طرز تهیه ته چین آلو و اسفناج با مرغ
مواد لازم برای طرز تهیه ته چین آلو و اسفناج با مرغ (برای 3 نفر):
برنج |
۲ پیمانه |
مرغ |
۲۵۰ گرم |
اسفناج |
نیم کیلو |
آلو بدون هسته یا برگه قیسی |
۱ لیوان |
پیاز داغ |
۳ قاشق غذا خوری |
زعفران دم کرده |
به میزان لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه |
به میزان لازم |
زرده تخم مرغ |
۳ عدد |
ماست سفت |
۲ قاشق غذاخوری |
پیاز |
۱ عدد |
روغن زیتون |
۲ الی۳ قاشق غذاخوری |
روغن حیوانی |
در صورت تمایل |
مراحل طرز تهیه ته چین آلو و اسفناج با مرغ:
ـ برنج را با نمک و آب خیس کنید .
ـ اسفناج پاک کرده و شسته شده را خرد کنید و بدون آب روی حرارت گذاشته و نمک و زردچوبه و ۲ قاشق روغن زیتون اضافه کنید و صبر کنید تا پخته شود و بعد از تبخیر شدن آب اسفناج ،حرارت را خاموش کنید و پیاز داغ را اضافه کنید .
ـ مرغ را با یک عدد پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه پخته وپس از پخته شدن آب مرغ را به خورد گوشت داده تا خوشمزه شود و سپس گوشت را ریش ریش و از هم باز کنید .
ـ در صورت استفاده از آلو ،آنرا خوب بشویید و هسته را در آورده و با استفاده از کمی آب آنرا بجوشانید تا نرم شود و چنانچه از برگه قیسی استفاده می کنید برگه ها را در آب خیسانده تا کمی نرم شود و خوب شسته تا عاری ازشن شود چون بعضی از برگه ها در سطح شان شن ریزه وجود دارد .
ـ برنج را به سبک کته روی حرارت گذاشته روغن زیتون اضافه کنید و صبر کرده تا آبش تبخیر شود یا برنج را آبکش کرده بعد زرده تخم مرغ و ماست و زعفران را با هم زده و یک الی دو قاشق روغن حیوانی و برنج را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
ـ کف قابلمه را چرب کرده و نیمی از برنج را در آن ریخته و با پشت قاشق سطح آنرا صاف کنید بعد به ترتیب یک لایه اسفناج و یک لایه مرغ و یک لایه آلو بچینید و با پشت قاشق صاف کنید و در آخر یک لایه دیگر از برنج و دو باره با پشت قاشق صاف کنید و درب قابلمه را گذاشته با استفاده از شعله پخش کن و حرارت کم برنج را به مدت سه ربع ساعت الی ۵۰ دقیقه دم بیندازید با نگاه کردن به حاشیه برنج در قابلمه میتوانید رنگ ته چین را ببینید و زمان مناسب برای کشیدن در دیس را انتخاب کنید .