طعم خوب شکلات تلخ باعث شده است طرفداران زيادي داشته باشد.
به نقل از سايت «نيوزويک» نتايج تحقيقات نيز مفيد بودن شکلات تلخ را تأييد مي کند. بعضي معتقدند شکلات تلخ ۷۰ درصد به بالا را مي توان هميشه مصرف کرد صرف نظر از درستي يا نادرستي اين موضوع در ادامه مطلب به معرفي بخشي از خواص شکلات کاکائويي پرداخته مي شود.
پوست سالم تر:مصرف شکلات غني از آنتي اکسيدان باعث نرم تر شدن پوست، کاهش خشکي و افزايش مقاومت آن در برابر سوختگي مي شود. نتايج تحقيقات نشان مي دهد، مصرف کاکائو رطوبت پوست را تا ۲۵ درصد افزايش مي دهد و اين بهترين خبر براي افرادي است که پوستشان خشک است.
با مصرف کاکائو گردش خون در پوست تقويت مي شود. از اين رو در مويرگ هاي پوستي، ميزان اکسيژن و مواد معدني افزايش مي يابد و اين امر مانع از آفتاب سوختگي پوست مي شود.
دندان هاي سالم تر:قند موجود در شکلات باعث خرابي دندان ها مي شود .با اين حال محققان معتقدند که کاکائوي خالص از دندان ها محافظت مي کند. پوست دانه هاي کاکائو حاوي ترکيبات ضدباکتريايي است که از ايجاد جرم دندان پيشگيري مي کند.
در مطالعه اي روي کودکاني که به مدت ۴ روز مسواک نزده بودند مشخص شد استفاده از دهان شويه حاوي کاکائو مي تواند جرم دندان را تقريباً تا ۲۰ درصد کاهش دهد و ۲۱درصد از باکتري ها را از بين ببرد.
کاهش دهنده اشتهاي کاذب و وزن:کاکائو غني از فيبر و پروتئين است. شکلات تلخ معمولي حاوي ۴ گرم فيبر و ۹ گرم پروتئين است و هر يک قاشق غذاخوري پودر کاکائو حاوي ۴ گرم فيبر و يک گرم پروتئين است. اما محققان هلندي دريافته اند افرادي که شکلات تلخ ۸۵ درصد را بو مي کنند، با کاهش وزن مواجه مي شوند. بو کردن شکلات تلخ، باعث توليد هورمون ضدگرسنگي به نام گريلين مي شود و تأثير آن براي يک ساعت مي ماند.
قلب سالم تر:
از آن جا که شکلات حاوي کره و سرشار از چربي اشباع شده است، از شکلات به عنوان ماده غذايي مضر ياد مي کنند. اما در واقع همانند چربي هاي اشباع شده ديگر مانند روغن نارگيل،مصرف کم کره کاکائو براي سلامت مفيد است.
يک سوم چربي موجود در کاکائو اسيد استئاريک است که به تک چربي اشباع نشده سالم به نام اسيد اولئيک تبديل مي شود. اسيد اولئيک در واقع، ميزان کلسترول مضر را کاهش و ميزان کلسترول خوب را افزايش مي دهد. افزون بر آن، ترکيب هاي متعدد ضد التهابي موجود در کاکائو به بدن در مقابله با التهاب مزمن عروق کمک مي کند تا انعطاف پذيري رگ هاي خون را بهبود بخشد؛ در نتيجه باعث کاهش فشارخون و عدم چسبيدگي پلاکت هاي خون مي شود و از ايجاد انسداد در ديواره هاي رگ جلوگيري مي کند. همه اين عوامل در کاهش بيماري قلبي نقش دارد.
تمرکز بيشتر:بررسي محققان نشان مي دهد که شکلات گردش خون به مغز را افزايش مي دهد و در نتيجه قدرت تمرکز افزايش مي يابد با انجام مطالعه اي مشخص شد مصرف مقدار کم از فلاوانوئيد کاکائو به مدت ۵ روز باعث خون رساني بهتر به مغز مي شود.
اضطراب کمتر:استرس، ميزان توليد کورتيزول را در بدن افزايش مي دهد. اين امر باعث تراکم چربي دور شکم يا اعضاي بدن مي شود. اين تراکم چربي، خطر افسردگي، بيماري قلبي و سکته را افزايش مي دهد.
اما نتايج يک بررسي نشان داد، افرادي که به مدت ۲ هفته روزانه ۴۰ گرم شکلات تلخ مصرف کردند، ميزان کورتيزول در آنها کاهش يافت. بررسي ديگر نيز نشان داد،افرادي که هر روز کاکائو مصرف مي کردند، با ۱۰ درصد کاهش ميزان اضطراب مواجه بودند و ۱۰ درصد نسبت به قبل احساس آرامش بيشتري مي کردند.
براي ورزشکاران مفيد است:
شکلات، ميزان انرژي قبل از ورزش را افزايش مي دهد. در يک جلسه سخت ورزشي به بدن انرژي مي دهد و پس از ورزش درد عضله ها را کاهش مي دهد. کاتيکينز و اپي کاتيکينز که ۲ نوع آنتي اکسيدان است، ميزان جذب مواد مغذي و انرژي زا توسط عضله ها را افزايش مي دهد.