معرفی
این گوشی یکی دیگر از سری گوشیهای اکسپریای سونی است که قصد دارد بین قیمت و کارآیی یک تعادل برقرار کند. Neo L دنبالهی سری موفق گوشیهای neo است، اما ایندفعه به یک صفحهی بزرگتر مجهز شده است و ساختار و طراحی آن نیز متفاوت شده است. آیا این گوشی ارزش هزینه و وقت را دارد؟ در زیر به این سوال پاسخ خواهم داد.
طراحی
این گوشی یک گوشی ساده از سری neo است.اگر این گوشی را از نزدیک مشاهده کرده باشید متوجه خواهید شد که این گوشی به خانواده گوشیهایی که دارای اندازهای کشیده و دکمههای سخت افزاری در قسمت زیر خود هستند تعلق دارد.شاید این دکمهها زیاد خوشایند نباشند اما ما فکر میکنیم که بسیار خوب هستند زیرا ما احساس راحتی در فشردن آنها داشتیم و به نظر میآید از آن دکمههای لمسی که در زیر گوشیها قرار دارند بهتر کار میکنند.
در هنگام دست گرفتن این گوشی یک احساس از دست گرفتن یک گوشی پلاستیکی با کیفیت کم را القاء میکند که این پلاستیک دارای دو رنگ سفید و سیاه است که شما میتوانید یکی از آنها انتخاب کنید. همچنین بعد از چند دقیقه از این گوشی شما می توانید تمام قسمتهای گوشی اثر انگشت را مشاهده کنید. تمامی قسمتها به خوبی و محکم کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و هیچ فاصلهای میان آنها نمیباشد.
همچنین این دستگاه نسبت به گوشیهای موجود در بازار ضخامت زیادی دارد و 12.2 میلیمتر ضخامت این دستگاه است که تا حدودی ضخیم است و وزن دستگاه 131.5 گرم است که وزن زیادی برای یک گوشی 4 اینچی نمیباشد.
در قسمت بالایی گوشی خروجی صدای 3.5 میلیمتری و یک چراغ کوچک قرار دارد که برای اخطارها و اطلاع برای نیاز به شارژ گوشی به کار میرود و در سمت راست گوشی کلید تنظیم صدا و کلید پاور قرار دارند، در سمت چپ گوشی نیز داک اتصال دهنده microUSB قرار دارد که از آن برای شارژ و اتصال گوشی به رایانه میتوان استفاده کرد،در قسمت پایین گوشی نیز میکروفون و یک شیار وجود دارد که از این شیار میتوان برای باز کردن درب گوشی استفاده کرد.
صفحه نمایش
دستگاه به یک صفحه نمایش 4 اینچی ال سی دی و دارای نور پس زمینهی LED با کیفیت 480 x 854 مجهز شده است. در اینجا تکنولوژی موتور براویای به کار برده شده رنگها را قویتر و بهتر نمایش میدهد و باعث میشود از دیدن رنگها در آن صفحه لذت بیشتری ببرید. اندازه این صفحه نمایش بسیار مناسب است و همچنین تراکم پیکسلی به کار گرفته شده در آن نیز از تمامی همنوعان این گوشی بیشتر است، اما خیلی بهتر میشد اگر این صفحه نمایش به یک محافظ ضد اثر انگشت مجهز میشد زیرا بدون این محافظ بعد از چند بار کار کردن با صفحه گوشی اثر انگشتهای بسیاری بر روی آن قابل روئیت هستند.
در رابطه با زاویهی دید و خوانایی صفحه در زیر نور خورشید این صفحه نمایش یک حد متوسط را دارد، کج کردن دستگاه کمی باعث از بین رفتن رنگها خواهد شد ولی چیزی نیست که خیلی بر روی دید تاثیرگذار باشد، اما از صفحه نمایشهای کنونی به کار رفته در گوشیهای رده بالا بسیار دور است.
رابط کاربری و کارکرد
سونی neo L میتواند به اینکه بر خلاف گوشیهایی که با آن عرضه شدند از ابتدا با نسخهی آندروید بستنی حصیری ارائه شده است بر خود ببالد.
سونی در این گوشی نسخهی Timescape خود را بهبود داده است اما اگر شما یک گوشی اکسپریا که در ابتدا از نسخهی آندروید لانه زنبوری استفاده میکرده است داشتهاید و اکنون آن را به بستنی حصیری بروزرسانی کرده اید هیچ تفاوت زیادی بین گوشی شما و نسخهی به کار رفته در این گوشی مشاهده نمیکنید و به راحتی میتوانید درک کنید که نسخهی موجود در neo L به چه صورتی است.
این نسخهی از آندروید به کار رفته در neo L دارای 5 صفحه خانگی است که امکان اضافه یا کم کردن این صفحات وجود ندارد و در قسمت پایین صفحه نیز 4 میانبر وجود دارد که هم میتواند به شکل تکی باشند و هم میتوانند به شکل یک فولدر باشند.
در اینجا ویجتهای مخصوص خود سونی نیز به همراه ویجتهای اصلی آندروید قرار گرفتهاند و یک ویژگی خوبی که در دیگر گوشیهای اکسپریا وجود ندارد و در این گوشی دیده میشود این است که در هنگام قفل صفحه نیز میتوان پخش کننده موزیک را کنترل کرد.
در این گوشی صفحه کلید نیز همان صفحه کلید مخصوص آندروید نمیباشد و وقتی که با آن کار کردیم فهمیدم که دقت نسبتا خوبی دارد. ما رنگ خاکستری صفحه کلید را دوست نداشتیم.
پردازشگر و حافظه
جالب است که در دنیا سخت افزارهای مختلفی برای نرمافزارها سخته میشود،سونی neo L دومین نسل چیپهای Snapdragon را در خود دارد پردازشگر این گوشی کوآلکوم MSM8255 با سرعت 1 گیگاهرتز و تک هستهای میباشد رم این گوشی نیز 512 مگابایت است. این چیپ یکی از چیپهایی است که در گوشیهای زیادی استفاده شده است اما به نظر میرسد که به پایان عمر خود نزدیک میشود.
در حالی که این چیپ بر روی گوشیهایی مانند نوکیا لومیا 710 و اچ تی سی Titan II به خوبی عمل کرده است اما بر روی Timescaped که بر بستنی حصیری نصب شده است آن کارآیی لازم را که باید داشته باشد ندارد. یک کندی خاصی که زیاد نیست اما به چشم میآید در کل گوشی مشاهده میشود.این تاخیر بیشتر در هنگامی که بعضی برنامهها به خصوص مانند صفحه شمارهگیر را باز میکنید یا در اجرای بعضی حالتهای انیمیشنی مانند باز کردن فولدرها اتفاق میافتد.
در Quadrant گوشی نمرهی 1200 را کسب کرد بنابراین نباید از آن انتظار داشته باشید تا بازیهای خیلی جدید را پشتیبانی کند.
در رابطه با حافظه داخلی گوشی دارای یک حافظهی داخلی 1 گیگابایتی است که تنها در حدود 330 مگابایت از این حافظه در دسترس کاربر قرار دارد و 100 درصد شما نیاز به یک کارت حافظه microSD برای این گوشی پیدا خواهید کرد.
اینترنت و ارتباط
در رابطه با اینترنت گوشی neo L یک مزیت بسیار بزرگ نسبت به هم نوعان خود که نسخهی نان زنجفیلی را بر روی خود دارند دارد، این مزیت چیست؟
این مزیت این است که شما میتوانید مرورگر گوگل کروم مخصوص موبایل را بر روی این گوشی نصب کنید زیرا این مرورگر تنها بر روی نسخهی آندروید 4 به بعد نصب میشود.
در حال حاضر مرورگر کروم به عنوان مرورگر اصلی آندروید آب نبات ژلهای است که از فلش نیز پشتیبانی نمیکند و اگر شما نیازی به فلش ندارید پس دلیلی وجود ندارد که این مرورگر را بر روی گوشی neo L نصب نکنید. اما در کل گوشی در رابطه با مرور صفحات زیاد قدرتمند نمیباشد و زمانی که شما در صفحه مرورگر خود صفحه را به این طرف و آنطرف میکشید یک گیر کردن در صفحه مشاهده می شود.
همچنین گوشی مجهز به 3G HSDPA است که سرعتی برابر 7.2 مگابایت بر ثانیه را به همراه دارد.
دوربین
گوشی مجهز به یک دوربین 5 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار و یک فلش LED در کنار آن میباشد که این دوربین قادر به ضبط فیلمهای 30 فریم در ثانیه است.
چیزی که در اینجا اذیت میکند این است که عکسهایی که گوشی تهیه میکند در یک سطح متوسط هستند و اینطور به نظر میآید که شما عکسها را با یک دوربین 3 مگاپیکسلی گرفتهاید و کیفیت عکسها پایین است.
اما در رابطه با فیلمبرداری ما به دنبال کیفیت 720p اچ دی بودیم ولی همان مشکل عکس در اینجا نیز وجود داشت با این حال مشکل در اینجا کمتر بود اما در مورد صدای گرفته شده در حین فیلمبرداری باید گفت که صدا کمی گنگ و گرفته ضبط میشود و در کل میتوان گفت که دوربین یک کیفیت متوسط دارد.
همچنین باید اضافه کنیم که گوشی یک دوربین VGA در قسمت جلوی خود دارد که برای مکالمه تصویری کاربرد دارد.
مولتیمدیا
صفحه نمایش 4 اینچی یک برگ برنده خوب برای قابلیتهای مولتی مدیای گوشی است چیزی که در اینجا خوب است این است که سونی حتی برای گوشیهای ارزان خود نیز از لحاظ صدایی کمکاری نمیکند و neo L نیز از این قاعده مستثن نمیباشد و گوشی وضوح صدای بسیار خوبی دارد.
با دانلود یکی از آن برنامههای پخش ویدئویی همه کاره از فروشگاه گوگل میتوانید تمام فرمتها را با این گوشی پخش کنید اما باید توجه داشته باشید که پردازشگر این گوشی قابلیت پخش ویدئوهای 1080p را ندارد و تنها با ویدئوهای 720p به خوبی کار میکند.
کارآیی
وقتی میخواهیم در مورد کیفیت مکالمه این گوشی صحبت کنیم چیز هیجان آور و یا چیز نا امید کنندهای در آن نمیبینیم صدا کمی گرفته است و مقداری نویز در پس زمینه وجود دارد اما به آن شدتی نیست که بخواهد قابل توجه باشد و بتوان به آن توجه نمود.
گوشی به یک باطری 1500 میلی آمپری مجهز شده است که زمان مکالمه 8 ساعت را به ارمغان میآورد و در آزمایشات ما باطری گوشی با یک استفاده معمولی به راحتی 1 روز کامل دوام آورد.
نتیجهگیری
گوشی neo L یک گوشی جالب است که میخواهد در کنار داشتن صفحه 4 اینچی خود یک قیمت مقرون به صرفه نیز داشته باشد. صفحه نمایش بزرگ این گوشی در کنار تکنولوژی براویا که سونی در آن قرار داده است علیرغم انتقادهای ما از صفحه نمایش، یکی از برگ برندههای این گوشی به خصوص در مقابل رقبایش به حساب میآید.
در حال حاضر رقیب اصلی این گوشی Samsung galaxy ace 2 است و تا حدودی دو گوشی با یکدیگر درگیر هستند اما و قتی صفحه دو گوشی را با هم مقایشه میکنیم برنده نهایی neo L است.
در کنار این رقیب رقبای دیگری از جمله LG optimus و رقیب بسیار خوش ساخت و سر سختی به نام HTC One V قرار دارند که گوشی اچ تی سی به علت صفحه کوچکتر 3.7 اینچی شانس کمتری در مقابل این گوشی دارد.
در واقع سرعت و کارآیی متوسط دوربین این گوشی دو نقطه ضعف اصلی آن به حساب میآیند.اما با قیمت پایین 350 دلاری این گوشی، گوشی سونی که در مکان میانه بازار قرار دارد یک گزینهی خوب به حساب میآید. اگر شما به یک صفحه نمایش خوب و با امکانات عالی رنگ علاقه دارید این گوشی یک انتخاب 100 درصد برای شما است، اما اگر به دنبال کارآیی بسیار کاملی برای گوشی خود میگردید باید گزینهی دیگری را انتخاب کنید.
مزایا
-
مجهز بودن به نسخهی بستنی حصیری از اولین روز ارائه
-
صفحه نمایش کامل با بالاترین تراکم پیکسلی در سطح گوشیهای مانند خودش
معایب
-
ساخته شده از پلاستیک که احساس خوبی را منتقل نمیکند
-
عدم وجود یک محافظ صفحه نمایش برای جلوگیری از به جا ماندن اثر انگشت بر روی آن
-
کند بودن گوشی در بعضی موارد