0

منابع درس زبان عمومي و تخصصي مهندسي صنايع

 
mydsoftware
mydsoftware
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : اسفند 1388 
تعداد پست ها : 21
محل سکونت : خوزستان

منابع درس زبان عمومي و تخصصي مهندسي صنايع

به نقل از سايت مرتضي قمي:

تو کنکور صنایع، ۳۰ سئوال از درس زبان عمومی و تخصصی طرح می شه.

قاعده مشخصی نداره اما به طور کلی می شه گفت که از ۳۰ سوال، ۱۰ سوال واژه، ۵ سوال گرامر و ۱۵ سوال درک مطلب ( سه درک مطلب که در هر کدام از آنها ۵ سوال می آد) هست.

از بین تمامی دروسی که برای کنکور وجود داره درس زبان کاملا متفاوته. یعنی ممکنه خیلی خیلی زمان بذاری اما نتیجه ای نگیری. چون هیچ منبع مشخصی وجود نداره اما درصدش تو موفقیت کنکور خیلی تاثیر گذاره

برای واژه:

اگه خاطرتون باشه تو کنکور لیسانس، به شما می گفتن کتابهای سال سوم دبیرستان و پیش دانشگاهی رو بخونید. دقیقا تمام واژه ها از تو همین کتابها می اومد اما داستان ارشد کاملا متفاوته. یعنی اصلا منبع مشخصی وجود نداره. منابعی که اینجا معرفی می شه یه فرض احتمالی برای اینه که بهترین نتیجه رو بگیریم.

کتابهایی که وجود دارن:

۱-      ۵۰۴

۲-      Essential words for the toefl

3-      Vocabulary for the high school students

4-      …

اما مشکلی که هست اینه که معمولا خوندن کتاب زبان سخته و تازه خیلی از واژه ها رو همه اش باید بخونی آخرش هم یادت می ره. پیشنهاد من: به جای اینکه کتاب خونده بشه از نرم افزار نارسیس ماکزیمم کمک بگیرید. چون عالیه. خیلی از دوستان من زمانی که میخواستن واسه امتحان تافل و GRE آماده بشن از این کمک گرفتن و بهترین نتیجه رو گرفتن. از بچه های کنکوری هم تو این چند سال به هر کسی این منبع رو پیشنهاد دادم بهترین نتیجه رو گرفت. نمونه اش هم آقای سجاد فاضلی بود که زبانش اصلا جالب نبود اما تو کنکور صنایع-صنایع زبان رو ۵۳ درصد زد و این عالیه به نظرم

خوبی نرم افزار نارسیس ماکزیمم اینه که دقیقا شبیه جعبه لاینتر عمل می کنه و تو زمانهای مشخص از شما می خواد که به یه سری سئوال در مورد واژه جواب بدین. سطوح مختلفی واسه اون وجود داره. تافل، ۵۰۴ و … که به نظرم تافل حتما خونده بشه. اگه کسانی خواستن از سطوح ساده تری شروع کنن می تونن از advanced یا حتی ساده تر هم شروع کنن. با روزی ۲۰ دقیقه وقت گذاشتن بهترین نتیجه رو می شه گرفت.

اما برای کسانی که تمایل به خواندن کتاب دارن:

ترجمه هایی که وجود داره همه شبیه به هم هستن و فرق چندانی وجود نداره. به نظرم کتاب آقای رضا دانشوری انتشارات جنگل کتاب خوبیه.

برای گرامر:

گرامر یه مزیت نسبت به واژه داره و اونم اینه که اگه اون مطلبی رو که شما خوندین ازش سئوال بیاد به احتمال خیلی زیاد درست جواب می دین. اما بدیش اینه که کنکور اصلا قاعده مشخصی نداره. ممکنه اصلا گرامر سئوال نیاد!! یا اینکه خیلی ساده بیاد و نیاز به خوندن خیلی زیادی نبوده باشه. بالاخره چکار باید کرد؟ به نظر من: گرامر چند مبحث کلی داره. زمانها، شرطی ها، معلوم مجهول و ….

 شما باید هر مبحث رو تو یه بازه زمانی ۱۰ روزه بخونید. یعنی شروع نکنید به اینکه تا ته گرامر رو بخونید. چون بی فایده است و ارزشی نداره. مثلا بگین تو این هفته شرطی ها رو می خونید. اگه تو یکی دو روز شرطی ها رو خوندین دیگه سراغ مبحث جدیدی نرید و همین مبحث رو مرور کنید. وقت زیادی رو برای گرامر هدر ندهید لطفا…

برای کتاب هم باید گفت: کتابهای گرامر همه شبیه به هم هستن. فرقی نداره. همه می گن am , is , are !!

زیاد پیگیر نباشین که کدوم بهتره. ببینید تو کتابهایی که هست کدوم متن راحت تری داره. با کدوم احساس راحت تری دارین و …

به نظرم کتاب مهرداد امیری انتشارات پوران پژوهش بد نباشه اما بازم تاکید میکنم هیچ تفاوتی نداره اگه کسی بره کتاب سنجش تکمیلی یا کتاب آقای رستمی ( پیام نور سیمیا) و … رو بخونه. همه شبیه به هم هستن

برای درک مطلب:

یکی از نگرانیهای داوطلبان کنکور اینه که فکر می کنن سوال تخصصی در کنکور طرح می شه. مخصوصا کسانی که تو رشته های دیگه درس خوندن و الان اومدن کنکور صنایع.

اکثر دانشجویانی که در تمامی رشته های ارشد شرکت می کنند یک تصور کاملا اشتباه از زبان تخصصی کنکور رو دارند و آن اینست که فکر می کنند حتما باید متون تخصصی رشته مربوطه رو بخونند. “” به نظر من این تصور کاملا اشتباه است””. خواندن متون تخصصی رشته مربوطه، به درک صحیح ما از متن هایی که در امتحان می آید بسیار کمک می کند اما هیچگاه مثلا در کنکور سراسری صنایع پرسیده نمی شود که کدام سیستم کنترل موجودی است که هزینه کمتری را دارد؟ ( البته در آزاد اینگونه سئوالات دیده شده است!!!) و دانشجویی که به خصوص از رشته دیگری خود را برای امتحان صنایع آماده می کند این ترس را داشته باشد که باید با درسهای صنایع آشنایی زیادی داشته باشد. البته همانطور که گفته شد آشنایی با این متون بسیار به درک صحیح متن کمک می کند. هر سئوالی که مطرح می شود قطعا با توجه به متنی است که در سئوالها آمده و نباید اطلاعاتی از پیش داشته باشید. اگر به این سئوالها نمی توانید پاسخ دهید نه لزوما برای ندانستن واژه های تخصصی که برای ضعف در واژه های عمومی است. باید گستره واژه های عمومی خود را بالا ببرید. برای اینکه به سئوالات این بخش به خوبی پاسخ داده شود باید تا آنجا که می توان متن خوند ( چون واژه های عمومی اکثر متن ها شبیه به هم است و در اکثر متن ها تکرار می شود) و چه بهتر خواهد بود که اگر این متون رو از رشته صنایع انتخاب کرد . 

به هیچ عنوان تو کنکور سراسری، سئوال تخصصی مطرح نمی شه. هیچ وقت نمی پرسن کدوم سیستم کنترل موجودیه که هزینه کمتری در بر داره. حالا چون شما هندبوک مهندسی صنایع رو نخوندی ندونی FOS می شه  یا FOI  

متن تخصصی کنکور صنایع در مورد یکی از فیلدهای مهندسی صنایع است. مثلا در مورد تحقیق در عملیات. در مورد طراحی سیستمهای تولیدی. در مورد شبیه سازی و …

اگه شما نمی تونی متن رو خوب درک کنی چون واژه عمومی خوب بلد نیستی. نه  تخصصی. همین الان صفحه یاهو رو باز کنید و اخبار اون رو ببینید. نگاه کنید چند واژه تخصصی در مورد اون خبر بکار رفته؟ برید و سوالات رشته های عمران و برق و… رو نگاه کنید. همه همین وضعیت رو دارن. خب طبیعیه که اگر کسی متن تخصصی صنایع رو بخونه راحت تر با این متون کنار می آد. مثلا کسی که در مورد تحقیق در عملیات یه خورده بخونه شاید چند خط اول معرفی رو بذاره کنار. اما راهکار:

منبع زیاده اما به نظرم بهترین راه خوندن تستهای سالهای قبله

کتاب آقای نعمتی ( تستهای کنکور ۸۰ تا ۹۰ انتشارات نگاه دانش- جلد بنفش) کتاب خوبیه. چون همه تستها رو جمع شدن.

برای خوندن این تستها به شیوه زیر عمل کنید:

فرض کنید شما سر جلسه کنکور نشسته اید. اگر زبان شما خوب نباشه معمولا میرین و همه درسها رو می زنید و بعد می آیید سراغ زبان. اگه این کار رو کنید سر جلسه ساعت حدود ۱۰:۴۰ می شه که درسها تموم می شه و می رید سراغ زبان. تو اون شرایط و تحت استرس باید برین سراغ سئوالهای زبان. یعنی فرصت ندارین یه متن رو تو ۵ ساعت بخونید. بنابراین باید در خونه و هنگام مطالعه هم همینطوری برخورد کنید:

دو روز از هفته رو به دلخواه انتخاب کنید.

مثلا شنبه و چهارشنبه

هر روز رو به یه آزمون اختصاص بدین.

روز شنبه کل آزمون صنایع ۸۰ رو حل کنید. خیلی خیلی تند. تحت استرس. باید یاد بگیرین که متن رو تند بخونید یا اصلا منصرف بشید. اگه آروم آروم بخونید مطمئنا به سئوالهاش جواب می دین و این اصلا ارزش نداره.

اصلا اهمیتی نداره که چند درصد بزنید. شاید بپرسید که هنوز درس رو نخوندیم آزمون حل کنیم؟ من می گم آره. چون اگه درسی مثل آمار بود شما با خوندن فصلهای آنالیز ترکیبی و احتمال و شرطی و امید ریاضی می دونستین چند سئوال اول کنکور از این مباحثه. اما اگه مثلا ۱۵ درس تافل رو بخونید آیا سئوال اول زبان از این ۱۵ درس مطرح شده؟ پس بی ارتباط به خوندن زبانتون تست بزنید. دقیقا همون طوری که سر جلسه کنکور می رین که بگردین و چند تا سئوال زبان رو حل کنید.

بعد از اتمام آزمون، سوالهای واژه و گرامر رو بررسی کنید و واژه ها رو به خاطر بسپارید و بعدش زبان رو بذارید کنار.

روز یکشنبه متن اولی که تو کنکور اومده، روز دوشنبه متن دوم و روز سه شنبه متن سوم رو خیلی دقیق بخونید و واژه های بکار رفته تو متن رو یاد بگیرید. این کار باعث می شه هر روز تنها نیم ساعت زمان گذاشته باشید اما هر روز زبان می خونید و خوب جلو می رید.

چهارشنبه آزمون دوم رو به همین صورت اجرا کنید. اینطورهر هفته ۲ آزمون حل می کنید. و تو ۱۰ هفته ( ۲ ماه و نیم) تمام تستهای کنکور رو تو زمان کمی که در روز گذاشتین مرور می کنید. اگه این مراحل رو انجام دادین می تونید برین سراغ سایر منابعی که ذکر کردم و از اونجا درک مطلب های بیشتری رو مطالعه کنید.

یک شنبه 25 اسفند 1392  3:24 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها