0

بررسی فنی سونی اریکسون XPERIA X1: تجربه جدید

 
electroniclibrary
electroniclibrary
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 676
محل سکونت : لرستان

بررسی فنی سونی اریکسون XPERIA X1: تجربه جدید

جی اس ام آریا : مدل XPERIA X1 سونی اریکسون را می توان جذاب ترین گوشی Pocket PC در نظر گرفت که امکانات و قابلیت های بسیاری نیز به همراه دارد . این گوشی دارای قاب فلزی مقاوم ، صفحه نمایش بزرگ و پنل های جدید Xperia است که یکی از مجهزترین گوشی های ویندوز موبایل محسوب می شود .
 


 


 


مزایا :

• پشتیبانی از چهار باند GSM / GPRS / EDGE و HSDPA 7.2 Mbps
• صفحه نمایش لمسی 3 اینچ با وضوح WVGA و 65K رنگ
• پردازشگر Qualcomm MSM7200 528 Mhz و 256 MB DDR SDRAM
• دوربین 3.15 مگاپیکسل با کانون اتوماتیک و فیلمبرداری در وضوح VGA
• صفحه کلید کشویی چهار ردیفی QWERTY
• Wi-Fi و گیرنده داخلی GPS با A-GPS
• منوی X-Panels
• کلید حرکتی اپتیکال
• قاب فلزی شیک و مقاوم
• پورت استاندارد miniUSB و بلوتوث 2.0 باA2DP
• محل کارت حافظه microSD
• رادیو FM با RDS
• سوکت صوتی استاندارد 3.5 میلی متری
• ویرایشگر مستندات MS Office Mobile
• مرورگر وب Opera 9.5
• کارایی عالی پخش ویدئو
• کیفیت صوتی مطلوب

معایب :

• اندازه نسبتا بزرگ گوشی
• با استفاده از انگشت بخوبی نمی توان در منو مرور کرد
• کارایی متوسط دوربین
• شتاب سنج داخلی ندارد
• خوانایی ضعیف صفحه نمایش زیر نور مستقیم خورشید
• فیلمبرداری در کیفیت پایین VGA در 30fps و در فرمت 3Gp انجام می شود
• پورت خروجی تلویزیون ندارد
• مرورگر از فلش کامل پشتیبانی نمی کند

طراحی :

در جعبه XPERIA سونی اریکسون چیزی وجود ندارد که جلب توجه کند و تنها موردی که پس از باز کردن جعبه توجه کاربر را جلب می کند سطح براق آن است . در جعبه گوشی ، شارژر / کابل داده ، قلم اضافی ، هدست دو تکه ای که یک سر آن سوکت 3.5 میلی متری است ، CD با نرم افزار PC Sync و دفترچه راهنما وجود دارد . یک کارت حافظه microSD نیز داخل جعبه مشاهده می شود که ظرفیت آن در بازارهای مختلف موبایل ، متفاوت است . متاسفانه در جعبه گوشی ، محافظ صفحه نمایش یا جلد وجود ندارد .
        

ابعاد این گوشی 110.5×52.6×17 میلی متر و وزن آن 145 گرم است . نمای فلزی گوشی جلوه خاصی به آن می دهد . این گوشی در نسخه مشکی و نقره ای آن زیبا به نظر می رسد . اگرچه بیشتر کاربران نسخه مشکی را بر نسخه نقره ای ترجیح می دهند . بخش عمده قاب جلو را صفحه نمایش لمسی 3 اینچ گوشی می پوشاند . قاب جلوی گوشی و درب باتری از فولاد ضد زنگ ساخته شده است و اثر انگشت را نشان نمی دهد. بقیه قسمت های گوشی از پلاستیک مقاوم تشکیل شده در حالی که لبه های آن کرومی می باشد .
        

خروجی صدای گوشی در بالای صفحه نمایش مشاهده می شود که حسگر نور محیط و دوربین ثانویه برای مکالمه تصویری در دو طرف آن وجود دارد . کلید مسیریابی به سبک X در زیر صفحه نمایش قرار دارد که کلیدها نیز متناسب با آن می باشند . حاشیه بین کلیدها به رنگ سفید روشن می شود تا دو طرح بارز X را ایجاد نماید . کلیدهای این بخش شامل کلیدهای تماس ، یک جفت SoftKey و کلید حرکتی با مرکز تایید کننده است که بعنوان یک کلید حرکتی اپتیکال نیز عمل می کند .
کلیدهای کنترل OK و X-PANEL نیز وجود دارند . اگرچه این فضا برای کلیدهای کنترل کافی نیست با اینحال تمام کلیدها بخوبی کار می کنند . جهت بالای کلید حرکتی از برآمدگی کمی برخوردار است که به موجب آن به راحتی مورد استفاده قرار نمی گیرد . سفتی و واکنش پذیری کم این کلید قابل مقایسه با سایر جهت های کلید حرکتی نیست . جهت های دیگر این کلید به اندازه کافی بزرگ هستند و بخوبی واکنش می دهند . مرکز کلید حرکتی نیز بخوبی عمل می کند. کلید حرکتی اپتیکال با 5 سطح حساسیت نیاز تمامی کاربران را برطرف می کند .
        

کلید ولوم و کلید دیافراگم دوربین در دو انتهای طرف راست گوشی قرار دارند . استفاده از کلیدها آسان است و ساختار آنها متناسب با طراحی کلی گوشی می باشد . کلید دوربین علیرغم اینکه باریک است بخوبی عمل می کند و نیمه فشار دادن آن قابل تشخیص است . از کلید ولوم بعنوان کلید زوم نیز استفاده می شود .
        

برای سهولت استفاده از کلید دیافراگم ، گودی کوچکی بطور قرینه با آن در طرف چپ گوشی وجود دارد که در زمان گرفتن عکس شست کاربر روی آن قرار می گیرد . پورت miniUSB نیز در طرف چپ گوشی وجود دارد که از آن برای شارژ کردن XPeria X1 استفاده می شود .
    
کلید روشن / خاموش ، سوکت صوتی استاندارد 3.5 میلی متری و محفظه قلم در قسمت بالای گوشی وجود دارد. قلم گوشی دارای ویژگی فعال و مغناطیسی نیست و باید آن را بطور دستی بیرون بکشید یا در محل قرار دهید .
        
چهار LED وضعیت در کناره های گوشی وجود دارد که دو LED فوقانی در صورت خالی شدن باتری و ایجاد error با نور قرمز چشمک میزند در حالی که دو LED دیگر توسط بعضی از نرم افزارها به رنگ بنفش – ارغوانی فعال می شوند . باتری گوشی زیر قاب پشت قرار دارد که یک باتری Li-Ion با توان 1500 mAh است . محل کارت حافظه microSD نیزدر این قسمت مشاهده می شود که چندان مناسب نیست زیرا برای جابجایی آن باید قاب پشت را بردارید .
    
لنز دوربین 3.2 مگاپیکسل بهمراه فلش LED در قسمت بالای قاب پشت داخل یک شش ضلعی مشکی قرار دارد .

 


 

شنبه 20 آذر 1389  5:31 PM
تشکرات از این پست
electroniclibrary
electroniclibrary
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 676
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:بررسی فنی سونی اریکسون XPERIA X1: تجربه جدید

صفحه نمایش :

سونی اریکسون XPERIA X1 دارای یک صفحه نمایش 3 اینچ با وضوح 480×800 پیکسل است که 65K رنگ را نشان می دهد . نور زمینه صفحه نمایش یکنواخت است و از شدت کافی برخوردار می باشد که به موجب آن در تاریکی به راحتی می توان از گوشی استفاده کرد .
        

X1 نیز مانند سایر گوشی های ویندوز موبایل از خوانایی ضعیف زیر نور خورشید برخوردار است . باقی ماندن اثر انگشت روی صفحه نمایش تا حدودی از کیفیت تصاویر می کاهد . صفحه نمایش یک میلی متر از سطح اطراف پایین تر قرار دارد که بدین دلیل کار کردن با قلم در اطراف لبه های صفحه نمایش آسان تر می شود و مزیت دیگر آن محافظت از صفحه نمایش است .

صفحه کلید :

صفحه کلید QWERTY از مهمترین تفاوت های این گوشی و Touch Pro محسوب می شود . کلید Space و Enter اندازه بزرگی دارند با اینحال صفحه کلید QWERTY پنج ردیفی در Touch Pro راحت تر مورد استفاده قرار می گیرد . کلیدهای صفحه کلید بطور مورب مرتب شده اند . اندازه ، شکل و واکنش کلیدها در حد مطلوب است . ردیف بالای کلیدها در این صفحه کلید QWERTY چهار ردیفی از ارتفاع کافی برخوردار نیست و از معایب گوشی محسوب می شود .
    

XPERIA بدلیل طراحی کشویی قوسی شکل خود در زمان تایپ کردن با صفحه کلید QWERTY از زاویه دید بهتری در صفحه نمایش برخوردار است . مکانیزم کشویی این گوشی در مقایسه با Touch Pro بهتر عمل می کند . با باز کردن صفحه کلید ، صفحه نمایش بطور اتوماتیک به حالت افقی می چرخد . 

ساختار منو :

چیزی که XPERIA X1 را از سایر گوشی های Pocket PC جدا می کند سبک منوی آن است . پنل های X1 خیلی متفاوت از منوی لمسی ویندوز موبایل نیست و از نظر کاربرد مانند آن می باشد . در این گوشی بنظر می رسد که چند منو ادغام شده اند و در عوض یک Plug-in صفحه اصلی با چند نوار ، چند صفحه اصلی وجود دارد که سوئیچ بین آنها نیز بسیار آسان و جالب است . پنل ها به کاربر اجازه می دهند تا ظاهر صفحه اصلی را تغییر بدهد و با یک لمس به media و سرویس های مختلف وب دسترسی پیدا می کند .
        

7 پنل از پیش نصب شده وجود دارد که کاربر می تواند از آنها استفاده کند و با دکمه سخت افزاری X Panel با یک کلیک می توان مجموعه ها را مشاهده و مرتب کرد . SoftKey چپ امکان سوئیچ بین حالت مشاهده ماتریس و کارت را فراهم می کند . SoftKey راست کاربر را به تنظیمات X-Panels می برد که در آنجا می تواند تنظیم در ماتریس را تغییر بدهد یا پنل های دانلود شده جدید را به آن اضافه کند . کاربر می تواند فقط 9 پنل را مشاهده کند اگرچه تعداد پنل های نصب شده می تواند از این تعداد بیشتر باشد . کاربر با استفاده از تنظیمات X-Panels انتخاب می کند که کدام پنل قابل مشاهده شود .
        

هر پنل با یک جفت کلید Context همراه است . حالت پنل ماتریس بصورت انیمیشن است و پنل انتخابی فعلی بصورت یک نمونه کوچک در اندازه بزرگتر ظاهر می شود . چرخش صفحه نمایش با پنل ها فعال است و آنها براساس باز بودن یا نبودن صفحه کلید کشویی در حالت افقی و عمودی کار می کنند . شتاب سنج وجود ندارد تا امکان چرخش اتوماتیک صفحه نمایش را فراهم کند .
    

با استفاده از تنظیمات سیستم می توان چرخش منو را فراهم نمود . نخستین پنل ، یک صفحه نمایش MicroSoft Today با برند XPERIA است که اگر به ظاهر استاندارد ویندوز موبایل عادت دارید نخستین انتخاب شما می باشد . تعدادی از پنل های سونی اریکسون نیز وجود دارد که از نظر ویژگی ها مانند یکدیگر می باشند .
    

این پنل ها دسترسی سریع به مخاطبین ، تقویم ، پیام ، وب ، ساعت و ... را در طرحی که مانند ترکیبی از MicroSoft Today ،Widgets و صفحه نمایش Standby فعال سری 60 سیمبین است فراهم می کنند . ردیفی از دکمه های ارتباطی دسترسی لمسی به حالت هواپیما ، مدیر WLAN ، بلوتوث ، شماره گیر و پروفایل های زنگ را فراهم می نمایند . لیستی از آخرین نرم افزارهای بکار گرفته شده در پایین صفحه نمایش ارائه می شود .
    

یکی از جالب ترین پنل ها ، 3D Fish است که برای استفاده از آن بدون تردید باید به دفترچه راهنما رجوع کنید. در آغاز اسامی ماهی هایی که روی صفحه اصلی شنا می کنند ارائه می شوند . چهار ماهی وجود دارد که در واقع یکی از آنها فقط در صورت داشتن تماس نامؤفق ظاهر می شود . ماهی سیاه با تغییر دادن رنگ ، شما را از کم بودن شارژ باتری آگاه می کند . در صورت قطع کردن صدا ، ماهی دیگر خاکستری می شود . ماهی ها دور انگشت کاربر جمع می شوند و به ضربه های روی صفحه نمایش واکنش نشان می دهند .
        

پنل Media Xperience همانطور که از نام آن پیداست برای دسترسی به گالری عکس ، فایل های موسیقی ، ویدئوها و بازی های ذخیره شده در حافظه گوشی یا کارت حافظه microSD است . سبک آن متناسب با ظاهر Media Center است که در گوشی های اخیر سونی اریکسون وجود دارد . دفترچه تلفن نیز در این پنل فراهم شده است و از طریق فایل های چند رسانه ای می توان آنها را مشاهده نمود . مرور در دفترچه تلفن درست مانند Apple iPhone است و با استفاده از صفحه کلید QWERTY می توان در مخاطبین جستجو کرد . در این پنل از میان سه اندازه فونت و سه پیش زمینه انیمیشن مختلف می توانید مورد دلخواه را انتخاب کنید . پیش زمینه رنگ خود را مطابق با زمان روز از سبز به آبی و بالعکس تغییر می دهد .
    
پنل XPERIA FM Radio ساده ترین روش برای کار با رادیو FM داخلی است . منوی آن نیز ساده و مناسب است .
    
آخرین آیتم نصب شده ، Google Panel است که دسترسی مستقیم به موتور جستجوی معروف گوگل را فراهم می کند و سرویس های بسیار معروف نقشه ها ، mail ، تقویم و عکس ها را ارائه می دهد .
    
تعدادی پنل دیگر نیز در وب سایت Downloads & Fun سونی اریکسون وجود دارد که مانند نرم افزارهای معمولی ویندوز موبایل می توان آنها را نصب یا حذف کرد . این نرم افزارها در تمامی دستگاههای Pocket PC قابل دانلود و نصب نیستند اما روش هایی برای وارد کردن منوی X-Panel در سایر گوشی های لمسی ویندوز موبایل نیز وجود دارد .
    
پنل SlideShow به کاربر امکان می دهد تا تصاویر را بصورت اسلاید مشاهده کند . صفحه نمایش با کیفیت XPERIA برای این منظور مناسب است .
    
تعدادی از پنل ها کاربر را به سرویس های معروف Windows Live و Facebook می رساند .
    
پنل Dashwire امکان آپلود مخاطبین ، پیام ها ، عکس و ویدئو را فراهم می کند یا مخاطبین و تنظیمات را از گوشی قدیمی کاربر انتقال می دهد . صفحه وب Cool Hunting محل تبادل نظر عقاید است و محصولات و سبک ها را در هنر ، طراحی ، فرهنگ و تکنولوژی به نمایش می گذارد .
        

SPb Mobile Shell یک Plug-in معروف برای پلتفورم ویندوز موبایل است . سونی اریکسون این نرم افزار را برای کاربران XPERIA بصورت رایگان ارائه می دهد . روش کار آن مانند Touch Flo 3D است که با حرکت دادن انگشت می توان در منوها مرور کرد .

 


 

شنبه 20 آذر 1389  5:32 PM
تشکرات از این پست
electroniclibrary
electroniclibrary
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 676
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:بررسی فنی سونی اریکسون XPERIA X1: تجربه جدید

تماس و دفترچه تلفن :

مدیریت تماس یکی از مهمترین ویژگی های ویندوز موبایل محسوب می شود . در این گوشی لیست نامحدودی از مخاطبین ، زمینه های نامحدود اطلاعات برای هر مخاطب و گزینه های بسیاری برای هماهنگی وجود دارد . فونت کوچک و اندازه های کوچک زمینه ها استفاده از قلم را در زمان جستجوی یک مخاطب یا ویرایش جزئیات آن ناگزیر می نماید . سونی اریکسون ویژگی مرور با انگشت را نیز به لیست پیش فرض مخاطبین ویندوز موبایل افزوده است ، که با کشیدن آرام انگشت بتدریج در آنها مرور می شود و با سریع کشیدن انگشت در کل لیست از بالا به پایین مرور صورت می گیرد .
    

با استفاده از ستون حروف که در طرف راست قرار دارد می توان یک حرف از الفبا را انتخاب کرد . جستجو با تایپ کردن تدریجی نیز فراهم شده است. در زمان ویرایش یک مخاطب زمینه های بسیاری وجود دارد که کاربر همچنین می تواند تعدادی از زمینه های پیش فرض را با تغییر نام مورد استفاده قرار دهد . علیرغم زیاد بودن تعداد زمینه ها فقط آنهایی که مورد استفاده قرار گرفته اند در زمان مشاهده جزئیات مخاطب نشان داده می شوند . ویژگی سودمند دیگر ، جزئیات آخرین تماس است که برای هر ورودی فراهم شده است . در صورت دسترسی به دفترچه تلفن از پنل Media ، امکان ویرایش مخاطبین وجود ندارد . ویژگی شماره گیری هوشمند در XPERIA X1 در بکارگیری شماره ها به کاربر کمک می کند .
        

این ویژگی خاص نرم افزار Phone Dialer ویندوز موبایل است که این بار در گوشی سونی اریکسون ظاهری متناسب با گوشی بخود گرفته است . تایپ کردن حروف و شماره ها بتدریج صورت می گیرد و این بدلیل نبود یک ردیف اختصاصی از شماره ها روی صفحه کلید است . در طول تماس گزینه هایی مانند قطع کردن میکروفن یا استفاده از بلندگو وجود دارد . کاربر می تواند در دفترچه تلفن مرور کند یا صفحه کلید را مورد استفاده قرار دهد .

این گوشی برخلاف Touch Pro اچ تی سی از حسگر Proximity برخوردار نیست تا بطور اتوماتیک صفحه لمسی را در طول تماس غیر فعال کند . نبود این ویژگی تا حدودی توسط قاب فلزی نسبتا برآمده در اطراف صفحه نمایش جبران شده است .
        

قلم گوشی خاصیت مغناطیسی ندارد و با بیرون کشیدن آن نرم افزار یادداشت فعال نمی شود . اگرچه گزینه ای برای ایجاد یادداشت در طول تماس فراهم شده است . در طول تماس ، دکمه ای برای راه اندازی نرم افزار یادداشت روی صفحه نمایش ظاهر می شود . گوشی بطور اتوماتیک نام مخاطب و زمان و تاریخ را در یادداشت اضافه می کند . ویژگی جالب دیگر رد کردن تماس با پیام متنی است . از آنجایی که در این گوشی شتاب سنج وجود ندارد با برگرداندن گوشی نمی توان صدای زنگ را قطع کرد .
    

Log تماس نسخه ای از نرم افزار ویندوز موبایل با پوسته جدید است که ورودی های نا محدودی را ارائه می دهد . کاربر می تواند فقط مشاهده تماس های ارسالی ، دریافتی و نامؤفق و یا مشاهده تمام آنها را با هم انتخاب نماید که در این صورت آیکن کوچکی نزدیک هر ورودی وجود دارد . تماس های نامؤفق با پیام روی صفحه نمایش و توسط LED وضعیت در دو طرف گوشی نشان داده می شوند .

پیام :

سونی اریکسون XPERIA X1 از پیام های MMS , SMS و ایمیل پشتیبانی می کند . پیام های SMS و MMS دارای یک صندوق پستی و ویرایشگر مشترک هستند . در صندوق پستی و پیام های طولانی تر با استفاده از انگشت می توان در آنها مرور کرد . X1 با وجود ویندوز 6.1 از Threaded SMS پشتیبانی می کند . صندوق پستی ایمیل مورد جدیدی برای کاربران ویندوز موبایل به همراه ندارد .
    

XPERIA دارای یک صفحه کلید QWERTY کامل است که علاوه بر صفحه کلید استاندارد ویندوز موبایل روی صفحه نمایش برای وارد کردن متن استفاده می شود . کاربر می تواند بین کلیدهای کوچک و بزرگ سوئیچ کند اما حتی کلیدهای بزرگ نیز به اندازه کافی بزرگ نیستند . در زمان سوئیچ به حالت افقی نیز صفحه کلید تغییری نمی کند و در عوض کشیده شدن متناسب با صفحه در همان اندازه بین دو فضای خالی بی فایده باقی می ماند . در هر صورت استفاده از صفحه کلید سخت افزاری آسان تر است . این گوشی از ویژگی تشخیص دستخط نیز پشتیبانی می کند .
    

موسیقی :

XPERIA X1 به نرم افزار استاندارد Windows Media Player مجهز است که با فرمت های MP4 و 3GP کار می کند و به منظور پشتیبانی از DiVX / XViD به نرم افزار دیگری نیاز است . طراحی کشویی و قوسی این گوشی موجب می شود تا مشاهده ویدئو روی صفحه نمایش تا حدودی دشوار شود . Windows Media Player در زمینه پخش موسیقی نیز خیلی خوب عمل نمی کند . منوی این برنامه به سبک سونی اریکسون است .
    
آهنگ ها و ویدئوها مانند نسخه desktop کنترل می شوند . پنل Media Xperience منویی را راه اندازی می کند که مانند Media Center در گوشی های پیشرفته سونی اریکسون است و از قابلیت لمسی برخوردار می باشد .
            
سونی اریکسون XPERIA X1 ویدئوها را در حداکثر 1.46 Mb/s بطور بی سیم پخش می کند در حالی که سرعت بالاتر از آن منجر به پرش فریم می شود . HTC Touch HD که دارای صفحه نمایش با وضوح یکسان است حداکثر در 1.2 Mb/s ویدئوها را نشان می دهد . بدین ترتیب مشاهده ویدئو را نیز می توان از دیگر مزایای این گوشی در مقایسه با مدل های اچ تی سی در نظر گرفت .

 


 

شنبه 20 آذر 1389  5:34 PM
تشکرات از این پست
electroniclibrary
electroniclibrary
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 676
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:بررسی فنی سونی اریکسون XPERIA X1: تجربه جدید

دوربین :

این گوشی به یک دوربین 3.2 مگاپیکسل با کانون اتوماتیک و ماکسیمم وضوح 1536×2048 پیکسل مجهز است . دوربین با فلش LED همراه است که انتظار می رود به گرفتن عکس در شب و نور کم کمک می کند اما در واقع نیروی آن برای ایجاد عکس با کیفیت مطلوب ، کافی نیست . از این LED می توان بعنوان نور ویدئو نیز استفاده کرد . منوی دوربین ساختار ساده ای دارد و در زمان اجرا آیکن بزرگی به شکل دوربین یا فیلم عکاسی نشان می دهد تا حالت انتخابی مشخص شود . دو گروه از کنترل ها وجود دارد . در بالای گوشه چپ ، شاخص هایی برای تصاویر / دقایق باقی مانده از ویدئو ، وضوح و محل عکس های ذخیره شده فراهم شده است .
    

در حالت ویدئو نیز شاخصی وجود دارد که روشن بودن میکروفن را نشان می دهد . گروه کنترل های دیگر بصورت یک نوار ابزار عمودی در طرف راست صفحه مشاهده می شود که امکان سوئیچ بین حالت های عکس ، ویدئو و پخش را فراهم می کند . اگر گوشی را در دست راست خود نگه دارید با استفاده از انگشت شست می توانید بین حالت های دوربین سوئیچ کنید . برای کار با منوی تنظیمات به هر دو دست نیاز است اگرچه کنترل های صفحه لمسی طراحی مناسبی دارند . مرور با کلید حرکتی نیز آسان است . دکمه تنظیمات در قسمت پایین صفحه وجود دارد که با فشار دادن آن نوار عمودی دیگری در طرف چپ صفحه ظاهر می شود و دارای چهار دکمه حالت صحنه ، کانون ، فلش و گرفتن عکس است .
    

ظاهر این دکمه ها با انتخاب یک تنظیم خاص تغییر می کند . اگر بار دیگر دکمه تنظیمات را فشار دهید گزینه های پیشرفته ارائه می شود که در آنجا می توانید وضوح ، جلوه های ویژه رنگ و ... را تغییر دهید . در این منو نمی توان از دست استفاده کرد و باید از کلید حرکتی کمک بگیرید . تنظیم کانون با نیمه فشار دادن کلید دیافراگم صورت می گیرد . اگر کانون لمسی فعال شود با لمس هر قسمت از صفحه نمایش می توان نقطه کانون را حرکت داد . کیفیت تصویر دوربین چندان مطلوب نیست . بطور کلی می توان گفت که قابلیت های فیلمبرداری دوربین از عکسبرداری بهتر است . این گوشی در وضوح VGA در 30 fps فیلمبرداری می کند و شاید بتوان آن را نخستین Pocket PC در نظر گرفت که فیلمبرداری رضایت بخشی داد .

سایر امکانات :

سونی اریکسون X1 دارای نرم افزار Pictures & Videos است که یک نرم افزار استاندارد ویندوز موبایل محسوب می شود و استفاده از آن آسان است . در زمان مشاهده یک تصویر می توان در آن بزرگنمایی کرد و نقشه کوچکی نیز ظاهر می شود که می توان از آن برای مرور در تصاویر استفاده کرد . گزینه هایی برای ویرایش تصویر فراهم شده است که شامل چرخش تصویر ، حذف قسمتی از تصویر و تصحیح اتوماتیک است .
        

گالری عکس ویندوز که از پنل Media Xperience فعال می شود به نرم افزار خود سونی اریکسون مجهز نیست. این پنل بعد از Media Center قرار دارد که در یک سری از گوشی های پیشرفته سونی اریکسون مشاهده می شود . وضوح بالای صفحه نمایش به مرور تصاویر در گوشی کمک می کند . با استفاده از وضوح WVGA در مقایسه با گوشی های دیگر می توان جزئیات بیشتری را روی صفحه نمایش مشاهده کرد .
        

از آنجایی که XPERIA X1 یک دستگاه Pocket PC است دارای گزینه های ارتباطی عالی می باشد که از آنها می توان به HSDPA 7.2 Mbps ، Wi-Fi ، بلوتوث 2.0 با A2DP و EDR اشاره کرد . این گوشی از چهار باند GSM ، سه باند HSDPA و USB2 .0 پشتیبانی می کند . کاربر می تواند وصل کردن کابل USB را در حالت  mass-Storage یا Active Synce انتخاب کند . اگرچه هربار به منظور تغییر دادن حالت ارتباط باید از منوی تنظیمات استفاده نمایید . محل کارت حافظه راحت ترین روش برای انتقال سریع مقادیر زیادی داده است . محل کارت حافظه زیر پوشش باتری قرار دارد که دسترسی به آن در این گوشی چندان آسان نیست .
این گوشی به جدیدترین نسخه از مرورگر Opera مجهز است که به موجب آن دیگر از Internert Explorer Mobile استفاده نمی شود . مرورگر Opera 9.5 دارای قابلیت لمسی است و تا حد زیادی از مرورگر iPhone Safari الگو گرفته است . وضوح WVGA صفحه نمایش در قسمت مرور در وب نیز می درخشد . زمانی که مرورگر پیش نمایش کل صفحه وب را بارگذاری می کند متن های بسیار کوچک نیز قابل تشخیص و خواندن است . این در حالی است که مرورگر Safari از چنین قابلیتی برخوردار نمی باشد .
    

مرورگر XPERIA همچنین از ویژگی Copy / Paste متن و یک مدیر دانلود برخوردار است . پشتیبانی محدود Flash نیز فراهم شده است . طبق پیش فرض ، صفحات وب در منوی Opera 9.5 در حالت تمام صفحه و بدون نمایش کنترل باز می شوند . اگرچه با یک ضربه در پایین گوشه راست صفحه نمایش ، کنترل ها در دسترس قرار می گیرند . نوار آدرس در بالای صفحه نمایش و ردیفی از آیکن ها در پایین صفحه نمایش وجود دارد .

این آیکن ها شامل back ، bookmarks ، سوئیچ کننده نوار ، صفحه اصلی یا تنظیمات مرورگر است . از آنجایی که مرورگر از Flash Lite 3 پشتیبانی نمی کند امکان مشاهده ویدئوهای YouTube یا هر ویدئوی فلش دیگر بطور مستقیم از مرورگر وب وجود ندارد .
ویندوز موبایل دارای چندین ویژگی برای مدیریت زمان است و تمامی آنها به آسانی با MS Outlook هماهنگ می شوند . تقویم امکان مرور در رویدادها را فراهم می کند و دارای حالت مشاهده روز ، هفته و ماه است . روز شروع هفته را می توان دوشنبه یا یکشنبه انتخاب کرد . اگر از تقویم برای روزهای کاری و تجاری استفاده می کنید می توان تعطیلات را در تقویم پنهان کرد تا قابل مشاهده نباشد .
    

 لیست To-Do امکان اضافه کردن کارها و تعیین اولویت برای آنها را فراهم می کند . یادداشت ها را می توان تایپ کرد یا مستقیما روی صفحه نمایش نوشت . ضبط صوت و ماشین حساب نیز وجود دارد . در این گوشی سه آلارم وجود دارد که هر یک دارای الگوی تکرار خاص خود است . آلارم دارای گزینه های محدودی برای شخصی کردن نرم افزار است .
    

نرم افزار Office Mobile از مشاهده و ویرایش فایل های Word ، Excel و Power Point پشتیبانی می کند . با جدیدترین نسخه Office Mobile می توان به نرم افزار One Note دسترسی پیدا کرد . صفحه نمایش WVGA در این گوشی مستندات را بخوبی روی صفحه نمایش جا می دهد . نرم افزار Adobe Reader LE از مشاهده مستندات PDF پشتیببانی می کند که کارایی آن در حد مطلوب است .
            

نرم افزار دیگر Search است که در کل نرم افزارها و فایل های سیستم جستجو می کند . کاربر می تواند فیلترهایی را تنظیم کند که به موجب آن جستجو در فایل های موردنظر صورت می گیرد .
    

سونی اریکسون XPERIA X1 به گیرنده داخلی GPS مجهز است که همان تراشه Qualcomm GPSone می باشد . این تراشه در مدل های پیشرفته HTC وجود دارد . X1 از تکنولوژی A-GPS نیز پشتیبانی می کند که به موجب آن می توان داده های فعلی ماهواره را روی شبکه نسل دوم / نسل سوم یا Wi-Fi دانلود کرد تا دسترسی سریعتر به قفل ماهواره فراهم شود . این گوشی مانند HTC Touch Pro بصورت از پیش نصب شده دارای نرم افزار مسیریابی GPS نیست و کاربران باید آن را بطور جداگانه خریداری کنند .
    

نرم افزار Google Maps بصورت از پیش نصب شده وجود دارد که با استفاده از نرم افزار اختصاصی GPS بصورت دستگاه مسیریابی در اتومبیل کار می کند . در زمان مشاهده نقشه ها روی صفحه نمایش ، وضوح WVGA آن جزئیات بیشتری را نشان می دهد در حالی که بزرگنمایی آن در حد گوشی iPhone است . حساسیت GPS در تراشه Qualcomm GPSone در حد مطلوب است اگرچه کارایی تراشه SiRF Star III در مقایسه با آن بهتر است . یکی از جالب ترین ویژگی های گوشی های Pocket PC امکان ایجاد تغییرات نرم افزاری در آن است . نخستین و شاید مهمترین تغییری که می توان در منوی XPERIA X1 ایجاد کرد ، قرض گرفتن منوی سه بعدی HTC Touch Flo است . ظرف چند دقیقه می توان این تغییر را ایجاد نمود و فقط کافی است تا کاربر یک فایل را نصب کند . کاربر می تواند برای Touch Flo سه بعدی در XPERIA X1 فونت ، آیکن و تم شخصی دانلود کند . Touch Flo سه بعدی را می توان بصورت یک پنل جداگانه به منوی X-Panel اضافه کرد . بدین ترتیب کاربر به آسانی می تواند هر دو منو را روی یک دستگاه داشته باشد و با تغییر دادن پنل بین آنها سوئیچ کند . امکان تغییر صفحه کلید مجازی کوچک QWERTY به یک صفحه کلید که برای کار با شست بهینه شده است نیز وجود دارد . کاربر می تواند از نسخه انتقال یافته از HTC Touch HD یا هر صفحه کلید دیگری از این نوع استفاده کند . تغییرات دیگری که می توان در XPERIA X1 اعمال کرد شامل شخصی کردن نور LED از طریق فعال کردن YouTube و اضافه کردن واکنش لمسی برای تغییر دادن طرح صفحه کلید سخت افزاری و ایجاد پنل های شخصی HTML است .

 


 

شنبه 20 آذر 1389  5:35 PM
تشکرات از این پست
sepideh
sepideh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1388 
تعداد پست ها : 348
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:بررسی فنی سونی اریکسون XPERIA X1: تجربه جدید

خب سوال خوبی پرسیدید. همین هفته پیش یک عدد گوشی تی فون خریداری کردم البته نه برای خودم. از نظر سخت افزاری گوشی خوبیه. یعنی cpu 624 مگاهرتزی داره و ویندوز موبایل شش و نیم روش نصبه به همراه نرم افزار الذکر که واقعاً خودش یک کتابخانه است! ولی معایب بزرگی داره که نیازه قبل از خرید اونها رو بدونید.

اول از همه اینکه ال سی دی بسیار ضعیفی داره. هرچند لمسیه ولی بسیار سفته و تعداد رنگی رو که نشون میده خیلی کمه پس کیفیت تصویر بالایی به هیچ عنوان نداره! زیر نور آفتاب به هیچ عنوان نی تونید با این گوشی کار کنید چون ال سی دی اون دیده نمیشه.

دوم اینکه در کاتالوگ این گوشی می خونیم که برای اولین بار در دنیا از لنز کانن استفاده کردن ولی من خودم با دوربین این گوشی کار کردم. دوربین به شدت ضعیفی داره و فقط با ابعاد 5 مگاپیکسل عکی می گیره ولی کیفیتش از دوربین N70 که دو مگاپیکسل بود هم کمتره! همه تصاویر رو سیاه میندازه. فلاش نداره و سنسور نورش تقریبا خرابه چون وقتی وارد  محیطی میشید که نور اون محیط ناگهان تغییر می کنه مثلا نور زیاد یا کم میشه، حدود 10 ثانیه طول می کشه تا خودش رو با این نور تطبیق بده. حالا فکر کنید دارید فیلم می گیرید!!!

یک رم 4گیگ روی این گوشی هست که 3 گیگش با نرم افزارهای شرکت پر شده و 1 گیگ خالی داره. اولین کاری که می کنید اینه که یک رم باید بخرید چون اگه به اشتباه اطلاعات نرم افزارهای روی رو رو اک کنید یا خراب کنید باید متحمل هزینه های فراوانی بشید تا نرم افزارها از طریق نمایندگی یا خود شرکت برگردونده بشه! پس علاوه بر خود گوشی باید سریعاً یک رم 16 گیگ هم بخرید.

 

سخن آخر اینکه دوست عزیز این گوشی رو بخرید برای اینکه روش نرم افزارهای ویندوز موبایل بریزید یا بازی های ویندوز موبایل. به هیچ وجه فکر استفاده از دوربین یا حتی دیدن فیلم یا کلیپ رو نکنید. چون نه اس سی دی شفافی داره برای دیدن فیلم و نه دوربین خوبی. حتی فکر عکس گرفتن هم نکنید. فقط و فقط ریختن نرم افزار روی گوشی و یا بازی کردن با گوشی. برای این دو استفاده نسبت به قیمتی که می فروشن یعنی 220 هزار تومن واقعاً عالی ساخته شده.

ارزانترین فروشگاه اینترنتی:

www.arzaneshop.com

سه شنبه 14 دی 1389  12:52 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها