مقدمه
گوشی RAZR XT910 موتورولا با تواناییهای زیاد و پشتوانهای قوی، برایاش XT910 دادن رقیبهایش به میدان آمده. رقیبهایی که بهترین گوشیهای اندرویدی موجود در بازار هستند. این گوشی در زمینههای زیادی قدرتمند ظاهر شده، ازجمله صفحه نمایش، چیپست، دوربین، و شکل ظاهری.
صفحه نمایش 3/4 اینچی Super AMOLED در مقایسه با مدلهایی مانند Galaxy S II سامسونگ وضوح بیشتری را ارائه میکند. تراکم پیکسل در این صفحه نمایش به 256 پیکسل در اینچ میرسد ( حد اقل تراکم 217 پیکسل در اینچ). و یک پردازنده دو هستهای با سرعت 2/1 گیگاهرتز و رم 1 گیگابایتی، قدرت پردازش کافی برای به چالش گشیدن دیگر گوشیهای دو هستهای را به این مدل میدهند. این گوشی دارای دوربین 8 مگا پیکسلی با قابلیت ضبط ویدئو است.
ولی همه این ویژگیها، به اندازه ظاهر زیبای این مدل تاثیر گذار نیستند. ضخامت RAZR در بیشتر طول بدنه تنها 1/7 میلیمتر و در بر آمدگی محل قرار گرفتن دوربین و بلندگو 7/10 میلیمتر است. بقیه ویژگیهای این گوشی نیز واقعا هیجان انگیز هستند. در اینجا مهمترین ویژگیهای مثبت ومنفی لیست شدهاند. ویژگیهای اصلی · بدنه نازک 1/7 میلیمتری، مقاوم در برابر قطره های آب · پشتیبانی از باند چهار تایی GSM و باند چهار تایی 3G با HSDPA و HSUPA · صفحه نمایش 3/4 اینچی لمسی خازنی Super AMOLED با قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ و وضوح qHD (960x540 پیکسل، 256 پیکسل در اینچ)، با شیشه ضد خش Gorilla · پردازنده دو هستهای 2/1 گیگاهرتزی ARM Cortex-A9، PowerVR SGX540 GPU، چیپست TI OMAP 4430 · سیستم عامل اندروید نسخه 2.3.5 با واسط کاربری سفارشی شده · مرورگر وب با پشتیبانی از Adobe Flash 10.1 · دوربین 8 مگا پیکسلی با قابلیت فکوس خودکار و فلاش LED، تشخیص چهره، تگ جغرافیایی، دوربین ثانویه 3/1 مگا پیکسلی در جلوی گوشی · قابلیت ضبط ویدئو با وضوح p 1080 و سرعت 30 فریم بر ثانیه، ضبط ویدئوهای سرعت آهسته VGA با سرعت 120 فریم بر ثانیه · Wi-Fi دو باندی ab/g/n، قابلیت عملکرد به عنوان Wi-Fi hotspot، DLNA · GPS همراه با A-GPS، Digital Compass · حافظه داخلی 16 گیگابایت قابل افزایش توسط کارت حافظه microSD · حسگرهای شتاب سنج و مجاورت سنج · خروجی صدای استاندارد 5/3 میلیمتری · درگاه microUSB (محل شارژ) و بلوتوث استریو نسخه 4.0 همراه با LE و A2DP · درگاه استاندارد microHDMI، سازگاری با Web Top (dock جداگانه فروخته میشود) · شماره گیری صوتی، شماره گیری هوشمند · ویرایشگر اسناد Office، برنامه MOTOPRINT برای چاپ اسناد Office · حذف صداهای اضافی به کمک میکروفون ثانویه · پشتیبانی از ویدئوهای DivX/XviD/X264 معایب اصلی · قسمت بالای گوشی ضخیمتر است. · اندازه بزرگتر در مقایسه با گوشیهای با صفحه نمایش مشابه. · صفحه نمایش از ماتریس PenTile استفاده میکند (که با تراکم پیکسل بالا جبران میشود)، تصویر کمی تار است · فاقد رادیوی FM · فاقد دکمه مجزا برای شاتر · عدم پشتیبانی از سیم کارتهای به غیر از MicroSimcard · ممکن نبودن تعویض باتری ممکن است RAZR نازک به نظر برسد، ولی بدنه مقاومی دارد. پشت آن با Kelvar پوشيده شده و روی آن توسط شيشه Gorilla محافظت میشود این بدنه در برابر پاشش آب نیز مقاوم است. تولیدکنندههای بقيه گوشیهای اندرويدی حق درند که با آمدن این مدل نگران شوند. RAZR موتورولا مجموعهای کامل از امکانات را همراه خود دارد، از جمله تجهیزاتی که میتوانند آن را به یک نوتبوک اندرویدی 14 اینچ تبدیل کنند (صفحه کلید فول سایز، مرورگر فایرفاکس، ...).
انتظار های زيادی از RAZR موتورولا میرود. این گوشی با قابلیتهای زيادی که دارد، سعی میکند بر ديگر گوشیهای اندرويدی غلبه کرده و بهترين باشد. ولی آيا محتويات جعبه این گوشی برای این هدف کافی هستند؟ و آيا سخت افزار آن به همان اندازه که به نظر میرسد خوب است؟ در قسمتهای بعد جواب این سؤالها را پيدا میکنید. ما هم راهنمای شما خواهيم بود.
محتويات جبه RAZR XT910 موتورولا.
موتورولا RAZR XT910 را در جبهای بسيار نازک قرار داده که بر ضخامت کم گوشی تاکيد کرده باشد. با این حال، همه موارد ضروری درون این جبه قرار دارند: يک شارژر کوچک که از کابل micro USB استفاده میکند، يک هد ست (از نوع داخل گوشی) و دستور العمل های گوشی. هدفون داری مارک ROKR است.
انتظار میرود که داخل جبه يک کابل HDMI قرار داشته باشد، ولی چيزی که خريدار میبیند يک کابل microHDMI است. مواردي مثل Lapdock 500 Pro يا HD Dock نيز درون جبه نيستند و بايد آنها را به صورت جدا گانه خريد.
نگاهی به سر تا پای موتورولا RAZR
ابعاد موتورولا RAZR 7/130x 9/68 x 1/7 ميليمتر است که سوپر اسليم (فوق نازک) به شمار میرود، ولی کوچک نه. وزن آن 127 گرم است که برای يک گوشی اندرويدی با صفحه نمايش 3/4 اینچی زياد نيست( ولی میتوانست سبکتر باشد). طراحی و کيفيت ساخت موتورولا RAZR اصلی از طراحی بسيار خوبی دست و به يکی از پر طرفدارترین گوشیهای زمان خودش تبديل شد. این گوشی اندرويدی جديد، زمینههای زيادی برای پيشرفت داشته و موتورولا کار خود را در به اره آن واقعا خوب انجام داده است.
به جای طرح تکرری مستطيل با گوشههای گرد شده، در RAZR از گوشههای پخ دار استفاده شده و شيشه گوريلا ی روی آن تقريباً شش ضلعی است Kelvar پشت این گوشی نيز هلتخسی دارد و ظاهری شبيه بدنههای ساخته شده از فیبرهای کربنی را به وجود مياورد (این نوع سطح معمولا در گوشیهای لوکس ديده میشود).
RAZR موتورولا از داری يک صفحه نمايش SuperAMOLED 3/4 اینچی است که بيشتر سطح روی گوشی را اشغال کرده است. این صفحه نمايش، در مقايسه با صفحه نمايش Galaxy S II سامسونگ که همين ابعاد را دارد، وضوح بيشتری را ارائه میکند و بر خلاف آن از ماتريس PenTile استفاده میکند. با این وجود، وضوح qHD صفحه نمايش RAZR ترکم پيکسل 256 پیکسل بر اینچ را به وجود میآورد که در مقايسه با 217 پیکسل بر اینچ برای سامسونگ، قویتر است. با نگاه کردن به صفهه از فاصله خيلی نزديک میتوانید ماتريس PenTile را ببينيد، ولی با کمی فاصله گرفتن ديگر قابل تشخيص نيست. اگر RAZR و Galaxy S II را در کنار هم بگذاريد و به يک متن (يا تصويری که داری جزئيات زيادی باشد) نگاه کنيد، میبینید که Galaxy S II با وجود داشتن تراکم پيکسل کمتر، تصوير واضحتری را ارائه میدهد. ولی در صورتی که هردوی این گوشیها را با هم در جلوی خود نداشته باشيد، این تفاوت قابل تشخيص نيست. ما قبلا در بررسی گوشی Atrix موتورولا نيز همين را ديده بوديم. صفحه رنگ سياه خيلی عميق و کنتراست خيلی خوبی را به گونهای که تنها AMOLED میتواند ارائه میکند و زوايای ديد آن بسيار خوب میباشند و رنگها و کنتراست به خوبی حفظ میشوند. این صفحه از نظر نمایش متن ها مشابه صفحه SuperAMOLED Plus روی Samsung Galaxy S II عمل میکند، ولی صفحه نمایش AMOLED روی بعضی از گوشی ها تصاویر روشنتری را ارائه میکنند. اینجا میتوانید اطلاعات بيشتری در باره تست صفحه نمایش پيدا کنيد.
در بالای صفحه نمايش، حسگر نور محيط و مجاورت سنج و دوربين ثانويه 3/1 مگا پيکسلی قرار گرفتهاند. يک چراغ هشدار سبز، شما را از رخدادهای جديد با خبر میکند. بلند گوی گوشی (earpiece) نيز آنجا قرار گرفته، در زير لوگوی موتورولا که به صورت ظريفی بر روی يک صفحه فلزی که کنتراست زيبايی با زمينه سياه آن به وجود مي آورد، هک شده. در زير صفحه نمايش، چهار کليد خازنی Menu، Home، Back، Search، و سوراخ ميکروفون قرار گرفته.
در بالای گوشی، سه درگاه اتصال درون يک نوار لاستيکی قرار گرفتهاند. آنها خروجی صدای 5/3 ميليمتری، درگاه microUSB و درگاه microHDMI هستند. هر سه اینها بدون حفاظ هستند و با گذشت زمان، خطر مسدود شدنشان با غبار وجود دارد.
پهلوی چپ این گوشی خیلی ساده است و فقط شیارهای سيمکارت و کارت حافظه را زير يک درب پلاستيکی در خود جای داده. باز کردن این درب بيش از حد سخت است و ما نگران بوديم که آن را بيش از حد بکشيم و به آن صدمه بزنيم. وارد و خارج کردن کارت حافظه واقعا راحت است، در حالی که پس از ورود سيمکارت به گوشی، خارج کردن آن تقريباً غير ممکن است. يا زبانهای که بايد فشار داده شود برای آن طراحی نشده و يا نمونه ای که به دست ما رسيد مشکل داشته.
درپهلوی راست این گوشی، دکمه Power/Lock و دکمه کنترل حجم صدا قرار گرفتهاند. بافت دکمه Power/Lock با دکمههای تنظيم صدا متفاوت است و به راحتی میتوان آنها را از هم تشخيص داد. کنترل صدا کوچک است و استفاده از آن زياد راحت نيست.
قسمت پايين موتورولا RAZR کاملا خالی است و هيچ چیز خاصی در آن قرار نگرفته. ولی پشت این گوشی نسبتا جالب است. تلفن به صورت يک تکه طراحی شده و فاقد درب باتری است. پشت این گوشی داری روکش Kelvar و بافتی خاص است که حالتی لاستيکی مانند داشته و در دست نگه داشتن گوشی را ساده میکند. قسمت بالای پشت دوربين بر آمده است و دوربين 8 مگا پيکسلی، فلاشLED، و بلندگو در آن قرار گرفتهاند.
بيشتر گوشیهای نازک دارای این بر آمدگی هستند که معمولا در قسمت پايين گوشی قرار گرفته و باعث سادهتر شدن نگه داشتن گوشی میشود. با قرار گرفتن همه این اجزاء در این قسمت، بالای این گوشی کمی سنگين شده است.
در پشت گوشی ميکروفون حذف نويز در محلی مقابل ميکروفون دهنی قرار گرفته است. نميتوان درب پشت گوشی را باز کرد و نگاهی به آنجا انداخت. ولی ميدانيم که در آنجا يک باتری 1780 ميلی آمپر ساعتی از نوع Li-Ion قرار گرفته که گفته میشود میتواند 340 ساعت در حالت آماده به کار و 9 ساعت و 20 دقيقه در حالت مکالمه کار کند. موتورولا در ساخت RAZR XT910 از مواد مدرن و با دوام استفاده کرده که نتيجه خيلی خوبی داشته. بدنه این گوشی آسيب پذير نيست (مخصوصا این که قسمت جدا شدنی در آن وجود ندارد) و به راحتی درون هر جيبی که به اندازه کافی پهن باشد قرار میگیرد. قسمتهای متراکم داخل گوشی، تا حدی در برابر قطرات آب مقاوم هستند، ولی بايد مراقب باشيد، زيرا درگاههای اتصالی این گوشی هيچ محافظی ندارند.
RAZR از همه اسمارت فون هايی که تا حالا بررسی کردهایم نازکتر است و حس متفاوتی به کاربرش میدهد. يک گوشی خيلی نازک، ولی پهن و بلند. حد اقل در روزهای اول استفاده از این مدل، نگه داشتن آن زياد راحت نيست. قسمت ضخیمتر بالای گوشی نيز عملا هيچ مشکلی ایجاد نمیکند. رابط کاربری با طراحی کاملا جديد موتورولا RAZR همراه با سيستم عامل اندرويد 2.3.5 Gingerbread و يک رابط کاربری کاملا جديد عرضه میشود. محيط این گوشی کاملا خوب و پر از ابزارهایی است که کارکردن با آن را ساده ميکنند، ولی در بعضی از موارد کمبودهایی هم ديده میشوند. قبل از این که ادامه بدهيم، در اینجا ميتوانيد کارکرد رابط کاربری این مدل را ببينيد. صفحه قفل شده گوشی جايی است که موتورولا سبک هميشگی اندرويد را بهبود بخشيده است.در آنجا دو کشویی (slider) افقی (يکی برای باز کردن قفل و يکی برای فرا خواندن دوربين) و در وسط صفحه يک ringer toggle را میبینید. صفحه قفل شده اینگوشی از نظر چند عملکردی بودن به پای HTC solution نمیرسد، ولی نسبت به بیشتر گوشی هایی که ما دیده ایم بهتر است.
صفحه خانگی (Homescreen) حاوی پنج پنجره است که به صورت افقی جابجا میشوند. حرکت بين آنها همراه با يک انيميشن و سایههایی انجام ميشود که نوعی عمق را به وجود مي آورند. لمس کليد Home شما را به گزينه وسطی میبرد و با لمس دو باره آن، به حالت پيش نمايش (preview mode) میروید که در آن میتوانید سریعا به هر يک از صفحه های خانگی که میخواهید برويد. ولی در اینجا نمي توانيد گزینههای صفحه خانگی خود را حذف کنيد، چيزی به آنها اضافه نميد، يا با حرکت زوم با دو انگشت به حالت پیش نمايش برويد (برای این کار هميشه بايد از کليد Home استفاده کنيد). در حالت پيش نمايش، نميتوانيد ترتيب این پنجرهها را تغيير دهيد.
موتورولا RAZR از ابتدا با تعداد زيادی از ويجت ها همراه است که میتوان آنها را دور صفحه خانگی چيد. همچنين، میتوان اندازه آنها را آزادنه تغيير داد. تغيير اندازه يک ويجت، ظاهر آن را نيز تغيير میدهد. بسته به نوع ويجت، پس از تغيير اندازه ممکن است اطلاعات بيشتر يا کمتری در آن نمايش داده شوند.
بر روی RAZR، تعداد زيادی ويجت های اندرويدی وجود دارد. نميتون اندازه آنها را مثل ويجت های شخصی موتورولا تغيير داد. مثل هميشه، اینجا هم پنجره اخطارها (notification) از بالای صفحه به سمت پايين باز مي شود. این پنجره کاملا ساده است و هيچ دکمه يا چيز ديگری روی آن ديده نمیشود. در پايين صفحه، dock با چهار ميانبر ديده میشوند. ميانبر سمت راست هميشه کشوی برنامهها را باز میکند، ولی سه ميانبر ديگر را ميتوانيد به هر يک از برنامههایی که میخواهید اختصاص دهيد. به عنوان آخرين ميانبر، میتوانید کليد Home را طوری تنظيم کنيد که با دو بار لمس آن يک برنامه مشخص اجرا شود.
کشوی برنامهها شامل چندين صفحه است که میتوان با اسکرول افقی آنها را انتخاب کرد. هر صفحه، حاوی يک چيدمان 4 در 5 از آيکن هاست. میتوان برنامهها را به ترتيب الفبايی مرتب کرد. ولی فیلتر های ديگری هم وجود دارند، از جمله تعداد دفعات اجرا و يا آخرين تاريخ اجرا شدن. میتوان برنامههای موجود روی گوشی را پنهان کرد (در این صورت، این برنامهها به قسمت Hidden apps میروند که از منو قابل دسترسی است). در کشوی برنامهها، يک ميانبر به Android Market نيز ديده مي شود. يک ويژگی جالب ديگر گوشی، گروهها (Groups) است.گروههای پيش فرض عبارتند از : All apps، Recent، و Downloaded. میتوانید گروههای جديدی درست کنيد (و برای آنها آيکن های مختلفی انتخاب کنيد). میتوانید ميانبر هايی از اين گروهها را روی صفحه خانگی خود و يا حتي بر روی سکوی برنامهها در پايين صفحه قرار دهيد.
همانطور که گفتيم، گروه recent وظيفه task switcher را انجام میدهد. این خوب است، زيرا از يک جدول 4 در 5 از آيکن ها استفاده میکند که در مقايسه با چيدمان 2 در 3 task switcher اندرويد بهتر در صفحه فيت مي شود. يک Task Manager نيز در این گوشی وجود دارد که داری دو سربرگ Applications و Auto-end list است. میتوانید چندين برنامه را انتخاب کنيد و با هم ببنديد و يا آنها را به auto-end list اضافه کنيد. برنامههایی که وارد این ليست شوند، 2 دقيقه پس از قفل شدن صفحه بسته میشوند.
يک ويژگی بسيار جذاب ديگر این گوشی تشخيص در جيب بودن است.گوشی با استفاده از حسگر های نور و مجاورت سنج خود هنگامی که آن را درون جيب يا کيف خود قرار میدهید، متوجه شده و صفحه نمايش را قفل میکند. البته برای فعال شدن اين رفتار بايد گوشی عمودی باشد (که وقتی آن را روی ميز قرار میدهید، به اشتباه صفحه آن قفل نشود).
مقايسه ترکيبی موتورولا RAZR به چيپست OMAP 4430 Texas Instruments مجهز است. درون آن، دو هسته Cortex-A9 با سرعت پردازش 2/1 گيگا هرتز، يک رم 1 گيگا بايتی، و يک GPU PowerVR SGX540 جای گرفتهاند. این ترکيب نسبتا قدرتمند به نظر میرسد، بياييد ببينيم جدول مقايسه ما چه میگوید. ما تست های single-threaded BenchmarkPi و muti-threaded Linpack benchmark را اجرا کردیم و موتورولا RAZR موفق شد بر HTC Sensation XE (با دو هسته پردازنده 5/1 گیگاهرتزی) غلبه کند ولی در مقابل چيپست Exynos سامسونگ ش کست خورد.
در زمينه قابليت نمايش سه بعدی، RAZR نسبت به کمی ضعیفتر است، زيرا Galaxy S II داری وضوح qHD بالاتري مي باشد (مانند Sensation XE). GPU این گوشی بر Adreno 220 در Sensation XE غلبه کرد، ولی نتوانست به سرعت بالای 30 فریم بر ثانیه برسد (يادتان باشد که برنامههای مورد استفاده برای مقايسه از بازی های واقعی سنگینتر هستند).
موتور جاوا اسکريپت در مرورگر RAZR نسبتا خوب عمل کرد و در سطح Galaxy S II بود (با وجود پایینتر بودن CPU ). موتورولا RAZR در این قسمت بهتر از Sensation XE عمل کرد، ولی در تست ترکيبی HTML5 مرورگر HTC موفق تر بود.
در این قسمت RAZR با فاصله زيادی دوم شد، ولی در هر صورت جلوتر از سامسونگ بود. بنابراين موضوع فقط قدرت پردازش نيست و بهينه بودن نرم افزار نيز نقش مهمی را بازی میکند.
دفتر چه تلفن استاندارد و مجهز به SNS
قسمت مخاطبها (Contacts) يکی از برنامههای گوشی است و از محيط استانداردی بهره میبرد. همه مخاطبها به صورت الفبايی ليست شده اند و میتوانید مستقيما به اسمهای شروع شونده با يک حرف خاص برويد. Quick contacts نيز موجود است و دسترسي سریع به بعضی از چیزها را امکان پذير مي کند. مي توان مخاطبها را با چندين سرويس هماهنگ سازی کرد، از جمله گوگل، فيسبوک، و تويتر. نمايش اطلاعات يک مخاطب خاص نيز بسيار استاندارد انجام میشود، به استثنای گزينه Contact History، که همراه با پنجرهای شامل ليست تماسهای قبلی با آن مخاطب ظاهر میشود.
ميتوانيد به بخشهای موجود در دفترچه تلفن قسمتهای جديدی هم اضافه کنيد. در مورد قسمتهایی که میتوانید به اطلاعات هر مخاطب در دفتر تلفن اضافه کنيد، محدوديتی وجود ندارد. همچنين ميتوانيد با لينک کردن مخاطبها اطلاعات يک مخاطب از چندين سرويس را در يک محل جمع کنيد.
میتوانید مخاطبها را ستاره دار کنيد تا در سربرگ علاقه مندی ها (favorite) در Phone app قرار بگيرند و يا آنها را در گروههای مختلفی مرتب کنيد. قابليت شماره گيری هوشمند موتورولا RAZR در ارتباط صوتی هيچ مشکلی نداشت و صدای آن بلند و واضح بود. این گوشی به کمک يک ميکروفون ثانويه، صدای محيط را در حين مکلمه حذف میکند. در RAZR شماره گيری هوشمند فعال است و با حذف کردن نياز به دفترچه تلفن و يا قسمت مخاطبها برای پيدا کردن يک مخاطب، باعث صرفه جويی در وقت میشود. در هر بار استفاده، تنها يک مخاطب نشان داده میشود برای ديدن پیشنهادهای ديگر میتوانید از پيکان پايين استفاده کنيد.
شماره گيری صوتی نيز قابل استفاده است (مل بقيه مدلهای موتورولا) و ميانبر آن در قسمت شماره گير قرار گرفته. میتوانید از آنها برای شماره گيری، فرستادن پيام، پخش کردن يک آهنگ، و يا چند مورد ديگر استفاده کنيد. با لمس دکمه Search برای چند لحظه، سيستم کنترل صوتی استاندارد اندرويد اجرا میشود. يکی ديگر از ویژگیهای این گوشی، قابليت بی صدا شدن (turn to mute functionality) آن است. این گوشی میتواند هنگام زنگ خوردن شماره تماس گيرنده را بخواند، به هر مخاطب يک زنگ ويژه اختصاص بدهد، و يا تماسهای مخاطبهای مورد نظر شما را مستقيما به صندوق پيام گير صوتی وصل کند. ما تست بلندگوی هميشگی خود را بر روی RAZR موتورولا نيز انجام داديم. صدای گوشی در سطح بسيار خوب و ويبره آن نيز نسبتا پر قدرت بود. حتی در محیطهای پر سر و صدا هم مشکلی در شنيدن صدای زنگ آن نخواهيد داشت.
قسمت پیامها برنامه پيام رسانی موتورولا کاملا قدرتمند است. از جمله ویژگیهای آن عبارتند از يک صندوق دريافت برای همه پیامها، قسمت پیامهای متنی استاندارد، جیمیل، فيسبوک، و تويتر.
قسمت SMS و MMS (که Text Messaging نام گرفته) سبک استاندرد اندرويد را دارد. میتوان پیامها را به صورت نواری مشاهده کرد و قسمت نوشتن پيام داری محيطی ساده و خلوت است. پنجره محل نوشتن متن، ابتدا فقط دو خط دارد، ولی با طولانی شدن متن بزرگتر میشود. در صورت لزوم، این پنجره ميتواند همه صفحه را بپوشاند که در مورد متنهای طولانی خيلی خوب است. در این قسمت يک سيستم شمارش کاراکتر ها و شمارش قسمتهای پيام نيز وجود دارد. اگربا انگشت خود برای چند لحظه منطقه tap-to-compose را لمس کنيد، گزینههایی مثل copy، cut، و paste ظاهر میشوند. میتوانید متن کپي شده را در قسمتهای مختلفی مثل ایميل، يادداشت، چت، و غیره paste کنيد. تبديل کردن SMS به MMS واقعا راحت است. برای این کار ميتوانيد يک فايل صدا يا عکس را به SMS خود اضافه کنيد و يا از ويرايشگر MMS استفده نماييد.
در برنامه پیامها، تويتر و فيسبوک نيز داری قسمت مخصوص خود هستند. در اینجا، فقط پیامهایی که برایتان ارسال شده را میبینید و از آپديتstatus دوستانتان خبری نيست. ایميل با صندوق دريافت مرکب اگر میخواهید از ایميل استفاده کنيد، برنامه جیمیل و يک برنامه کلی ایميل در اختيارتان هستند. در برنامه جیمیل، میتوانید چندين ایميل را انتخاب کنيد و عمليات آرشيو کردن، ليبل زدن، و يا پاک کردن را همزمان روی آنها انجام دهيد. میتوانید ایميل را طوری تنظيم کنيد که به طور خودکار آپديت شود. گزینهای وجود دارد که با فعال شدن آن برنامه ايميل فقط از Wi-Fi استفاده ميکندکه این باعث میشود هزينه تبادل ديتای شما کاهش يابد.
برنامه پيام دهی با جیمیل و ديگر سرویسهای ایميل نيز سازگار است. این برنامه از عمليات دسته جمی و نيز conversation view پشتيبانی میکند- در حالت conversation view ایمیلها در گروههای مختلفی دسته بندی میشوند که هر يک به صورت يک خط نشان داده میشوند و با لمس آن خط، ليستی از ایمیلهای موجود در آن گروه نشان داده خواهد شد. در برنامه پيام رسانی، يک صندوق دريافت مرکب در اختیارتان می گذارد. اگر میخواهید از صندوق دريافتتان فقط برای کارهای مهم استفاده کنيد، میتوانید موارد مربوط به شبکههای اجتماعی را پنهان کنيد.
برنامه پيام رسانی از فرمانهای تک حرکتی حمايت میکند. میتوانید فرمان های خاصی را تعريف کنيدکه با کشيدن انگشتتان از چپ به راست و يا از راست به چپ انجام شوند. فرمان های موجود عبارتند از read/unread، flag/unflag، move، و یا delete . میتوانید کاری کنيد که فقط ایمیلهای خوانده نشده يا ایمیلهای پرچم دار شده نشان داده شوند. حالتهای ديگر نمايش، نمايش ایمیلهای پيوست دار و نمايش ایمیلها به ترتيب اهميت ميباشند.
ميتوانيد برنامه را طوری تنظيم کنيد که برای حالت پيش نمايش هر ایميل، دو، سه، و يا چهار خط از آن را نشان دهد (در خط بالايی هميشه نام فرستنده نشان داده میشود، بنابراين میتوانید یک، دو، و يا سه خط از متن ایميل را ببينيد). برای وارد کردن متن در موتورولا RAZR دو راه وجود دارد- صفحه کليد swype (که به صورت پيشفرض فعال است) و يا صفحه کليد استاندارد QWERTY موتورولا. سيستم تشخيص دست خط نیز فعاال است که برای وارد کردن کاراکتر های چينی بسيار مفيد است. نمونهای که به دست ما رسيد، يک صفحه کليد ديگر هم داشت چندان کاربردی به نظر نمیرسید- يک صفحه کليد ضعيف با ظاهری شبيه ابزارهای iOS. تايپ کردن به راحتی انجام میشود، زيرا صفحه کليد از قابليت مالتی تاچ پشتيبانی میکند و صفحه نمايش بزرگ نيز عامل موثری است. با رفتن به حالت افقی، میتوانید این صفحه کليد را در ابعاد بزرگتری نيز مشاهده کنيد.
گالری زيبا و مشکل در زوم کردن برنامه گالری ظاهری زيبا دارد و میتوان تنظيمات شخصی را روی آن انجام داد. با ورود به آن، تودهای از عکس های شما به عنوان پشت زمينه نشان داده میشوند. متاسفانه، با لمس کردن آنها هيچ اتفاقی نمیافتد و برای دسترسی به عکسهایتان، بايد به به يکی از قسمتهای Camera roll، My library، Friends، Online، و یا MotoCast sub-galleries برويد. با ورود به هر يک از گالری های فرعی، قابليت های گالری مشخص مي شوند. گشتن در گالری ها کاملا استاندارد و مشابه ديدن آلبوم های عکس است. میتوانید این ترتيب نمايش را با يکی از حالتهای Timeline (نمايش عکسهای يک روز پيش، يک هفته پيش، و يک ماه پيش) و يا نمايش بر اساس تگ يا فولدر يا محلی که در آن گرفته شدهاند تعويض کنيد. با تکان دادن گوشی در حالتافقی يک نمای Cover Flow-like 3D که داری افکتهای سایهای زيبايی است ظاهر می شود.
زيرگروههای گالری، يعنی Online و Friends آلبومهای عکس آنلاين شما و دوستانتان را در خود جای میدهند. این قسمت از Picasa، فيسبوک، Flickr و Photobucket پشتيبانی میکند. در مدلهای قبلی موتورولا، چيزی که ما را نا اميد میکرد قابليت زوم کردن بود، که در RAZR هم این مشکل وجود دارد. قابليت زوم با دو انگشت خيلی ضعيف است و در حد يک گوشی داری چيپست قدرتمند نيست. با دو بار ضربه زدن روی عکس، zoom in و zoom out بدون انيميشن انجام میشوند. حد اقل، حرکت دادن عکسها به صورت روان و پیوسته انجام میشود.
به اشتراک گذاشتن عکسها در گالری RAZR نسبتا ساده است و میتواند از طريق بلوتوث، ایميل، MMS، و يا هر سرويس به اشتراک گذاری عکس ديگری انجام شود. همچنين، میتوانید يکی از این حسابها را برای Quick upload انتخاب کنيد. با استفاده از قابليت Quick upload میتوانید تنها با يک حرکت عکس مورد نظر خود را به سرويس دلخواهتان آپلود کنيد. ولی متاسفانه نميتوان این کار را همزمان برای چند عکس انجام داد.
در محيط گالری RAZR، قابليت اديت عکسها وجود دارد که با آن میتوانید عمليات چرخواندن، تگ کردن، و يا crop کردن را روی عکسها انجام دهيد. با واردشدن به حالت پيشرفته، قابلیتهایی مثل one-tap enhancing و تنظيم روشنايی و رنگها برای شما فراهم مي شوند.
ويدئو پلير با قابليت پخش ویدئوهای p 1080 و مشکل با صدا
ويدئو پلير موجود روی RAZR خيلی ساده است- میتوانید از طريق گالری يا برنامه مدريت فایلها به ویدئوها دسترسی پيدا کنيد. گالری ویدئوها، از نظر محيط و نمای سه بعدی در حالت افقی، شبيه گالری تصاوير است.
نکته مثبت این ويدئو پلير این است که از بسياری از کدک های ويدئویی پشتيبانی میکند. در تست کردن این برنامه با فايل های مختلف با فرمت های X264، MP4، XviD، و DivX فقط يکی از آنها پخش نشد. پخش ویدئوها روی صفحه نمايش Super AMOLED با کيفيت و روانی خوبی انجام شد، حتی ویدئوهای p 1080. اینجاست که درگاه microHDMI کارايی زيادی پيدا ميکند، زيرا موتورولا RAZR میتواند به عنوان يک ويدئو پلير برای تلوزيون HD شما عمل کند، البته با محدودیتهایی که انتظار میرود.
گزينه های موجود در ويدئو پلير به جلو يا عقب زدن ويدئو و تغیير ابعاد صفحه بين حالت ارجينال و تمام صفحه محدود شدهاند. از تنظيمات روشنايی، زيرنويس، و در کل هر چيزی فرا تر از پخش ساده ويدئو خبری نيست. در هر صورت، مهمترین مورد در باره ويدئو پلير، کدک های صدا هستند که مشکلاتی را به وجود مي آورند. ويدو هايی که از فرمت صدای AC3 و DTS (رایجترین کدک های صدا در ویدئوهای HD با فرمت MKV ) استفاده کردهاند در این پلير پخش نمیشوند. ميتوان با نصب و استفاده از يک پلير ديگر روی گوشی، این مشکلات را حل کرد. موزيک پلير با دنيايی از تنظيمات و اطلاعات نمونه ای که دست ما بود، دو برنامه به اسم موزیک (Music) داشت. اولين برنامه، داری لوگوی بزرگ Motorola Music بود و ظاهری شبيه به گالری تصاوير داشت. زير گروههای این برنامه عبارتند از : My library، Podcasts، Internet radio، و DLNA servers. با ورود به My library با محيطی روبرو میشوید که تا حدی شبيه دفتر تلفن است. میتوانید ترکهای موزيک را بر حسب نام هنرمند، آلبوم، و يا ژانر دسته بندی کنيد و يا همه آنها را يک جا مشاهده کنيد. يک ويژگی جالب که میتوان از ميانبر های سريع به آن دست يافت، صفحه اطلاعات است، که بيوگرافی آرتيست، رویدادهای مرتبط، عکسها، موزيک ویدئوها، ديسکوگرافی، و امکان پيدا کردن هنرمندان مشابه را ارائه میکند.
در هر صورت، وقتی وارد قسمت Now playing میشوید، میتوانید album art (با يک ميانبر برای صفحه اطلاعات خواننده) را ببينيد و میانبرهایی برای به اشتراک گذاری موزيکهای مورد علاقهتان در شبکههای اجتمايی در اختيار شما قرار میگیرد.
ميتوانيد از تنظيمات مختلفی برای صدا استفاده کنيد، هم برای پخش از بلند گو و هم برای گوش کردن با هدفون.
برای هدفون، تنظيمات استريوی سه بعدی، سينمای خانگی، اجرای زنده، و يا تنظيمات شخصی که خود حاوی چیزهای بيشتری مثل Extreme Bass، Bass punch، Balanced، Brilliant Treble، و Vocalizer در اختيار شما قرار میگیرند، ولی نميتوانيد تنظيمات واقعا شخصی برای صدا تعريف کنيد. در صورت تمايل، میتوانید اکويلايزر را خاموش نيز بکنيد. برای پخش موزيک از بلندگو، فقط میتوانید از تنظيمات Custom برای اکويلايزر استفاده کنيد.
قابليت ديگر موزيک پلير، پيدا کردن متن ترانه در حال پخش و نمايش آن به صورت خودکار است. همچنين میتوانید با لمس two-line lyrics auto queue متن همه ترانه را يکجا مشاهده کنيد. حالت فانتزی دومين موزيک پلير کمتر است و محيط آن داری چندين سربرگ است-موزيک، راديوی آنلاين، موزيک ویدئوها، اطلاعات موزيک از TuneWiki و نهايتا گزينه تشخيص موزيک SoundHound.
این پلير، قابليت های جالب ديگری نيز دارد، مثل karaoke lyrics و نشان دادن محل افرادی که موزيک مشابه شما را گوش میکنند روی نقشه جهان. البته اکويلايزر این پلير، به کاملی پلير اول نيست. خروجی صدا و مشکل ناشی از تداخل استريو عملکرد RAZR XT910 موتورولا در تست کيفيت صدا، ما را واقعا سر در گم کرد. در اولين تستها، موتورولا RAZR عملکردی فوق العاده داشت و میرفت تا عنوان بهترين گوشی از نظر پخش موزيک را به دست آورد. ولی در حالت استفاده از هدفون، تداخل استريو خودش را نشان داد. در تست خروجی صدا با آمپليفاير خارجی هم این گوشی امتياز خيلی خوبی گرفت. RAZR که در ميان اسمارت فون هايی که ما دیدهایم يکی از بلندترین صداها را دارد، همچنين در همه زمينه های ديگر امتیازهای خوبی را به دست آورد و در زمينه frequency responce نيز قوی ظاهر شد. در حالت استفاده از هدفون هم وضعیت همین بود. در این حالت هم اعجاج و يا انحراف در واکنش بسامدی افزايش قابل توجهی نداشت و سطح صدا نيز نسبتا بالا باقی ماند. چيزی که مانع باقی ماندن RAZR XT910 موتورولا در مقام اول شد، تداخل استريو در دومين تست بود. این تداخل، بيشترين مقدري را داشت که ما درتست ها ديده بوديم و آنقدر بد بود که عملکرد کلی این گوشی در زمينه صدا را تحت تأثير قرار داد. در اینجا میتوانید اطلاعات بيشتری در به اره این تست به دست اوريد.
دوربين میتوانست بهتر باشد موتورولا RAZR به يک دوربين 8 مگا پيکسلی مجهز است که عکسهایی با حد اکثر وضوح 3264 در 2488 پيکسل را ثبت میکند. این دوربين به يک فلش تک LED مجهز است که درمحيط های کم نور به گرفتن عکس کمک کند. محيط برنامه دوربين خيلی ساده است. در سمت راست منظره ياب، يک کليد شاتر مجازی قرار گرفته که دکمههای جلو/عقب و عکس/ويدئو در چهار طرف آن قرار گرفتهاند. در سمت چپ، يک ميانبر گالری قرار دارد کله آخرين عکسهای گرفته شده را در اندازه کوچک نشان میدهد (و در کنار آن تعداد عکس هايی که میتوان گرفت نشان داده شدهاند). در پايين صفحه نيز يک رديف از ميانبر ها قرار گرفته که عبارتند از : افکتها، صحنهها، حالت عکس برداری، تنظيمات نور دهی، و کنترل فلاش (خاموش، روشن، اتوماتيک).
ميتوانيد از يکی از حالتهای عکاسی تک عکس، عکس برداری پی در پی (عکسهای 4 مگا پيکسلی)، پانوراما، و يا تايمر استفاده کنيد. از طريق ميانبر صحنه میتوان گزینههایی مثل صحنههای ورزشي، ماکرو، و يا اتوماتيک را انتخاب نمود. میتوانید عکسهای گرفته شده را تگ جغرافيايی کنيد و تنظيمات را روی حالتی قرار دهيد که هنگام به اشتراک گذاري عکس ها، این اطلاعات از آنها حذف شوند. با انتخاب گزينه صفحه پهن میتوانید عکسهایی با نسبت ابعاد 16:9بگيريد. در این حالت، منظره ياب و عکسهای گالری در حالت تمام صفحه به خوبی در صفحه فيت میشوند. با این حال، نسبت ابعادی 16:9 به این معنی است که عکس ها در وضوح تقريبی 6 مگاپيکسل، با سه چهارم حد اکثر وضوح ثبت میشوند. اگر نسبت ابعادی 4:3 و بيشترين وضوح را برای گرفتن عکس انتخاب کنيد، در دو طرف منظره ياب نوارهای سياهی را خواهيد داشت و لبههای خارجی صحنه واقعی در آن حذف خواهند شد، اگر چه در تصوير نهايی این لبهها حذف نشده اند. RAZR از قبلليت فکوس لمسی پشتيبانی میکند، ولی بايد به ياد داشته باشيد که فکوس به این صورت کمی کند واکنش میدهد، همينطور ممکن است هميشه به لمس صفحه واکنش ندهد و گاهی فکوس کردن با يک تاخير کوچک همراه باشد. این حالت، بيشتر هنگامی اتفاق میافتد که ابتدا یک جای صفحه را لمس میکنید و سپس پيش از این که فکوس خودکار فکوس را روی محل اول تنظيم کند، جای ديگری از صحنه را لمس کنيد. عکس های گرفته شده با موتورولا RAZR رنگهای خيلی زندهای دارند، ولی گاهی اوقات کمی حالت دانه دانه پيدا میکنند که این باعث کاهش سطح ميزان جزئيات ثبت شده میشود. در صحنههایی که محدوده ديناميک بالايی را لازم دارند، هايلايت ها و سایهها خوب ثبت نمیشوند. رنگها کمي بيش از حد اشباء شدهاند و تراز سفيدی کاملا دقيق است. مقايسه کيفيت عکس ميتوانيد با استفاده از سيستم مقايسه کيفيت عکس ما، عکسهای موتورولا RAZR را بررسی کنيد. با کليک روی هر کدام از تصاوير زير آن را در يک صفحه کامل خواهيد ديد. کنتراست بالای اولين جدول نسبتا قابل قبول است ولی مشخص است که عکس ها اصلاح شده اند. جدول دوم تأثير نويز و سيستم حذف نويز روی جزئيات عکس را نشان میدهد. در همان قسمت میتوانید ببينيد که خطوط سياه روی خاکستری تا حدی محو شدهاند. سومين جدول نشان میدهد که تراز سفيدی در نور مصنوعی دقت کمتری نسبت به نور خورشيد دارد و با يک هاله آبی همراه است.
ضبط ويدئوی FullHD و مشکلات آن
موتورولا RAZR ویدئوهای p1080 را با سرعت 30 فریم بر ثانیه ضبط میکند. محيط این قسمت شباهت زيادی به محيط دوربين عکس برداری دارد، ولی بعضی از گزینهها تغيير کردهاند. گزينه انتخاب صحنه قسمت دوربين عکاسی، در اینجا با انتخاب نوع صدا جايگزين شده. حالت های موجود عبارتند از استريو، کاهش باد، کنسرت، و دو حالت متوازن رو به رو، که از دو ميکروفون برای تنظيم صدا به حالتهای خاص استفاده میکنند. در اينجا هم افکتها و تنظيمات نوردهی در اختيارتان است و میتوانید از لرزش گير تصوير هم استفاده کنيد.
دوربين میتواند قبل از شروع ضبط فکوس کند (با فشار دادن و نگه داشتن شاتر مجازی) ولی حتی در این صورت نيز با شروع ضبط ويدئو، فکوس مجدداً انجام میشود که این يک مشکل است. در حين فيلم برداری، امکان فکوس پيوسته خودکار وجود ندارد، ولی میتوانید با لمس صفحه، این کار را به صورت دستی انجام دهيد. ويدئو ها به صورت فايل های MP4 و با بيت ريت کمی بالا تر از 15 مگا بيت بر ثانيه ذخيره میشوند. صدای ضبط شده همراه ويدئو استريو است (بيت ریت 128 کيلو بيت بر ثانيه، نرخ sampling 1/44 کيلو هرتز). ویدئوهای ضبط شده اکثراً روان هستند، ولی مقدار نويز آنها زياد است و نا همواریهای قابل توجهی در آنها ديده میشود که نشان میدهد که وضوح موثر FullHD نيست. ما با سطح نور دهی هم به مشکل بر خورديم. اولين ویدئوهایی که ضبط کرديم از نور دهی کم رنج میبردند، به ويژه در سايه، که بيشتر تصوير را پوشانده بود. ما فيلم برداری در همين شرايط را با چند گوشی ديگر هم انجام داديم و نتيجه هيچ کدام از آنها به این بدی نبود. فراموش نکنيد که حالت p1080 را انتخاب و ویدئوها را در حالت تمام صفحه تماشا کنيد. مقايسه کيفيت ويدئو ما موتورولا RAZR را از طريق سيستم مقايسه کيفيت ويدئو هم بررسی کرديم. برای این که با قدرت آن در این زمينه آشنا شويد، میتوانید آن را با گوشیهای هم رده خودش مقايسه کنيد. RAZR در ضبط ويدئو از فاصله نزديک هم به مشکل بر خورد. در اولين ویدئوی ضبط شده با اولین تنظیمات، چرخ و فلک از فکوس خارج بود. ولی با تکرار فيلم برداری، فکوس هيچ مشکلی نداشت. میبینید که سطح بالايی از جزئيات قابل مشاهده است، ولی مشخص است که تصوير sharpened شده است. با کم شدن نور، جزئيات (مثلا در اطراف چمن) کاهش پيدا ميکند، ولی نويز تغيری نمیکند. سومين جدول نشان میدهد که ویدئوهای ضبط شده با RAZR تا چه حد به p1080 واقعی نزديک هستند. جواب این است:نه خيلی زياد. قابليت هاي برتر ارتباطی موتورولا RAZR مجموعه کاملی از قابلیتهای ارتباطی را دارد. این گوشی از باند چهار تايی GSM/GPRS/EDGE و باند 4 تايی HSDPA پشتيبانی میکند و میتواند به سرعت دانلود 4/14 مگا بيت بر ثانيه و سرعت آپلود 76/5 مگا بيت بر ثانيه برسد. پشتيبانی این مدل از شبکههای بیسیم محلی، باند دو تايی Wi-Fi a/b/g/n (همراه با DLNA ) و بلوتوث نسخه 4.0 با LE را شامل ميشود. قابليت عمل کردن به عنوان hotspot در این گوشی نيز وجود دارد. در زمينه اتصال از طريق کابل، درگاههای microUSB و microHDMI در اختيارتان قرار دارند. با استفاده از يک کابل HDMI مناسب (که در جعبه این گوشی موجود نيست) میتوانید RAZR را به يک تلوزيون HD وصل کنيد. درگاه microHDMI در اتصال به docks نيز کاربرد دارد که بعدا به آن ميپردازيم. موتورولا RAZR با برنامهای به نام MOTOPRINT همره است که به شما اجازه ميدهد به سادگی به يک پرينتر بر روی شبکه بیسیم محلی متصل شويد و اسناد Office، ایمیلها، ورودیهای تقويم، فايل های PDF و اطلاعات مخاطبهای خود را چاپ کنيد. تنها کاری که بايد بکنيد این است که پرينتر را پيدا کنيد (برای این کار گزینههای جستجوی اتوماتيک، جستجوی دستی، و جستجو در شبکه خانگی وجود دارند).
موتورولا RAZR میتواند به عنوان يک Wi-Fi hotspot نيز عمل کند. میتوانید اسم شبکه را انتخاب کنيد (يا حالت SSID را غير فعال کنيد)، نوع امنيت و کلمه عبور را انتخاب کنيد، به علاوه تنظيمات پيشرفته مثل network channel و تنظيمات سرور DHCP همچنين، میتوان حالتی را انتخاب کرد که برای صرفه جويی در باتری، پس از مدت خاصی بیکاری شبکه، فعالیت به عنوان hotspot غير فعال شود.
موتورولا يک برنامه اضافی را نيز روی این مدل نصب کرده است: MotoCast. با این برنامه ميتوانيد از طريق اینترنت به فایلهای ذخيره شده روی کامپيوتر خود (میتوانید فولدر های مشخصی را انتخاب کنيد) دسترسی پيدا کنيد. این يعنی در هر جايی میتوانید دادهها را منتقل کنيد و فایلها را از کامپيوتر به گوشی خود انتقال دهيد. هميشه میتوانید از طريق هر مرورگر وبی، با تايپ کردن آدرس MyMotoCast.com به فايل هايتان دسترسی پيدا کنيد. برای آنهايی که راحت فراموش میکنند، این برنامه خيلی خوبی است.
Lapdock و HD dock
در گوشی Atrix موتورولا، laptop dock هيجان زيادی را به وجود آورد، ولی حالا RAZR با نسخه کامل تر آن آمده است. Lapdock 500 RAZR را به يک نوتبوک 14 اینچی اندرويدی با يک صفحه کليد بزرگ QWERTY و يک صفحه نمايش لمسی بزرگ تبديل میکند. ازويژگی های آن میتوان به يک دوربين مخصوص تماسهای ويدئويی در بالای صفحه، يک درگاه Eternet، يک درگاه VGA برای اتصال به پروژکتور، دو درگاه USB و يک شيار کارت SD اشاره کرد.
ولی فقط این نيست. برنامه Webtop محيطی را به شما ارائه میدهد که در مقايسه با محيط استاندارد اندرويد، هماهنگی خیلی بهتری با حالت لپتاپی دارد. این برنامه برای فراهم کردن ظاهری آشنا تر از پنجرههای مختلفی استفاده میکند، نوار پايين آن چندين ميانبر را روی خود جای داده (مانند Mac ) و مرورگر Firefox نيز روی آن نصب شد است.
دو dock ديگر هم وجود دارد- HD Station و HD Dock آنها گوشی شما را شارژ میکنند و اجازه وصل کردن اسپيکر و تلوزيون HD ( يا مانیتور داراي درگاه HD ) و استفاده از Firefox را به شما میدهند. البته HD Station داری سه درگاه USB نيز میباشد، که از طريق آنها میتوانید از کيبورد، ماوس، و حافظههای خارجی هم استفاده کنيد.
مرورگر وب قدرتمند با پشتيبانی از فلش محيط این مرورگر بسيار ساده است. روی صفحه به جز صفحه وب، آدرس بار و آيکن های بوکمارک و share را میبینید. ولی با اسکرول کردن، همینها هم ناپديد میشوند و همه صفحه 3/4 اینچی برای صفحه وب باقی میماند (البته قسمت اخطار ها هنوز ديده میشود). با لمس کليد منو، شش دکمه مجازی ظاهر میشوند. میتوانید يک سربرگ جديد باز کنيد، بوکمارک ها را ببينيد، بين تبها حرکت کنيد، صفحه را refresh کنيد، و به جلو (forward) برويد. آخرين دکمه گزینههای بيشتری را در اختيرتان قرار میدهد (کپی متن، جستجو در صفحه، و غيره).
RAZR در مرورگر خود دو روش را برای زوم کردن ممکن ساخته است: دو بارلمس صفحه و يا استفاده ازدو انگشت. زوم کردن در هر دو حالت به خوبی انجام ميشود. آرايش مجدد متن نيز فعال است و با آن از منطبق بودن متن با صفحه مطمئن خواهيد بود. مرورگر از فلش پشتيبانی میکند و به لطف پردازنده قدرتمند این گوشی، میتوانید ویدئوهای p720 را مستقيما درون مرورگر وب تمشا کنيد.
سازمان دهنده ی کامل
مانند بيشتر گوشیهای اندرويدی مشابه، موتورولا RAZR نيز قابلیتهای زيادی برای سازمان دهی دارد و حتی به نسخهای از QuickOffice مجهز است که قابليت ويرايش اسند را نيز دارد (در بيشتر گوشیها، این کار نيازمند يک ارتقاء هزينه بر است). QuickOffice يک برنامه فوق العاده است که از چندين نوع فايل پشتيبانی میکند: Word، Excel، PowerPoint، و PDF . با این برنامه همچنين میتوانید فايل های.PPT، .XLS، و .DOC, را توليد و يا اديت کنيد(نسخههای 2003 و 2007 پشتيبانی میشوند) گزینههای زيادی برای اديت این فايل ها در اختيارتان است، از جمله اضافه کردن عکس، فرمولهای Excel، و غيره.
تقويم چهار حالت نمايش مختلف دارد: agenda، روزانه، هفتگی، و ماهيانه. برای ثبت برنامه های خود میتوانید از تقويم گوشی يا يکي از تقویمهای آنلاين استفاده کنيد. همچنين میتوانید چندين زنگ هشدار را به عنوان ياد آوری کننده تنظيم کنيد. تقويم میتواند درون نوار وضعيت قرار بگيرد و اخطارها را به صورت پنجرههای pop-up نشان دهد.
ماشين حساب برای استفاده توسط صفحه نمايش لمسی طراحی شده، دکمه هاي بزرگی دارد و کار کردن با آن آسان است.
RAZR به يک ساعت زنگ دار زيبا مجهز است که به شما اجازه تنظيم چندين زمان هشدار را میدهد که هر يک از آنها میتوانند زمان شروع و الگوی تکرار مخصوص خود را دشته باشند. میتوانید ساعت مورد استفاده در برنامه Alarm را به سليقه خود تغيير دهيد. در کنار این ساعت يک تايمر نيز نصب شده است. با این حال از کرنومتر و يا ساعت ديگر نقاط جهان خبری نيست.
بر روی گوشی، يک برنامه مديريت فايل نيز نصب شده که با آن میتوان به فايل های روی حافظه 16 گيگا بايتی و نيز کارت حافظه microSD دسترسی پيدا کرد. همچنين، با استفاده از MotoCast امکان به اشتراک گذاری فايل ها و استفاده از فايل های کامپيوتر های ديگر از طريق شبکه Wi-Fi وجود دارد.
يک برنامه واقعا هوشمند به نام Smart Actions هم روی این گوشي نصب شده است که ميتواند در شرايط خاص، عمليات خاصی را انجام دهد. میتوانید گوشی خود را وادار به انجام دادن کارهای مختلفی کنيد (مثلا غير فعال کردن background sync، تغيير روشنی صفحه، نمايش يک پيام ياد آوری، و ... ( برای نمونه چند عمل ساده به عنوان پیشفرض وجود دارند، ولی می توانید موارد دلخواه خودتان را نیز تعریف کنید).
ارتباط با شبکههای اجتماعی گوشی های اندرويدی موتورولا هميشه عملکرد خوبی در رابطه با شبکههای اجتماعی داشتهاند و RAZR هم استثنا نيست. پيش از این، قسمت شبکههای اجتماعی برنامه پيام رسانی، دفتر تلفن، و گالری را معرفی کرديم.
ويجت هايی وجود دارند که دائما با رویدادهای شبکههای اجتماعی آپديت میشوند و میتوانید آنها را مستقيما روی صفحه خانگی خود قرار دهيد.
اولين آنها Social Networking است. این قسمت میتواند آپديت های status دوستان شما از همه شبکه های اجتماعی را نشان دهد و با آن میتوانید status خود را روی يک يا چندين شبکه اجتماعی قرار دهيد. ديگری ويجت Social Status است که با آن میتوانید مستقيما از صفحه خانگی status خود را روی يک يا چند شبکه اجتماعی آپديت کنيد. در این قسمت آخرين status آپديت شده شما نشان داده میشود. برنامه Social networking ليستی از همه status های شما در شبکههای اجتماعی مختلف را نشان میدهد. به راحتی میتوانید فقط آپديت های يک شبکه يا فقط آپديت های خودتان را مشاهده کنيد. در این برنامه میتوانید پست هات فيسبوک را like بزنيد، تويت های تويتر را retweet کنيد، و status های جديد خودتان را آپديت کنيد. برنامه ديگری که Social Location نام دارد، به شما اجازه میدهد به محلهای مختلفی سر بزنيد و مطالب دوستان فيسبوکی خود را بخوانيد. همچنين میتوانید از این برنامه به عنوان فهرستی از محلها و رويداد های مورد علاقهتان استفاده کنيد.
آندروید مارکت موتورولا RAZR به يکی از آخرين نسخههای اندرويد مجهز است و با داشتن يک صفحه نمايش HD و يک چيپست قدرتمند، بايد توانايی اجرای بيشتر برنامههای Android Market را داشته باشد. ساختار Android Market کاملا ساده است. در قسمت بالا برنامههای پر طرفدار قرار دارند و سه دکمه (برنامه ها، بازیها، و برنامههای من) در پايين قرار گرفتهاند. در همان قسمت، ميانبری برای انجام يک جستجو را نيز مشاهده میکنید. قسمت های “برنامهها” و “بازیها” خود به چند زير گروه تقسيم شدهاند (مثلا ارتباطات، سرگرمی، و غيره) و بنابراين میتوانید برنامههایی که تمايلی به آنها نداريد را فیلتر کنيد. البته، میتوانید همه برنامهها را در يک صفحه مشاهده کنيد، ولی احتمالا در این حالت ديدن همه آنها چند روزی طول میکشد. در Android Market هر نوع برنامه ای پيدا میشود، از جمله برنامههای مهم و کاربردی. Google Maps راه را به شما نشان میدهد موتورولا RAZR به گيرنده GPS و فناوری A-GPS مجهز است. قفل شدن این گوشی روی ماهواره ها تقريباً 1 دقيقه طول میکشد (به کمک A-GPS میتوان این زمان را از این هم کوتاهتر کرد)و پس از آن مشکلي پيدا نمیکند. Google Maps (نسخه 5.8 روی گوشی نصب شده است) برنامهای مناسب این گوشی است و آخرين قابلیتهای کار با صفحه لمسی-مثل چرخاندن نقشه و کج کردن زاويه ديد- را در اختيار شما قرار میدهد. این برنامه همچنين ناوبری، جستجوی POI و امکانات زياد ديگری نيز دارا میباشد. نمايش سه بعدی ساختمانها نيز ممکن است، البته در محلهایی که از این قابليت پشتيبانی میشود. احتمالا، جالبترین قسمت Google Maps، حالت Street View است. در صورتی که Street View در محل مورد نظر شما موجود باشد، میتوانید از نمای 360 درجه اطراف آنجا لذت ببريد. با اجرای digital compass مثل این است که در حل يک گردش مجازی در محل مورد علاقهتان هستيد. Google Maps با سيستم ناوبری آن کامل میشود، که میتواند شما را با فرمانهای صوتی راهنمايی کند. با این حال این سرويس در همه کشورها فعال نيست، و بايد به اینترنت متصل باشيد و يا قبلاً همه نقشه را گرفته باشيد. با این حال، حتی بدون سيستم ناوبری هم Google Maps تا حدی راهنمای شماست. موقعيت فعلی شما و مسيری که در آن هستيد روی صفحه نمایش داده میشود، پس نهايتا به مقصد خواهيد رسيد، ولی به يک کمک راننده احتياج داريد که شما را راهنمايی کند. آخرين حرفها هيچ کس انکار نمیکند که موتورولا RAZR يک گوشی واقعا خاص است، از بدنه نازک آن گرفته تا سطح زيبا، و ویژگیهای سخت افزاری آن مانند صفحه نمايش 3/4 اینچی SuperAMOLED . با توجه به مدلهای قبلی موتورولا، مشخص است که این شرکت همه تلاش خود راکرده تا RAZR به عنوان يک موفقيت بزرگ ثبت شود. پوشش Kelvar پشت این گوشی و شيشه Gorilla روی صفحه نمايش آن واقعا تأثير گذار است. ولی این محاسن بدون هزينه نيستند. شما نميتوانيد باتری را تعويض کنيد و صفحه نمايش PenTile نور دهی ضعیفی دارد. درگاه micro HDMI که استفاده از تجهيزاتی مثل Lapdock 500 را ممکن میسازد، امتياز مهمی است، ولی يک HD Station dock در کنار يک تلوزيون در خانه میتواند طرفداران بيشتری را جذب کند. داشتن ضخامت 1/7 ميليمتر در بيشتر طول بدنه، ابهت خاصی به RAZR میدهد. در کل میتوان گفت که موتورولا RAZR از جالبترین گوشیها به شمار میرود. ولی جالب به معنی کاربردی يا بهترين گوشی بودن نيست. در اینجا ليستی از گوشیهایی که از نظر ویژگیها با RAZR قابل مقايسه هستند را میبینید. گوشی سامسونگ مدل I9100 Galaxy S II همين ابعاد صفحه نمايش را دارد و از ماتريس استاندارد RGB استفاده میکند، که پایینتر بودن وضوح آن را جبران میکند. چيپست Exynos این گوشی نيز در مقايسه با RAZR قدرتمند تر است، ولی در عوض پشت بدنه ين گوشی کاملا پلاستيکی است، برای استفاده از HDMI به يک تبديل MHL احتياج داريد، و ضخامت بدنه آن بيشتر است. Galaxy Nexus سامسونگ برای آنهايی که صفحه نمايش SuperAMOLED را با وضوح بيشتر 1280 x 720 پيکسل و با ابعاد 65/4 اینچ و تراکم پيکسل 316 پیکسل بر اینچ میخواهند گزينه مناسبی است. البته این گوشی معايب خودش را دارد، مثل حافظه غير قابل ارتقا و دوربين 5 مگا پيکسلی (که با این حال ميتواند ويدئو های p1080 را با سرعت 30 فریم بر ثانیه ضبط کند). Nexus با داشتن ضخامت 9/8 ميليمتر از RAZR نازکتر است و همچنين از ICS استفاده میکند که RAZR برای مجهز شدن به آن بايد حد اقل چند ماه ديگر صبر کند. اگر میخواهید فناوری SuperAMOLED را با يک هدست فوق العاده معامله کنيد، HTC Sensation XE را به شما پيشنهاد میکنیم. اگر آن را در کنار RAZR نگه داريد، با داشتن ضخامت 3/11 ميليمتر کمی چاق به نظر میرسد. HTC Sensation XL و Titan نيز گزینههای خوبی هستند که اندازه آنها تقريباً برابر با RAZR است. هر دوی آنها صفحه نمايش LCD 7/4 اینچی WVGA دارند. همچنين، هر دوی آنها داری درب پشتی فلزی و ضخامت بدنه 9/9 ميليمتر هستند. Sensation XL مجهز به اندرويد نيز مانند XE همراه با يک هد ست iBeat عرضه میشود، ولی Titan از Windows Mobile استفاده ميکندکه برای آنهايی که از اندرويد خسته شدهاند خبر خوبی است. البته در صورت انتخاب کردن هر يک از این دو، بايد با پردازنده دو هستهای، قابليت ضبط ویدئوی p1080 و خروجی تلوزيون خداحافظی کنيد. در آخر، S8600 Wave 3 سامسونگ هم يک گزينه غير اندرويدی ديگر است که بدنه فلزی و نازک آن تنها 9/9 ميليمتر ضخامت دارد و به صفحه نمايش 4 اینچی WVGA SuperAMOLED مجهز است. این گوشی به چيزی که ما دنبالش هستيم نزديک است، ولی در زمينه قدرت پردازش در برابر RAZR کم مي آورد. موتورولا واقعا موفق شده يک گوشی قدرتمند و تاثير گذر را برای طرفدارانش ارائه کند. همه این ها به این معنی نيست که موتورولا RAZR مثل پدر بزرگش پر فروش ترين گوشی دوره خودش میشود، ولی در هر صورت با ویژگیهایی که دارد میتواند يکی از کاندیداهای این عنوان باشد. RAZR گوشیای است که همه جا همراه خودتان ببريد و به داشتن آن افتخار کنيد. حالا، از خودتان بپرسيد. اگر دوستی به شما يک موتورولای RAZR را نشان بدهد، آن قدر تحت تأثير قرار میگیرید که شما هم يکی بخواهيد؟ به نظر ما بيشتر مردم عاشق آن خواهند شد. مدل اول RAZR از گوشی هاي مروف دوره خود بود. XT910 يک گوشی اندرويدی است، نه يک سلبريتی، ولی لياقت سلبريتی شدن را دارد.