0

بچه ها وبلاگنویسی رو شروع کنیم!!

 
shirani98
shirani98
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 483
محل سکونت : اصفهان

بچه ها وبلاگنویسی رو شروع کنیم!!

با سلام. بالاخره فرصتی شد تا دوباره در انجمن وبلاگ نویسی راسخون  و در کنار دوستان خوبم مطلبی را تقدیمتان کنم. امیدوارم که این مطلب در کنار تجربه ی شخصیتان مفید واقع شود.

در مورد وبلاگنویسی مطالب مختلفی وجود دارد که هر نویسنده ای با توجه به تجربیات خود و علم روز در مورد آن می نویسد. سعی می کنم در سری مطالب وبلاگنویسی را شروع کنیم ، مطالب کوتاه و مفید باشد و بار آموزشی و یادگیری داشته باشد.

همیشه افرادی که در فضای مجازی به سیر و سلوک می پردازند و خود را به هر چیزی جز ارایه مطلب و به اشتراک گذاشتن تجربه هایشان مشغول می سازند،سوالشان این است که آیا داشتن وبلاگ یا وبسایت ضروری است؟

اولین مورد برای جواب چنین سوالی پرسیدن دو سوال و اهداف ساخت وبلاگ از نگاه آنان است!

  • آیا شما ایده و تجربه ای برای ارایه به دیگران دارید؟
  • آیا شما اصلا دوست دارید دفترچه ای مجازی در اینترنت برای ثبت رویدادها و تجربیات خود داشته باشید؟

معمولا جوابی که در برابر این سوال گفته میشود “بله” است! که طرف حرف بنده با این دسته است نه افرادی که هیچ علاقه ای به داشتن و یا نوشتن در وبلاگی ندارند و بیشتر زندگیشان با گزینه های کپی و پست موس کامپیوتر سرکار دارد تا نوشتن!

شروع به کار

داشتن یک وبلاگ یا وبسایت کار سختی نیست مخصوصا در چندسال اخیر که با هزینه ای ناچیز میتوانید برای خود یک دامین و فضایی نسبتا خوب تهیه کنید و سایت خود را بر روی آن بارگیری کنید و یا از سرویس دهنده های رایگان وبلاگ استفاده کنید!

موضوع وبلاگ

بسته به تجربه ی شما در زمینه ی خاص و یا با داشتن ایده ای بکر،می توانید وبلاگ خود را راه اندازی کرده و مطمئن باشید که حتما موفق خواهید شد.اما اگر ایده ی خاصی ندارید مشکلی نیست می توانید با ساخت وبلاگ در یکی از بلاگرهای فارسی، مانند: میهن بلاگ، بلاگفا، رز بلاگ و… کار خود را شروع کنید!

اگر از تمام کسانی که در زمینه ی وب موفق بوده اند بپرسید شروع کارشان از کجا بوده است،بیشترشان یک جواب می دهند آن هم ساخت یک وبلاگ در یکی از سرویسهای وبلاگ رایگان است!

صرف ساخت وبلاگ یا وبسایت حتما این نیست که شما باید کلی اطلاعات داشته باشید و یا از سواد دانشگاهی و مدارک بالا برخوردار باشید! این چنین نیست! هستند کسانی که در زمینه های متنوع و مورد علاقه کار می کنند. برای مثال سایتهایی با موضوع؛ عکس، گرافیک، آی تی، مذهبی، سیاسی(البته با شناخت خط قرمزها) ،برنامه نویسی، خبری و حتی روزنوشتهای شخصی که ممکن است برای دیگران نیز اتفاق افتاده باشند. همه و همه و هزاران موضوع دیگر هدف شما از آینده ی وبلاگ نویسی را مشخص می کند، پس درست انتخاب کنید!

من به شخصه به موضوعات مختلف علاقه دارم و سعی می کنم در حد توانم، آن موضوعاتی را که می پسندم  در صورت علاقه ی دیگران با آنان به اشتراک بگذارم. برای مثال مسایل محبوب من در وب، مذهبی، سیاسی، علمی و تکنولوژی است و حتی سایتهایی هم برای این زمینه ها در نظر گرفته ام تا بتوانم هر کدام از این مسایل را در جای خود مطرح کنم.

نوشتن مطلب

بعد از انتخاب موضوع وبلاگ خود، حالا نوبت به نوشتن مطلب است. هیچ حد و مرزی برای نوشتن شما آن هم در وبلاگ شخصیتان وجود ندارد پس راحت باشید و آنچه را که می پسندید و در حلقه ی موضوع اصلی وبلاگتان است را بنویسید.

کپی کاری ممنوع

سعی کنید از سایتها و وبلاگهای دیگر کپی نکنید و اگر کپی کردید حتما منبع را ذکر کنید. زیرا این کار باعث نمی شود تا شما به وسیله ی آن موضوع در اینترنت مطرح شوید مگر به عنوان کپی کار!

در بالا، بنده به چند عنوان از صدها عنوان وبلاگ نویسی به صورت کوتاه و خلاصه اشاره کردم. در موضوعات بعدی سعی می کنم تا جوانب مختلف وبلاگ نویسی را از ابتدا با همدیگر مرور کنیم. در آخر هم چند سایت به شما معرفی می کنم که از سایتهای مورد علاقه ام هستند. می توانید مشاهده کنید که می توان هر موضوعی را به عنوان موضوع اصلی وبلاگ خود قرار دهید!

  • تازه وارد شخصی چند موضوعه
  • آموزش حرفه ای PHP برنامه نویسی وب
  • سررسید روزانه نویسی
  • ۱ادمین فناوری
  • پدال خودرو
  • و….

هنر وبلاگ نویس ، خلق محتواست نه تقلید آن

تماس با من : shirani98@yahoo.com

درباره من

سعی می کنم تا حد معقول از تجربیات دیگران استفاده کنم. حد معقول یعنی نکات مثبت هر تجربه؛ که باعث پیشرفت می شود. اگر با تمام وجود تلاش می کنید، هیچوقت به خود این تفکر را راه ندهید که پیشرفت نخواهید کرد.

 

پنج شنبه 21 فروردین 1393  1:43 PM
تشکرات از این پست
hossein201273 sayyed13737373 rasekhoon_weblog khoda1393
shirani98
shirani98
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 483
محل سکونت : اصفهان

وبلاگ‌نویسی را آغاز کنیم ( قسمت دوم )

با دومین قسمت بچه ها وبلاگ نویسی را شروع کنیم در خدمتان هستیم. امیدوارم در طول این مقاله به دانسته هایتان اضافه شود.

شروع وبلاگنویسی همیشه برای افراد تازه کار کابوس بزرگی محسوب می شود؛ به همین علت بیشتر این افراد همیشه از این کار فرار می کنند. دلیل چنین کاری به عوامل بسیاری بستگی دارد، از جمله:

  • نداشتن اطلاعات برای چگونگی شروع کار

  • انتخاب موضوع

  • انتخاب سرویس و کار با آنها

  • چگونگی جذب کاربر

  • و…

کسانی که از صفر شروع کردند می دانند هرکدام از این عوامل،  پروسه ای طاقت فرساست، اما باید این را هم بدانند که تنها ابتدای هر کاری سخت است و زمانی که علمشان در این زمینه وسعت پیدا کرد، عاشق کارشان می شوند. برای نوشتن در وبلاگ یا وبسایت خود ابتدا باید اعتماد به نفس خود را بالا برده و مطمئن باشید که در طی کار، شوق و خلاقیت بیشتری برای ادامه ی کار پیدا خواهید کرد.

در اینجا به توضیح چند عاملی که در قبل اشاره شده می پردازم. تاکید می کنم این سری مطالب، یادگیری پایه وبلاگنویسی است زیرا همیشه خیل وسیعی از افراد وارد دنیای مجازی می شوند که نیاز به یادگیری چنین مسائلی دارند.

اطلاعات لازم برای شروع کار

به جرات می گویم این مرحله که ابتدایی ترین مرحله برای یک وبلاگنویس است، مهمترین مرحله است. نداشتن اطلاعات در هر زمینه ای باعث سردرگمی در روند کار شده تا جایی که ممکن است در ادامه از انجام آن صرف نظر کنید!

انتخاب موضوع

در انتخاب موضوع در ابتدای کار دستتان بازتر است. چون وقت کافی برای یافتن آن را خواهید داشت. و رفته رفته نوع موضوع خود را متناسب با عملکرد و دانش خود که در این زمینه به بدست آورده اید انتخاب می کنید. از اینکه وبلاگ ها و وبسایت های مختلفی با موضوعی که شما انتخاب کرده اید مطالب بسیاری نوشته اند نگران نباشید؛ زیرا خوانندگان با اینکه منبع مطالعاتی خود را از میان سایتهای پربازدید و معروف انتخاب می کنند، شانس شما هم به همان اندازه خواهد بود به شرطی که مطالب شما مطالبی رقابتی و مفید باشد.

 انتخاب سرویس مناسب

به شخصه دوستان و افراد زیادی را می شناسم که برای انتخاب سرویس مورد نظر برای وبلاگنویسی در پی هاست شخصی و سیستم های مدیریت محتوا و… هستند و می خواهند حرفه ای شروع کنند! اما برای شروع دست نگه دارید! حرفه ای بودن بد نیست اما برای حرفه ای شدن باید قدم به قدم پیش رفت چون یک شبه نمی توان حرفه ای شد!

انتخاب سرویس یکی از مواردی است که سلیقه ی شخصی در آن دخیل است و شما با امتحان کردن سرویس های مختلف حتما یکی از آن ها را انتخاب خواهید کرد. ابتدا بیایید از سرویسهای وبلاگ دهی رایگان استفاده کنید تا از کم و کیف آنها با خبر شده و بعد سیستم مورد نظر را با توجه به نیازهای خود انتخاب کنید.

یکی از مزایای سرویس های رایگان وبلاگدهی، همانطور که از نام آن برمی آید رایگان بودن آنهاست. یعنی شما چه برای ساخت یک وبلاگ و یا چند وبلاگ هزینه ای را متقبل نمی شوید. این مزیت راه را برای امتحان کردن روش های مختلف برای حرفه ای شدن در وبلاگنویسی برای شما باز گذاشته تا بتوانید حتی اگر به قیمت اداره ی چند وبلاگ با موضوعات مختلف هم که شده، آینده ی وبلاگنویسی خود را رقم بزنید.

هنر وبلاگ نویس ، خلق محتواست نه تقلید آن

تماس با من : shirani98@yahoo.com

درباره من

سعی می کنم تا حد معقول از تجربیات دیگران استفاده کنم. حد معقول یعنی نکات مثبت هر تجربه؛ که باعث پیشرفت می شود. اگر با تمام وجود تلاش می کنید، هیچوقت به خود این تفکر را راه ندهید که پیشرفت نخواهید کرد.

 

جمعه 22 فروردین 1393  10:53 AM
تشکرات از این پست
rasekhoon_weblog hossein201273
shirani98
shirani98
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 483
محل سکونت : اصفهان

وبلاگ‌نویسی را آغاز کنیم ( قسمت سوم )

 این مطلب سومین قسمت از سلسه آموزش های پایه برای شروع وبلاگنویسی است.

وبلاگ‌نویسی را آغاز کنیم (قسمت اول)

در قسمت پیش در مورد کسب اطلاعات پایه در مورد وبلاگنویسی با استفاده از مقالات و آموزش ها، انتخاب موضوع و همچنین انتخاب سرویس مورد نظر برای شروع کار صحبت کردیم. اما هر یک از این عناوین می تواند به صورت گسترده مورد بحث قرار گیرد تا بتوان شناخت بیشتر و بهتری نسبت به هریک از این موضوعات پیدا کرد. اما به علت اینکه می خواهیم این سری مطالب خسته کننده نباشد به صورت کوتاه و فهرست وار هریک را توضیح می دهیم. تا در فرصتی بهتر به جزییات بپردازیم.

در این مطلب قصد داریم تا نگاهی کلی به چرایی ساخت وبلاگ بیاندازیم. زیرا بیشتر افراد از خود این سوال را می پرسند که اصلا چه نیازی به ساخت وبلاگ داریم؟! ابتدا باید گفت ضرورتی برای ساخت وبلاگ وجود ندارد اما کسانی که علاقه به این کار دارند باید بدانند چند نکته برای داشتن یک وبلاگ و نوشتن در آن وجود خواهد داشت:

  • انتشار تجربیات در فضای بی انتهای وب
  • اشتراک تجربیات شخصی در مورد موضوعات مختلف
  • ایجاد یک حلقه ی گسترده در تعامل با دیگران
  • کسب تجربه

گزینه های بالا تماما در یک راستا و مکمل یکدیگرند زیرا نقطه ی اشتراک و اتکای آنان نوشتن است. شما بدون محدودیت می توانید تجربیات خود را در سطح وسیعی بسط (گسترش) دهید. این کار علاوه بر ورود در فضای مجازی و شناخت آن باعث صرفه جویی در وقت و دسترسی همیشگی به منبع عظیمی به نام کاربران خواهد بود. زیرا در فضای مجازی نسبت به دنیای حقیقی طیف وسیعی از کاربران وجود دارند که متقاعد کردن آنان به علت وجود تفکرات مختلف و یا نزدیک به شما راحت تر از دنیای حقیقی می باشد.

بروز کردن اطلاعات

شاید در ابتدای وبلاگنویسی در هر زمینه ای این سوال پیش بیاید که نداشتن اطلاعات زیاد چه تاثیری بر وبلاگنویسی می گذارد؟ جواب این سوال بسیار ساده است. بیشتر افراد از نداشتن اطلاعات در مورد موضوعات نوشتاری وبلاگ خود دچار مشکل می شوند. اما باید گفت وبلاگ نویسی به صورت خودکار باعث افزایش اطلاعات شما خواهد شد. زیرا به صورت ناخودآگاه برای دریافت اطلاعات بیشتر مطالعات خود را در زمینه ی مورد نظر افزایش خواهید داد و این یعنی افزایش و بروزرسانی اطلاعات که در دراز مدت تاثیر بسزایی در نوع نوشتن، انتخاب موضوعات مختلف، پیدا کردن پاسخ برای سوالات خود و دیگران و… دارد.

کسب تجربه

وجود کاربران و نقش آنان در بالا بردن سطح تجربیات همیشه به نفع نویسنده خواهد بود. زیرا تعاملی بودن یک مطلب، نوشته یا موضوع باعث می شود نظرات مختلفی را در مورد دیدگاه خود جذب کرده تا به جزییات بپردازید و یا از دیدگاه خود به علت متقاعد شدن عقب نشینی کنید همین امر سبب کسب تجربه می شود!

استفاده دیگران از تجربیات شما

کسب تجربه با توجه به عنوان قبلی و مهارت انتشار و اشتراک این تجربه با دیگران شروع ایجاد یک حلقه ی وسیع را با استفاده از کاربران رقم می زند. شاید به نظر شما و یا برخی ممکن است تجربیات شما پیش پا افتاده و ابتدایی باشد اما این را همیشه به خاطر بسپارید که همین تجربیات پیش پا افتاده شروعی برای یک کاربر تازه وارد خواهد بود.

استفاده ی ابزاری

اگر فضای مجازی را به عنوان یک بستر در نظر بگیریم وبلاگنویسی به مانند یک ابزار خواهد بود. حال می توان از این ابزار به غیر از انتشار دیدگاه خود استفاده های دیگری را نیز ببرید. ممکن است از دید شخص نیازی یه غیر از نوشتن در وبلاگ خود را احساس نکند ولی فردی دیگر در کنار نوشتن استفاده های دیگری را از وبلاگ خود می برد. این استفاده ها با توجه به نیاز افراد درجه بندی می شوند. شما نیز می توانید در این مورد نیازسنجی کنید.

فکر می کنم این چند گزینه شروع خوبی برای در نظر گرفتن چرایی داشتن وبلاگ و وبلاگ نویسی بوده باشد. در مطالب بعدی با زوایای دیگر وبلاگنویسی آشنا خواهیم شد.

هنر وبلاگ نویس ، خلق محتواست نه تقلید آن

تماس با من : shirani98@yahoo.com

درباره من

سعی می کنم تا حد معقول از تجربیات دیگران استفاده کنم. حد معقول یعنی نکات مثبت هر تجربه؛ که باعث پیشرفت می شود. اگر با تمام وجود تلاش می کنید، هیچوقت به خود این تفکر را راه ندهید که پیشرفت نخواهید کرد.

 

سه شنبه 26 فروردین 1393  5:38 PM
تشکرات از این پست
hossein201273 rasekhoon_weblog
shirani98
shirani98
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 483
محل سکونت : اصفهان

وبلاگ‌نویسی را آغاز کنیم ( قسمت چهارم )

اگر در مطالب بالا از سری مطالب “وبلاگ‌نویسی را آغاز کنیم” با ما همراه بوده باشید حتما می دانید که این مطالب برای بالابردن سطح آگاهی من و شما و تعامل بیشتر با همدیگر برای رسیدن به هدفمان یعنی وبلاگنویسی اصولی است. در این مطلب نیز طبق روال گذشته تیتروار ابعاد مختلف وبلاگنویسی را توضیح داده تا به نتیجه ای مناسب برسیم.

وبلاگ‌نویسی را آغاز کنیم (قسمت دوم)

عناوین این قسمت عبارت است از:

  • انتخاب موضوع وبلاگ (تعیین هدف)
  • انتخاب سرویس وبلاگ نویسی
  • انتخاب نام مناسب برای وبلاگ

انتخاب موضوع وبلاگ (تعیین هدف)

اصلی ترین گزینه برای شروع کار انتخاب موضوع مناسب جهت برپایی یک وبلاگ و نوشتن در آن است. یعنی تعیین هدف برای آینده ی وبلاگنویسی و یا شروع کار در وبلاگنویسی برای رسیدن به هدف! اینجا ما قصد نداریم به شما بگوییم چه موضوعی را انتخاب و یا چه موضوعی انتخاب نکنید! بلکه قصد ما راهنمایی برای بهترین انتخاب برای شماست؛ تا بتوانید از ابتدای کار قدرتمند ظاهر شوید و به علت تعدد موضوعاتی که در ذهن خود دارید به مشکل برنخورید.

باید توجه داشته باشید که همیشه بهترین موضوع پربازدیدترین نخواهد بود! حتما می گویید یعنی چه؟ یعنی اینکه صرف انتخاب موضوع مورد علاقه توسط شما به این معنی نیست آن موضوع مورد توجه ی همه ی افراد قرار بگیرد. برای مثال وبلاگ های آشپزی تنها قشر آشپز، وبلاگ های اقتصادی قشر اقتصاددانان، وبلاگ های فناوری علاقه مندان به فناوری و… را هدف قرار می دهند. پس برای انتخاب موضوع وبلاگ باید متوجه باشید که غیراز علاقه ی شخصی خود، به چه میزان می توانید کاربران را جذب مطالب خود کنید.

و در مقابل همیشه پربازدیدترین ها بهترین موضوع نخواهند بود! اگر قسمت قبل مورد توجه شما قرار نگرفت یعنی بازدید یک مطلب برای شما از موضوع و محتوای وبلاگ یا نوشته مهم تر است. پس در فکر موضوعاتی باشید که در بازه زمانی کم بیشترین بازدید را به خود اختصاص دهد. انتخاب موضوع آن هم بسته به شناخت روحیات کاربر توسط شما و میزان جستجوی آن موضوع در فضای وب دارد. البته معمولا بیشتر چنین موضوعاتی، دوره های خاص زمانی دارد و ممکن است بعد از آن دوره، بازدید افت محسوسی کند.

  • وبلاگ چند موضوعی

چند موضوعه بودن یک وبلاگ به هیچ عنوان چیز بدی به شمار نمی آید. البته تا زمانی که موضوعات مختلفی که انتخاب کرده اید با هم تناسب داشته باشند نه تناقض! برای مثال مطالب آشپزی، اقتصاد و فناوری با یکدیگر در تناقض اند!

  • انتخاب موضوع با توجه به توانایی

شاید مکرر توسط بنده تکرار شده است که دانش شما طی موضوعی که به آن می پردازید افزایش می یابد. این افزایش می تواند از راه مطالعه، تعامل، تجربه، آزمون و خطا و… باشد. اما آیا شما توانایی آن را دارید که طی بازه های زمانی مختلف اطلاعات خود را بروز کنید؟ اگر چنین توانایی در خود نمی بینید آن موضوع را انتخاب نکنید! چون رفته رفته باعث سرد شدن شما در نوشتن و بعد منصرف شدن از وبلاگنویسی است.

  • انتخاب موضوع و زمان

حتما فکر می کنید زمان چه ارتباطی به انتخاب موضوع دارد! باید گفت انتخاب برخی موضوعات برای نوشتن به معنی گذاشتن وقت کافی برای آن است. این زمان ممکن در یافتن منابع، ترجمه متون، انتخاب تصاویر، پاسخ به سوالات کاربر و.. صرف شود. وقتی شما زمان کافی برای تمرکز برای روی مطلب مورد نظر خود را ندارید قطعا از بار محتوایی آن کاسته خواهد شد. این یعنی پسرفت و با توجه به عنوان قبلی یعنی ضعف در توانایی! هرچند اگر توانایی شما بالا باشد اما اینجا توانایی شما در زمان خلاصه می شود. پس موضوعی را انتخاب کنید که بتوانید زمان کافی برای آن بگذارید.

انتخاب موضوع در این چند خط خلاصه نمی شود بلکه موارد بسیار زیاد دیگری را نیز دربر می گیرد که پرداختن به آن از حوصله ی این نوشته خارج است.

انتخاب سرویس وبلاگدهی

بهترین گزینه استفاده از سرویس های رایگان برای شروع کار است. به دلایلی که  گفته شد و دلایلی در ادامه خواهیم آورد.

در ابتدا شما زمانیکه شروع به کار می کنید به محیطی نیاز دارید که در عین ساده بودن امکانات مناسبی هم جهت برآورده کردن نیازهای اولیه شما داشته باشد. بدین معنی که شما زمان کمتری را صرف کلنجار رفتن با سیستم وبلاگدهی خود کرده و از طرفی ساده بودن این سیستم ها  کار را برای یادگیری آن آسانتر خواهد کرد. اما استفاده از سیستم های نیمه حرفه ای و حرفه ای در ابتدای کار جز سردرگمی برای شما چیزی به ارمغان نخواهد آورد.

کاربران مبتدی معمولا نیازهای اولیه خود را در یک سرویس وبلاگدهی رایگان پیدا خواهند کرد. مخصوصا زمانی که این سیستم ها امکانات بسیاری که بعضا در سیستم های حرفه ای دیده می شوند را در خود جای داده اند.

  • آزمون و خطا

خوبی سرویس های رایگان این است که شما قادرید تا بی نهایت وبلاگ برای خود بسازید! مطالب، بازدید، کاربران و… را مورد ارزیابی قرار دهید. یعنی به معنای واقعی می توانید آزمون و خطا انجام دهید و توانایی خود را بسنجید. گزینه ای که در هاست های شخصی به علت محدود بودن برخی امکانات و یا موارد مهم دیگر به خوبی امکان پذیر نمی باشد.

انتخاب نام مناسب برای وبلاگ

انتخاب نام برای وبلاگ مانند انتخاب موضوع یک گزینه ی انتخابی است. اما دست شما برای انتخاب نام بازتر است. این نام هم می تواند عنوان اصلی و یا آدرس بلاگ شما (دامین) باشد. معمولا مواردی که برای انتخاب نام در نظر گرفته می شود شامل زیر است:

  • انتخاب نام با توجه به موضوع
  • انتخاب نام با استفاده از کلمات کلیدی زمینه های فعالیت
  • قابل فهم بودن نام ( بسته به نوع زبان مطرح می شود تا نام وبلاگ در آن زبان، معنا و مفهوم داشته باشد)
  • ساده یا ترکیبی فرقی ندارد (مهم این است که بخاطرسپاری آن آسان باشد)
  • انتخاب نکردن نام های معروف (شاید در ابتدا انتخاب نام های بلاگ های معروف خوشایند باشد اما رفته رفته به ضرر بلاگ شما خواهد بود)

امیدوارم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد. اگر فکر می کنید مواردی جا مانده خوشحال می شویم تا در قسمت نظرات آن را مطرح کنید.

هنر وبلاگ نویس ، خلق محتواست نه تقلید آن

تماس با من : shirani98@yahoo.com

درباره من

سعی می کنم تا حد معقول از تجربیات دیگران استفاده کنم. حد معقول یعنی نکات مثبت هر تجربه؛ که باعث پیشرفت می شود. اگر با تمام وجود تلاش می کنید، هیچوقت به خود این تفکر را راه ندهید که پیشرفت نخواهید کرد.

 

پنج شنبه 28 فروردین 1393  4:18 PM
تشکرات از این پست
rasekhoon_weblog
shirani98
shirani98
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 483
محل سکونت : اصفهان

وبلاگ‌نویسی را آغاز کنیم (قسمت پنجم)

در مطالب گذشته به برخی از عناوین اصلی برای شروع وبلاگنویسی پرداختیم. البته صرفا توضیحات کوتاه و مفهومی بود تا دوستان عزیز را دچار سردرگمی نکند! در این مطلب به یکی از مهمترین نکات در وبلاگنویسی می پردازیم و آن هم جذب کاربر خواهد بود.

اگر شما بهترین وبلاگ را هم داشته باشید ولی از بازدید واقعی کاربر برای استفاده از مطالب شما خبری نباشد، قطعا آن وبلاگ هیچ حرفی برای گفتن در سطح وب ندارد. در این مطلب سعی می کنیم راه هایی برای جذب بهتر و بیشتر کاربر به وبلاگ را مختصر توضیح دهیم.

وبلاگ‌نویسی را آغاز کنیم (قسمت سوم)

محتوای تاثیرگذار

اولین و مهمترین گزینه برای یک وبلاگ، محتوا محور بودن آن است. محتوای صحیح، نقش اصلی و تعیین کننده‌ای در برقراری ارتباط بین نویسنده و کاربر را ایفا می کند. این نقش بقدری مهم است که حتی اگر کاربری به یکی از مطالب وبلاگ شما علاقه نشان دهد؛ برای گزینش سایتها برای مطالعه در زمانهای بعد، یکی از انتخابهای آن، وبلاگ شما خواهد بود. حتی اگر مطالب بعدی در سطح مطالب قبلی نباشد!

موضوعات بروز

اگر در پی نوشتن همراه با جذب حداکثری کاربر هستید، حتما موضوعاتی را انتخاب کنید که در حوزه ی کاری شما بروز باشد. این بدین معنیست که محتوای روز و جستجوی کاربران براساس موضوعات مطرح در سطح وب، بهترین گزینه برای انتخاب موضوع و همچنین جذب کاربر خواهد بود. باید توجه داشته باشید که هیچ محدودیتی در این زمینه برای وبلاگ هایی که در زمینه های مختلف می نویسند وجود ندارد. زیرا کاربران مختلف با سلایق و علوم مختلف بدنبال موضوعات بروز در حوزه خاص خود در فضای وب هستند و وبلاگ هایی را انتخاب می کنند که در آن زمینه اطلاعات روز را در اختیارشان قرار دهد.

اصل موضوع بدون حاشیه

متاسفانه در بیشتر وبلاگ ها بجای پرداختن به اصل موضوع در نوشته ی هدف، به مقدمه چینی و نوعی زیاده روی در مقدمه می پردازند. در برخی اوقات این عمل در جای‌جای نوشته تکرار شده و باعث گم شدن اصل موضوع می شود. این زیاده‌روی در بیشتر اوقات بجای آشنایی دادن کاربر با نوشته، کاربر را از خود می راند. باید سعی بر این باشد در نوشته تا حدامکان کمتر به حاشیه پرداخته، و اصل موضوع نوشته را، محور نوشتن خود قرار دهید.

قسمت‌بندی نوشته

یکی از نکاتی که به قابل فهم‌تر بودن نوشته به کاربر کمک می کند، قسمت بندی نوشته است. ممکن است یک موضوع شاخه های دیگری را در برگیرد. همین امر باعث می شود بدانید قسمت‌بندی نوشته به عناوین و پاراگراف های مختلف، می تواند بار فهم مطلب را افزایش داده و خواننده را دچار مشکل نکند. این عمل باعث می شود شما در نوشته از حاشیه پردازی که در عنوان قبلی گذشت خودداری کرده و اصل موضوع را بیان کنید.

ارتباط دوستانه با کاربران

یک وبلاگ در زمینه ی نوشتار، محتوا محور و در بحث بازدید، کاربرمحور است. همواره ارتباط دوستانه با کاربر، باعث جذب بهتر و بیشتر خواهد شد. البته این موضوع در ایران زیاد برجسته نیست. دلایل چنین رفتاری را هم نمی توان به صورت قطع، یکسان بیان کرد اما وجه مشترک آن دلایل شخصیتی است. حال برای رفع چنین مشکلاتی بهترین راه برقراری ارتباط دوستانه با کاربران است. چگونگی آن هم رفع نیاز کاربر از جانب شماست! برای مثال: پاسخ به سوالات و مشکلات کاربران، ظرفیت پذیرش انتقاد و پاسخ دوستانه به آن، پذیرفتن اشتباه در مورد نظر یا ایده فرد و برگشت از آن و مسایلی از این قبیل نقش اساسی در ارتباطی محکم و پایدار بین نویسنده و خواننده را پایه گذاری می کنند.

شاید تا بدینجا با خود بگویید آیا جذب کاربر با این موارد امکان پذیر است؟! آری. شاید بتوان این موارد را اصول ابتدایی وبلاگنویسی دانست! اما این موارد به تنهایی نیاز یک وبلاگنویس برای جذب کاربر و خواننده را برطرف نمی کند زیرا راهکارهای دیگر نیز مکمل این موارد خواهند بود که در سطح وب مطالب گوناگونی راجع به آن نوشته شده است. برای مثال: سئو، طراحی، تبلیغ، استفاده از شبکه های اجتماعی و… در جذب کاربر!

در کنار بکار بردن بسیاری از راهکارها که ماهم پیشنهاد می کنیم؛ راهکارهایی هم هست که استفاده از آنها را منع می کنیم! زیرا بجای جذب کاربر به صورت مداوم، تاثیر زمانی متمرکز دارند. یعنی در زمانی خاص باعث افزایش کاربر شده سپس باعث نزول آن خواهد شد. البته به شرط آنکه کاربران ورودی واقعا کاربر و خواننده باشند!

نتیجه

در کنار تمامی مواردی که در بالا ذکر شد، باید به این موضوع هم توجه کنید که جذب کاربر کاری است که زمان می برد و نمی توان در مدتی کوتاه کاربران زیادی را به وبلاگ جذب کرد. بنابراین اگر روند پیشرفت شما در این مسیر کند بود ناامید نشوید و به کار خود ادامه دهید تا به ندرت به هدف خود که همان جذب کاربران بسیار است برسید. اگر قسمت های قبلی سری مقالات « وبلاگ نویسی را آغاز کنیم » را هنوز نخوانده اید توصیه می کنیم آنها را از دست ندهید.

هنر وبلاگ نویس ، خلق محتواست نه تقلید آن

تماس با من : shirani98@yahoo.com

درباره من

سعی می کنم تا حد معقول از تجربیات دیگران استفاده کنم. حد معقول یعنی نکات مثبت هر تجربه؛ که باعث پیشرفت می شود. اگر با تمام وجود تلاش می کنید، هیچوقت به خود این تفکر را راه ندهید که پیشرفت نخواهید کرد.

 

شنبه 30 فروردین 1393  11:02 PM
تشکرات از این پست
rasekhoon_weblog hossein201273
shirani98
shirani98
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 483
محل سکونت : اصفهان

وبلاگنویسی را آغاز کنیم (قسمت ششم)

در سری مطالب “بچه ها وبلاگنویسی رو شروع کنیم” تقریبا برخی از خصوصیات وبلاگنویسی را بیان کردیم. که شامل: کسب اطلاعات اولیه برای شروع کار، هدف، انتخاب موضوع، محتوا، خصوصیات فردی برای برقراری ارتباط با کاربر و… می شده. اما یکی از مسائلی که وبلاگنویسان برای شروع کار همواره با آن برخورد دارند و به نوعی یک دغدغه برای آنان می باشد انتخاب سیستمی کامل برای ساخت وبلاگ است. سیستمی که بتواند نیازهای اولیه و سپس نیازهای ثانویه، پس از کار با آن را مرتفع کند.

وبلاگنویسی را آغاز کنیم (قسمت چهارم)

سیستم وبلاگنویسی رایگان

خوشبختانه در حال حاضر سامانه های زیادی در ایران یافت می شوند که به صورت رایگان مشغول به ارایه خدمات به کاربران و دوستداران وبلاگنویسی هستند. چه آنهایی که از ابتدا شروع به کار کردند و پرچم دار تجربه هستند مانند: بلاگفا، میهن بلاگ، اسکای بلاگ و چه آنهایی که در ابتدای راه هستند. اما نکته ای که باید برای انتخاب یک سامانه وبلاگنویسی به آن توجه کرد تنها در تجربه یا قدیمی بودن آن نیست بلکه عوامل متعددی را در برمی گیرد که به صورت گذرا به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

  • امنیت اطلاعات در سیستم های وبلاگنویسی

معمولا یکی از بزرگترین مواردی که مدیران سامانه های وبلاگنویسی بر روی آن مانور تبلبغاتی می دهند، دادن اطمینان خاطر به کاربران بابت حفظ امنیت و همچنین محرمانه بودن اطلاعات وبلاگ ها و صاحبان آن است. البته بحث امنیت در هر سامانه ای کامل و ۱۰۰٪ نیست؛ اما آنچه مهم است تلاش برای بالا نگه داشتن امنیت است. پس اولین موردی که باید به آن توجه کرد مقدار امنیت یک سامانه است.

سوال اینجاست که برای اینکه مقدار امنیت یک سامانه ی وبلاگنویسی را دریابیم باید به چه مواردی توجه کنیم؟ این مبحث به صورت خاص به خود کاربر برنمی گردد زیرا تمام کاربران نمی توانند به صورت حرفه ای به کشف مشکلات امنیتی یک سامانه بپردازند چون ممکن است اطلاعات لازم برای اینکار را نداشته باشند. اما بهترین راه کسب تجربه از گروه ها و افراد با سابقه‌ای است که در زمینه ی امنیت فعالیت می کنند. معمولا این افراد مشکلات مربوط به سامانه را به مدیران آن گزارش داده و سپس آن را به اطلاع عموم می رسانند! (البته بعید می دانم که در ایران به این شدت به این مبحث اهمیت داده شود!)

  • امکانات و محیط کاربری پویا

این مورد همیشه برای من اهمیت بسزایی برای انتخاب یک سامانه وبلاگنویسی داشته است. شاید برخی تنها به یک ویرایشگر و یک صفحه ی ساده برای نوشتن نیاز داشته باشند اما تعداد بسیاری چنین محیطی را با امکانات ناکافی نمی پسندند! به نظرم چنین تفکری معقول به نظر می رسد. زیرا نبود محیطی زیبا و امکانات کافی به مرور زمان باعث دلسرد شدن و دست از کار کشیدن فرد می شود. این نکته را در نظر بگیرید که چه محیطی برای شما جذاب است و تاثیر مثبت در روحیه شما به وقت نوشتن دارد. عوامل بسیاری به محیطی پویا کمک می کنند مانند: چینش عناصر مختلف در کنار یکدیگر، رنگبندی، در دسترس بودن امکانات اصلی در طراحی و…

امکانات یک سامانه وبلاگنویسی نیز یکی از مواردی است که نبود و یا کامل نبودن آنها در برخی مواقع باعث کوچ کاربر به سامانه ای دیگر می شود. اما خوشبختانه با تعدد سامانه های وبلاگدهی در ایران رقابت هم میان آنها چشمگیر است؛ و بروزرسانی های مختلفی در زمان های کوتاه از طرف مدیران برای افزایش امکانات و کارایی آنها و از دست ندادن کاربران به علت نبود امکانات اعمال می شود. امکانات یک سامانه رابطه ی مستقیم با مقدار نیاز شما به آن دارد. پس قبل از انتخاب حتما سری هم به قسمت توضیحات و معرفی یک سامانه ی وبلاگدهی بزنید و موارد را مرور کنید و نیازهای خود را با آن مقایسه و سپس انتخاب کنید.

  • تاثیر نام دامنه در انتخاب

هر سامانه وبلاگدهی بر روی دامنه ای خاص بارگذاری می شود مانند: blog.ir و وبلاگ شما نیر بر روی ساب دامین بارگذاری شده و به صورت you.blog.ir خوانده خواهد شد. انتخاب دامنه ای (blogfa.com) که سامانه وبلاگدهی بر روی آن قرار دارد موردی سلیقه‌ای است. برخی آدرس های بلند و برخی آدرس های کوتاه را می پسندند. برخی نام و مفهوم را در نظر می گیرند و برخی دیگر میزان محبوبیت دامنه را! همه و همه بحثی است سلیقه ای که می توان پس از مرور امکانات و باقی جنبه ها، در مورد آن تصمیم گیری کرد. ابتدا قرار بود در انتهای مطلب به سامانه های وبلاگدهی اشاره کنم اما با توجه به عنوان این قسمت نمونه هایی از آنها را در این قسمت می آورم:

  • blog.ir
  • blogfa.com
  • blogsky.com
  • mihanblog.com
  • rozblog.ir

همانطور که در بالا مشاهده می کنید نام ها مختلف است اما در انتها این شمایید که با مقایسه معیارهای مختلف، آن را انتخاب می کنید.

سیستم های مدیریت محتوای شخصی یا غیررایگان

سامانه های وبلاگدهی رایگان نیز خود یک CMS (سیستم مدیریت محتوا) می باشند. با این تفاوت که وبلاگ های زیادی بر روی آن ایجاد شده و صرفا مدیریت یک وبلاگ توسط شما انجام می شود و مواردی از قبیل تنظیمات و مدیریت وبلاگ های دیگر توسط مدیریت انجام می گیرد. بیان این نکته به این دلیل بود که تفاوت های میان یک وبلاگ رایگان در سامانه های وبلاگدهی و یک سیستم مدیریت محتوا به عنوان یک سایت‌ساز را درک کنید. اما داشتن یک وبلاگ شخصی با سیستمی که خودتان انتخاب می کنید این امتیاز را به شما می دهد تا مدیریت بهتری بر روی تنظیمات و همچنین شخصی سازی های مختلف داشته باشید. ساخت وبلاگ شخصی با سیستم مدیریت محتوای انتخابی شما شامل موارد زیر می شود و البته هزینه بردار نیز هست:

  • انتخاب سیستم مدیریت محتوا

در مورد این قسمت می توانید از عناوینی (امنیت، امکانات، محیط پویا و..) که در این مطلب به آن اشاره شد استفاده کنید. زیرا تفاوت چندانی بین نوع انتخاب با توجه به سیستم وجود ندارد بجز شخصی سازی ها و تنظیمات مخصوص هر سامانه. شما می توانید از ده‌ها سیستم مدیریت محتوای رایگان و متن باز که در جهان شناخته شده اند استفاده کنید. این سیستم ها در ایران فارسی سازی شده و مشکلات مربوط به زبان برطرف شده است. وجود انجمن های مختلف برای راهنمایی کاربران نیز مزید بر علت است.

  • انتخاب هاست مناسب (میزبان)

برای بارگذاری یک سیستم مدیریت محتوا نیاز به یک میزبان برای نصب آن دارید. شرکت های مختلفی ارایه دهنده ی این خدمات هستند. اما مبحث امنیت، آپ‌تایم بالا، خدمات و پشتیبانی در انتخاب هاست تاثیر بسزایی دارند. حتما میزبانی را انتخاب کنید که بتواند به این موارد عمل کند!

  • انتخاب دامنه

وجود دامنه ی مناسب برای وبلاگ ها همیشه مسئله ای چالش برانگیز بوده است. زیرا نام دامنه ارتباط مستقیمی با زمینه فعالیت وبلاگ دارد. البته مدتیست که دیگر مانند قبل به آن توجه نمی شود و نام هایی انتخاب می شود که هیچ ارتباطی با زمینه ی فعالیت وبلاگ ندارد که هیچ، بلکه نام هایی انتخاب می شود که بیادسپاری توسط مخاطب را نیز دچار مشکل می کند. در این عنوان ۳ مورد مطرح شد که باید در زمان انتخاب به آن توجه زیادی داشته باشید: انتخاب دامنه با توجه به زمینه ی فعالیت، مفهومی بودن نام دامنه، بیادسپاری آسان!

نتبجه

مواردی که گذشت نقش مهمی در تصمیم گیری شما برای انتخاب سامانه مورد نظر وبلاگنویسی دارد؛ چه به صورت رایگان و یا غیررایگان! اما اگر تازه کارید و می خواهید خود را محک بزنید و متوجه شوید می توانید وبلاگنویسی را شروع و سپس ادامه دهید پیشنهاد ما این است که ابتدا از سامانه های وبلاگدهی رایگان استفاده کنید و با روش آزمون و خطا در انتخاب نوع موضوع، محتوا، نوشتن و… کسب تجربه کرده و پس از مدتی کار و آشنایی با روش های مختلف نوشته های محتوا محور و روش های جذب کاربر، وبلاگ شخصی خود را با سیستم مدیریت محتوای انتخابی برپا کنید!

هنر وبلاگ نویس ، خلق محتواست نه تقلید آن

تماس با من : shirani98@yahoo.com

درباره من

سعی می کنم تا حد معقول از تجربیات دیگران استفاده کنم. حد معقول یعنی نکات مثبت هر تجربه؛ که باعث پیشرفت می شود. اگر با تمام وجود تلاش می کنید، هیچوقت به خود این تفکر را راه ندهید که پیشرفت نخواهید کرد.

 

دوشنبه 1 اردیبهشت 1393  6:52 PM
تشکرات از این پست
hossein201273 rasekhoon_weblog
دسترسی سریع به انجمن ها