تأخیر در پرتاب ماهواره تدبیر
سرپرست دانشگاه علم و صنعت گفت: ما اولین دانشگاهی بودیم که ماهواره ساخته و پرتاب کردیم و ماهواره دوم ما ماهواره تدبیر آماده پرتاب است که قرار بود در دهه فجر پرتاب شود ولی زمان آن به تعویق افتاد و در آینده ای نزدیک پرتاب خواهد شد.
پیش از این اکبر ترکان در حاشیه بازدید دکتر مزلان عثمان رئیس دفتر ماوراء جو سازمان ملل متحد از سازمان فضایی ایران گفته بود: ماهواره تدبیر به عنوان نخستین ماهواره دولت یازدهم ظرف یک ماه آینده به فضا پرتاب می شود (یعنی در پاییز امسال).
این ماهواره قابلیت های جدیدی در عرصه فناوری فضایی به همراه خواهد داشت که بخشی از آن توسط دانشگاه علم و صنعت و با پرتابگر ایرانی به فضا پرتاب می شود. این ماهواره نسل جدیدی از ماهواره های فضایی خواهد بود و در این راستا سطح فناوری کشور را یک گام بالاتر می برد.
همچنین در آذرماه سال جاری حمید فاضلی در حاشیه کمیسیون دائمی شورای عالی عتف در خصوص پرتاب ماهواره های دانشگاهی گفت: ماهواره شریف ست دانشگاه صنعتی شریف و ماهواره تدبیر دانشگاه علم و صنعت تحویل گرفته شده است و در حال انجام آزمایش های قبل از پرتاب هستیم.
دانشگاه علم و صنعت در دو طرح کلان ملی قطار سریع السیر و پلت فورم خودرو دانشگاه مجری و در طرح هواپیمای 150 نفره همکار دانشگاه صنعتی امیرکبیر است
طبق گفته های فاضلی، پرتاب هر ماهواره ایرانی نسبت به پرتابهای قبلی دستاوردهای بیشتری را به همراه دارد که در ماهواره تدبیر ما یک سری دستاوردهای فناوری را که هم اکنون روی زمین تست کرده ایم به فضا می بریم تا در میدان واقعی جو و با شرایط سخت فضا، شرایط شدید دما و تغییرات شدید اشعه فضایی، تابش های شدید فضایی و گرادیان های شدید دما مورد آزمایش قرار گیرد.
دکتر محمد علی برخورداری سرپرست دانشگاه علم و صنعت صبح دیروز در نشست خبری که در این دانشگاه برگزار شد به وضعیت طرح های کلان ملی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: سه طرح کلان ملی هواپیمای 150نفره، پلت فرم خودرو و قطار سریع السیر از طرح هایی هستند که به این دانشگاه محول شده است.
سرپرست دانشگاه علم و صنعت گفت: ما اولین دانشگاهی بودیم که ماهواره ساخته و پرتاب کردیم و ماهواره دوم ما ماهواره تدبیر آماده پرتاب است که قرار بود در دهه فجر پرتاب شود ولی زمان آن به تعویق افتاد و در آینده ای نزدیک پرتاب خواهد شد.
وی ادامه داد: دانشگاه علم و صنعت در دو طرح کلان ملی قطارسریع السیر و پلت فورم خودرو دانشگاه مجری و در طرح هواپیمای 150 نفره همکار دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.
سرپرست دانشگاه علم و صنعت افزود : طرح کلان ملی قطار سریع السیر 7درصد پیشرفت داشته اما از نظر مالی، یک و نیم درصد بیشتر اعتبار پرداخت نشده است. همچنین دانشگاه دارای یک طرح کلان ملی دیگر تحت عنوان طرح فناوری عصبی است که دراین زمینه دانشگاه فعالیت های زیادی داشته که حرکت انسان را به صورت زیرپوستی به جای نخاع هدایت می کند.