0

آشنایی با اسلحه دراگونوف

 
DRAGON333
DRAGON333
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1391 
تعداد پست ها : 8083
محل سکونت : سیستان و بلوچستان خاش

آشنایی با اسلحه دراگونوف

آشنایی با اسلحه دراگونوف

 


اهمیت سلاح های تک تیر انداز در مأموریت های پلیسی – ضد ترور و مقاصد نظامی بر همگان روشن است . گاهی کار یک شلیک دقیق را هزاران گلوله و تفنگ دیگر نمی توانند انجام دهند . از این جهت یگان های آموزش دیده و مجهز تک تیر انداز همواره مورد توجه نیروهای نظامی و انتظامی کشورها بوده است .

آشنایی با اسلحه دراگونوف

اییووژنی فدروویچ دراگونوف متولد20 فوریه 1920 درایوسک روسیه بود.برای مدتهای مدیدی به عنوان فلزکار مشغول بود. پدر بزرگ او در کارخانه ی اسلحه سازی ایوسک مشغول به کار بود.به پیروی از سنت خانوادگی او نیز از مدرسه ی صنعتی ایوسک(تکنیک ماشین کاری فلز)    فارغ التحصیل شد.

به این مرد جوان بارها از کارخانه ها و کارگاههایی که پدربزرگش کار کرده بود پیشنهاد شغل شد. اولین پروژه او بهینه سازی تکنیک ماشین کاری سرنیزه تفنگ موسین ناگانت مدل 30-1891 بود. در1939 که تازه سرباز ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی شده بود در یک کارخانه فلزکاری اسلحه وابسته به هنگ مشغول خدمت شد.

با بروز شکست در جنگ کبیر میهنی(اوایل حمله آلمان به شوروی و شکست پی در پی روسها) در 1941 او به یک رتبه بالاتر در اسلحه سازی ترفیع یافت که موجب کسب تجربیات بسیار با ارزشی از هر دو سلاح های روسی و آلمانی شد.دراگونوف آموزش دیده و علاقه مند به تیراندازی به اهداف دور بود.مهارت او در تیراندازی در جنگ و همچنین در دوره زندگی آینده اش به عنوان یک طراح سلاح ثابت شد.او هرگز فرصت را برای بدست گرفتن رقابت و مسابقات تیر اندازی از دست نداد و این کار را با نمره ی بالا و بی طرفانه انجام داد.بعد از جنگ دراگونوف به ایسوک بازگشت و جهت از سر گرفتن کارش و ادامه تحصیل به اداره طراحی سلاح پیوست.

او توجهش را به بهینه سازی و مدرنیزه کردن تفنگ موسین ناگانت(کالیر 62/7)نوع خشاب دار با شلیک تک تیر معطوف کرد. موسین ناگانت تفنگ مقدس سربازان به کندی پر می شد. خشاب آن به صورت یک خشاب جدا نشدنی بود که به صورت یکی یکی پر می شد.دراگونوف یک راه ساده اما موثر از طریق طراحی یک مکان جدید تجدید مهمات یافت که به این طریق اسلحه سریع تر پر می شد.

اهمیت سلاح های تک تیر انداز در مأموریت های پلیسی – ضد ترور و مقاصد نظامی بر همگان روشن است . گاهی کار یک شلیک دقیق را هزاران گلوله و تفنگ دیگر نمی توانند انجام دهند . از این جهت یگان های آموزش دیده و مجهز تک تیر انداز همواره مورد توجه نیروهای نظامی و انتظامی کشورها بوده است

تفنگ موسین ناگانت این طور که به نظر می رسد بر گزیده دراگونوف شد. در پایان دهه 1940 و شروع دهه 1950 او تعدادی تفنگ ورزشی از این مدل ساخت.اغراق آمیز نیست اگر بگوییم که دراگونوف یک روش جدید در مدرسه طراحی سلاح روسیه پایه گذاری نمود.همچنین مهندسی پروژه هایی (27 سلاح گرم مختلف)شامل 50-…MTSV-50 …MTS زنیط....استرلا...تایگا...CM...تفنگ های بیاتلون3-7و بیاتلون 4-7 که مدالهای طلای چندین المپیک را بردند را رهبری و هدایت نمود.در 1958 دراگونوف رقابت در طراحی یک تفنگ تک تیرانداز نیمه اتوماتیک را پذیرفت. طرح تفنگ رویایی درمنس بوسیله تگراووت فرمانده اداره دفاع موشکی و توپخانه ای وزارت دفاع شوروی ارائه شد که بیشتر از یک تفنگ تک تیرانداز ساده بود. همراه با دقت بالا و برد قابل توجه آتش (شلیک) اسلحه میباید وزنی سبک داشت.جمع جور بود و بصورت نیمه اتوماتیک شلیک میکرد بر اساس سنت روسی در تاریخ های گذشته قرن 18 و 19 مبناء تایید ودنبال کردن تمرین ها به تک تیراندازان اختصاص یافت.

طی عملیات جنگی در کریمه در برابر دسته های فرانسوی و انگلیسی  روسها واحد های کوچکی از تک تیراندازان با مهارت عالی در تیراندازی را به میدان آوردند آنها ابتدا تاثیر غیرمنتظره ای در نبرد با ایجاد تضعیف روحیه در دشمن به نمایش گذاشتند.آنها افراد دشمن را با قاطعیت در برد زیاد مورد هدف قرار می دادند در حالی که دور از تیررس قرار داشتند.در آن زمان تفنگی با دقت بالا و محسوسی وجود نداشت توسعه یک تفنگ 62/7 میلیمتری در سال 1891 به وسیله سرگی موسین یک طراح در زراد خانه تولا یک قدم بزرگ به سوی خلق یک اسلحه با دقت بیشتر بود سپس یک تفنگ تک تیرانداز از یک نسخه تفنگ موسین اختصاص یافت و سرانجام در 1930 بهینه سازی شد.

آشنایی با اسلحه دراگونوف

همزمان تلاشهای دیگری نیز جهت ساخت و تولید یک تفنگ تک تیرانداز مخصوص به وسیله فرورتوکارف(SVT-38….SVT-40)سرگی سیمینوف(AVC-36…SKS-44)انجام شد. نتیجه آن نیز به مدلهای گوناگونی از کارابین SKS منجر شد که ناموفق بود و جهت بهینه سازی از مدل 30-1891 به وسیله ارتش بازگشت داده شد. از آغاز آشکار بود که دراگونوف و تیم او ماموریت یافته اند که یک اسلحه متوسط پیشرفته با قابلیت پشتیبانی آتش صحرایی خلق کنند. دراگونوف دریافت که می تواند بین مدرسه آموزش تک تیراندازی جهت سفارش بالا بردن دقت آتش افقی داشته باشد او ابتدا قصد داشت تلورانس بین قطعات مختلف سلاح را به حداقل برساند در حالی که وزن و طول لوله را به همان حالت نگه داشت.این نکته نیز مهم بود که فشار در سیلندر گاز از طریق دیگری کم شود اما به منظور یک کارکرد قابل اعتماد فشار گاز بالا بود با تحقیق مجدد روی SVD توسعه یافته این باور به وجود آمد که نمونه اصلی تفنگ تک تیرانداز SVD در 1959 تولید شد. هر چند با رسیدگی دقیق اجازه یافتیمSVD تاریخ 1958 را دریافت کنیم.در همان سال تگراووت رقابت را افتتاح کرد نسخه نخست تفنگ تک تیرانداز دراگونوف دارای قنداق و دستگیره تحتانی متفاوت از مدلهای بعدی نسخه 1963  بود.قنداق مدل اولیه محل قرارگیری گونه ندارد. مهندسی مجرای برگشت گاز نیز با مدل 1963 تفاوت دارد.

 دستگاه نشانه روی عقبی SVD-1958  به صورت یک روزنه دید با خط مماس پس و پیش رونده است.دستگاه نشانه روی جلوی یک کپی از سایت نشانه روی روزنه دید AK47 با یک محافظ است. اسلحه دقت خوب و قابل اطمینانی از خود نشان داد و امید می رفت مکانیزم آن دوام و بقا داشته باشد اگرچه درک مشترکی در کشورهای غربی وجود داشت که همه تولیدات دفاعی شوروی به سختی امتیاز انحصاری می گرفتند تا برای رقابت در یک محلی متمرکز شوند سیر تکاملی SVD یک مثال جهت معکوس است.میخائیل کلاشنیکف پیشنهاداتش را با خلق چندین تفنگ تک تیرانداز انجام داد.او دو مدل تولید کرد هر دو ساختار برجسته ای داشتند و تفنگها نشان دادند که به مراتب بهترین هستند.کلاشنیکف دریافت که شانس او برای بردن در رقابت واقعا کم است در مجموع او به طور کلی درگیر طراحی مسلسل جدید بود.آشکار بود که او نمی تواند قادر به انجام آن باشد(رقابت با دراگانوف).

طراحی معمولی اسلحه برای مسابقات با یک نوع مهمات مخصوص است اما برایSVD عکس قضیه درست بود. یک فشنگ تک تیرانداز مخصوص با یک مغزی فولادی به وسیله یک گروه از مهندسین روسی تحت رهبری ویکتور سا یلینکوف توسعه داده شد که از این مهمات را استفاده می کرد.SVD دقت در اهداف دوردست بهتری را نسبت به فشنگ های استاندارد موجود نشان داد

 روسها در این باره ضرب المثلی دارند که میگویند:دو مسافری بلیط در یک زمان (معادل فارسی آن: با یک دست دو هندوانه برداشتن است)کلاشنیکف مسابقه را واگذار کرد و به تلاش سخت تر روی مسلسل RPK پرداخت. به موازات تیم دراگانوف بیش از دو گروه طراحی با هدایت و رهبری الکساندر کنستانتینوف و فدور بارینوف روی یک پروژه مشابه کار کردند.تیم نیرومندتر این دو شاید الکساندر کنستانتینوف بود. مسابقه تا حدی سخت شد و به خطر اتداختن شهرت نیز بالا بود.دو سلاح گرم بهتر می توانست برای خدمت مورد قبول واقع شود. سال بعد تا نیمه سال به ترقی دادن نسخه اول SVD اختصاص یافت.دراگانوف با یک تیرانداز خویشاوند نزدیک خود سلاح را مورد موشکافی قرار داد که این اندکی به او در طراحی سلاح دقیق کمک کرد.

آشنایی با اسلحه دراگونوف

یکی از بررسی های او ساختار روپوش تحتانی محافظ دست بود. SVD همه کیفیت های لازم را دارا بود.نهایتا در 1963 دراگونوف برنده رقابت شد و اسلحه تیراندازان زبده ارتش شوروی گردید.مقایسه کردن SVD با 30/M1891 یک نرخ آتش 30-20 تیر در دقیقه دارد در حالی که موسین 30/1891 تنها 5 تیر دارد.کارشناسی دقت صد در صد بر خورد در یک دایره 100 میلی متری را برای SVD دارد.پایان تیراندازی با مهارت فوق العاده ای به وسیله تیرانداز ماهر به پیروزی SVD انجامید.

طراحی معمولی اسلحه برای مسابقات با یک نوع مهمات مخصوص است اما برایSVD عکس قضیه درست بود. یک فشنگ تک تیرانداز مخصوص با یک مغزی فولادی به وسیله یک گروه از مهندسین روسی تحت رهبری ویکتور سا یلینکوف توسعه داده شد که از این مهمات را استفاده می کرد.SVD دقت در اهداف دوردست بهتری را نسبت به فشنگ های استاندارد موجود نشان داد.

همراه SVD معمولی دراگانوف یک نسخه کوتاهتر از این سلاح مشهور را در کالیبر LR 22 طراحی کرد.TSV 1 متوسط برای تمرین تیراندازان سریع ارتش بود.و یک قنداق SVD معمولی یک روپوش لوله معمولی یک گیرنده کوتاهتر یک خشاب از نوع تپانچه ای جدا شدنی 10 تیر و یک لوله کوتاهتر داشت. این اسلحه دقتی عالی داشت.در یک فاصله 50 متری تیراندازان ماهر در حالت درازکش قادر بودند همه یک گروه 10 تیری را به داخل یک دایره 12 میلی متری شلیک کنند.تفنگ یک مکانیزم شلیک عالی و بی نظیر لگد مختصر برگه ناظم آتش فنر بازگشت و یک روپوش تا نوک آن داشت. ایوژنی قدروویچ دراگونوف در 4 اوت 1991 وفات کرد.

 

 

کشور سازنده

شوروی

سیستم مسلح شدن

فشار غیر مستقیم گاز باروت

کالیبر و فشنگ زه دار

R54*62/7 میلیمتر

تعداد خان و گردش

4 عدد ازچپ به راست

سرعت اولیه گلوله

830 متر بر ثانیه

برد مفید با دوربین

1300 متر

برد مفید بدون دوربین

1200 متر

وزن سلاح با دوربین وخشاب خالی

300/4 کیلوگرم

ظرفیت خشاب

10 تیر

طول سلاح بدون سرنیزه

122 سانتیمتر

طول سلاح با سرنیزه

137 سانتیمتر

وزن خشاب خالی

218 گرم

قدرت بزرگ نمایی دوربین

4 برابر

وزن دوربین

580 گرم

وضعیت برگه ناظم آتش از بالا به پائین

ضامن - آتش

برد مفید برای زدن سینه

430 متر

برد مفید برای زدن سر با ارتفاع 30 سانتیمتر

350 متر

برد مفید برای زدن هدفهای متحرک

640 متر

برد مؤثر

3800 متر

برد نهائی

4000 متر

میدان دید حقیقی

6 درجه

 

جمعه 22 فروردین 1393  1:28 AM
تشکرات از این پست
tachberdee
abedina
abedina
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 71
محل سکونت : گلستان

اسلحه ژ3

تاریخچه  تفنگ ژ3   

کشورهای سازنده جنگ افزار بعد از جنگ جهانی دوم به این فکر افتادندکه که تفنگ انفرادی بسازند ، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک بدین معنا که هم قدرت یک تیربار (مسلسل) را داشته باشد و هم دقت تفنگ را.لذا در سال 1959 شرکت (( Heckler & Koch آلمان غربی موفق شد تفنگ اتوماتیک و نیمه اتوماتیک ( ژ3 ) را به جهان عرضه کند.در حال حاضر بیش از 50 کشور دنیا از این سلاح استفاده می کنند و 8 کشور نیز از جمله جمهوری اسلامی ایران خود ،سازنده این سلاح میباشند.

بیش از 45 سال است که سلاح ژ3 بعنوان سلاح سازمانی در اختیار ارتش و نیروهای مسلح ایران است.این سلاح در ابتدا بصورت تعداد محدودی توسط کارخانه ( هکلر و کخ ) تحویل ارتش ایران گردید.سپس کارخانه ( Heckler & Koch ) اقدام به راه اندازی خط تولید این سلاح در صنایع مسلسل سازی ارتش (جنگ افزارسازی فعلی) نمود.پس از پیروزی اقلاب اسلامی متخصصین آلمانی ، ایران را ترک کردند.در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و با هجوم مردم به کارخانه و اشغال آن بسیاری از مدارک فنی و ابزارآلات تولید آن معدوم و مفقود گردید.سپس با تلاش متخصصین متعهد و انقلابی ایرانی کارخانه ، خط تولید بازسازی و راه اندازی شد.بدلیل استفاده از این سلاح در ارتش ایران و انعقاد پیمان منحله ( سنتو ) بین 3 کشور ایران،ترکیه و پاکستان ،این دو کشور نیز نسبت به انتخاب این سلاح برای نیروهای مسلح خود مبادرت ورزیدند. نمونه های جدید این سلاح مجهز به مکانیزم چکاننده 3 تیر نیز میباشد.

 

قطعات اصلي ژ-3 را نام ببريد؟

1- قنداق                  2- درپوش             3- بدنه           4- شعله پوش

5- بند                       6- روپوش لوله           7- لوله                8- قبضه تپانچه اي شكل

مشخصات تفنگ ژ-3 را نام ببريد؟ سلاحي خودكار كه بصورت تك تير و رگبارهاي كوتاه در كليه وضعيت هاي مختلف تيراندازي نمود و با خشاب 20 تيري تغذيه و با فشار گاز باروت مسلح مي شود.

مختصات تفنگ ژ-3 را نام ببريد؟

1-كاليبر 62/7 ميلي متر

 2- وزن با خشاب پر 700/4 كيلوگرم

  3- گنجانيش خشاب 20 تير

 4- سرعت تير تئوري 600-500 تير در دقيقه

 5- سرعت اوليه 800 متر بر ثانيه

 6- حداكثر برد تقريباً 3500 متر

 7- برد موثر 400 متر

 8- برد نهايي 3750 متر

 9- برد موثر با دوربين 600 متر

 10- برد موثر بدون دوربين 400 متر

 11- تعداد خان 4 عدد

 12- گردش خان (از چپ به راست)

انواع مهمات تفنگ ژ-3 را نام ببريد؟

 فشنگ سرجمع ـ فشنگ جنگي ـ فشنگ رسام ـ فشنگ مشكي

متعلقات تفنگ ژ-3 را نام ببريد؟

 1- خشاب 2- بند تفنگ 3- شعله پوش مانوري 4- دوربين دو پايه

نحوه تيراندازي سريع را بيان نمائيد؟

 1- نشانه روي 2- وضعيت صحيح 3- بستن درجه صحيح 4- عمل انگشت روي ماشه

عمب جنگ افزار شامل چند مرحله است؟

الف) مرحله يكم : 1- تظاهر    2- ادخال    3- بسته شدن   4- چفت شدن    5- ضربت زدن

ب) مرحله دوم : 1- رها شدن    2- باز شدن    3- مسلح شدن   4- اخراج   5- پرش

دوشنبه 15 دی 1393  5:05 PM
تشکرات از این پست
tachberdee
abedina
abedina
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 71
محل سکونت : گلستان

اسلحه تیر باز ژ3

 

تيربار ژ-3

 

مشخصات تيربار ژ-3 را بگوئيد؟ تيربار ام – ژ – 3 جنگ افزاري است خودكار، با لوله متحرك و قابل تنظيم، با نوارهاي 100 الي 250 فشنگي از سمت چپ تغذيه مي شود و به وسيله آب و هوا خنك مي شود. به وسيله فشار مستقيم گاز باروت مسلح مي شود.

اين سلاح اگر تميز و روغن كاري شده باشد، در ميادين سرد كارايي زيادي دارد، ولي زماني كه اسلحه كثيف باشد و يا روغن كاري نشده باشد، گير نموده و نمي توان از آن به خوبي استفاده نمود.

مختصات تيربار ژ-3 را بگوييد؟

 1-كاليبر 62/7 م م

 2- وزن گلوله 45/9 گرم

 3- طول جنگ افزار 5/122 سانتي متر

 4- وزن كل جنگ افزار با دو پايه 5/11 كيلوگرم

 5- وزن لوله 73/1 كيلوگرم

 6- طول جنگ افزار بدون قنداق 5/107 سانتيمتر

7- وزن دو پايه 1 كيلوگرم

 8- وزن گلنگدن 600 گرم

9- وزن فشنگ 5/42 گرم

10- تعداد خان 4 عدد و گردش از چپ به راست

 11- برد موثر 1200 متر

 12- حداكثر برد 4000 متر

 13- برد مفيد 3750 متر

14- طول گام 4/30 سانتيمت

15- عرض جنگ افزار 14 سانتي متر

16- نواخت تير عملي 650 الي 850 تير در دقيقه

17- سرعت تير عملي 1000 الي 1500 تير در دقيقه

 18- فاصله شكاف درجه تا نوك مگسك 43 سانتي متر

 19- سرعت اوليه گلوله در ثانيه يكم 820 متر.

 

ماموريت تيربار ژ-3 را توضيح دهيد؟

 داراي دو نوع ماموريت اصلي و فرعي مي باشد. ماموريت اصلي بر عليه هدف هاي زميني، و ماموريت فرعي بر عليه هدف هاي هوايي مي باشد. در آفند پشتيباني از نفرات پياده و در پدافند شركت در آخرين آتش هاي استحفاضي مي باشد.

براي وسايل و نگهداري تيربار ژ-3 از چه وسايل نظافت استفاده مي شود؟

1- كيف نظافت، كه وسايل نظافت در داخل آن نگهداري مي شود.

2- روغندان، براي روغنكاري جنگ افزار

3- تنظيف، براي نظافت داخل لوله و ساير قسمت ها

4- سمبه، جهت نظافت لوله

5- برس، جهت نظافت شيارها و پيچ ها

6- دوده تراش، براي نظافت شعله پوش و خزانه لوله

7- پوكه كش، كه از همان سر آچار استفاده مي شود.

 

باز و بسته كردن مختصر را بگوييد؟

1- اطمينان از خالي بودن اسلحه، 2- جدا كردن دو پايه، 3- بار كردن درب صفحه خوراك دهنده، 4- باز كردن عقبه، 5- خارج كردن فنر ارتجاع و روآيك، 6- خالي كردن روآيك، 7- خارج كردن لوله، 8- باز كردن شعله پوش، 9- خارج كردن هادي لوله (بوش)

سازمان تيربار ژ-3 را بگوييد؟ محل سازمان اين تيربار در گروه ادوات دسته پياده به تعداد 3 قبضه است. در آتش بار تير گردان توپخانه به تعداد 9 قبضه است.

 

نحوه تيراندازي سريع؟ 1- نشانه روي، 2- گرفتن وضعيت صحيح به خود، 3- بستن درجه صحيح و پنج عمل انگشت روي ماشه، 4- ذخيره گذاري و ذخيره برداري

حالات تيراندازي با تيربار ام – ژ – 3 را بگوييد؟ 1- وضعيت هجومي، 2- وضعيت ايستاده، 3- وضعيت درازكش

دوشنبه 15 دی 1393  5:06 PM
تشکرات از این پست
tachberdee
abedina
abedina
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 71
محل سکونت : گلستان

مين و تخريبات نظامي

علت احداث میادین مین: منظور متوقف نمودن، ضربه زدن، مصدوم نمودن و از بین بردن افراد و تجهیزات نیروهای خودی و نیروی ما جهت حفظ افراد و تجهیزات اقدام به مین گذاری می کنند.

تعریف مین: ظرفی است توخالی حاوی مقدار معینی مواد منفجره جهت تخریب و ایجاد خسارت به خودروها – قایقها – هواپیماها که باعث زخمی کشته شدن و یا از کار افتادن فرد یا تجهیزات می گردد مکانیزم تحریک مین توسط حرکت هدف / گذشت زمان/ وسایل کنترلی می باشد و مینها جهت ایجاد خسارت به دشمن کند کردن حرکت و یا حفاظت از مواضع مهم کاربرد دارد.

مین

مینهای ضد نفر: جهت کشتن و مجروح کردن افراد طراحی شده هنگامی عمل کرده که پای فرد روی آن رفته و یا سیم تله متصل به آن کشیده شود و یا زمان برگشت حالت ارتجاعی سیم تله عمل نمید و یا به وسیله ابزار کنترلی مکانیکی و یا الکتریکی منفجر می شود و عمل می کند. این مینها را زیر زمین یا روی زمین یا بالاتر از سطح زمین کار می گذارند.

مینهای ضد تانک:جهت از کار افتادن و نابود کردن خودروها و تانکها طراحی شده اند و نیاز به حداکثر فشار جهت انفجار دارند و هریک حاوی 5/1-14 kg ماده منفجره هستند و فشار بیش از 135 کیلوگرم باعث انفجار آنها می شود و یا دراز حساسیت ماسوره و یا در مرکز ثقل قرار گرفتن فشار بر روی مین بر اثر فشار کمتر هم منفجر می شود.

چهارشنبه 17 دی 1393  5:02 AM
تشکرات از این پست
tachberdee
abedina
abedina
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 71
محل سکونت : گلستان

اجزای مین

ماسوره: وسیله ای است که با ایجاد شعله یا ضربه موجب عمل انفجار در مین ها می گردد و دو نوع ماسوره ماسوره اصلی و فرعی می باشد.

ماسوره اصلی: که با مین بسته بندی و توزیع می شود و در هر مین خاص و متفاوت

است و قابل جدا شدن نیست

ماسوره فرعی: در بغل یا زیر زمین متصل می شود و در تله کردن مین از آن استفاده می شود.

چهارشنبه 17 دی 1393  5:04 AM
تشکرات از این پست
tachberdee
abedina
abedina
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 71
محل سکونت : گلستان

تله های انفجاری

تله های انفجاری: ابزاری است جهت مجروح کردن و یا کشتن افراد طراحی شده و هنگامی که یک فرد یا خودرو به آن نزدیک شوند یا تماس بگیرند برخلاف ظاهری بی خطر باعث تلفات و ضایعات می شود. مثل پاکت سیگار/ ساعت/ اسباب بازی.

مکانیزم عمل تله های انفجاری به دو گونه است: مکانیکی و الکتریکی

تله های انفجاری مکانیکی (فلزهای فولادی): که از طریق فشار – کشش – قطع کشی عمل می کند.

تله های انفجاری الکتریکی: که عملکرد آنها از طریق نور/ دما/ حساسیت به صدا/ لرزش و تأخیر زمان می باشد.

چهارشنبه 17 دی 1393  5:05 AM
تشکرات از این پست
tachberdee
abedina
abedina
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 71
محل سکونت : گلستان

درباره انبار مواد منفجره چه مي دانيد؟

. هرگز چاشني و مواد منفجره را يكجا انبار نكنيد.

2. هيچگونه آهن يا وسايل آتش زا (جرقه زننده) را در انبار مواد منفجره جاي ندهيد.

3. لوازم مختلف را در انبارهاي مواد منفجره قرار ندهيد.

4. صندوفها و جعبه هاي مواد منفجره را در داخل انبارها و يا در فاصله كمتر از 5 فوت از انبار باز نمائيد.

5- كفش هايي كه داراي ميخ هاي نمايان، نعل فلزي و يا پين فلزيست، در انبار نپوشيد و از پوتين لاستيكي، گالش و مانند آنها استفاده كنيد.

6- فشنگها و بسته هاي مسلح شده مواد منفجره را در انبار نگه نداريد.

7- از كشيدن، پرتاب كردن و انداختن صندوقهاي مواد منفجره در انبار خودداري نمائيد.

8- درب انبار مواد منفجره را همواره مسدود و قفل نمائيد و فقط يك نفر بايد مسئول انبار و توزيع مواد منفجره باشد.

9- اجازه سيگار كشيدن، درون يا نزديك انبار به هيچ وجه داده نشود.

10- ديناميت و مواد منفجره نيتروگليسيرين را همواره طوري انبار كنيد كه فشنگها به وضع افقي قرار گيرند.

11- كف انبار را هميشه تميز و پاكيزه نگهداريد.

12- محوطه دور انبار را از گياه و خاشاك پاك كرده و برگهاي خشك شده را از انبار دور كنيد و در انبار از چرغ قوه هاي مجاز يا چراغهاي الكتريكي مصوبه استفاده نمائيد.

13- جعبه هاي دست خورده و نيم پر مواد منفجره را از صندوقهاي پر جدا و همواره درب آنها را ببنديد.

14- داخل كردن كبريت و فندك و هر نوع وسايل آتش زا يا جرقه زننده به انبار ممنوع بوده و توصيه مي شود اين نكات و اقدامات روي تابلوئي نوشته و به ديوار انبار نصب شده تا هميشه مدنظر باشد.

چهارشنبه 17 دی 1393  5:06 AM
تشکرات از این پست
tachberdee
abedina
abedina
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 71
محل سکونت : گلستان

چگونه بايد مواد منفجره را انبار كرد؟

محل انبار مواد منفجره عوامل امنيت در دسترس بودن خشكي و زه كشي، نكاتي است كه محل انبارهاي مواد منفجره بر اساس آن تعيين مي گردد. پس از آن كه محل انبارها انتخاب گرديد بايد آنها را كاملاً از وجود علوفه و گياهان و خاشاك پاك نمود تا خطر آتش سوزي محدود گردد.

چهارشنبه 17 دی 1393  5:07 AM
تشکرات از این پست
tachberdee
abedina
abedina
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 71
محل سکونت : گلستان

آيا در مورد دستكاري مواد منفجره اطلاعاتي داريد؟

1- صندوقهاي مواد منفجره را درون انبار باز نكنيد.

2- از كار كردن با ديناميت كهنه يا عرق كرده خودداري نمائيد.

3- ديناميتهاي يخ زده را حز با رعايت نكات و دستورالعملها بكار نبريد.

4- هرگونه مواد منفجره و چاشني را با هم در يك كامينون حمل ننمائيد.

5- مواد منفجره و چاشني ها را در برابر تابش مستقيم آفتاب يا هر نوع حرارت ديگر قرار ندهيد.

6- با چاشني، بيهوده ور نرفته و روي آن نكوبيد.

7- از كشيدن سيمهاي چاشني برق خودداري نمائيد.

چهارشنبه 17 دی 1393  5:07 AM
تشکرات از این پست
tachberdee
abedina
abedina
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 71
محل سکونت : گلستان

مقررات مربوط به تهيه خرجها را بگوئيد؟

1- از استعمال نمونه هاي مختلف چاشني در يك مقدار خودداري نمائيد.

2- فراموش ننمائيد اگر با چاشني كار مي كنيد برگه اتصال را قبل از انفجار برداريد.

3- در طي طوفانهاي توام با رعد و برق يا چنانچه وقوع رعد و برق نزديك است از مسلح كردن و اتصال مدار برقي خودداري نمائيد.

4- دهانه چاشني را با دندان و يا با چاقو تنگ و فشرده نمائيد، براي اين كار از انبردست ويژه ي (ج ـ ام) استفاده كنيد (تنگ كن)

5- هرگز فيتيله باروتي كوتاه نگردد و سرعت سوزش فيتيله را قبلاً آزمايش كنيد.

6- فيتيله باروتي را پيچ و تاب نداده و از زدن دورهاي تند بدان خودداري نمائيد.

7- چاشني را پيش از استعمال بدقت وارسي نموده و مطمئن شويد خاك و مواد خارجي در آن وجود نداشته باشد.

8- هنگام راندن فيتيله به درون چاشني از ايجاد فشار يا پيچش گرداندن چاشني بپرهيزيد، اگر انبردست موجود نيست فقط مي توان از يك تله چوب نوك تيز و مناسب براي سوراخ كردن خرج استفاده كرد.

مقررات خرج گذاري :

الف) خرج مسلح شده را با فشار به درون سوراخ خرج نمائيد.

ب) در طي آموزش هنگام خرج گذاري روي چوب، فولاد، بتن، يا ساير مصالح مانند آن خرج را در سمت نزديك تماشاكنندگان قرار دهيد تا قطعات پرتاب شده دور از آنها و در سمت مخالف پرتاب گردد.

چهارشنبه 17 دی 1393  5:08 AM
تشکرات از این پست
tachberdee
abedina
abedina
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 71
محل سکونت : گلستان

خصوصيات مواد منفجره نظامي

1- مواد اوليه به سادگي تهيه شده و از نظر اقتصادي ارزان باشد.

2- در مقابل ضربه و اصطلاك داراي حساسيت كم باشد.

3- در انفجار از شدت و سرعت مناسبي برخوردار باشد.

4- اثبات كافي از نظر قابل استفاده بودن در مدت طولاني نگهداري در انبارها و در شرايط مختلف جوي مختلف باشد.

5- وزن مخصوص زيادي داشته باشد.

6- در مدت انبار كردن و حمل و نقل از نظر توليد گازهاي سمي خطر كمتري را داشته باشد.

7- داراي شكل و ابعاد مناسب جهت بسته بندي و حمل و نقل باشد.

8- داراي قدرت زياد در مقابل حجم كمتر باشد.

چهارشنبه 17 دی 1393  5:09 AM
تشکرات از این پست
tachberdee
abedina
abedina
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 71
محل سکونت : گلستان

مواد منفجره عمل نکرده

مواد منفجره عمل نکرده: مهمات عمل نکرده مثل نارنجکها/ راکتها/ گلوله توپها/ گلوله تانک/ بمبها/ فیوزها/ بمبهای خوشه ای دقیقاً مثل یک مین در اثر فشار/ حرکت/ لمس نمودن منفجر می شوند تعدادی از مهمات عمل نکرده دارای فیوزهای حساس به حرکت سنسورهای مغناطیسی می باشد و به راحتی مسلح می شوند و بسیار خطرناک می باشند. پس هرگز آنها را لمس نکنید و هر دستگاه را تا فاصله 15 متری به مهمات عمل نکرده نزدیک نکنید زیرا باعث مسلح شدن بمب می شوند.

انواع علایمی که احتمال وجود مین در یک منطقه می باشد را نام ببرید:

علایم هشدار مین/ سیم تله/ حیوانات مجروح و مرده/ علایم جنگی/ رفتار مردم بومی/ خاک و گیاهان پراکنده شده.

یک شنبه 21 دی 1393  4:35 AM
تشکرات از این پست
tachberdee
abedina
abedina
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 71
محل سکونت : گلستان

علایم هشدار مین

علایم هشدار مین: مثل سیم خاردار تابلوی خطر مین در اطراف میدان مین نصب می شود به رنگ قرمز روشن به شکل مربع و یا مثلث در اندازه های 25در25 سانتی متر و شکل اسکلت صورت انسان و نوشته خطر مین روی آن تصویر شده است.

سیم تله: سیمی نازک و اغلب بدون انعطاف که به وسیله مکانیزم ماسوره ضامن به مین ضد نفر یا تله انفجاری متصل می شود جنس آن از فلز است و از سیم خاردار ریسمان شاخه درختان نیز می توان استفاده کرد. سیم تله در ارتفاع کمی بالاتر از زمین.

علایم جنگی: خودروهای خراب و از کار افتاده- تجهیزات- تجهیزات تخریب شده نشانگر احتمال وجود مین است اگر خودروها از قسمت کف یا چرخها خراب شده باشند نشانه تخریب توسط مین می باشد. مین ها به ندرت فرسوده می شوند و مینهای

دیگری با وجود یک مین در یک منطقه ممکن است وجود داشته باشد.

یک شنبه 21 دی 1393  4:36 AM
تشکرات از این پست
tachberdee
abedina
abedina
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 71
محل سکونت : گلستان

دستورات اضطراری در میدان مین

دستورات اضطراری در میدان مین: همیشه در زمین مسطح قدم بردارید/ در زمینهای گلی یا نرم در بازگشت قدم جای قدم قبلی بگذارید و آرام حرکت کنید/ در حرکات یک نفر مسئول هدایت دیگران باشد و در یک زمان یک نفر حرکت کند با 25 متر فاصله از نفر بعدی/ جهت خروج از میدان مین ابتدا سیم تله ها را بیابید و سپس سیخک بزنید و عجله نکنید/ جهت پی بردن به وجود سیم تله یک میله انعطاف پذیر و نازک به طول 1-3 متر یا یک تکه چوب نازک یا یک سیم یا هر شیء که قابل انعطاف باشد و تحت فشار 30-60 گرم خم شود انتخاب می کنیم و اگر وسیله ای نیافتیم با نگاه به اشیاء مختلف در محدوده خودمان از وجود سیم تله آگاه می شویم جهت یافتن سیم تله وسیله در دست را به طور افقی نگه می داریم و به آرامی در ارتفاع 5/1 متری با هم اندازه بلندترین نفر گروه تیم بالا می بریم اگر به مانعی برخورد کرد فوراً فشار را قطع کرده و علت ایجاد مانع را بررسی می کنیم (زاویه سیخک زدن 30 درجه) می باشد. برای سیخک زدن به طور درازکش به زانو نشسته عمل می کنیم و از پیچ کشی قلم با هر شیء که 11cm طول داشته باشد استفاده می کنیم در عرض 33cm یا 21 انگشت و به طول نیم متر انجام و بعد از پاکسازی علامتگذاری می کنیم.

 

یک شنبه 21 دی 1393  4:37 AM
تشکرات از این پست
tachberdee
abedina
abedina
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 71
محل سکونت : گلستان

ساير مواد منفجره

ساير مواد منفجره را نام ببريد : پتن، آرمادي، ايكس، نتريل، آماتول، تركيب آ-3

پتن ها در كجاها استفاده مي شود؟

 در ساختمان فيتيله هاي انفجاري و بعنوان خرج انفجاري استفاده مي شود.

آردي ايكس در كجا به كار مي رود؟ در ساختمان چاشني ها به كار مي رود.

بگويد نتريل در كجا به كار مي رود؟ به عنوان خرج كمكي به كار مي رود.

آماتول در كجا به كار مي رود : بجاي تي ان تي و در ساختمان اژدربنگالها به كار مي رود.

یک شنبه 21 دی 1393  4:37 AM
تشکرات از این پست
tachberdee
دسترسی سریع به انجمن ها