سایت فون آرنا طی مقایسهای، چند هوشمند مشهور بازار را دور هم جمع کرده و صفحه نمایشهایشان را با یکدیگر مقایسه کرده است. در این میان دو پرچمدار جدیدالورود سامسونگ و اچ تی سی هم به چشم میخورند و از نظرات مختلفی با دیگر پرچمداران کمپانیهای بزرگ دیگری چون ال جی و آیفون مقایسه میشوند. در میان این نمایندگان نکسوس 5 هم حضور دارد و قرار است این مقایسه را داغ کند.
روشنایی و دید
گلکسی اس 5 به خوبی از پس روشنایی تصویر بر آمده است. این هوشمند میتواند به راحتی و در زیر نور آفتابی که از بالا به شما میتابد تا 440 نیت رسیده و دید در محیط بیرون را برایتان ارتقا بخشیده است. در حال حاضر تفاوت صفحه نمایش اس 5 با بیشتر ال سی دیها در این زمینه ناچیز است و تنها نمونههای اندکی مثل آیفون 5s وجود دارند که روشناییاشان تا 500+ نیت میرسد.
در تصویر زیر میبینید که اسمارتفونهای تست شده چگونه از نظر روشنایی در گروه قرار میگیرند. همانطور که مشخص است رتبه اول از آن آیفون 5s بوده و دنبال آن نکسوس 5 و وان ام 8 آمدهاند.
اما از سویی دیگر، سامسونگ گلکسی اس 5، زمانی که نور کم نیاز باشد، برنده خواهد بود. ویژگی که زمان نگاه کردن به صفحه نمایش در فضای تاریک واقعا قابل ستایش است. اس 5 در این ویژگی بی نظیر عمل کرده و روشناییاش تا 2 نیت پایین میآید. آیفون 5s پس از سامسونگ با 5 نیت در رتبه دوم و جی 2 با 8 نیت در رتبه سوم قرار میگیرند.
رزولوشن
امروزه بیشتر اسمارتفونهای جدید با رزولوشن 1920×1080 پیکسل میآیند و چگالی و وضوح بالا را تضمین میکنند. پس تمام هندستهای این آزمایش همگی از کیفیتهای خوبی برخوردار بودند. آیفون 5s با رزولوشن 1136×640 پیکسل کمی عقبتر از باقی قرار میگیرد که با وجود اندازه کوچکتر صفحه ، هنوز هم کاملا واضح و بی عیب است.
تمام ویژگیهای خوب آملودها هم در نوت 3 و گلکسی اس 5 جمع شده است. این دو هوشمند از ترتیب پیکسلی جدید به نام diamond PenTile (پیکسلهایی با چیدمان الماسی) استفاده میکنند. این چیدمان در مقایسه با چیدمان استاندارد RGB کمی دانه دانه دیده میشود، اما در رزولوشن بالا ی فول اچ دی مشخص نخواهد بود. در تصویر زیر چیدمان پیکسلی شش هوشمند حاضر را میبینید.
بازتولید رنگها
بازتولید ناصحیح رنگها برای مدت طولانی یکی از مشکلات آمولد ها شناخته میشد. واقعیت این است که آمولدها و مخصوصا آنهایی که ساخت سامسونگاند رنگها را بیش از حد ساتوره شده، با کنتراست بالا و خیلی زنده نشان میدهندکه برای بسیاری از مشتریها گول زننده است. سبز و آبی معمولا خیلی غلیظ بوده و این در حالی است که رنگ زرد اغلب به سبزی میزند. این مورد در ال سی دیهای IPS وجود ندارد. پس اگر حتی بازتولید ناصحیح رنگها در صفحات ساخت سامسونگ میتواند جذب کننده باشد، پس چه اهمیتی دارد که به درستی تولید نمیشود؟ این مشکل برای خیلیها آزار دهنده نیست، اما مسئله اینجاست که در زمان نگاه کردن به کل محتوای صفحه تاثیر میگذارد. مثلا زمان تماشای یک ویدئو اغلب، رنگ پوست طبیعی به نظر نمیآید و با تم نارنجی همراه میشود. بعلاوه همه چیز با تون آبی و سبز نشان داده میشود، زیرا توازنی بین پخش رنگها وجود ندارد. دلیل دیگری که یک صفحه نمایش باید به چیدمان sRGB نزیک باشد، به خاطر این است که بیشتر محتواها با همین چیدمان درست میشوند و اگر میخواهید محتوایی را با همان شکل اصلیاش ببینید، باید صفحهای را انتخاب کنید که نزدیکترین حالت ممکن را به sRGB داشته باشد.
پس به طور کل باید بگوییم که در میان مدلهای سامسونگی دنبال چنین صفحهای نباشید. مود استاندارد در اس 5 حالت زنده به رنگها میبخشد، اما دمای آنها را خیلی بالا میبرد و تنها مود Professional Photo است که نزدیکترین حالت ممکن را در ایجاد رنگهای دقیق و لذب بخش تولید میکند. با فعال کردن این مود دمای رنگها به 7200 K میرسد و با درجه استاندارد 6500K فاصله را کمتر میکند. بعلاوه رنگها در این مود دیگر بیش از حد ساتوره نمیشوند، اگر چه آنها هنوز کاملا واضح و روشن هستند.
زمانی که حرف تعادل و دقت رنگها میشود، آیفون 5s و نکسوس 5 بهترین صفحات نمایش را دارند و حتی نماینده آیفون در ایجاد توازن بین رنگهای اصلی و فرعی بهتر عمل میکند. نکسوس 5 هم دمای دقیقتری از رنگها را به نمایش میگذارد.
زوایای دید
در ظاهر شاید این مورد به اندازه موردهای دیگر اهمیت نداشته باشد، اما هنوز هم باید به آن به دید یک عامل مهم برای کاربران با تجربه موبایل نام برد. خوشبختانه این موردی است که آمولدها از همان ابتدا هم در آن قوی ظاهر شدند.آمولد ها در زوایای مختلف و بر خلاف ال سی دیها که حتی در زوایایی کمتر از 45 درجه هم رنگ میبازند، روشنی و کنتراست خود را حفظ میکنند. از سویی دیگر رنگها در آمولدها و زمانی که از زاویه دیده میشوند، کم رنگتر میشوند، اما نه تا حدی که آزار دهنده باشند. در تصاویر زیر برتری دو نماینده سامسونگ را نسبت به دیگر رقبا میبینید.