چند هفته پيش حضرت آيت الله سيد «موسي شبیری زنجانی» از مراجع تقليد قم نسبت به ترویج دهه های پیاپی عزاداری هشدار داد و گفت: افراط در عزاداری ها به تفریط می انجامد. جامعه عرفا نمی تواند نسبت به این همه عزاداری پیاپی مراقبت داشته باشد و سرانجام به انکار مجموع عزاداری روی می آورد.
ايشان در ادامه ترویج دهه های پیاپی عزاداری را زمینه ساز روی گردانی جامعه از عزای اهل بیت علیهم السلام دانست و گفت: همین طور پشت سر هم دهه درست کردن، توسط جامعه قابل پذیرش نیست و به مرور زمان زمینه انکار مجموعه عزاداری ها به وجود می آید. افراط در عزاداری ها به تفریط می انجامد.
در همين راستا حضرت آیت الله سيد «محمود بحرالعلوم ميردامادي» از علماي اصفهان که چند سالي است در شهر نجف أشرف اقامت دارد، در سفری که جهت احیاء شعار فاطمی در روز شهادت حضرت فاطمه زهراء به شهر علامه مجلسی داشت در جمع خیل عزاداران فاطمی به سخنرانی پرداخت، طي اظهاراتي گفت: حیات شیعه به روضه و مجالس دههگی است.
معظم له با اشاره به اینکه عید غدیر، عید الله اکبر است و ما بالاتر از غدیر نداریم، افزود: علامه سید باقر هندی (رحمه الله علیه) امام زمان ارواحنا فداه را در عالم رویا با حالت محزون دیدند که حضرت شال عزا دارند. این شخص می گوید به حضرت عرض کردم عید است چرا محزون هستید؟ امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) فرمودند:
لا ترانى اتخذت لا و علاها بعد بیت الاحزان بیت سرور
سوگند به شرف مقام آن حضرت مرا نخواهى دید که پس از بیت الاحزان خانه خوشى بگیرم. ما بعد از بیت الاحزان عید نداریم.
حضرت آيت الله بحرالعلوم افزود: با این همه مصیبت، غربت، درد و مظلومیت آیا امروز عید داریم؟! مصائب اهل بیت (علیهم السلام) و امروز مصیبت غیبت، آیا مصیبت کمی است؟ خواندن دعای ندبه در صبحهای جمعه نمایانگر این مطلب هست که ما در ایام غیبت مصیبت زده و داغدار هستیم.
ایشان ضمن مطرح نمودن بحث استقامت در قرآن کریم بیان داشت: علامه عظیم الشان مجلسی در کتاب شریف بحارالانوار، ج۵۱، ص: ۱۳۵ آوردند که وجود مبارک امام سجاد علیه السلام فرمودند: إِنَّ لِلْقَائِمِ مِنَّا غَیْبَتَیْنِ إِحْدَاهُمَا أَطْوَلُ مِنَ الْأُخْرَى أَمَّا الْأُولَى فَسِتَّةُ أَیَّامٍ وَ سِتَّةُ َشْهُرٍ وَ سِتُّ سِنِینَ وَ أَمَّا الْأُخْرَى فَیَطُولُ أَمَدُهَا حَتَّى یَرْجِعَ عَنْ هَذَا الْأَمْرِ أَکْثَرُ مَنْ یَقُولُ بِهِ فَلَا یَثْبُتُ عَلَیْهِ إِلَّا مَنْ قَوِیَ یَقِینُهُ وَ صَحَّتْ مَعْرِفَتُهُ وَ لَمْ یَجِدْ فِی نَفْسِهِ حَرَجاً مِمَّا قَضَیْنَا وَ سَلَّمَ لَنَا أَهْلَ الْبَیْتِ. (قائم ما دو غیبت دارد که یکى از دیگرى طولانی تر میباشد. غیبت اول شش روز و شش ماه و شش سال است و غیبت دومى چندان طولانى مى گردد که اکثر آنها که بوى عقیده دارند منحرف میگردند و جز کسانى که یقین قوى و معرفت صحیح دارند و از آنچه به آنها دستور داده ایم در خود ناراحتى و تنگى نمى بینند، و تسلیم ما اهل بیت می باشند، کسى بر این عقیده ثابت نمى ماند.
اين استاد حوزه علمیه نجف با اشاره به اینکه اغلب معتقدین نیز در این امتحان مردود خواهند شد ابراز داشت: موضوعی که در میان حجم گستردهای از دشمنیها و توطئهها و تبلیغات مخالفان به انسان امید میدهد برگزاری و حضور در مجالس اهل بیت علیهم السلام است. روضهها، ندبهها، دستهها و عزاداریهاست که در مصیبت عظیم امروز، امید بخش جامعه است.
حضرت آیت الله بحرالعلوم با تاکید بر اینکه مصیبت غیبت حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه مصیبت بسیار عظیمی است، افزود: مراکز فرهنگی تبلیغی به نام حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه مانند قائمیهها و مهدیهها مایه حیات، تبلیغ مذهب و یار و ناصر اهل بیت علیهم السلام هستند. راه سعادت و چاره دردها در این وضعیت و مصیبت فرهنگی، فکری، اعتقادی و اخلاقی، منبرها و مجالس، دستهها، فریادها و ندبهها و همچنین استقامت در این مسیر است.
ایشان ادامه داد: دشمن باید نفی عزاداری، تبلیغ و شبهه افکنی کند، زیرا او عامل یهود و استکبار است ولی در مقابل، ما باید در مجالس ندبه فرزندانمان را بیمه کنیم. کلاس، نشریه، کتاب، تحقیق و تبلیغ از کارهای مهمی است که در کنار جلسات ما باید شکل بگیرد.
استاد حوزه علمیه نجف اشرف با تاکید بر اینکه باید بستر تبلیغات را فراهم و گستره فعالیتهای فرهنگی را افزایش دهیم و در این مسیر استقامت داشته باشیم ابراز داشت: صراط مستقیم، راه اهل بیت و مسیر آل محمد علیهم السلام است و ما باید در این مسیر مقابل فرقههای شبه دینی و گروههای انحرافی به ویژه وهابیها، مخالفین و معاندین و دشمنان استقامت کنیم و بدانیم روضهها و مجالس اهل بیت علیهم السلام حلقه وصل بین ما و خاندان وحی است که جدایی از آن باعث نابودی خواهد شد.
معظم له با اشاره به بیانی از مرجع فقید حضرت آیت الله تبریزی (قدس سره) که فرمودند حوزه از روضه است و حوزه ما از روضه پا برجاست تصریح کرد: قم مقدسه و نجف اشرف، مراجع عالیقدر، علماء اعلام، منطق، حدیث همه پرتویی از روضه امام حسین علیه السلام است و باید قدر این مجالس و روضهها را بدانیم. دشمن از روضههایی که بر پا میکنید به بیچارگی رسیده است.
ایشان با انتقاد از مخالفین برگزاری مجالس دههگی بیان داشت: دهه برای این است که مردم احکام، اخلاق و اعتقادات را یاد بگیرند و بدانند معنویت و آخرتمان بستگی به مجالس اباعبدالله الحسین علیه السلام دارد و سعادت دنیا و آخرت ما در گروه این اشکها و این مجالس است.
حضرت آیت الله بحرالعلوم ادامه داد: باید مراقب دشمنان باشیم که نقشهها برای مجالس اهل بیت علیهم السلام کشیدهاند، آنها نقشه دارند که با کاهش جمعیت، انحطاط معرفتی و علمی شیعه، در واقع از کمیت و کیفیت شیعه بکاهند تا به راحتی به آن هجمه وارد کنند.
معظم له افزود: باید کنار ندبهها کلاسهای معرفتی نیز برگزار کنید، تفسیر قرآن، پاسخ سوالات و شبهات، شرح دعای ندبه، شرح زیارت جامعه و در کنار توسل، تعلم و تعلیم داشته باشید و در کنار اطلاع رسانی، اطلاع یابی داشته باشید که به لطف خدا هیئتهایی مانند قائمیه هم میخوانند و هم میدانند.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها افزود: در این روز باید گریان باشیم و به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) تسلیت بگوییم و این مجلس را به خیابان ببریم. تظاهر برای خدا باید باشد و امروز تظاهر لازم است.
معظم له در پایان خاطر نشان کرد: دشمن به طرق مختلف قدرت نمایی میکند و ما نیز باید اینچنین بوده و امروز به تاسی از مراجع و علماء پا برهنه در خیابان، همه با شعار مقدس «یا زهرا» قدرت شیعه را به رخ دشمنان و مخالفان بکشیم.
در پايان گفتني است پس از اين مراسم سخنراني، حضرت آيت الله بحرالعلوم ميردامادي به تأسی از مراجع عالیقدر شیعه با جمعی از علماء اعلام و اساتید حوزه علمیه اصفهان و جمع مردم ولائی با پای برهنه حرکت نمود.