0

احاديث پيرامون «حديث»

komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2990

پاسخ به:احاديث پيرامون «حديث»

دشوارى فهم و تحمل برخى احاديث .

ـ امـام صـادق (ع ) : هـمانا حديث ما دشواروبسيار سنگين است وآن را جز فرشته مقرب , يا پيامبر مرسل , يابنده اى كه خداوند دلش را باايمان آزموده و يا شهرى نفوذ ناپذير بر نمى تابد.
عمرومى گويد: به شعيب ـ راوى حديث ـ گفتم : اى ابا الحسن ! منظور از شهر نفوذناپذيرچيست ؟
گفت : من هم از امام صادق (ع ) همين را پرسيدم , آن حضرت فرمود : دل پهناور واستوار.

یا صاحب الزمان علیه السلام

سه شنبه 20 اسفند 1392  3:33 PM
تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

فراگير بودن قرآن و سنت .

قرآن .

((هيچ جنبده اى در روى زمين نيست وهيچ پرنده اى بابالهاى خود در هوا نمى پرد مگر آن كه چون شـمـا امـتـهـايـى هـسـتـنـد مـا در ايـن كـتاب هيچ چيز را فروگذار نكرده ايم وسپس همه نزد پروردگارشان گردآورده مى شوند)).
((امروز دين شمارا كامل كردم )).
ـ ابو اسامه : در خدمت امام صادق (ع ) بودم و مردى از مغيريه نيز حضور داشت او پيرامون سنتها از امام سؤال كرد امام فرمود: هيچ چيزى نيست كه انسانها به آن نياز داشته باشند مگر آن كه از سوى خـدا و پيامبرش درباره آن سنتى (دستورى ) رسيده است اگر چنين نبود باحجت هايى كه آورده بـرمـا اقـامه حجت نمى كرد مغيرى پرسيد : خداوند با چه چيز بر ما اقامه حجت كرده است ؟
امام صادق (ع ) فرمود : اين سخن خدا كه مى فرمايد : ((امروز دين شما رابرايتان كامل كردم )).
ـ پـيـامـبـر خـدا (ص ) : هـيچ چيزى نيست كه شمارا به بهشت نزديك كند و از دوزخ دور سازد, مگراين كه درباره آن امر و نهى كرده ام .

سه شنبه 20 اسفند 1392  3:34 PM
تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

علت پوشيده داشتن برخى دانشهاواحكام .

ـ امـام صـادق (ع ) : بـه ابـو بـصـيـر فـرمود : به خدا سوگند اگر در ميان شما سه مؤمن راز دار مى يافتم هرگز برخود روا نمى شمردم كه حديثى را از آنان پوشيده دارم .

ـ امـام بـاقر (ع ) : اگر من سه گروه ((2)) مى يافتم كه شايستگى آن را داشتند تا دانش (خود) را به ايشان بسپارم , هر آينه مى گفتم آن چيزى را كه با وجود آن نيازى نبود به بررسى حلال وحرام و آن چه تا روز قيامت رخ خواهد داد, پرداخته شود.
ـ امـام صـادق (ع ) : اگـر بيم آن نبود كه به دست غير شما بيفتد , كما اين كه قبلا كتابهاى ديگر بـه دسـت غـيـر افـتاد , هرآينه به شما كتابى مى دادم كه تاقيام قائم ـ عجل اللّه تعالى فرجه ـ نياز به احدى پيدا نمى كرديد.
ـ كـسـى را نـمى يابم كه برايش حديث بگويم اگر به يكى از شما حديثى بگويم هنوز آن شخص از مدينه خارج نشده آن حديث نزد من آورده مى شود (عده اى مى آيند و مى گويند شمااين حديث را گفته ايد؟
) ومن مى گويم : آن را نگفته ام .

تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

علل اختلاف احاديث .

ـ امـام صـادق (ع ) : كـسى كه مى داند ما جز حق نمى گوييم بايد همين شناختش درباره ما او را بـس باشد , پس اگر از ماسخنى شنيد كه با شناخت او از ما سازگار نيست بايد بداند كه آن سخن رابراى دفاع از او گفته ايم و او را ترجيح داده ايم .

ـ بـه ابـو عـمـرو كـنـانـى فـرمـود : اى ابا عمرو ! اگر برايت حديثى گفتم يا فتوايى دادم و بعد دوبـاره آمـدى و در همان موضوع از من سؤال كردى ومن برخلاف سخن و فتواى قبلى خود به تو پاسخ ‌و فتوا دادم به كدام گفته ام عمل مى كنى ؟
عرض كردم : جديدتر را مى گيرم وآن ديگرى را رهـامـى كـنـم فرمود : درست گفتى اى اباعمرو ! خداوند جز اين نخواهد كه نهانى عبادت شود بـدانـيـدبه خدا سوگند اگر اين كار را بكنيد براى من و خود شما بهتر است و خداوند براى ما و شمانسبت به دينش جز تقيه نخواسته است .

تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

احاديث متشابه .

ـ امام رضا (ع ) : در اخبار ما نيز همچون قرآن محكم ومتشابه وجود دارد پس , اخبار متشابه به مارا بـه مـحكمات آن ارجاع دهيد وبدون توجه به محكمات آن از متشابهاتش پيروى مكنيد كه گمراه مى شويد.

سه شنبه 20 اسفند 1392  3:35 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها