی Image گزینه Stretch/Skew را انتخاب کنید.
در پنجره باز شده ، در بخش Stretch و دو قسمت Horizontal و Vertical عدد 100 را مشاهده میکنید.
حال با کم کردن و یا زیاد نمودن این مقدار از هر دو قسمت و انتخاب OK میتوانید تصویر خود را به میزان مورد نظر کوچک یا بزرگ کنید.
در پایان با استفاده از File > Save as تصویر تغییر داده شده خود را با فرمت مورد نظر ذخیره کنید.
جابجایی سریع از Vista به XP و بلعکس
اگر شما نیز همانند خیلی از کاربران دیگر بر روی یک کامپیوتر به شکل همزمان دو سیستم عامل XP و Vista را نصب کرده باشید، حتماً میدانید هر بار که می خواهید از XP به ویستا بروید و یا بلعکس مجبورید که سیستم را رستارت کرده و از لیست بوت سیستم عامل ها به ویندوز مورد نظر بروید. طبعأ این راه بسیار وقت گیر و پردردسر است. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید از این پس میتوانید بدون نیاز به طی کردن این مراحل و تنها با استفاده از اجرای یک فایل Shortcut میانبر ، بین این دو ویندوز به شکل سریع جابجا شوید! به همین سادگی که گفته شد! (این جابجایی به معنی خروج کامل از ویندوز اول و ورود اتوماتیک به ویندوز دوم است.)
ساخت میانبر برای جابجایی از ویستا به XP
برای اینکار ابتدا شما بایستی در محیط ویندوز Vista باشید.
در قدم اول از منوی Start وارد Run شده و در آن عبارت Notepad را وارد کرده و Enter بزنید تا برنامه Notepad باز شود.
حال دو خط زیر را عینأ در آن کپی کنید:
bcdedit /bootsequence {ntldr} /addfirst
Shutdown /r /t 0
خط فرمان اول ابزار bcdedit رااجرا می کند و پارتیشن XP را بعنوان یک بوت پیشفرض انتخاب می کند.
خط دوم هم دستور بوت دوباره (همان reboot یا restart) را اعمال می کند.
هنگامی که متن را به Notepad انتقال دادید از منوی File گزینه ...Save as را انتخاب و سپس در پنجره باز شده در مقابل Save as type از منوی کشویی گزینه All Files را انتخاب کنید. حال هر نامی را که می خواهید به فایلتان بدهید ولی حتماً آن را با پسوند bat. ذخیره کنید. به عنوان مثال نام آن را Switch-Vista-to-XP.bat تنظیم کنید.
اکنون شما باید از فایل ساخته شده شورتکاتی ایجاد کنید. برای اینکار بر روی فایل ساخته شده راست کلیک کرده و گزینه Creat shortcut را انتخاب کنید تا بلافاصله شورتکاتی از فایل ، در همان مسیر ساخته شود.
هم اکنون بر روی شورتکات کلیک راست و گزینه Properties را انتخاب کرده و از تب Shortcut دکمه Advanced را بزنید. حال مطمئن شوید که تیک گزینه Run as administrator تنظیم شده باشد. این نکته خیلی مهم است.
اکنون شما شورتکاتی دارید که با کلیک بر روی آن سیستم ریستارت می شود و بصورت اتوماتیک گزینه بوت را بر روی ویندوز XP قرار می دهد.
برای اینکه عملیات سریعتر انجام بگیرد می توانید مدت زمان انتخاب گزینه بوت را با رفتن به (Contrl Panel > System > Advanced > Settings (Startup and Recovery و تنظیم عدد مورد نظر (بر حسب ثانیه) در فیلد روبروی Time to display list of operating systems کاهش دهید.
ساخت میانبر برای جابجایی از XP به ویستا
برای ساخت این شورتکات شما باید در ویندوز XP باشید ؛ چون میخواهید شورتکاتی بسازید که شما را از XP به ویستا برگرداند.
اولین کاری که باید بکنید پیدا کردن نام درایوی است که ویندوز ویستا در آن نصب شده است. برای مثال فرض می کنیم که ویستا در درایو E نصب شده است.
حال باید به مانند بخش اول ابزار bcdedit را اجرا کنیم. برای اینکار باید آنرا در Command Prompt باز کنیم.
پس بدین منظور به Run رفته و در آن عبارت cmd را تایپ کنید. حال مسیر زیر را در آن کپی کنید:
E:\Windows\System32\bcdedit
بخاطر داشته باشید که در مسیر بالا ما درایو E را ، درایو ویندوز ویستا فرض کردیم.
بعد از اینکه مسیر را وارد کرده و Enter زدید چندین خط نوشته ظاهر می شود.
شما باید به دنبال کدی مانند کد زیر بگردید که در مقابل عبارت resumobject نوشته شده است:
E:\Windows\System32\bcdedit /bootsequence TARFANDESTAN /addfirst
shutdown /r /t 0
برای کپی کردن کد ، در همان پنجره Command Prompt راست کلیک کرده و گزینه Mark را انتخاب کنید. حال کد را به شکل کامل (همانگونه که در تصویر Highlight شده است) انتخاب کنید. اکنون دکمه Enter را بزنید تا عبارت کپی شود. آن را موقتأ تا مرحله بعدی در جایی ذخیره نگه دارید.
دوباره Notepad را باز کرده و دستور زیر را در آن کپی کنید:
E:\Windows\System32\bcdedit /bootsequence TARFANDESTAN /addfirst
shutdown /r /t 0
در دستور بالا درایو E همان درایو ویندوز ویستا است که باید به توجه به درایوی که ویستا در آن نصب است ، در سیستم شما تغییر داده شود.
اکنون به جای عبارت TARFANDESTAN همان کد را وارد کنید. در مثال ما اینگونه خواهد بود:
E:\Windows\System32\bcdedit /bootsequence {005f3343-44da-11dd-82b2-9c50424120af} /addfirst
shutdown /r /t 0
حال مانند روش قبلی ، فایل را با هر نامی که دوست دارید ذخیره کنید و پسوند آن را به bat. تغییر دهید. به عنوان مثال آن را Switch-XP-to-Vista.bat نام گذاری نمایید.
اکنون فایلی دارید که شما را بلافاصله به ویندوز ویستا سویچ میکند.
در ویندوز XP دیگر نیازی به ساخت شورتکات از فایل ساخته شده ندارید. اما می توانید این کار را هم انجام دهید.
بازگرداندن Driver قبلی ، در صورتی که Driver جدید سخت افزار درست کار نکند
گاهی اوقات که درایوری جدید برای سخت افزاری نصب می کنید ، متوجه میشوید درایور جدید درست کار نمی کند و با ویندوز XP مطابقت ندارد. اگر شما سخت افزار سیستمتان را آپدیت کرده اید و متوجه می شوید که درست کار نمی کند ، یکی از راه های مشکل زدایی استفاده از ابزار Roll Back Driver است. با این ابزار شما می توانید درایور قبلی که پیش از درایور کنونی نصب بوده است را باز گردانید. در این ترفند به معرفی این ابزار جالب ویندوز XP میپردازیم.
از منوی Start به Control Panel رفته و بر روی System دوبار کلیک کنید.
در پنجره باز شده به تب Hardware رفته و بر روی دکمه Device Manager کلیک کنید.
(راه ساده تر برای دسترسی به Device Manager استفاده از دستور devmgmt.msc در پنجره Run است.)
حال در این پنجره به دنبال سخت افزاری (ترفندستان) که با آن مشکل دارید بگردید. برای مثال فرض میکنیم که کارت صدا با درایور جدید مشکل دارد. بر روی آن کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید.
سپس تب Driver را انتخاب کرده و بر روی دکمه Roll Back Driver کلیک کنید.
پیغام را با Yes رد کرده تا درایور سخت افزار به وضعیت قبلی خود باز گردد.
شماره سریال جادویی برای ویندوز XP
آیا برای شما نیز پیش آمده که به هنگام نصب ویندوز XP ، شماره سریالی در اختیار نداشته باشید؟ یا شماره سریال را فراموش کرده باشید؟ و یا حتی شماره سریال مخصوص ویندوز XP نیز بیابید اما با آن هم نتوانید کاری از پیش برید؟ در این ترفند قصد معرفی یک سریال جادویی را داریم که با استفاده از آن میتوانید تمامی ویندوزهای XP را رجیستر کنید! مهم نیست ویندوز مربوط به چه سالی باشد ، با این شماره سریال هر ویندوزی را میتوانید نصب کنید. جالب اینکه اگر این شماره سریال را به خاطر بسپارید ، از این پس اگر بخواهید برای هر کس ویندوز نصب کنید از نظر او فردی نابغه محسوب خواهید شد ، چرا که گویی تمامی شماره سریالهای ویندوز XP را حفظ هستید! در صورتی که خودتان میدانید از همان سریال جادویی استفاده کرده اید.
به هنگام نصب اولیه ویندوز XP ، از شما تقاضای وارد کردن شماره سریال میشود.
سریال جادویی عبارت است از:
Jbc46-q42fd-pggmc-kp38y-6mqd8
ساخت دو فولدر با نام یکسان در یک محل
حتماً شما نیز میدانید که در داخل محیط ویندوز و در یک محیط خاص مانند دسکتاپ یا پوشه My Documents نمیتوان دو فولدر با نام یکسان ساخت. چرا که از نظر منطقی و آدرس دهی در داخل ویندوز این کار شدنی نیست. اما هم اکنون قصد داریم ترفندی ساده را به شما معرفی کنیم که با بهره گیری از آن میتوانید در یک محل دو فولدر با یک نام کاملأ یکسان بسازید!
برای اینکار:
از طریق My Computer به محلی که قصد دارید دو فولدر با نام یکسان را بسازید بروید.
با راست کلیک و انتخاب New > Folder فولدر جدیدی ساخته و نام آن را به عنوان مثال sarbaze sefr بگذارید.
همان طور که میبینید در این نام بین دو واژه sarbaze و sefr یک فاصله توسط Space زده شده است.
حال مجددأ فولدر جدیدی ساخته و نام آن را این بار به صورت زیر قرار دهید:
واژهsarbaze را تایپ کنید سپس کلید Alt را گرفته و عدد 255 را وارد کنید (از کلیدهای سمت راست کیبورد استفاده کنید) ، خواهید دید که یک فاصله تایپ خواهد شد. حالا واژه sefr را وارد کنید.
با این کار شما دو فولدر با نام یکسان دارید که ظاهرأ نام یکسانی دارند اما در کاراکترهای وارد شده تفاوت باطنی وجود دارد.
ترفندی کوچک اما کاربردی پیرامون Error های ویندوز
حتماً برای شما نیز پیش آمده که در محیط ویندوز با پیغام خطا یا Error ی روبرو شوید. حال ممکن است قصد داشته باشید متن این Error را Copy و در جایی Paste کنید. به فرض قصد داشته باشید علت پدید آمدن این Error را در انجمن های پرسش و پاسخ ترفندستان مطرح کنید ، طبعأ نیاز به وارد کردن متن Error نیز دارید. اما همان طور که میدانید به مانند متون دیگر داخل ویندوز نمیتوان متن Error ها را نیز توسط موس انتخاب و سپس کپی کرد. در این ترفند قصد داریم راهی بسیار ساده اما کاربردی برای Copy و Paste کردن متن Error ها در محیط ویندوز به شما معرفی کنیم.
برای اینکار:
کافی است پس از پدیدار شدن پیغام Error کلیدهای ترکیبی Ctrl + C را همزمان فشار دهید. (دقت کنید پنجره Error در حالت انتخاب باشد.)
سپس برای امتحان این موضوع Notepad را باز کرده و دکمه های Ctrl + V (یا راست کلید > Paste) را بزنید.
این کار را در هر محیط ادیتور دیگری نیز میتوانید انجام دهید.
خواهید دید که تیتر Error ، پیغام آن و نهایتأ دکمه های موجود در آن با یک خط چین از همه جدا شده و به صورت فایل متنی قرار گرفته اند.
ایجاد محدودیت زمانی برای استفاده کاربران از ویندوز XP
ممکن است به مانند بسیاری از افراد شما نیز از یک سیستم چند کاربر استفاده میکنید. به این معنا که علاوه بر شما ، افراد دیگری هم یوزر جداگانه ای بر روی ویندوز XP دارند و با آن به سیستم لوگین میکنند. در صورتی که شما کاربر Admin باشید ممکن است دوست داشته باشید محدودیت زمانی خاصی را برای استفاده هر کاربر از ویندوز در نظر بگیرید. به عنوان مثال یوزری را محدود به استفاده در روزها یا ساعات خاصی از هفته بکنید یا حتی یک محدودیت زمانی برای فرزند خود برای استفاده از ویندوز ایجاد کنید. اینکار به سادگی از طریق ویندوز XP امکان پذیر است! هم اکنون قصد داریم به معرفی این ترفند بپردازیم.
بدین منظور:
از منوی Start وارد Run شده و عبارت cmd را وارد کرده و Enter بزنید.
خواهید دید که Command Prompt باز خواهد شد.
حال باید از دستور net user کمک بگیرید ، اما چگونه؟
شکل کلی دستور به شکل زیر است:
net user USERNAME /times:times
در دستور فوق USERNAME نام کاربر موجود در ویندوز و times:times بازه زمانی مد نظر شما در روزهای هفته و ساعات آن است.
این موضوع را در قالب مثال مطرح میکنیم:
net user sarbazesefr /time:M-F,08:00-17:00
در دستور بالا ما برای یوزر با نام sarbazesefr محدودیت زمانی را در نظر گرفتیم به طوری که کاربر از روز 2شنبه الی جمعه بین ساعات 8 تا 17 مجاز به استفاده از یوزر خودش است.
همان طور که واضح است M مخفف عبارت Monday و F مخفف جمعه است. نحوه جداسازی زمان ها هم گویا هستند.
مثال دیگر:
net user shahin /time:M,4am-5pm
در این مثال یوزر sahin میتواند در روز دوشنبه از ساعت 4 صبح تا 5 بعد از ظهر از سیستم استفاده کند.
net user saeed /time:all
در مثال بالا نیز کاربر aeed مجاز به استفاده از یوزر خود در کلیه زمان ها شده است.
لازم به ذکر است شما با این دستور نمى توانید کاربرى را پس از اتمام زمان فعالیتش از محیط ویندوز XP خارج کنید و فقط مى توانید برای ورود کاربران محدودیت قرار دهید.
مشخص کردن میزان استفاده از برنامه های نصب شده در ویندوز XP
همواره گرفتن آمار از کارکردی که شما با کامپیوتر داشته اید عمل جذابی بوده است! به همین دلیل شاید شما نیز دوست داشته باشید که بدانید به فرض در یک ماه اخیر ، از کدام یک از نرم افزارهایی که در درون ویندوز نصب کرده اید بیشتر استفاده کرده اید و از کدام کمترین استفاده را داشته اید. این موضوع میتواند علاوه بر جنبه اطلاع رسانی ، مفید نیز باشد. چرا که میتوانید برنامه های زائد نصب شده روی سیستم را نیز بنا بر میزان استفاده خود شناسایی کنید. این کار به وسیله خود ویندوز XP امکان پذیر است اما بسیاری از کاربران از این ویژگی جالب بی خبرند. هم اکنون قصد داریم به معرفی این ترفند جالب بپردازیم.
برای این کار:
از منوی Start به Control Panel بروید.
بر روی Add or Remove Program دوبار کلیک کنید تا پنجره مربوطه باز شود.
هم اکنون شما لیست کامل نرم افزارهای نصب شده بر روی ویندوز خود را مشاهده میکنید.
حال کافی است بر روی یکی از برنامه ها ، به دلخواه ، کلیک کنید. خواهید دید که اطلاعات دیگری به گزینه مربوطه افزوده خواهد شد.
اکنون در داخل کادری که به حالت انتخاب در آمده است و در قسمت Used ، ممکن است یکی از موارد rarely ، occasionally ، frequently را مشاهده کنید.
در صورتی که کلمه rarely درج شده بود این بدان معناست که شما از این برنامه یا اصلاً استفاده نکرده اید و یا بندرت از آن استفاده کرده اید.
همچنین اگر به عبارت occasionally برخوردید ، در این صورت شما از برنامه بعضی اوقات و گهگاه استفاده میکنید.
و نهایتأ اگر کلمه frequently را مشاهده کردید درخواهید یافت که از این برنامه به وفور و بارها و بارها استفاده کرده اید.
در قسمت Last Used On نیز میتوانید تاریخ آخرین استفاده از برنامه را مشاهده کنید که در نوع خود این نیز جالب است.