0

معرفی نیشابور

 
AMIN1995
AMIN1995
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 163
محل سکونت : خراسان رضوی

معرفی نیشابور

معرفی نیشابور

 

معرفی نیشابورشهرستان نیشابور ، خطه ای است به وسعت 248 /9 کیلو متر مربع که در شمال استان خراسان قرار دارد. نیشابور از شمال با کوه های بینالود و شهرستان قوچان ، از باختر با شهرستان های اسفراین و سبزوار ، از خاور با مشهد ، از جنوب با تربت حیدریه و کاشمر هم مرز است . رود های نیشابور بیشتر فصلی هستند . « کالشور» نام بزرگترین رودخانه این شهرستان بشمار می رود. آب و هوای نیشابور پایدار نیست . دره های پر آب و سرسبز دامنه های بینالود در شمال از هوای معتدل کوهستانی و هوای نواحی جنوبی نسبتا گرم و بیابانی است .معرفی نیشابور

شهرستان نیشابور در برگیرنده دو شهر ، پنج بخش ، پانزده دهستان و 632 آبادی و بر پایه آمار انتشار یافته در سال 1370 دارای 399287 نفر جمعیت است . 

نیشابور یکی از دیرپا ترین شهرهای ایران است که بر سر راه جاده ابریشم قرار داشته است . قدمت و پایگیری این شهر را به دوره ساسانی و دوران شاپور اول نسبت داده اند . ولی برپایه واپسین یافته های باستان شناسی در پهنه های تاریخی این دیار ، نیشابور در هزاره سوم پیش از میلاد دارای ارتباط تجاری با دره سند در پاکستان و نیز منطقه بین النهرین بوده است

بتازگی نیز گستره های باستانی با ارزشی ازآن هزاره چهارم و سوم پیش از میلاد ، در پیرامون شهر شناسایی شده که از اهمیت بسزایی برخوردارند . ظاهرا قدیمی ترین سند درباره  نیشابور درسنگنبشته ای متعلق به دوران شاپور اول ساسانی ( کعبه زرتشت ) ، باز می گردد که از آن به نام « تمام آپارخشتر » یاد شدمعرفی نیشابوره است . هم چنین یکی از مهمترین آتشکده های پیش ار اسلام ، به نام « آذربرزین مهر » در نیشابور قرار داشته که آتشکده خاص کشاورزان بوده است .

تا پیش از اسلام ، این شهر « ابر شهر » نامیده می شد ، ولی از دوره آغازین چیرگی اسلام نام « نیشابور » در کنار « ابر شهر » بکار رفته و در گذرزمان جایگزین آن گردید. نیشابور در زمان عبدالله ابن طاهر به عنوان پایتخت خراسان بزرگ انتخاب و رفته رفته به بزرگی و اهمیت روز افزون یافت ؛ به طوری که صفاریان نیز پس از برکناری طاهریان دیگر بار این شهر را به پایتختی خود برگزیدند. در دوره غزنویان و سلجوقیان نیشابور به اوج پیشرفت خود دست یافت و به ثروتمندترین و پر جمعیت ترین سرزمین اسلامی تبدیل شد . ولی دیری نپایید که در پی یورش های ویران گر سپاهیان مغول با خاک همسان گشت.با این همه ، پس از زمانی کوتاه ، بار دیگر در بخش شمال باختری شهر قدیم ، شهری تازه سر برداشت و کار آبادانی آ ن بالا گرفت . ولی زمین لرزه سال 808 هجری دوباره آن را ویران ساخت. نیشابور در دوره تیموری اندکی بالید و روز به روز دامن گسترد تا آنکه توانست زندگی پویای خود را دوباره باز یابد.

 

با خدا باش پادشاهی کن   بی خداباش هرچه خواهی کن

کاش صداقت داشتی....

ARLUX

یک شنبه 25 اسفند 1392  10:00 AM
تشکرات از این پست
khodaeem1
دسترسی سریع به انجمن ها