0

احاديث پيرامون «حديث»

komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2990

احاديث پيرامون «حديث»

احاديث پيرامون «حديث»

یا صاحب الزمان علیه السلام

سه شنبه 20 اسفند 1392  3:27 PM
تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

پاسخ به:احاديث پيرامون «حديث»

حديث .

ـ پيامبر خدا (ص ) : خداوند شاداب و خرم گرداند بنده اى را كه گفتار مرا بشنود و آن را بفهمد و سپس از طرف من به ديگران برساند.
ـ امام باقر (ع ) : همانا حديث و سخن مادلها را زنده مى كند.
ـ اگر يك حديث از فردى راستگو فراگيرى , براى تو بهتر از تمام دنياست .

ـ پـيامبر خدا (ص ) : با يكديگر مذاكره (علمى ) و ملاقات كنيد و حديث بگوييد, زيرا حديث دلها را صيقل مى دهد همانا دلها همچون شمشير زنگار مى گيرد و صيقل دهنده آنها حديث است .

ـ امـام بـاقـر (ع ) : در طـلـب دانـش بـكـوشيد, زيرا سوگند به آن كه جانم در دست اوست اگر يـك حـديث درباره حلال و حرام از فردى راستگو فراگيرى , بهتر است از دنيا و همه زر و سيمى كه دارى .

ـ به خدا سوگند اگر يك حديث درباره حلال و حرام از فردى راستگو بياموزى براى تو بهتراست از آنچه خورشيد بر آن طلوع و غروب مى كند.
ـ پـيامبر خدا (ص ) : هركس دو حديث سودمند براى خود بياموزد يا آنها را به ديگرى آموزش دهد كه از آن دو حديث بهره مند شود, بهتر از شصت سال عبادت است .

ـ امام صادق (ع ) : جايگاه و منزلت مردم نزد ما را از اندازه رواياتى كه از ما نقل مى كنندبشناسيد.
ـ پـيـامـبـرخـدا(ص ): هـركـس بـه امـت من حديثى رساند كه به سبب آن سنتى بر پاى شود يا در بدعتى رخنه افتد بهشت از آن او باشد.
ـ حفظ كردن (حديث ) زيور روايت است و حفظ برهانها و دلايل زيور دانش .

تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

محدث .

ـ پـيـامـبر خدا (ص ) سه بار فرمود: خدايا !جانشينان مرا رحمت كن عرض شد: [ اى رسول خدا ! ] جـانـشـيـنان تو چه كسانى هستند؟
فرمود: آنها كه بعد از من مى آيند و احاديث و سنت مرا روايت مى كنند و پس از من آنها را به مردم آموزش مى دهند.
ـ سـه بـار فرمود: خدايا ! جانشينان مرا بيامرز عرض شد: اى رسول خدا! جانشينان شما چه كسانى هستند؟
فرمود: آنان كه حديث و سنت مرا ابلاغ مى كنند و آن را به امت من آموزش مى دهند.
ـ امـام صـادق (ع ) : آن كه حديث ما را روايت كند و بدان وسيله دلهاى شيعيان ما را قوى واستوار گرداند از هزار عابد برتر است .

ـ آن كه حديث روايت كند و در دين فقيه و آگاه باشد بهتر است از هزار عابد كه دين فهم وراوى حديث نباشد.
ـ پـيـامـبـر خـدا (ص ) : هـر كـس بـه امـت مـن حديثى برساند كه به سبب آن سنتى برپا شود يا بدعتى آسيب بيند در بهشت است .

تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

ثواب كسى كه چهل حديث حفظ كند.

ـ پيامبر خدا (ص ) : هر كس از امت من چهل حديث حفظ داشته باشد, خداوند در روز رستاخيز او را فقيه و عالم برانگيزد.
ـ هر كس از امت من به خاطر خدا و آخرت چهل حديث حفظ كند, خداوند در روز رستاخيزاو را با پيامبران و صديقان و شهيدان و صالحان محشور فرمايد و آنان همدمان نيكى هستند.
ـ امام صادق (ع ) : هر كس چهل حديث از احاديث ما درباره حلال و حرام حفظ كند خداوند درروز قيامت او را فقيه و عالم برانگيزد و عذابش نكند.
ـ پـيـامـبـر خـدا (ص ) : كـسـى كـه بـراى امت من چهل حديث حفظ كند كه در كار دينشان از آنهابهره مند شوند, خداوند در روز رستاخيز او را فقيه و عالم برانگيزد.

سه شنبه 20 اسفند 1392  3:28 PM
تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

فهميدن حديث .

قرآن .

((تا آن را مايه اندرزتان گردانيم و گوش نگه دارنده اندرز, آن را فرا گيرد)).
ـ امام صادق (ع ) : يك حديث بفهمى بهتر است از آن كه هزار حديث (نفهميده ) نقل كنى .

ـ امـام بـاقـر (ع ) : مـقـام و مـنزلت شيعه رااز اندازه روايت و شناخت آنها بشناس شناخت , همان فهميدن براى روايت است .

ـ پـيـامـبـر خـدا (ص ) : خـداونـد شـاداب و خـرم گرداند بنده اى را كه سخن مرا بشنود و آن را خـوب فراگيرد و سپس به ديگران برساند, زيرا چه بسا كسانى كه بار فقه را بر دوش مى كشند اما فـقـيـه نـيـسـتـنـد و چه بسا كسانى كه فقه را به افرادى منتقل مى كنند كه از خود آنان (انتقال دهندگان )بهتر مى فهمند.
ـ خـداونـد شـاد و خـرم گـردانـد مردى را كه حديث ما را بشنود و آن را همان گونه كه شنيده اسـت بـه ديـگران منتقل كند, زيرا بسا كسى كه حديثى به او رسيده آن را بهتر بفهمد از كسى كه حديث را شنيده است .

ـ امام على (ع ) : بر شما باد به فهميدن (احاديث ) نه روايت كردن .

ـ همت نابخردان نقل كردن است و همت دانايان فهميدن .

ـ امام صادق (ع ) : غم دانايان فهميدن است و غم نادانان نقل كردن .

تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

نقل كردن و فهميدن .

ـ امام على (ع ) : هرگاه سخن حق را شنيديدبه انديشه پايبندى آن را فرا گيريد نه به انديشه نقل , كه راويان كتاب بسيارند اما پايبندان بدان ,اندك .

ـ هـرگـاه خـبـرى را شـنـيـديـد آن را بـراى پـايبندى فراگيريد نه براى بازگويى , زيرا روايان علم بسيارند و پايبندان آن اندك .

ـ امـام بـاقـر (ع ) در نـامـه اى بـه سـعد الخير نوشت : مردمان نادان از اين كه روايت حفظ داشته باشندشاد مى شوند و دانشمندان از ترك پايبندى بدان اندوهگين مى شوند.

تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

فراوانى كسانى كه در زمان حيات پيامبر بر او دروغ مى بستند.

ـ امـام على (ع ) در پاسخ به سؤال از احاديث ساختگى فرمود: در ميان مردم سخنان حق و باطل و راسـت و دروغ و نـاسـخ و منسوخ وعام و خاص و محكم و متشابه و آنچه در حافظه سپرده شده و آنچه راوى گمان برده حديث است , وجود دارد در زمان پيامبر خدا (ص ) بر اوچندان دروغ بستند كـه خـطبه اى ايراد كرد و فرمود: ((هر كه به عمد بر من دروغ بندد جايش دوزخ ‌است )) حديث را جز چهار كس نزد تونياورند.
ـ در زمـان حـيـات پـيـامـبـر چندان به آن حضرت دروغ بستند كه خطبه اى ايراد كرد و فرمود: اى مـردم ! كـسـانـى كـه بـر مـن دروغ مـى بندند زياد شده اند, هر كس از روى عمد به من دروغ بنددجايش در آتش است با اين حال بعد از پيامبر باز بر او دروغ بسته شد.

سه شنبه 20 اسفند 1392  3:31 PM
تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

برحذر داشتن از دروغ بستن به پيامبر (ص ).

ـ پيامبر خدا (ص ) : هر كس از روى عمد به من دروغ بندد جايگاهش آتش است .

ـ هركس از قول من حديثى را كه مى داند دروغ است نقل كند دومين دروغگوست .

ـ هر كس به من دروغ بندد, در دوزخ برايش خانه اى ساخته شود كه در آن بچرد.
ـ هر كس براى گمراه كردن مردم به دروغ از من نقل قول كند, جايگاهش در آتش است .

ـ بار خدايا! من بر آنان حلال و روا نمى دانم كه بر من دروغ بندند.
ـ از بزرگترين گناهان كبيره اين است كه كسى سخنى را به من نسبت دهد كه من نگفته ام .

تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

نهى از دروغ شمردن سخنى كه دروغ بودن آن معلوم نيست .

قرآن .

((چـيـزى را دروغ شـمـردنـد كه به آن احاطه علم نيافته بودند و هنوز از تاويل آن بى خبر بودند كسانى كه پيش از آنان بودند نيز پيامبران را چنين به دروغ نسبت دادند بنگركه عاقبت ستمكاران چگونه بوده است )).

ـ امـام بـاقـر يـا امـام صـادق (ع ) : اگـر يك نفر مرجئى يا قدرى و يا خارجى از قول ما حديثى به شـمـاگـفـت آن را دروغ مشماريد, زيرا شما نمى دانيد, شايد سخن حقى در آن باشد و با تكذيب آن خدا را برفراز عرشش تكذيب كرده باشيد.
ـ پيامبر خدا (ص ) : هر كس حديثى از من به او برسد و آن را انكار كند, در روز رستاخيز من برضد او دادخـواهـى كنم پس هرگاه حديثى از من به شما رسيد كه نمى دانيد از من است يا نه بگوييد: خدا بهتر مى داند.
ـ هر كس حديثى از من به او رسد و آن را دروغ بشمارد, هر آينه سه كس را تكذيب كرده است : خدا و رسول او و كسى كه حديث را برايش بازگو كرده است .

تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

ارائه اصول با ما و بدست آوردن فروع با شم.

ـ امام رضا (ع ) : برماست كه اصول رابيان داريم و بر شماست كه فروع را استخراج كنيد.
ـ امـام صـادق (ع ) : مـا وظـيـفـه داريـم اصـول را بـراى شـما بگوييم و شما موظفيد فروع را از آنهااستخراج كنيد.

سه شنبه 20 اسفند 1392  3:32 PM
تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

درستى حديث و سازگارى آن با قرآن .

ـ پيامبر خدا (ص ) : حديث مرا با كتاب خدا بسنجيد, اگر موافق آن بود آن حديث از من است ومن آن را گفته ام .

ـ هر حقى حقيقتى دارد و هر امر درستى نورى , پس آنچه با كتاب خدا سازگار بود آن رابپذيريد و اگر مخالف كتاب خدا بود رهايش كنيد.
ـ امام صادق (ع ) : هر حديثى كه با قرآن سازگار نباشد, ساختگى است

تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

درستى حديث وسازگارى آن با فطرت .

ـ پيامبر خدا (ص ) : هرگاه از من حديثى شنيديد كه دلهايتان به (صحت ) آن گواهى داد, موها و پوست بدنتان آن را خوش داشت وديديد كه به شما نزديك است بدانيد كه من به آن سخن از شما نـزديـكترم (آن را من گفته ام ) امااگر از قول من حديثى شنيديد كه دلهايتان با آن آشنا نباشد و مـوهاو پوستهاى بدنتان از آن گريزان گردد و ديديد كه از شما دور است بدانيد كه دورى من از آن سخن بيشتر است تا دورى شما از آن .

ـ هرحديثى كه از قول آل محمد, صلوات اللّه عليهم , به شما رسيد و دلهايتان در برابرش نرم شدو با آن احساس آشنايى كرديد آن را بپذيريد و اگر دلهايتان از آن رميد و آن را بيگانه حس كرديد آن را به خدا و پيامبر و عالم از خاندان محمد (ص ) موكول كنيد.

تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

درستى حديث و سازگارى آن با حق .

ـ پـيـامبر خدا (ص ) : هر حديثى كه از من به شما مى رسد اگر موافق حق بود من آن را گفته ام و اگر با حق سازگار نبود من نگفته ام , زيرا من هرگز جز حق نمى گويم .

براى شناخت درستى احاديث ملاكها و موازين ديگرى نيز هست كه در كتابهاى مربوط ازآنها بحث شده است .

سه شنبه 20 اسفند 1392  3:33 PM
تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

جايز بودن نقل به معناى حديث .

ـ امام صادق (ع ) : هرگاه حديثى رادرست فهميدى و معنايش را رساندى هرگونه كه مى خواهى آن را بيان كن .

ـ در پاسخ به سؤال از نقل حديث به معنافرمود: اگر آن را درست فهميدى اشكالى ندارد و مثل اين است كه بگويى : تعال و هلم (يعنى بيا), واقعد و اجلس (يعنى بنشين ).
ـ مـحـمـد بن مسلم : به امام صادق (ع ) عرض كردم : حديثى را از شما مى شنوم و آن را كم و زياد مى كنم فرمود: اگر معانى آن را برسانى اشكالى ندارد.
ـ پـيـامبر خدا (ص ) : پس و پيش كردن كلمات حديث , در صورتى كه معنايش را درست برسانى , اشكالى ندارد.
ـ كم و زياد كردن حديث , به شرط آن كه (با اين كار) حلالى را حرام يا حرامى را حلال نكنى و معنا را درست برسانى , اشكالى ندارد.

تشکرات از این پست
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1

آنچه بايد در نقل حديث رعايت كرد.

ـ پـيامبر خدا (ص ) : احاديثى از من را براى امتم بگوييد كه انديشه آنها تحمل پذيرش آن را داشته باشد.
ـ ما فرمان داريم كه با مردم در خور فهمشان سخن بگوييم .

ـ اگـر حـديـثى را براى مردم بگويى كه انديشه شان آن را بر نتابد بيگمان برخى از آنها راگرفتار فتنه (و گمراهى ) خواهى كرد.
ـ هـر كـس حـديـثـى بـشـنـود كـه تـفـسـيـرش رانـه خود او بفهمد و نه آن كس كه حديث را برايش نقل كرده است ,آن حديث مايه گمراهى او وكسى است كه آن را نقل كرده است .

ـ امـام عـلـى (ع ) : آيـا دوسـت داريـد خـدا و پـيـامـبرش دروغزن شمرده شوند؟
احاديثى را كه مـردم مـى شـناسند برايشان بگوييد و از گفتن آنچه نمى توانند بفهمند و انكار مى كنند خوددارى ورزيـد(در غـيـر ايـن صـورت حـديث را انكار مى كنند و انكار آن به منزله دروغگو شمردن خدا و پيامبرو امام است ).
ـ پـيـامـبـر خـدا (ص ) : هر گاه با مردم از پروردگارشان سخن گفتيد چيزى نگوييد كه آنان را به وحشت اندازد و پذيرفتنش بر ايشان سنگين باشد.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها