0

«لیدی زازا» تنها زن محجبه اسکار 2014 چه کسی بود؟!

 
tavak68
tavak68
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1391 
تعداد پست ها : 375
محل سکونت : تهران

«لیدی زازا» تنها زن محجبه اسکار 2014 چه کسی بود؟!

یکی از منحصر‌به‌فردترین رخدادهای ‌اسکار 2014 ‌و در میان رسانه‌های فارسی زبان کوچک‌ترین توجهی را به خود جلب کرد، حضور یک بانوی باحجاب در میان شش چهره جوان برتر آکادمی علوم و هنرهای تصاویر متحرک (AMPAS) بود‌ در جریان اهدای جوایز اسکار بود؛ اما این دختر که بود؟

به گزارش «تابناک»، در جریان برگزاری مراسم اسکار 2014 پس از آنکه هریسون فورد برای معرفی فیلم کلاهبرداری امریکایی، باشگاه خریداران دالاس و گرگ وال استریت به روی صحنه آمد، چنینگ تیتوم، جوانان تیم اسکار امسال را معرفی کرد که در میان آنها یک دختر محجبه بود؛ دختری که در فرش قرمز و پیش از مراسم نیز مورد توجه عکاسان و رسانه‌ها قرار گرفت که ‌پس از آن، انیمشین کوتاه و انیمیشن بلند اهدا‌ شد.

این جوانان فرصت یافته‌اند تا استعدادشان مورد توجه 3280 میهمان اسکار 2014 که از روی فروش قرمز گذر کرده بودند قرار گیرند و بسیاری از این سینماگران جهانی پیش از معرفی این شش تن و در جریان مراسم فرش قرمز با این جوان‌ها گفت‌و‌گو داشتند و سپس وارد سالن دالبی تئا‌تر شدند؛ اما این جوانان چگونه برگزیده و به عنوان تیم جوان اسکار ‌تقدیر‌ شدند ‌و هزاران تصاویر از آنها ثبت و در فضای مجازی منتشر شد؟

شاید برای پاسخ به این پرسش بهتر باشد، به جالب‌ترین کیس از میان آن شش تن توجه کرد که همان دختر محجبه بود. هفته نامه کریستین ساینس مانیتور در گزارشی با نام «آن سوی حجاب در اسکار» به کنکاش درباره این دختر محجبه پرداخت‌. زمانی که «زینب عبدل النبی» در پایان هفته با حجاب ‌روی فرش قرمز ظاهر شد، در فیس‌بوک و توئیتر با فوران تعجب عمومی روبه‌رو شدیم: «یک محجبه روی فرش قرمز!»، «عشق حجاب! زن‌ زیبای مسلمان که در مراسم حضور دارد».


خانم عبدل نبی، ‌جوان 22 ساله از برانکس نیویورک و دانشجوی دانشگاه میشیگان، ‌یکی از شش دانش آموز‌ی بود که موفق به کسب "تیم اسکار" رقابت ملی فیلم ‌شد. او جزو هزاران دانشجویی بود که برای رقابت در این بخش، فیلم کوتاهش را با آکادمی اسکار ارائه کرده بود و این فیلم کوتاه توجه داوران را به طور ویژه به خود جلب کرد و منجر به انتخابش به عنوان یکی از شش برگزیده نهایی شد.

‌این رویه، رخدادی مرسوم است و آنچه باعث شگفتی حتی حاضران در مراسم اسکار شده بود، موفقیت یک زن مسلمان و باحجاب‌ ‌در این فرآیند رقابتی بود؛ شاید او نخستین محجبه‌ای‌ باشد که با‌ موفقیت‌ در سطح آکادمی، روی فرش قرمز گام گذاشته بود. 

در عین حال، این انتخاب ‌‌حاشیه نیز نداشت‌ و برخی، انتخاب او را به صرفاً به دلیل حجابش و ژست گرفتن آکادمی برای انتخاب او دانسته‌اند و شایستگی‌اش را برای دریافت این جایزه به چالش کشیده‌اند؛ اما این نقدها اعتبار دستاوردهای عبدل نبی و استعداد چشمگیر اور را کمتر نساخته و در پاسخ تأکید شده که باید بیشتر در مورد دستاوردهای این دختر همچون سختکوشی‌، مهارت‌ها‌ و مشارکتش و نه از آنچه پوشیده بحث کرد.

نویسنده کریستین ساینس مانیتور با تأکید بر اینکه هیچ ارتباطی میان حجاب یک شخص و سطح استعدادش وجود ندارد و اینکه‌ تنها به حجاب زینب عبدل نبی تمرکز شود، به منزله نادیده گرفتن استعدادهای فردی‌اش تلقی کرده و یادآور شده زنان مسلمان آمریکایی همکاران ضروری در مسیرهایی هستند که می‌پیمایند؛ حال چه ‌معلم باشند، چه ‌فیلمساز و یا پزشک‌ ‌یا هر شغل دیگر. آنها با مبارزات روزمره تلاش می‌کنند پیشرفت کارآمدی داشته باشند و بیشتر‌ به دلیل هویتشان در معرض تبعیض هستند و به همین دلیل حمایت از آنها ضروری است.

در این باره، زینب عبدل نبی گفته، از اینکه توانسته از این فرصت برخوردار شود و جزو برگزیدگان آکادمی باشد، احساس افتخار می‌کند و همچنین ابراز امیدواری کرد در آینده بتواند فعالیت حرفه‌ای‌تری در سینما داشته باشد. این روزها توئیتر این دختر مسلمان آمریکایی به نام «لیدی زازا» را به طور ویژه مورد توجه قرار داده و حجم فالوئرهایش به شدت در حال افزایش است. 

او در تلاش است ،‌ثابت کند با این شرایط متفاوت می‌توان در سینمای آمریکا درخشید؛ اما آیا همچنان این درخشش استمرار خواهد داشت و باز هم نام او را خواهیم شنید؟

منبع : خبرگزاری تابناک

جمعه 23 اسفند 1392  11:36 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها