مصطفی عَقّاد، (زادهٔ ۱ ژوئیه ۱۹۳۰ - درگذشتهٔ ۱۱ نوامبر ۲۰۰۵)، تهیهکننده و کارگردان سوریهای بود. شهرت وی بیشتر به خاطر کارگردانی فیلمهای محمد رسولالله و شیر صحرا (بر اساس سالهای آخر زندگی عمر مختار) است.
در ۱۸ سالگی به آمریکا رفت و در لوسآنجلس وارد دانشگاه کالیفرنیا شد. بعد از اتمام تحصیلات در دانشکده سینمایی U.C.L.A، در آمریکا ماند. بیش از ۲۰ فیلم ساخته که همه آنها آمریکایی است. معروفترین آنها الرساله (محمد رسولالله)، عمر مختار و هالووین، که فیلم پرهیجان و ترسناکی است و بسیاری فیلمهای مستند هم ساخته، مثل جمال عبدالناصر. دستیار چند کارگردان بزرگ و مشهور از جمله «سام پکینپا بوده و ….
وی دربارهء مشکلات ساخت فیلم محمد رسول الله می گوید:متأسفانه تولید آن آن قدر طول نکشید که مذاکرات برای به توافق رسیدن، به طول انجامید، مثل مذاکرات با مسئولین مذهبی که پنج سال کلاً طول کشید.ما تأییدیه دانشگاه الازهر را داشتیم ـ آنها سناریو را صفحه به صفحه مهر کردند. بعد آن را به مجلس الشیعه در لبنانبردیم، آنها هم آن را مهر کردند و به ما گفتند که باید از «رابط فیالعالم الاسلامیه» در عربستان سعودی اجازه بگیرید. آنها مثلاً جناح راست افراطی بودند. آنها فکر میکردند که همه ملحدند. الازهریها ملحدند. باید میرفتم آنجا و میفهمیدم چرا با آن مخالفاند. من به آنها درباره این «صوره حرام» گفتم که من در دانشگاه کالیفرنیایاد گرفتهام که کسی که تئوری عکاسی و عدسیها را پایهگذاری کرد، یک مسلمان بود به نام «حسن ابن حیفا» و حالا ما اینجا، به اذان مسلمین داریم میگوییم که حرام است!؟ عکس ملک فیصل در روزنامه بود، گفتم، این یک «صوره حرام» است؟ گفت که نه این اشکال ندارد، چون «انجماد سایه» FREEZING SHADOW است. میدانید آنها در حماقتشان باهوشاند. میگفت شما در سینما آن را به حرکت درمیآورید و به آن روح میبخشید و خلقت روح، فقط به خدا مربوط است. من گفتم که اگر تصویر خودم را در آینه ببینم دلیل نیست که من یک روح خلق کردهام، و اگر من قادر بودم که روح خلق کنم، ارواح بسیاری برای تمام جهان عرب خلق میکردم. بعد به او گفتم، که در زمانی که ما داریم درباره «صورت حرام» جر و بحث میکنیم، آنها روی کره ماه مینشینند، چون همزمان با این واقعه بود، و در تلویزیون دیده میشد، بعد رئیس آنها از آن عقب فریاد میزند، اسمش «بز» بود، مفتی آنها بود، گفت آنها به روی کره ماه ننشستهاند، شما را فریب دادهاند، آن کره ماه نیست، فکر کردم که فایده ندارد، بنابراین من بدون تصویب آنها، کار را شروع کردم ولی این مراحل دو سال طول کشید و بعد از اینکه تهیهکنندهها را یافتم، کار سه سال دیگر طول کشید.
وی در سال ۲۰۰۵ به همراه دخترش با انفجار بمبی توسط القاعده که در مجلس عروس در هتلی در اردن کار گذاشته شده بود، کشته شد.