مقایسه 5 لوبیای پُرمصرف : لوبیای سیاه و قرمز و سفید و چیتی و چشم بلبلی
مواد لازم :
کره یا روغن محلی 4 ق غ
پیاز بزرگ یکعدد
گوشت گوسفند یا گوساله خورشی 250 گرم
رب گوجه فرتگی 3 ق غ
فلفل قرمز نصف ق چ
آب گوشت یا آب 4 تا 5 پیمانه
نمک مقداری
پودر لیمو امانی ( عماانی ) 1 ق س
جعفری یا کرفس خرد شده مقداری
لوبیا سفید 2 پیمانه
طرز تهیه : لوبیاسفید را قبلا پاک کرده و خیس کنید .بعد در آبکش بریزید و آبکشی کرده تا آب آن برود .کره را در قابلمه ریخته و پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود.
سپس گوشت را به اندازه خورشی خرد کنید و با پیاز تقت دهید تا قهوه ای رنگ شود . رب گوجه و فلفل را با مواد تفت دهید و آب یا آب گوشت , لوبیا را به آن بیفزایید . در ظرف را ببندید و حرارت را ملایم کنید . اجازه دهید گوشت و لوبیا بپزد . در اواخر طبخ پودر لیمو و جعفری را افزوده و پس از اینکه جوشید و جا افتاد آن را در ظرف مناسب بکشید و با نان و دوغ سرو کنید .
نکته : البته بعنوان خورش با چلو هم میتوان سرو کرد .